Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תמיד אומרים כי מנוע גדול יותר חסכוני כי הוא מתאמץ פחות האם זה נכון בכל סוגי כלי הרכב?

לדוגמא:סתם אני זורק שמות של כלי רכב,סיטרואן ZX מנוע 1.4 ו-1.8

אאודי 1.6 ו-1.8

סןבארו 1.6 ו-1.8

האם תמיד המנוע הגדול יותר יהייה יותר חסכוני בצריכת הדלק?

תודה ,עמית.

פורסם

להערכתי אתה תמצא שיש לכל רכב מנוע "אופטימאלי"

למה הכוונה? העלאת הנפח תביא לירידה בצריכת הדלק עד שמנקודה מסויימת העלאת הנפח גם תביא לעלייה בצריכת הדלק.

כלומר יהיה מנוע בנפח ביניים שיהיה החסכוני ביותר לאותו הדגם.

איך ניתן לבדוק את זה? פתח פרוספקט של VAG (יש להם הרבה מנועים לכל דגם) וראה מה צריכת הדלק לכל מנוע. לדעתי המנוע החסכוני ביותר יהיה בנפח ביניים כלשהו.

פורסם

נכון שהמנוע מתאמץ פחות "סל"ד נמוך יותר" אבל 2000 סל"ד של מנוע 2.4 ליטר לא שווים ל2000 סל"ד של מנוע 1.4

ככה שזה לא מדויק מה שאתה אומר , כמו כן מספר ההילוכים באוטו משפיעים גם כן על הסל"ד.

פולקסוואגן - על איכות לא מתפשרים.

פורסם

במצבי מאמץ (עליות וכו') מנוע קטן עשוי לעבוד קשה יותר ולצרוך יותר דלק, אבל רוב הנהגים לא מבלים את מרבית זמנם במאמץ אלא בנסיעה במהירות קבועה (מחוץ לעיר) או בעמידה (בתוך העיר) ובמצבים אלה מנוע גדול יותר יצרוך יותר דלק. כמובן, כל עוד משווים מנועים בעלי טכנולוגיה דומה (סוג דלק, ניהול מנוע).

לכן הנקודה "האופטימלית" בד"כ תהיה המנוע הקטן ביותר בהצע, אלא אם כן היצרנית מציעה גם מנוע חלש במיוחד (חלש מדי, ליתר דיוק) בתור גרסת "entry level". מנועים כאלה בד"כ משודכים לתיבות ידניות בלבד, ולרוב לא מיובאים לארץ, לכן רוב הסיכויים שברכב חדש בארץ מנוע קטן יותר יהיה חסכוני יותר.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

לפעמים יש הפתעות(לטובה)....

לפני שרכשתי את המאליבו(מנוע 3.5 ליטר/v6) ראיתי מבחנים שעשו לה בחו"ל ובארץ ובכל הסיכומים נקבע שהיא חסכונית בצריכת הדלק שלה ואיננה צורכת יותר ממכונית עם מנוע של 2.0 ליטר. נשמע לי פנטסטי עד מוזר אבל את המאליבו החדשה רכשתי לפני 4 חודשים.

באמת שהופתעתי לטובה: בשיוט נינוח בין 90 קמ"ש ל 100 קמ"ש הצריכה הקבועה עומדת על 13 קמ' לליטר(לעיתים טיפה פחות ולעיתים טיפונת יותר) ובנסיעה לא אופטימלית בעיר בין 8 קמ' לליטר ל 10 קמ' לליטר. לטעמי מדהים כשחושבים על גודל מנוע.

שעון הסל"ד מראה לי בנסיעה של 95 קמ"ש 1600 סל"ד בלבד. המנוע רדום לגמרי.

הבורה שהיתה ברשותי עם מנוע 2.0 ליטר צרכה לא פחות ושמעתי על רכבים עם מנועי 1600 שלא חסכוניים הרבה מעבר לכך.

"נשים. אי אפשר לחיות איתן. אי אפשר לשלוח את כולן לקנדה"

(משנתו הסדורה של אל באנדי)

פורסם

אני שואל את אותה שאלה על 307 סטיישן , 1600 ו-2000 עמדו זו לצדזו - ואפילו צבע זהה (ליסינג..)

:roll:ממשיך לחפש-אורי
  • תוכן חדש...