Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחר שכל המשפחה שלנו התבגרה לה עם הניסאן סאני 93 1600 סמ"ק שלנו החלטנו בתקופה האחרונה שהגיע הזמן להתרענן למרות שהניסאן באמת מעולה.

הדרישות שלנו סבירות למדי ומסתכמות בכך שאנחנו רוצים רכב חסכוני יחסית (משהו שיבזבז במקרה הכי גרוע קצת יותר דלק מהניסאן, אבל מומלץ פחות מזה), זריז (שוב, לפחות בסדר גודל של הניסאן שמאיצה לא רע בכלל) ואמין.

רמת המחיר עד כ-70 אלף ש"ח, אולי קצת יותר אם הכמה אלפים האלו ישנו בצורה משמעותית את התוצאה הסופית.

אז איפה הקאטץ'? שאנחנו רוצים רכב ידני (כן, יש עדיין דינוזאורים חובבי ידני במדינת ישראל)

האופציות אליהן שמתי לב בימים האחרונים:

פולקסווגן פולו 04-05

שברולט אבאו 04-05

סיאט איביזה 05-06

עוד אופציה שחשבתי לציין היא אלפא-רומיאו 147, בתקציב הזה נוכל לקנות את שנת 2002 ולהגשים חלום לאבא שלי שחולם על אלפא-רומיאו מהיום שבו קיבל רשיון (שזה בערך לפני 24 שנים). האם לקנות אוטו כזה זו התאבדות או שהאיכות שלו והאמינות יחזיקו לו גם כנגד שאר הדגמים הצעירים ממנו ב-3 שנים?

אשמח לשמוע את המלצותיכם והגיגיכם לגבי המכוניות השונות.

בתודה מראש,

מתן.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ביקשת חסכוני ואמין ואף אחת מהמועמדות לא נכנסת לקטגוריה.

לאור הדרישות שלכם נראה לי שקורולה ידנית הכי תתאים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הייתי שמח לשמוע למה מכל הרכבים אתה ממליץ דווקא על האיביזה. אשמח לפירוט רחב יותר על יתרונותיה של האיביזה על המתחרות.

שי - אנחנו גם לא מחפשים איזה פונטו ספייס עם מנוע 1200 כי התרגלנו לרמה מסוימת ואנחנו רוצים להשתדרג בסה"כ - אתה אומר לי פה בעצם שכל ארבעת הדגמים האלו בזבזניים בדלק וטיפולים? זה לא נשמע לי הכי הגיוני, במיוחד בהתחשב בעובדה שהפולו הידנית למשל מגיע במנוע 1.4 ליטר המספק 75 כ"ס בלבד - כמה דלק הוא כבר יכול לבזבז?

שוב, ייתכן ואני טועה מאחר והידע שלי הוא בעיקר בדגמי המכוניות ולא בדברים הטכניים יותר.

בקשר לקורולה - הידניות מאוד נדירות ממה שידוע לי ורובן יועדו למורה נהיגה או מוניות ואנחנו מנסים למצוא רכב עם קילומטראז' סביר ולא משהו שקרעו לו את הצורה בליסינג.

נ.ב

מישהו יודע במקרה כמה כ"ס יש לניסאן סאני ידנית, שנת 93 עם מנוע 1,600? בעיקר סקרנות...

פורסם

האחזקה של הפולו/איביזה יקרה יחסית בגלל מחירי חלפים גבוהים. הן גם לא מתצטיינות בנושא האמינות.

מבחינת דלק, דווקא מנוע קטן עם נתוני מומנט/הספק טובים מעיד על תכנון יותר יעיל ונצילות יותר גבוהה (בהכללה כמובן). אם לדוגמא נסתכל על מנועי 1.6 ליטר של לפני 20 שנים הם הפיקו כוח כמו מנוע 1,400 מיושן של היום וצרכו דלק פי 3 מרכב 1.6 ליטר מודרני.

האוואו היא אסון מבחינה בטיחותית, צפופה ולא נוחה. מבחינת אמינות וצריכת דלק אין לי מושג.

אם אתה מוכן לוותר קצת בנושא האמינות נסבה למצוא מגאן II ידנית. כאן כבר תקבל שדרוג רציני מאוד מבחינת נוחות, בטיחות ופינוק.

פורסם

פולקסווגן זה באמת כבר לא מה שהיה פעם האא? האמת שהבנתי שאם יודעים לאיזה מוסכים ללכת פולקסווגן זה לא כזה יקר.

יש לי חבר שרצה להחליף קלאץ' לבורה 2001 שלו ושמע הצעת מחיר של 6 אלף ש"ח שהתגלו במוסך אחר כ-3 אלף ובמוסך אחר כ-2,200.

האמת היא שמכל המכוניות שציינתי גם מבחינתי האבאו היא האופציה שאני הכי פחות מעדיף.

