Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6945 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.:wave2:

אני מתלבט בקניית מאחד הרכבים הללו:

-טויוטה קורולה 2004\2003 1600 סמ"ק אוטומטית

-סובארו אימפרזה 2005 1600 סמ"ק אוטומטית

בעקרון אלה הרכבים שהראו לי בחברת ליסינג שממנה אני רוכש את הרכב

אך הטויוטה יותר יקרה (לא ממש בהרבה) מהסובארו למרות שהשנתון של הטויוטה ישן יותר ובנוסף גם הקילומטר'ז שלה גבוה יותר מהסובארו (לא זוכר בדיוק את הנתונים)

הייתי רוצה את עזרתכם בנושא.

ומה ההבדל המהותי בין הסובארו לטויוטה שעושה את ההבדל (למה אני לא מבין כל כך:?)

תודה מראש!

פורסם

ההבדל מהותי מבחינה טכנולוגית אין מה השוות בין שתי המכוניות הטויוטה נהנית ממנוע חזק בהרבה מהסובארו, תנסה לעלות ביום חם עם 4 אנשים עם הסובארו לירושלים ותבין.

הטויוטה חסכונית משמעותית מהסובארו.

האימפרזה שיוצרה עד שנת 2000 היתה זריזה יותר ממחליפתה ב-2001 , מה שגרם לכך היא תוספת משקל (בטיחות) בסובארו מה שגרם לה להיות רכב חלש בהרבה מהמתחרות היפאניות האחרות (90 כ"ס)

פורסם

חבר התחלת יפה,שאמרת קורולה או אימפרזה,

אבל איך הגעת ליונדאי חח,

בכל אופן הקורולה עדיפה ,גם הפוקוס טובה מאוד:-P

מתנייד על קינג שחור 06 עם צריכה דלק של האמר H2

פורסם

מצטרף לתגובות הקודמות.

אין בכלל מקום להתלבטות בין הקורולה לבין האימרפרזה.

האימרפזה מיושנת ומבוססת על הדגם הראשון שהושק ב- 1993!!!!

הקורולה לעומתה, חדישה יותר (2003), מפנקת יותר, זריזה יותר, איכותית יותר ואפשר להמשיך.....

לגבי אופציות נוספות, הייתי בוחן גם את הפוקוס שהוזכרה, פוקוס דור ראשון נחשב לרכב מוצלח מאד.

הפוקוס נחשבת לחביבת חברות הליסינג ולכן אם חשקה נפשך ברכב מליסינג יהיה קל מאד למצוא!

בהצלחה

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

אז הבנתי שהקורולה הכי טובה

אבל בדקתי ומבחינת תקציבית לא מסתדר לי הקורולה (אלא אם כן יש לכם איזה מציאה בשבילי :wink:)

אז המכוניות שאני מתלבט יותר הן: האימפרזה או הפוקוס

מה אתם אומרים על הפוקוס?

פורסם

כפי שכתבתי בהודעתי הקודמת

הפוקוס טובה בהרבה מהאימפרזה המיושנת.

אין מקום להתלבטות. חפש פוקוס שמורה ותהנה, עדיף בתצורת האצ'בק- 5 דלתות שהיא יפה יותר לטעמי.

בהצלחה

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

תודה רבה לך עידן ולכל מי שענה...

רק רציתי שתסביר לי למה שאתה מתכוון כשאתה אומר שהאימפרזה מיושנת?

פורסם
תודה רבה לך עידן ולכל מי שענה...

רק רציתי שתסביר לי למה שאתה מתכוון כשאתה אומר שהאימפרזה מיושנת?

פשוט מאד, הסובארו אימפרזה שנמכרת בימים אלו באולמות התצוגה- שנתון 2008 היא אותה סובארו "גרנד לאונה" שהחלה את דרכה בשנת 93 עם מספר מתיחות פנים שבוצעו במהלך השנים.

אי לכך, בהתאמה הרכב אינו ברמה של המתחרים אלה מרגיש יותר כמו רכב של אמצע שנות התשעים.

הסובארו אימפרזה החדשה (ולא המחודשת, בניגוד לפעמים הקודמות), מושקת השנה ובכך סובארו צפויה ליישר קו עם המתחרים.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

דעתי מעט שונה.

אני יודע שמקובל להלל את הטויוטה ולהשמיץ את סובראו על כך שהיא מבוססת על שלדה ישנה, אבל העובדה היא שהשלדה הזו מצוינת.

נסעתי לאחרונה על שני הרכבים במשך שלושה ימים כל פעם, נסיעות עירוניות ועל כביש חיפה-ת"א.

