ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
דוד שלי שקנה פונטיאק מלפני שנה ומשהו , החליט ללכך על MPV 94' .. הוא ראה אותה , היא במצב טוב ... מה לגבי האחזקה שלה , האם היא שתיינית דלק ( כמו שקראתי בפורום שחיפשתי ) , מה לגבי זמינות החלקים . יש לה מחלות מסויימות ? תודה =]
הודעה אחרונה מאת מלך המירוצים, -
- 0 תגובות
- 745 צפיות
לאחר נעילת השרשור הקודם על הZ3 ביצעתי חיפוש יסודי בפורום על מנת לוודא שלא היה דיון דומה בעבר. כחלק מהסקירה שאני מבצע בשבועות האחרונים רציתי לשמוע מבעלי נסיון עם הSLK. אני לא צריך לשמוע על הביצועים של הרכב ולכן המנעו מלהגיב בנושא. מעניין אותי תחזוקה שוטפת (מעבר למחיר הביטוח)... האם ישנם מחלות מוכרות וידועות בשנתונים הנ"ל (97-2001)? האם הטיפולים עד כדי כך יקרים? בהנחה שיש כסף לרכישת המכונית + הביטוח ועוד כמה שקלים בצד.. האם צריך להרתע מלרכוש מכונית כזו שעברה 120 אלף קילומטרים? האם רק רוטשילד יכול להרשות לעצמו אחת כזו? אף אחד לא רוצה להשתעבד למכונית. ידוע לי שטיפולים שוטפים יקרים יותר ואני מודע מראש שאחת לתקופה צריך להוציא 1500-2000 ש"ח על טיפול רגיל.. השאלה…
הודעה אחרונה מאת Lexus12, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ראיתי מודעה ובה מוצעת למכירה סובארו 1800 GLF משנת 1985 אוטומטית (דגם אמריקאי), יד שניה, "מנוע מחודש, מזגן, חלונות חשמל, נעילה מרכזית, הגה כוח, מראות חשמל, מגנזיום, רב בריח". חיצונית האוטו נראה במצב טוב, המחיר המבוקש הוא כ-5000-6000 ש"ח. שמתי עין על הרכב, בגלל שהרבה פעמים יצא לי לקרוא שמדובר בסוס עבודה ללא תקלות. האם הרכב יתאים לנהג חדש כרכב ראשון? האם עלות ההחזקה שלו יקרה? איזה הוצאות יש מלבד ביטוח ודלק? אשמח לקבל חו"ד, תודה.
הודעה אחרונה מאת GL-10, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מה יותר כדאי בתקציב של עד 10000 ש"ח?? דייטסו שרייד או סוזוקי סוופט??
הודעה אחרונה מאת Ori Nissan, -
-
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
צרות של מאושרים אני רוצה לרכוש מכונית מיבואן. מכונית שנייה במשפחה, בדרך כלל נוסעת/נהגת יחידה, 8,000 ק"מ בשנה. המכונית צריכה לענות על הדרישות הבאות: אוטומטית, אמינות גבוהה, צריכת דלק נמוכה ובטוחה. על מה תמליצו ולמה. תודה
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני שוקל לקנות הונדה האצ'בק והייתי רוצה לדעת איך היא מבחינת חלקי חילוף שוק , אמינות , צריכת דלק -חסכוניות וכל הדברים הללו למידע הכללי - אני בן 18 (עוד חודש) אוטוטו לפני רשיון ומשתכר כ-2000-3000 גג בחודש (בד"כ 2500 +-) אשמח מאוד לשמוע את דעתכם בעניין. שבת שלום
הודעה אחרונה מאת RACEPAK, -
- 0 תגובות
- 874 צפיות
שלום רב, אני מחפש מכונית קטנה, צעירה, אוטומטית עד מחיר של 40,000 משנת 2000 ומעלה. אמינה, חסכונית. על מה אתם ממליצים? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת lioral, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
שלום. אני מתלבט בקניית מאחד הרכבים הללו: -טויוטה קורולה 2004\2003 1600 סמ"ק אוטומטית -סובארו אימפרזה 2005 1600 סמ"ק אוטומטית בעקרון אלה הרכבים שהראו לי בחברת ליסינג שממנה אני רוכש את הרכב אך הטויוטה יותר יקרה (לא ממש בהרבה) מהסובארו למרות שהשנתון של הטויוטה ישן יותר ובנוסף גם הקילומטר'ז שלה גבוה יותר מהסובארו (לא זוכר בדיוק את הנתונים) הייתי רוצה את עזרתכם בנושא. ומה ההבדל המהותי בין הסובארו לטויוטה שעושה את ההבדל (למה אני לא מבין כל כך) תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת drek, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 15.5 אלף צפיות
אני רוצה לקנות יונדאי אטוס יש המלצות או הערות? כדאי ? לא כדאי? חסכוני? אמין?? כל פיסת מידע תעזור.
