ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום, אני מעוניינת לקנות מכונית 2008 ולא מצליחה להחליט. מאזדה 3 5 דלתות, רנו מגאן 5 דלתות, סיטרואן C4 או ללכת על מיני כמו פולו 1400 או פג'ו 207 לא מבינה גדולה במכוניות וכל אחד אומר משהו אחר. יש למישהו הצעות? אני נוסעת כל יום כ - 60 ק"מ וגם נתקעת בפקקים. מה לא אוכל דלק? מה משתלם מבחינה כלכלית, נוחות נהיגה וכד'. אשמח לעזרה.
הודעה אחרונה מאת ענת28, -
-
- 1 תגובות
- 913 צפיות
help!!!!!!!!!!!!!!! עריכת הנהלה: השרשור ננעל בגלל שאין בו תוכן. פרסם הודעה חדשה ומפורטת יותר, זו תימחק בקרוב.
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לכל מביני דגמי פג'ו 106 - אני מחפשת לקנות רכב בדחיפות אך יש לי כמה שאלות ובקשה אחת - - מה ההבדל מבחינת אחזקה, טיפולים, מכניקה של ה XS וה- XSI (ציפור קטנה לחשה לי לוותר על ה XSI עקב בעיות שלא כדאי להכנס אליהן...האם זה נכון?) - ננעלתי על ה 106. על אילו פרטים אני צריכה לשים דגש על מנת לא ליפול עם אותו דגם? - מבחינת סכום, יש לי בסביבות ה 20,000 ויש לציין שלמרות העובדה שאני בחורה (לשובניסטים, שלום...) חשוב לי תפקוד הרכב ותפעולו על הכביש מכל בחינה שהיא (כמובן שאני לא מתפשרת על החיצוניות מבחינת תאונות פחחות וכד'), כך שכל התוספות הנלוות בהחלט יכולות לעניין אותי (הכוונה לשימור הרכב ודאגה מבחינת הבעלים) ולבקשה - כל מי שמכיר/ ראה / שמע / יודע על רכב 106 (בפירוש!…
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני כבר בהתלבטות הזו זמן מה וכבר כדאי לשאול עוד יותר . אני מתלבט בין רנט מגאן קופה מנוע 1.6 ליטר או 2 ליטר מודל 2001 + הכוונה לרכב שיסע בערך 40 אלף בשנה . חשבתי על זה המון ואשמח להצעות טובות יותר בתקציב בין 40-47K : גיר ידני נוחות טובה זמינות כוח טובה + יחסית חדש בן 5-6 מקסימום חסכונית יחסית גם בדלק וגם בטיפולים קצת קשה להגדיר אבל שנראית "צעירה" עכשיו לגבי ה 1.6 ליטר קיבלתי הסבר מלא ומדהים מליאור בה"פ שאני אוסיף פה (למי שמתעניין חוץ ממני ) ולגבי ההדבלים בינה ובין גרסת ה 2 ליטר . היתה אחת 1.6 שרציתי לקנות אז אך היא נחטפה לפני שהספקתי לראות את הרכב אבל דווקא ההססנות שלי לגבי נפח מנוע וכוח עצרו בעדי (הכי מעצבן זה רכב שלא מגיב מספיק …
הודעה אחרונה מאת White-Night, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
מבקש חוות דעת : ניסן אלמרה אוטו' מודל 97 (תת-דגם slxi ). עברה 160K ק"מ.מצב כללי טוב(לפני בדיקה מקצועית). נדרש בעבורה 28K ש"ח. האם לקנות ?(נמקו בבקשה) מבקש נתונים על צריכת דלק, אמינות , בטיחות והוצאות אחזקה של האלמרה. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת tomyon, -
-
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אוקי אז בשעה טובה עברתי טסט שני ! ועכשיו אני צריך להתחיל לחפש רכב, אז באתי אליכם, המקצוענים. הדרישות שלי הן ככה .. עד 25-30 אלף שקל, זריזה, כמה שיותר יפה, אמינה, צריכת דלק טובה והכי חשוב מכונית שמתאהבים בה. חשבתי על דגמי הספורט polo 16v, פג'ו 106 xsi וכו'... מה אתם חושבים? אה ועוד משהו, שלא תהיה מכונית של ערסים(לדוגמא סיווק האצבק חח וכ'ו) מה אתם חושבים?
