Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רואה שפחות או יותר כל אחד פה נותן לי המלצה שונה לגמרי.

את האוואו העפנו מהרשימה ואני רואה שיש גם מצדדים לאיביזה ול-VW אבל מצד שני יש פה גם התנגדויות ל-VW.

בקשר לאלפא - אני עלול להיתקע עם מצב שחסר משהו באוטו ופשוט אין מי שיתקן? אני גר באיזור הצפון (קרית-אתא), יש מוסכים שיודעים לטפל באלפא-רומיאו כמו שצריך ובמחיר הגיוני באיזור שלנו? בקשר לעלויות האחזקה אני שוב שואל - אנחנו מדברים על הפרש רצינים בתחזוק השוטף? (דלק, שמנים וכדו', בהנחה שנקנה מכונית שמורה ובמצב טוב יחסית שאנחנו נהיה מקסימום היד השלישית שלה אבל כנראה השנייה)

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אוקיי, אז אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שיש לי איפה לטפל באלפא. מישהו יכול להגיד לי פחות או יותר מה ההפרש מבחינת עלות תחזוקה (לא בסכומים אלא האם ההפרש זניח יחסית או רציני). וחוצמזה אני שואל שוב, אלפא רומיאו שנת 2002 יראה הרבה יותר מוסך מרכב אירופאי משנתונים 05-06 או שההפרש לא קריטי? כי הלב בהחלט אומר אלפא.

פורסם

תראה - האלפא היא לא קורולה ובטח לא סאני (אני מנחש שהרכב מבקר במוסך רק בטיפולים שוטפים).

הבעיה האלפא היא עלות החלפים הגבוהה ובנוסף היא סובלת קצת מאמינות.

לא מדובר על אחזקה של BMW אבל גם לא סאני.

יש אתר אינטרנט למועדון אלפא (גוגל יעזור לך), למה שלא תתעניין שם בקשר לאחזקה שלה?

אם לא תלך על זה - נסה לחפש גם פאביה1.4 ידנית עם 100 כ"ס.

חסכוני כשרוצים, וזריז מאד כשרוצים אחרת.

בנוסף היא תהיה מעט זולה יותר מהפולו לאחזקה, למרות שבבסיס זה אותו הרכב.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

האמת שאתה צודק בעניין ההקבלה בין VW לסקודה ואכן מדובר במכוניות מקבילות במרבית המקרים. מצד שני יש לי עדיין איזושהי סלידה מסקודה, כנראה זכר לימי הפלשייה ושאר הרכבים המוזרים שהיו להם לפני כמה שנים.

בקשר למועדון אלפא-רומיאו, תודה על המידע :-)

פורסם

לפני רכישת הפולו 07' ביצענו נהיגת מבחן בסוכנות המרכזית.

ידוע לי מתקלת מנגנון החלון בדגם הישן 98' (שטפו טפו עד עכשיו הכל בסדר...).

מי שרוצה אני מוכן להוציא פלט היסטורית הטיפולים של הפולו (של שניהם) ולהוכיח שיש פולו אמינות..

המנוע של הפולו הידנית מפיק 80 כ"ס לעומת האוטומטי עם 75כ"ס.

-עלויות אחזקה:עלות החלפת רצועת טימינג במנוע ה-16V עולה כ-2000ש"ח (כולל אביזרים נוספים) פעם ב-4 שנים בערך.בכל שאר הטיפולים אין שום דבר חריג ויקר.

-תצרוכת הדלק בנסיעה עירונית היא כ-12 ק"מ לליטר עם מזגן.

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

חב'רה, נראה לי שקצת סטיתי מהנושא וכדאי שאחזיר את הט'רד למסלולו - אני עדיין לא מצליח להתמקד על 2-3 רכבים מומלצים בסכום ובדרישות שלי. יש הצעה נוספת שאולי כדאי שאשקול? מה בכל זאת בנוגע לג'ז או גולף? מה בנוגע לשאר הדגמים, מישהו פה מחזק או טוען כנגד אחד מהם?

פורסם

אתה כמו אבא שלי בעניין הזה :).

תחשוב על זה ככה - אם זה היה כלכך נורא, האם כל נהגי המוניות היו קונים אותן? תחשוב שהם צריכים לבלות את כל היום ברכב, לעשות קילומטראז' מטורף, ולא להתקלקל.

לדעתי סקודה, מאז שעברה לבעלות של VW, שונה מאד מהסקודה של פעם.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אני מודע לזה שסקודה היום הם בהחלט בין החברות היותר איכותיות ואין ספק באמת כי אם הן לא היו טובות נהגי המוניות לא היו בוחרים בהם אבל בכל זאת, יש איזה משהו במותג הזה שגורם לי לדחייה מסוימת, יש לי את אותו סיפור גם עם פיאט אגב.

אורן, האמת שעד עכשיו הפולו באמת נשמעת לי כמו האופציה הכי הגיונית, מה גם שהיא היתה האופציה המועדפת עליי (חוץ מהאלפא כמובן) מלכתכילה. אז רכב זריז, יפה, חסכוני יחסית וידני ב-75 אלף ש"ח זה פולו או שלמישהו יש אופציה אחרת בשבילי או משהו להגיד נגד הפולו?

אגב, העובדה שלפולו יש רק 80 כ"ס לעומת 90 כ"ס שיש לי בסאני הנוכחית יורגש? האוטו יהיה איטי יותר בהאצות או שכאן משחק תפקיד בעיקר המומנט?