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מישהו מהעבודה של אבא שלי הציע פורד פיאסטה שנת 96 1300 ידני. יד שלישית (ראשונה היתה השכרה והשתיים האחרות פרטיות בתוך משפחה), לא שאלתי כמה ק"מ עברה - הוא אמר מנוע חדש משנת 2000 (ז"א שתוך 4 שנים המנוע נדפק?). לא עברה תאונות שפגעו בשלדת הרכב, אך ישנה פגיעת פח קטנה. בגלל כל זה הוא מציע מחיר 8000 ש"ח (במקום מחירון 13,000), יש טסט כמעט לשנה. עדיין לא ראיתי את הרכב אך הוא טוען שהוא נראה מצוין הן מבחינה חיצונית והן מבחינה מכנית. מה דעתכם? האם כדאי לרכוש רכב כזה? איך בכללי הרכב הזה? האם הוא מתאים לנהג צעיר וחדש?
הודעה אחרונה מאת epiphone, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
קודם כל אני חדש פה ואני מאוד שמח שהצטרפתי אני מקווה שאני יוכל לעזור לכם ואתם לי! עכשיו אני כנראה ביום ראשון הולך לראות אופל קורסה GSI שנת 94 אני רוצה חוות דעת על האוטו תקלות ודברים כאלה ואם שווה לקנות אותו אם הוא אמין בכלל! וגם אולי קצת המלצות על רכבי ספורט אחרים שעד 21 אלף תודה רבה לכם
הודעה אחרונה מאת barak4*4, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
דובר הרבה על הרכב אך עדיין לא מצאתי שרשור שמציין ומפרט עלויות אחזקה לרכב. מדובר על הגרסאות הנפוצות (1.8 , 1.9 שאני מאמין שבסך הכל העלויות דומות) משנתונים 97-99. אוקיי, אז קונים את הרכב... מלבד הביטוח המטורף (10-15 אלף ש"ח) אילו עוד הוצאות ניתן לצפות ברכב כזה? האם הרכב בסך הכל ידוע כרכב (מודל) אמין? האם ישנם מחלות מוכרות בדגמים האלו? והאם ניתן לקנות רכב כזה מבלי לקחת משכנתא (בהנחה שיש כסף לרכב, ביטוח וכו') ובקיצור- כמה עולה האחזקה החודשית של רכב כזה?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 16 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
אם אפשר בבקשה חו"ד על שתי המכוניות ,נתונים, דגמים ...ובכלל מי יותר עדיפה ??? איך אלפא רומיאו בכלל מהשנתונים של הספרינט וה 33 ,מבחינת תחזוקה וכו' ? תודה לעונים -גיא .
הודעה אחרונה מאת Sprint, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מבקש חוות דעת על טיריוס 98 תצרוכת דלק טיפולים ביטוח ואחזקה שוטפת בתודה מראש אבי.
הודעה אחרונה מאת avi_ja, -
אזרה בקניית רכב דיזל עד 30Kשח
מאת Guest stas1980-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 784 צפיות
מה היית ממליצים לכנות במחיר כזה? מה שהכי חשוב לי זה אמינות ועלוייות תחזוקה. חשבתי בכיוון של פולו/איביזה/קורדובה, אבל לשכן שלי יש כזות, ולפי משהוא אומר, כל תקלה עצלו זה נזק רציני לכיס. חשבתי גם על צרפתיות: מגן/קנגו/ברלינגו, אבל כל מי שאני שועל אותו, ממליץ לא לגעת בצרפתיות.
הודעה אחרונה מאת dim4ka, -
-
- 4 תגובות
- 908 צפיות
אחותי ובעלה החליטו לרכוש רכב. האוטו צריך לעלות עד 10K, שיהיה אמין ובטיחותי (יש ילדים), וחסכוני בדלק. האוטו יעבור בערך 10 ק"מ ביום. ועוד דבר, שכמה שפחות יהיה במוסך- סעיף די חשוב. אם תוכלו להמליץ לי אני אודה לכם. תודה, אמיל.