הודעה אחרונה מאת noshi, -
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם אני רוצה לקנות רכב.. ורציתי לדעת מה אתם אומרים על פולו gti.. איך האוטו נוסע? חזק? תקלות ? צריכת דלק כמה כוח סוס מחלות.. כל מידע שיש לכם.. ואותו דבר על גולף gti תודה מראש
הודעה אחרונה מאת כוח-סוס, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
יש לי 50-55 ש"ח לרכב שישמש רק אותי לעבודתי כעצמאי, ללא הובלות. אני עושה בממוצע 35-40 ק"מ בשנה ומבלה הרבה בנסיעות בעיר ומחוצה לה. מה שחשוב לי זה בעיקר נוחיות נהיגה, אמינות, ואחזקה סבירה על פי הסדר הזה. האם דיזל הוא המתאים לי ביותר? ואיזה במחיר כזה?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מה דעתכם על הרכב הנ''ל סיאט קורדובה 1998 מנוע 1600 גיר אוטומט צריכת דלק. סחירות של הרכב . אמינות
הודעה אחרונה מאת izhak, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אוקיי, ניתן האישור לחפש ב15K רכב. מבחינת רכב, לא משנה איך הוא יראה, ולא משנה איך הוא יתנהג. מה שהכי חשוב לי שהוא יהיה כמה שיותר אמין, כמה שיותר חסכוני ושיהיה זול מאוד לאחזקה. ההתלבטות שלי כרגע היא בעיקר בין ארבעה דגמים: פונטו, 205, קליאו ופיאסטה. כמו כן מדובר על הדגמים הידניים בלבד, שנתונים 96-99. על מה להתמקד? אם בכלל? ועל מה אתם ממליצים? תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת Duck, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
רציתי לקבל קצת מידע על 206CC מנוע 2000 (ידנית כמובן). איך הרכב מבחינת הנאה מנהיגה? נסיעה? האם יש מחלות מוכרות לרכב (שנת 2003)? דברים שכדאי לשים אליהם לב? בעיות עם מנגון הגג? אשמח לשמוע מאנשים שמכירים את הרכב מקרוב ואפילו מכאלה שהייתה אחת בבעלותם. יש עוד קצת זמן עד שאבצע את הרכישה אבל כבר התחלתי בשלב הבירורים והגישושים לגביה. שעשיתי משוואה של תקציב מוגבל (90 אלף ש"ח) שיתן לי קודם כל רכב פתוח, מנוע 2000, גיר ידני, שנתון גבוהה מאוד יחסית (2003 ועם קצת מתיחה בתקציב גם 2004), היצע שוק גבוהה מאוד וגם הגג החשמלי שנשמע יתרון לא נורמלי בהתגוננות מפני ונדליזם וגם פרקטיות וכמובן אמינות (?-צריך את עזרתכם על מנת לדעת עד כמה הוא באמת אמין) הרכב הראשון שעלה בראשי הוא הפ…
הודעה אחרונה מאת NadavRally, -
-
- 4 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
אשמח לקבל חו"ד כללית על הקסרה. בכוונתי לקנות מודל 2000 +- שנה אחת. התקציב שלי כרגע הוא 20 אלף אבל יש מצב שאני אחרוג קצת. אשמח לקבל פרטים בעיקר על אחזקה, אמינות, וצריכת דלק (דיזל, בנזין - ידני/אוטו'). תודה!