מגאן? שמעתי שהן מכירות את המוסך טוב מדי...יש אמת כלשהי בשמועה הזו?

פורסם

שלי מודל 2006 ועם כ 50,000 ק"מ (בנזין ידנית ומאובזרת)ועד היום חוץ מפעם אחת טיפול 30,000 ק"מ לא ראתה את המוסך מבפנים.

פורסם

זה חידוש מעניין בנוגע למגאן.

האמת שאולי אני צריך לנסח את השאלה מחדש :

לצרכים ביתיים ונסיעה עירונית בעיקר של 20-30 ק"מ ביום, מהו הרכב המומלץ ביותר בסכום של עד 70 אלף ש"ח.

חשוב לציין שמאחר ו-3 מתוך ארבעת הנהגים ברכב הם צעירים גם סעיף העיצוב חשוב למדי (וכאן למשל ייתכן והמגאן נופלת)

פורסם

נ.ב

מישהו יודע במקרה כמה כ"ס יש לניסאן סאני ידנית, שנת 93 עם מנוע 1,600? בעיקר סקרנות...

התחלת שיווקה של הניסן סאני החל בשנת 1993, אז החל להימכר עם קרבורטור בלבד, ההספק של המנוע הנ"ל הינו 90 כ"ס.

באמצע שנת הדגם, החל היבואן ליבא את הרכב עם מנוע הזרקה המפיק 102 סוסים.

חיצונית, הרכבים כמובן נראים בדיוק אותו דבר, ניתן להבחין בקלות ע"י כיתוב המופיע על באוחרי הרכב "injection".

פרט לכך, בעניין רכישת הרכב, הייתי ממליץ לך לחפש טויוטה יאריס ידנית 1300, כאלו יש משנתון 2002 והלאה.

בהצלחה

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

Polo 1400 גיר ידני או Peugeot 206 1400כמובן שידנית.

"ל-VW חלקים יקרים" לזרוק סיסמאות באוויר זה קל. היום עלות הטיפול השנתי של כל הרכבים כמעט זהה, נוסיף ביטוח זול יותר לרכבים אירופאים ותצרוכת דלק נמוכה => ונגיע למסקנה שזול יותר להחזיק VW או PEUGEOT מכל יפנית או קוריאנית מקבילה.

לי יש POLO 1998 יד ראשונה עם 100000KM באמינות מוחלטת.

ופולו 2007 ידנית (אחרי רה ארגון כלי הרכב במשפחה היא עברה להורי).

אני ההיתי עושה מאמץ וקונה פולו 2008 ב-89000ש"ח עם 4 כריות אוויר ו-ESP מאשר להתחיל בחיפושים אחרי רכב משומש.

בהצלחה,

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם
התחלת שיווקה של הניסן סאני החל בשנת 1993, אז החל להימכר עם קרבורטור בלבד, ההספק של המנוע הנ"ל הינו 90 כ"ס.

באמצע שנת הדגם, החל היבואן ליבא את הרכב עם מנוע הזרקה המפיק 102 סוסים.

תודה רבה על התשובה עידן :-)

בכל מקרה, לנו לא רשום Injection מאחורה ככה שאני מניח שזה אומר שיש לנו את דגם ה-90 כ"ס.

בקשר ליאריס - אתה מדבר על יאריס T (הגרסת ספורט) או שיש גם יאריס רגילות עם מנוע 1.3?

אורן, במידה ונקנה פולו שהיא באמת זולה במיוחד ייתכן ואכן נקנה מקורית מהחברה במידה והם יצ'פרו אותנו על זה (כלומר, ייתנו מתנות נחמדות או פריסה מאוד נוחה לתשלומים).

אז אתה ממליץ בכל זאת על הפולו? גרסת ה-1400 שלו סבירה מבחינת ביצועים והאצה?

אני רואה שויכוח היפניות-אירופאיות חם מתמיד :-)

נ.ב

אין תגובות על האלפא רומיאו? הגשמת החלום היא באמת התאבדות מוטורית?

פורסם

הי,

עלות אחזקת האלפא יקרה אך בהחלט ניתן למצוא 1.6 בגירסה היותר חזקה של 120 כ"ס...היא תיתן לכם תמורה נפלאה לכסף אך שוב, עלויות האחזקה שלה יותר יקרות. באפשרותך לחפש משפחתיות1.6 ידניות אשר כוחן בדר"כ מעל 100 כ"ס והם מרווחות מהסאני ומתקדמות ממנה: פוקוס, מגאן,איפרזה, 307, אם תתאמץ תמצא אחת ידנית שעונה על הדרישות. גם איביזה 2005 תענה על הדרישות, היא מעוצבת חזקה יחסית ומבחינת אמינות אין בעיות מיוחדות אבל לא הייתי בונה עליה ל10 שנים....