הודעה אחרונה מאת אמיל221, -
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
תמיד אומרים כי מנוע גדול יותר חסכוני כי הוא מתאמץ פחות האם זה נכון בכל סוגי כלי הרכב? לדוגמא:סתם אני זורק שמות של כלי רכב,סיטרואן ZX מנוע 1.4 ו-1.8 אאודי 1.6 ו-1.8 סןבארו 1.6 ו-1.8 האם תמיד המנוע הגדול יותר יהייה יותר חסכוני בצריכת הדלק? תודה ,עמית.
הודעה אחרונה מאת oba3k, -
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
אני עומד לקבל רכב מהחברה ואני יכול לבחור בין שלושת המוסקיטרים האלה. השאלה הגדולה היא מי מהן עדיפה בגרסת הליסינג-קבוצה 1-האיבזור הפשוט ביותר שלה? בטיחות זה הדבר הכי חשוב מבחינתי, כשהתנהגות כביש (בעיקר הררי ירושלמי) נמצאת במקום השני. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת Johava, -
- 1 תגובות
- 882 צפיות
יש לי חבר רוצה לקנות פולו שנת 2000 אוטומטית. השאלה היא מכיוון שהוא שמע שיש הרבה בעיות בהילוכים של הפולסווגן האם יש בזה משהו???
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום אני זקוק להמלצה לרכב אוטו' עם בגאז'(תינוק בדרך) בתקציב בין 30-45 אלף. חשוב לי בטיחות,אמינות,זול לאחזקה(דלק,חלפים,טיפולים) גיר אוט' שיעשה את העבודה ושהרכב לא יהיה גדול מדי(פוקוס). הרכב יעשה כ-50 ק''מ ביום. ההתלבטות שלנו היא 1-מיצובישי לנסר/כריזמה -99-00 -קצת ארוכה אבל הבנתי שמאוד אמינות. 2-ארופאיות-אופל אסטרה/סטרואן קסרה/קורדובה.-יש סטיגמות על גיר אוט' בארופאיות. 3-ניסן אלמרה-קצת יקרה 4-לנטרה-זולה אך לא יודע עם היא עומדת בדרישותינו(בטיחות +אמינות) אשמח להמלצות תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
-
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי 2 שאלות: 1. ראיתי מכונית ועל הרישיון היה רשום אלבר חברה למימון (משהו כזה), בעלים קודמים 00, והרשיון בתוקף. בעל הרכב טוען שככה זה בליסינג מימוני, למרות שכבר עברו ה-3 שנים שלקחו לו לשלם על הרכב והרכב שלו. זה נכון? אמורים להוריד מהמחירון של זה? איך אמורים לעשות העברת בעלות אם הרכב לא שלו? 2. דיברתי עם מישהו אחר שטוען שהוא יד שניה פרטית. שאלתי אותו אם יש לו את הרישיון של בעל הרכב הראשון (כמו שלי יש, כשקניתי את האוטו הנוכחי שלי) והוא אמר שאין לו אבל אין בעיה לבדוק במשרד הרישוי. זה נכון? משרד הרישוי מספק הוכחה בכתב שהרכב היה ביד ראשונה אצל אדם פרטי?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
אני רוכש רכב חדש למשפחתי 205 שנת 99. לרכב הנוכחי( 205 שנת 89), הטסט נגמר לפני כשבוע. אני לא מעוניין למכור את הרכב הנוכחי. אני גם לא מתכוון לנסוע עליו (מעדיף שישאר , אשתי בהריון ובעתיד נצטרך 2 רכבים). כמה זמן ניתן להעמיד רכב ללא טסט. האם עוד כ 10 חודשים אוכל אני לשלם את אגרת הטסט שברשותי ולהעביר אותו. אולי כדאי להקפיא רשיונות? יש זמן מינימום? אם אפשר אז עדיף אני חושב. השמח לעצה בנושא. בברכה mush
הודעה אחרונה מאת mush, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב וערב טוב אני בן 25 וברשותי עומדים 140.000 ש"ח אני לא רוצה מכונית ממוצעת יפנית למינהן אני מאוד רוצה רכב יוקרה שנתוני 00-03. לדוגמה ב.מ.וו 520 רציתי לדעת כמה תעלה לי האחזקה של רכב כזה והאם הקניה כידאית תודה רבה ולהיתראות.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 23 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