לטעמי, כסא הסובארו עדיף עשרות מונים על זה של הטויוטה, הסובארו יציבה הרבה יותר ונותנת יותר תחושת ביטחון, ואני לא יודע למה מתכוונים כשאומרים שהיא מיושנת מבפנים, למעט שאין לה רדיו מקורי. ברמות הגימור של ליסינג לדעתי אין הרבה הבדל, אם בכלל, למעט שהקורולה אכן מרווחת יותר.

נכון, ה- bonton המוטורי זה לומר מה שאמרו לך למעלה. אבל אני לא חושב שזה כך בכלל. מבין השתיים אני הייתי רוכש את הסובארו.

אגב, הייתי מציע לך לנסות לחפש בטרייד אין של סובארו.

הפוקוס היא כבר סיפור אחר (אני מתכוון לחדשה; הדגם הקודם לדעתי מכוער מבפנים בצורה בלתי נסבלת). היא באמת מרגישה שונה ומודרנית יותר משתי היפניות, אך עצלה מהן (לפחות בהרגשה; הקודמת כנראה היתה הרבה יותר זריזה). הכסא שלה עדיף על הטויוטה אך נחות משל הסובארו (אגב, אני מתייחס לדגם ה- FL דהיינו Face Lift). נוחות הנסיעה והמרווח טובים.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
שלום.:wave2:

אני מתלבט בקניית מאחד הרכבים הללו:

-טויוטה קורולה 2004\2003 1600 סמ"ק אוטומטית

-סובארו אימפרזה 2005 1600 סמ"ק אוטומטית

שתיהן טובות.

לקורולה יתרון של שילוב מנוע-גיר טובים יותר ומוצלחים יותר. הדור המדובר של הקורולה גם יותר מרווח מקודמו - אבל שלא יהיו לך אשליות, האוטו צ-פ-ו-ף מאחור בקנה מידה מעצבן (ורק אם יש לך ילדים קטנים להושיב מאחור תשקול את הרכבים הללו).

הצפיפות של תא הנוסעים באימפרזה נובעת משילדה שתוכננה בעשור הקודם, זה לא הופך אוטומטית את השילדה לפחות טובה ממה שיש כיום בשוק - זה בראש ובראשונה הופך את מרווח הפנים של תא הנוסעים לקטן יותר, עקב שיקול תיכנון מהעשור הקודם. הדגמים הללו של האימפרזה גם קיבלו חיזוקים בשילדה (חיזוקי תת שילדה, בעיקר מקדימה לפי מה שראיתי) וזאת שילדה מוצלחת יחסית כשלעצמה.

דוגמא נוספת היא ה 306 האגדתית שנמכרה משנת 1993 ועד לשנת 2001-2002 ללא שום שינוי מהותי בשילדה. זה הופך את האוטו לחרא ? ממש לא. השילדה אומנם "מיושנת", כמו שאוהבים לכנותה כתבתבי רכב וכאלה שלא מבינים כלום מחייהם - אך למעט העובדה שהתיכנון של השילדה ישן ואינו מקובל בסטדנרטים של היום (במיוחד מבחינת אורך), זאת שילדה שעושה בית ספר למכוניות הרבה יותר חדישות ממנה עם תיכנון שלדה "עדכני וחדיש", במיוחד בסעיף הנוחות וההתנהגות.

עם התקדמות הטכנולוגיה והידע הנרכש במהלך הזמן, ברור ששילדות חדישות עדיפות (ברוב המקרים !) על ישנות. התיכנון היעיל יותר מאפשר שילדות קשיחות יותר עם איזורי ספיגה במקרה של תאונות, מרווח גדול יותר לנוסעים (שלא פוגע בקשיחות השילדה) ולעיתים גם שימוש בפחות חומר גלם יקר. למרות זאת, מכוניות עם שלדות ישנות בתוספת אביזרי בטיחות תיקניים (כריות, ABS וכד') וחיזוקי שילדה+חיזוקים בדלתות שנוספו עם השנים, עדיין מציגות רמת בטיחות טובה בהחלט (4 כוכבים) - לכן אין טעם מיידית לפסול רכב בגלל "שילדה".

לסיכום; זה נשמע מאוד מקצועי לומר על מכוניות מסויימות "מיושנות", אבל יש הבדל גדול בין לדעת על מה אתה מדבר (או המסר שאתה מנסה להעביר) לבין לזיין את השכל. אומנם ההבדל בין לדעת על מה לדבר לבין לזיין את השכל הוא עצום, אבל הפער בין 2 הקצוות לא כזה גדול.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אוקיי תודה רבה לכם

הייתי רוצה לדעת חוות דעת ומידע שלכם על הפוקוס

ואם אפשר גם מידע על המחירים של האיפרזה הקורולה והפוקוס של 2004\2005.

ומה מבינהם הכי זול ונותן לי את המקסימום שאוטו צריך לתת

• תוכן חדש...