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, מזה כשנה שאנחנו מחפשים לקנות רכב חדש, אבל מתלבטים איזה רכב הכי טוב בשבילנו - והזמן סתם נמרח. אנחנו רוצים רכב משפחתי-קומפקטי, במחיר של עד 130,000 ש''ח, אבל בכל רכב אנחנו מוצאים את החסרונות שלו ואז לא קונים. חשוב לנו הבטיחות, וצריכת הדלק בעיקרון. Run-X : ננעלנו עליו בהתחלה. אף אחד לא מכר אותו כיד שניה ועכשיו אין את זה גם בחנויות. ובנוסף, התחלנו לרדת ממנו קצת כי הוא קיבל 4 כוכבים בבטיחות וכבר הפסיקו לייצר אותו. Auris: השידרוג של ה Run-X אפשר להגיד. נראה אוטו מרשים מאוד, רק עם שתי בעיות: יש בו רק 4 כריות אוויר, והוא עם תיבת הילוכים רובוטית. שמעתי הרבה דברים רעים על הרובוטית לכן אעדיף אוטומטית. Reno Megan: הבנתי שאין לו ביקוש בישראל בגלל שזה רכב צרפ…
הודעה אחרונה מאת benj, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 662 צפיות
מתוך כוונה לרכוש רכב בטוח יחסית וחסכוני, לאחר קריאת ההמלצות בפורום, הגעתי למסקנה שמאטיס משנת 2000 יכול בהחלט להתאים לי ולתקציבי. החשש שלי הוא בקשר לחלפים: הרכב לא מיובא משנת 2000, כלומר השנה זו השנה האחרונה שהיבואן מחוייב לייבא חלפים. מאחר ואין חלפים חלופיים והרכב נדיר יחסית, מה לדעתכם יהיה מצב החלפים העתידי, ומה הסכנה הטמונה בכך. (בנוסף אשמח לקבל חו"ד נוספות בקשר למאטיס).
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם אני מתלבט בין 3 סוגי רכבים הפנו אותי לפורום הזה מקווה שתעזרו לי. אז ככה יש 3 רכבים שיש לי בראש והם:mazda 323(לא ה-f)(שנתון94-95),מיציבושי סופר לנסר(שנתון93-35),פיאט פונטו(שנתון95-97). מה שחשוב לי ברכב: א.שיהיה אמין ובטוח עד כמה שאפשר. ב.שתיהיה לו יציבות טובה על הכביש. ג.שלא יהיה ידוע בבעיות כלשהן. ד.למקרה ותיהיה לו בעיה אז לא יהיה קשה למצוא לו חלקי חילוף וכו'. ה.שהחלקי חילוף שלו לא יעלו בשמיים. ו.חשוב לי גם מהירות אני לא נהג שודים אבל אני מכור לאדרנלין. אגב אני פתוח להצעות לעוד רכבים כלשהן המחיר שאני מוכן להשקיע זה 15.000ש"ח. תודה לכולם אלי!
הודעה אחרונה מאת אורן אלקובי, -
- 2 תגובות
- 933 צפיות
הי יש לי רכב ליסינג עם 5 מושבים במסגרת העבודה אבל זה לא מספיק למשפחה + חברים. אני מחפש רכב עם 6-7 מקומות ואחרי שחיטטתי ביכיסם וספרתי גם את הכסף הקטן מצאתי שאני יכול לגרד בערך 70-75K. הרכב יהיה רכב שני כלומר יסע משהו כמו 10K בשנה אבל הוא צריך להיות אוטומטי (אשתי...) וחשובה לי אמינות ובטיחות יותר מביצועים. רעיונות ? תודה רז
הודעה אחרונה מאת razgilad, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הייתי היום בסוכנות סקודה והתרשמתי מהרומסטר. הופתעתי לטובה. חשבתי שאזדעזע מהעיצוב, אבל התרשמתי ממש לטובה. על השולחן היה המגזין האחרון של "אוטו" שבו בחנו את הרומסטר מול הניסן נוט. אשת המכירות צילמה, לבקשתי, את המבחן, אבל מסיבה כלשהי דווקא הדף האחרון חסר לי - הסיכום. צויין במבחן כי הנוחות בעייתית ברומסטר, אבל אני מניח שלא היו מחזיקים בסוכנות של סקודה מבחן השוואתי שיקטול אותה. האם מישהו מחזיק במגזין ויוכל לסרוק לי את הדף האחרון או לספר לי מה היה הסיכום?
