Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לרוב האלפא 147 לא היו חיים קלים ולכן יהיה קשה מאוד למצוא רכב במצב סביר לכן אני ממליץ על הרכב עם הסתייגות למרות שאני חובב אלפא (האלפאסוד שלי אצלנו כבר 15 שנה וחוץ ממנה יש עוד כמה אלפות) .

בשביל למצוא בארץ רכב ספורטיבי במצב טוב צריך כמה חודשים.

עוד פרמטר הוא נושא הבטיחות ,האלפא לא מבריקה בנושא הבטיחות ולפולו מערכת ESP

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אוקיי, אז בואו נשים רק את האלפא בצד ורק נסכם שאני מאמין שאם אני אצליח למצוא כזה במצב סביר לקחנו אותו.

בהנחה שזה לא קורה יש המון רכבים שהועלו פה אז אני אתמקד במרכזיים מאחר והמגאן והפוקוס למשל לא כל כך מתאימות לנו.

נשארנו עם הVW פולו, הסיאט איביזה והיאריס (אגב, גם הפז'ו 206 רכב מעולה אבל נראה לי קצת המוני ורכב של כלעמישראל מדי).

מישהו יכול להגיד לי פחות או יותר מה היתרונות/חסרונות המרכזיים בכל אחד מהם?

אגב עידן מצטער על הטעות, הספורט T זו גרסת ה-1500 סמ"ק, ברח לי מהראש כי הם קצת הכניסו נפחים מוזרים (איפה הימים שהכל היה בכפולות זוגיות כמו 1.2, 1.4 או 1.6?)

פורסם

דווקא למצוא 147 1.6 שמורה, יד ראשונה/שנייה, עם קילומטראג נמוך, ומאנשים מבוגרים זו ממש לא בעייה.

לא חסר כאלו.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

האמת שגם זה נכון, מצאתי כמה 147ים שנראו סבבה לגמרי. אבל בכל זאת אלפא זה קצת צעקני ואני לא בטוח עד כמה הורים שלי יתלהבו מהרעיון, בכל זאת, מה שהתאים לזוג צעיר אחרי הנישואים לא כ"כ מתאים לזוג מתבגר עם ארבעה נכדים :-)

לכן אני עדיין צריך לבדוק מתוך הרכבים הנותרים מה האופציה העדיפה מכולם.

פורסם
אם לא תלך על זה - נסה לחפש גם פאביה1.4 ידנית עם 100 כ"ס.

חסכוני כשרוצים, וזריז מאד כשרוצים אחרת.

בנוסף היא תהיה מעט זולה יותר מהפולו לאחזקה, למרות שבבסיס זה אותו הרכב.

:mm_yeah:

דני, מעניין מאיפה הניסיון על הפביה, אה? :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
לא, איני מדבר על גרסה ה- T SPORT אלא על הגרסה ה"רגילה" כלומר 5 דלתות עם מנוע 1300 המשודכת לגיר ידני.

כפי שציינתי שיווקה החל משנתון 2002.

אם תצליח למצוא אחת שמורה, תהנה מרכב חסכוני, אמין מאד, זריז יחסית בעל ביקוש אדיר בשוק המשומשות והמוניטין של טויוטה.

עידן

אכן.

ואם תמצא בטעות איזו TSPORT, ולא אכפת לך 3 דלתות - אז גם היא אמינה ומבוקשת בדיוק כמו הרגילה, וגם לא הרבה פחות חסכונית. (כולה מנוע 1.5 אטמוספרי על רכב די קל...)

מוסיף לאפשרויות גם פג'ו 206 ידנית כלשהי. (1.4 או 1.6 לפי הטעם)

והאמת שיש גם קליאו ידניות 1400 או 1600, רק שבשנתונים שאתה מחפש (חדשים יחסית) אני לא בטוח שיש הרבה או בכלל, יש שנתונים שהגיעו רק ה"קלאסיק" המכוערות וגם לפני זה הרוב היו אוטומט.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אני לא כל כך מתלהב מקליאו, היעצוב שלה משעמם מדי לטעמי ואם כבר צרפתיה קומפקטית אז ה-206 הרבה יותר מעניינת אבל שוב, היא נפוצה מדי ואנחנו מחפשים משהו יחסית ייחודי.

3 דלתות זו לא אופציה, אנחנו בד"כ 2 אנשים באוטו למען האמת אבל בכל זאת זה נשמע לי מאוד לא נוח.

אז אין העדפה ברורה בין הפולו לאיביזה ליאריס? אף אחד לא יודע לתת לי פחות או יותר יתרונות וחסרונות של כל אחת לעומת המתחרות?

פורסם

יאריס- TSPORT רק בגירסת ה-3 דלתות, בדגם ה-5 דלתות בשנתונים האלו רק 1300 אוטומטי.

בכל אופן ביאריס בגאז סימלי בלבד.

אם אתם רוצים רק גיר ידני 5 דלתות היאריס יורדת מהפרק.

פולו- מרווחת מספיק ל-4 מבוגרים והבגאז לא קטן (עגלת תינוק גדולה נכנסה לבגאז), נהנת ממוניטין ושמירת ערך לעומת פאביה ואיביזה ומהסיבה הזו אנחנו רכשנו פולו.

הכי פשוט זה לגשת ולנהוג, שקונים נעליים ב-300 ש"ח בודקים אותן אבל שקונים רכב חדש רוב הקוחות לא בוחנים את ברכב לפני הקניה.