פורסם
אני רואה שפחות או יותר כל אחד פה נותן לי המלצה שונה לגמרי.

את האוואו העפנו מהרשימה ואני רואה שיש גם מצדדים לאיביזה ול-VW אבל מצד שני יש פה גם התנגדויות ל-VW.

בקשר לאלפא - אני עלול להיתקע עם מצב שחסר משהו באוטו ופשוט אין מי שיתקן? אני גר באיזור הצפון (קרית-אתא), יש מוסכים שיודעים לטפל באלפא-רומיאו כמו שצריך ובמחיר הגיוני באיזור שלנו? בקשר לעלויות האחזקה אני שוב שואל - אנחנו מדברים על הפרש רצינים בתחזוק השוטף? (דלק, שמנים וכדו', בהנחה שנקנה מכונית שמורה ובמצב טוב יחסית שאנחנו נהיה מקסימום היד השלישית שלה אבל כנראה השנייה)

בקשר לאלפא- מוסף הכוכב בצ'ק פוסט מתמחה באלפות ומאוד קרוב לביץ מבחינתך....בקשר למחיר והאחזקה זה עדין אלפא.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

צ'ק פוסט בהחלט מושלם, קרוב ונגיש לי.

אבל שוב אני עדיין לא הצלחתי לקבל תשובה חד משמעית.

כשאתם אומרים לי משפט כמו "בקשר למחיר ולאחזקה זה עדיין אלפא" זה אומר שההפרש בין להחזיק אותה לנניח להחזיק את הפולו 1.4 הוא נניח עוד 10-20% או 70-80%? על איזה סדר גודל פחות או יותר אנחנו מדברים?

פורסם

למה אתה חושב שפולקסווגן זה רכב אמין? איך אתה משווה בין אלפא לסקודה או בין אלפא להונדה ג'אז?

קודם תיסגר על מה אתה מחפש בידיוק. פולו ,147 זה מכוניות שונות לגמרי וסגמנטים שונים לגמרי.

אני לא חושב שטיפולים של אלפא יעלו לך יותר מטיפולים של VAG במיוחד עם צ'מפיון . כמו שציינת 10%-20% יותר לאלפא(הערכה גסה מאין כמוה) . מנועי ה 2000 הם כבר סיפור הרבה יותר יקר.

תנהג על 147 ותנהג על פולו\ג'אז\סקודה ותבין.

פורסם

סוף סוף תגובה בסגנון מנוסחת ויפה כמו שרציתי - תודה בנאדם :-)

בכל מקרה בשביל הפרש של 10-20% אני מאמין שהאלפא היא בהחלט האופציה העדיפה השאלה היא אם שווה לרדת ב-3 שנתונים בשבילה.

שוב, אני לא מחפש רכב מסמגנט מסוים, הדבר היחיד שאני יכול להגיד זה שאני מחפש רכב זריז נוח ואמין יחסית עם נפח מנוע של 1.4 עד 1.6. כמובן שהמחיר שלי מוגבל ל-75 אלף ש"ח כפי שכבר ציינתי ואני מחפש רכב ידני.

"טיפולים של VAG"? סליחה על הבורות אבל מה זה VAG?

אגב, נכון שממה שהבנתי הביטוח הזול של האירופאיות אולי מחפה על צריכת הדלק והחלפים היקרים אבל מצד שני באלפא רומיאו גם החלפים יקרים וגם הביטוח...צריך לבדוק את הנושא הזה.

שוב, השאלה היא אם לא האלפא אז אילו עוד אופציות עומדות לפני, כי בינתיים גילגלנו שמות של 6-7 מכוניות בט'רד הזה וחוץ מזה שהבנתי שהאוואו מחוץ למשחק לא ממש קיבלתי איזשהו מושג איזה מהרכבים הם המומלצים יותר.

פורסם

תשמע - אף אחד מהרכבים המדוברים אינו רכב גרוע.

ההבדל הוא, לפחות מבחינתי, שבפולו/איביזה/סקודה (ואני מניח שלא VRS), אתה תגיע ממקום למקום.

באלפא, אתה תגיע ממקום למקום, עם חיוך. קשה לתאר כמה כיף מתווסף לכל נהיגה, גם כאשר אתה נוהג בצורה הכי מנהלתית שיש.

השאלה היא, האם הערך המוסף הזה שווה לך עלות אחזקה של עוד, סתם לדוגמא, כ20-30 אחוזים (הערכה מאוד גסה, בהתבסס על מידע ששמעתי - מציע לך לחקור את הנושא ולא להסתמך על נתונים מאנשים שלא החזיקו את הרכב, כמוני).

לגבי נושאי האמינות - האלפות החדשות (147,156 והלאה), אמינות יותר מאלו של שנות ה80/90 (הניסיון שלי מתבסס על סוד/ספרינט שהיו לנו). אם תקנה רכב שמור, לא צריכה להיות סיבה לדאגה.

PUG-306 XSI MK2

פורסם
בקשר ליאריס - אתה מדבר על יאריס T (הגרסת ספורט) או שיש גם יאריס רגילות עם מנוע 1.3?

לא, איני מדבר על גרסה ה- T SPORT אלא על הגרסה ה"רגילה" כלומר 5 דלתות עם מנוע 1300 המשודכת לגיר ידני.

כפי שציינתי שיווקה החל משנתון 2002.

אם תצליח למצוא אחת שמורה, תהנה מרכב חסכוני, אמין מאד, זריז יחסית בעל ביקוש אדיר בשוק המשומשות והמוניטין של טויוטה.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

• תוכן חדש...