הודעה אחרונה מאת נר4, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם.. אני חשבתי לקנות סוברו לגאסי (אוטו' בלבד) בין השנים 92-93 בלבד רציתי לקבל חוו"ד על הרכב האם מומולץ ? בעיות מכאניות נפוצות, איזה נפח מנוע מומלץ (שכלול של הכל) ? אגב, מאיזה שנה נכנס הזרקה ללגאסי ? והאם זה רכב שקל למכור אותו במידה ואצטרך ? תודה מראש...
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 946 צפיות
הרכב הנוכחי שלי הוא 106 XR '98, מנוע 1400, הוחלף לדגם של 206 לפני מספר חודשים. הרכב שמור ומטופל. לאחר שהתחתנתי אני מעוניין לעבור לרכב משפחתי, אוטומט, עדיף בטרייד אין כלשהו, כשהתקציב הוא עד 15K בנוסף לרכב הקיים (המחירון כ-18K), כולל ליישור קו. מה מומלץ מבחינת סחירות, ביצועים, חיסכון ואמינות? בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
שלום חיפשתי קצת בפורום על הדגם ולא מצאתי כמעט כלום.... אז ככה יש באפשרותי לקנות רובר 25 שנת 04 יד 1 עם ק"מ של 95000 לאחר טיפול 100 אלף מקיף אוטו שמטופל במוסך מורשה עם ספר טיפולים, במחיר של 50K אשמח לחוות דעת מאנשים שמכירים את הדגם
הודעה אחרונה מאת דני זומרשטיין, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
חלום ילדות שלי היה ועדיין לנהוג על רכב דו מושבי. ההתלבטות קשה עד כדי שגעון! BMW Z3 1997 MAZDA MX-5 2003 שניהם באותו מחיר עם הבדל קטן בשנת הייצור (6 שנים) לא חקרתי יותר מדי על איכות המנועים, ביצועים ובנייה. בשביל אני צריך אותכם. תודה מראש. גיל
הודעה אחרונה מאת senda, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, אני צריך להחליף אוטו בתוך חודש, ומתלבט בין שתיים: מאזדה 3 2008 דגם spirit או סיטירואן C4 דגם SX PACK. בעיקרון אני אוהב את עיצוב הפנים והנדסת האנוש של מאזדה, נראה לי שאין מתחרה לה ברמת מכוניות הזאת. אבל יש לי בעיה רצינית עם הנוחות שלה, בגלל זה אני שוקל את הסיטרואן. וגם, עוד לא ראיתי אפילו תמונה אחת של המאזדה 2008, למישהו יש? האם היא שונה מדגם 2007? האם הנוחות השתפרה? איך הנוחות של הסיטרואן בהשוואה? האם הביצועים של הסיטרואן מספיק טובה יחסית למאזדה 3 2008 ACTIVE? אני אודה מאוד לכל מי שיוכל לתת לי טיפ לגבי שתי האפשרויות האלה, תודה רבה!!
הודעה אחרונה מאת Arik TG, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שבוע טוב. חבר טוב מחפש רכב פתוח באיזור ה-200K. אתמול התקשר אלי ושאל אותי האם קיימת\תגיע מיאטה אוטומטית שנתון 2007 או 2008 ואם כן אז מתי. הוא התעניין גם כן בפיג'ו 206 CC ואמרתי לו ששווה לו לחכות ל-207CC. מה שלא ידעתי להגיד לו זה, מתי היא תגיע לארץ (הבנתי שבקרוב מאוד?), וכמה היא תעלה. יש לציין שהבחור מחפש רכב פתוח נטו ושיהיה חדש מהניילונים. תודה למגיבים, ליאור.