(אני יודע ששאלו את זה כבר לא מעט, אך לא מצאתי התייחסויות לשנת הדגם הנוכחית, אני מתנצל על החזרתיות) אני אמור לבחור רכב מהמשרד. אני מניח שאין תשובה חד משמעתית לאיזה רכב עדיף, אבל בכל זאת, לדעתכם, איזה עדיף? שמעתי הרבה דברים טובים מאד על הפוקוס, אבל היא טיפה "משעממת". (תא מטען גדול לעומת זאת. חשוב מאד) שמעתי הרבה דברים טובים ורעים על המגאן (נטיית הלב שלי, למען האמת). בעיקר על רמת גימור מאד נמוכה ואמינות מפוקפקת. מזדה 3 נחמדה. קצת המונית. תא מטען קטן (יחסית לאופציות האחרות) ועל קורולה אני לא יודע כלום. (אמינות יפנית אולי?) בקיצור, לדעתכם, איזה רכב עדיף, ולמה? והיכן לכל הרוחות אפשר לקבל מפרט מלא של מה מגיע ומה לא בדגמי הליסינג של הרכבים הנ"ל? (תודה)
הודעה אחרונה מאת 1NIV1, -
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם. לאור ויכוח עם אבא שלי בנושא ירידת ערך לרכבים חדשים, עשיתי מחקר קצר במחירון לוי יצחק אודות מספר קומפקטיות (הטובות יותר בשוק החדשות לדעתי). הנתונים מתייחסים לשנים 2006, 2007 ו- 2008 ומשווים בין הדגמים. רצ"ב התוצאות לשירותכם. מיותר לציין השימוש על אחריותכם בלבד, וכמובן איני גורם משווק כלשהוא. נ.ב. אחת מעמודות פוקוס 2 ל' חסרה כי לא שווקה כמודל 2006. נתונים.doc
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 976 צפיות
הייתי רוצה לדעת האם הדגם עם התיבה האוטומטית סובל מאמינות ירודה? בשנת 2002 קיים גם דגם עם תיבה חצי אוטומטית כלומר,רובוטית,נכון? תודה
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 1 תגובות
- 998 צפיות
שלום האם פיאט אונו שנת 95 הזרקת דלק ניחשב כאוטו אמין וטוב? איזה בעיות נפוצות יש לו?
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני מפרסם את ההודעה הזו פה, למרות שכבר פירסמתי אותה בשרשור אחר, פשוט בגלל שהכותרת של השרשור תחתיו פירסמתי את ההודעה לא מתאימה ולכן לא מגיעה לכמות העיניים שקיוויתי שתגיע. מקווה שמנהלי הפורום מבינים ולא יהרגו אותי על זה... היום הכנסתי בלנו 1999 לבדיקה ואני רוצה שתעזרו לי להחליט לגבי הקניה שלה - כן או לא: מספר פרטים כלליים: בלנוו ידנית מודל 1999 עם 140K קילומטרז'. יד שניה, נהג יחיד מבוגר שעושה רושם מאוד שקול ושקט. ספר טיפולים מסודר, טיפולים עיקריים הם כמעט אך ורק טיפולי 10000, בזמן. טיימינג לפני 30K ותיקון של הציריות הקדמיות (צריך להלחיץ אותי?). טסט מאפריל. בבדיקה שלי, חיצונית ופנימית האוטו נראה במצב טוב ושמור, כל החישמולים למיניהם עובדים הילוכים עוברים ח…
הודעה אחרונה מאת Gell, -
-
- 5 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
האם הרכב הזה מומלץ ? אמינות ,חסכון בדלק, מזגן טוב האם תיקונים במוסך יקרים מאוד ( בהשוואה לפיזו 106 או רכב דייהטסו שרייד , סיריון)
הודעה אחרונה מאת עומר ב, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הי חברה, השאלה הבאה קשורה לרכב ליסינג מסוג רנו מגאן שנת 2007-8. האם הבולמי זעזועים של הרכב טובים? (כיצד הרכב מגיב על "פסי הטרדה" \ כביש משובש?) תודה מראש אורן
הודעה אחרונה מאת ALX,