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

השאלה פה היא באמת אם ההפרש בעלות האחזקה של האלפא הוא קטן יחסית למכוניות אחרות או משהו משמעותי יותר.

אני מאמין שנסכים לשלם 10-20% יותר על אחזקת האוטו כדי ללכת על האלפא שהיא ללא ספק היפה והמהירה ביותר מהרכבים ברשימה. השאלה היא אם מדובר בהבדל זניח יחסית כזה או במשהו מהותי ויקר יותר. חוצמזה, אסור לשכוח שאם הולכים על האלפא אנחנו יורדים לשנת 2002 וכששנת הדגם 2008 עומדת בפתח אני אשמח לשמוע האם האמינות של אלפא רומיאו מספיק גבוהה בשביל להשוות בין רכב שלה לרכב אירופאי אחר מתקדם ב3-4 שנים.

בקשר לשאר ההצעות - פוקוס ידני? מאוד נדיר ורק בדגמים ישנים יחסית הלא כן? אותו כנ"ל אימפרזה. ה-307 רכב מעולה אבל לצערי הוא יקר יותר מ-75 אלף ש"ח. המגאן היא בהחלט אופציה.

אגב, מה בנוגע להונדה ג'ז שמקבלת המון מחמאות? האם שווה לשקול גולף ידנית משנתונים 03-04?

פורסם

היום עלות הטיפול השנתי של כל הרכבים כמעט זהה, נוסיף ביטוח זול יותר לרכבים אירופאים ותצרוכת דלק נמוכה => ונגיע למסקנה שזול יותר להחזיק VW או PEUGEOT מכל יפנית או קוריאנית מקבילה.

אורן

אני מאוד מקווה שכתבת את זה בציניות. גם אני חובב ארופאיות ולא יפניות אבל להגיד שהן יותר זולות להחזקה ותצרוכת הדלק שלהן יותר נמוכה זה בגדר בדיחה.

אם כבר אתם מחפשים רכב לנשמה ולא להעביר אותך מא' ל ב' חפש אלפא שמורה ותהנה ממנה ובנוסף תגשים חלום לאביך . הבעיה היחידה עם אלפא (ורוב הארופאיות הסובלות מחוסר אמינות בארצנו) זה המכונאים\חשמלאים שמתעסקים איתם בלי ידע (יש גם יחידי סגולה) ועובדים בשיטת מצליח . אלפא כמו כל רכב מודרני אם תטופל בהתאם תשרת אותך נאמנה ובהרבה יותר כיף משאר המתחרות שהזכרת .

ותתיחס לכל מה שיעצו לך על רכב בערבון מוגבל מכייון שמספיק בן אדם אחד שנפל (לדוגמא) על אלפא לא טובה כלומר שרואה רק מוסכים והוא יציף את הרשת בזה. כך זה עובד בארץ :"לשכן של חבר של אחותי הייתה חברשה שלדוד שלה היה ..."

בהצלחה ומקווה שתרכוש את הרכב לפי הלב ולא הת'רד.

פורסם

"ל-VW חלקים יקרים" לזרוק סיסמאות באוויר זה קל. היום עלות הטיפול השנתי של כל הרכבים כמעט זהה, נוסיף ביטוח זול יותר לרכבים אירופאים ותצרוכת דלק נמוכה => ונגיע למסקנה שזול יותר להחזיק VW או PEUGEOT מכל יפנית או קוריאנית מקבילה.

אורן

לעובד שלי היתה פולו 1400 סמ"ק מודל 94' שנקנתה חדשה ולגיסתי פולו קלאסיק 1600 סמ"ק מודל 98 שנקנתה חדשה.

אצל העובד שלי פרט לחלונות הנופלים (900 ש"ח כל פעם) הלך מפלג (רצו במוסך מורשה 2600 ש"ח למשופץ. שלחתי אותו לחשמלאי שאני עובד איתו ושיפצו לו את שלו ב 600 ש"ח), תושבות בולמ"ז קדמיים, הגה, ונטות ועוד דברים קטנים. הרכב טופל מיומו הראשון במוסך מורשה ונהרס בתאונה עם 78,000 ק"מ שנעשו ב 10 שנים.

אצל גיסתי הרכב פשוט התפרק מכאנית (גיר, תושבות מנוע, כריות בולמ"ז, הגה, מזגן ועוד) אבל פה אני לא מאשים את האוטו כי היא פשוט נהגת גרועה מאוד.

מסכים איתך שאירופאיות לא יותר יקרות לאחזקה (די הרבה בגלל ביטוחים זולים יותר) אבל גם בין האירופפאיות יש הבדלים שנובעים בעיקר מאיכות היבואן.

בכל מקרה אישית אני מעדיף אירופאיות בגלל הנוחות והבטיחות אבל לשואל היו סידרי עדיפויות שונים משלי.

• תוכן חדש...