הודעה אחרונה מאת Talgaz, -
-
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני מחפש כרגע רכב ראשון, יש לי העדפה לרכב עם "תחת" ואחרי סינון קטן אני מתלבט בין פורד אסקורט אריקה/clx מהשנים 86-89... הייתי רוצה לדעת מה ההבדל בין הדגמים ואם למישהו יש נסיון עם אחד מהם אשמח לשמוע. כמו כן האם המכוניות הנ"ל עדיפות על פורד סיירה מאותן שנים? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת amitt, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת אם כדאי לי לקנות את הפורד פיאסטה הזאת שמורה מטופלת טסט הסתיים היום הגה חדש בולמים חדשים טיפול 10000 ברקסים חדשים צמיגים חדשים מזגן נעילה מרכזית ואזעקה יד 5 נפח 1400 עשתה 75000 ק"מ 5,500 ש"ח מצב חיצוני טוב תודה למי שיעזור לי..
הודעה אחרונה מאת yariv26, -
-
- 2 תגובות
- 763 צפיות
שלום! הלכתי היום לקנות הונדה האצ'בק 1400 ידני. הלכתי לבדיקה... בהכל אני יכול לעמוד חוץ מדבר אחד שאני לא מבין מה זה. דפיקות מהשסתומים ותיזמון. למישהו יש מושג בעך כמה עולה תיקון כזה? למה הבוחן אמר שהמנוע טוב, לא יודע הוא הראה לי מספרים 19 17 18 אמר לי זה טוב. האם זה משהו רציני?
הודעה אחרונה מאת ran055, -
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3411550,00.html דעתכם?!
הודעה אחרונה מאת Vovka, -
- 3 תגובות
- 858 צפיות
שלום לכולם, אני עומדת בפני רכישת המכונית הראשונה שלי ואחרי שקראתי כמעט כל מה שנכתב בפורום אי פעם, צמצמתי מעט את האפשרויות ואפילו ראיתי רכב ספציפי. פורד פיאסטה דינאמיק, שנת 98, מנוע 16V 1.25 מישהו יודע מהו מחיר השוק שלו? נתוני הרכב: 170,000 ק"מ, יד שניה, טסט באוקטובר הקרוב, טיפול אחרון לפי 8 חודשים, פגיעות קלות בפח. כמה ניתן לדעתכם להוריד מהמחירון בגלל הנתונים הללו? תודה רבה אפרת עריכת הנהלה: לא ניתן לקבל בפורום נתונים ממחירון לוי יצחק עקב זכויות יוצרים
הודעה אחרונה מאת eli8333, -
- 1 תגובות
- 800 צפיות
אבקש עזרה ממשיהו שמבין מה כדאי לקנות: טויוטה קורולה שנת 93 יד שניה, מחיר: 19,000 או מזדה סדן שנת 97 יד שניה, מחיר 18,000 תודה,
הודעה אחרונה מאת eli8333, -
מבקש חוות דעת על פגו 306 XN שנת 96
מאת Guest anakonda- 0 תגובות
- 882 צפיות
אשמח ליעוץ לגבי פגו 306 XN מצאתי אחת שהיא יד רביעית עם 180,000 קילומטר שנת 96 היא באה ללא הגה כח וללא חלונות חשמליים להלן מה שהבעלים השקיע ברכב: טיימינג, רדיאטור, מעקף למזגן, ברקסים, גלגלים אחוריים חדשים. קלאץ לפני חודש, טסט עבר לפני שבועיים, מצבר במצב טוב, מצב חיצוני מעולה.....ופנימי גם. נראה לי אוטו מעולה נסעתי איתו והוא לא התחמם. רציתי לדעת כמה דלק היא "אוכלת". חשוב לציין שאני לא יודע מה הוא עשה במזגן אבל הוא מקפיא!!! האם כדאי לרכוש את הרכב עם 180,000 ק"מ(הוא דיי מתעקש לרדת רק 1000 ש"ח מתחת למחירון בגלל ההשקעה) המחירון שלה הוא 17.300 כמה אתם הייתם משקיעים? האם כדאי לקחת לבדיקה?או שלא? תודה מראש יוסי
-
מי מחובר 40 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 458 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- beastmodeisr
- mikyl
- fatboy1340
- חיים יוד
- blackpolo
- stx
- נהג מירוצים ותיק
- zvit
- orsh99
- PYA
- יבגניפ
- גולדן191