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

קודם כל, אני שמח לאשר ש- 147 1.6 שהיתה אצלי 5 שנים אכן הפגינה אמינות מצויינת, עלות אחזקה סבירה ובסה"כ הפרמיה במחיר לעומת רכבים זולים יותר באותו גודל היא סבירה ביותר, בשביל ההנאה שאתה מרוויח בנהיגה, ואפילו סתם לשבת בה בפקק.

בכל מקרה אין טעם להשוות 147 לפולו חדשה יותר או איביזה, רכבים יותר צפופים, פחות נוחים ובהחלט פחות משפחתיים. אם כבר, תשווה אותה לגולף או סיאט ליאון מאותה שנה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
יאריס- TSPORT רק בגירסת ה-3 דלתות, בדגם ה-5 דלתות בשנתונים האלו רק 1300 אוטומטי.

בכל אופן ביאריס בגאז סימלי בלבד.

אם אתם רוצים רק גיר ידני 5 דלתות היאריס יורדת מהפרק.

.

לא נכון בעליל!

החל משנתון 2002 והלאה, נמכרה יאריס עם נפח מנוע 1300 המשודכות לגיר ידני!

ניתן לבצע חיפוש באתר יד-2 ולבדוק את העניין

בברכה

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

ראשית, המון המון תודה לכל המגיבים - אתם עוזרים לי המון חב'רה :-)

שנית, הזכרתי מקודם את הגולף כאופציה בשנתון 2003 או אפילו 2004 השאלה היא מה היא ההנאה שנקבל ממנה כי אני מאמין ש-1.8 תהיה כזו בזבזנית שפשוט לא נקנה אותה, מה גם שממה שהבנתי פעם כל הגולף למיניהן שותות לא מעט.

האמת היא שאם כבר הייתי מעדיף את הלאון שהיא ייחודית ויפה יותר (וגם זולה יותר לאחזקה עד כמה שידוע לי) הבעיה איתה שגירסאות ה-1.6 שלה הן נדירות במיוחד (כרגע ביד2 יש 2 כאלו ואחת מהן כבר תהיה יד רביעית אצלי, מה שלא בא בחשבון.

איפה הגולף והלאון עומדים במשוואה הזו?

חוצמזה, אני אשמח אם חבר פורום או שניים יאשרו לי שכפי שאורן אמר שמירת הערך של הפולו עדיפה של האיביזה (אורן, זה לא שאני לא סומך עליך או משהו אבל לפני שאני קונה רכב בעשרות אלפי שקלים אני אשמח לשמוע חוות דעת מיותר מבנאדם אחד).

חוצמזה, מכיוון ואני מאמין שלא אלך על היאריס (משעממת וקטנה מדי לצרכים שלנו לדעתי) אני אשמח אם מישהו יוכל להגיד לי חסרונות ויתרונות במאבק הישיר בין פולו לאיביזה ידניות בנפח מנוע 1.4.

פורסם

לפותח השרשור : אתה מתסכל.

יאריס או גולף? לאון או פולו?

20-30 ק"מ ביום בממוצע, ידני , שתהיה חסכונית ואמינה .

כרגע יש סאני. לא יודע כמה מדברת אליך חדוות הנהיגה, האם הסאני ענתה לך על הצרכים שלך מרכב ואתה פשוט מחליט שהגיע הזמן להתחדש ב"תואמת" סאני מודרנית או שברצונך לקפוץ מדרגה?

מה הכי חשוב לך ברכב?

haters will hate

פורסם

סליחה על התסכול, פשוט אני קצת מפוזר במחשבות שלי ולא נעול על משהו ספציפי.

בכל מקרה במידה ואנחנו לא לוקחים את האלפא אני מאמין שהתכונה החשובה ביותר תהיה אמינות ושהרכב יראה כמה שפחות מוסכים.

פורסם
סליחה על התסכול, פשוט אני קצת מפוזר במחשבות שלי ולא נעול על משהו ספציפי.

בכל מקרה במידה ואנחנו לא לוקחים את האלפא אני מאמין שהתכונה החשובה ביותר תהיה אמינות ושהרכב יראה כמה שפחות מוסכים.

עפ"י הדרישות שציינת, אני חוזר וטוען שיאריס תענה דרישותיך בצורה הטובה ביותר!

אני מרגיש בלבול וחוסר סדר, בהעדפותך.

אתה צריך לשבת, ולסדר לך בראש את הדרישות שלך מהרכב ואז להחליט.

מצד אחד, אתה טוען שהתכונה החשובה ביותר היא אמינות ובאותה נשימה אתה פוסל את היאריס ומצד שני אתה רוצה רכב מרגש ומהנה- ואת זה לא תקבל למשל מהיאריס, אלא מה-147, שסביר להניח שתפגין אמינות פחותה מזו של היאריס לאורך זמן, ועלות אחזקתה תיהיה יקרה משמעותית!

סדר את דרישותיך מהרכב לפי סדר חשיבות יורד (מהחשוב ביותר לפחות חשוב) ואז יהיה קל יותר לבחור.

בהצלחה

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

לאחר שיחה עם אבא שלי הדרישות שלו הן קודם כל אמינות ואחר כך צריכת דלק מועטה (מה שאני מאמין שייקח אותי ליאיריס באמת). האלפא בהחלט נשארת אופציה וייתכן כי הוא ייקח אותה אבל אני רוצה לדעת מה היא האופציה העדיפה במידה ואנחנו לא הולכים על האלפא.

אז מבחינת התכונות היאריס היא הטובה מכולן?

איפה הפולו והאיביזה עומדות במשוואה הזו?

ושוב, מה לגבי הונדה ג'ז?

• תוכן חדש...