ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 883 צפיות
שלום חברים יקרים! בגדול, איזה מבין הרכבים להלןאו האמין והבטוח ביותרכשמדובר בדגמים 1990-1994 לערך? מה היתרונות והחסרונות בין כל אחת מהמכוניות? בתודה מראש, אבנר
הודעה אחרונה מאת אבנר1252, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 17.2 אלף צפיות
שלום מחר אני מתחדש ברכב חדש מה אני צריך לבדוק בזמן קבלת הרכב? מה אני צריך לקבל מהיבואן חוץ מ2 מפתחות?
הודעה אחרונה מאת yariv26, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, אני מעונינת לרכוש רכב אוטומט מאמצע שנות ה 90 . איזה רכב מומלץ ? (מרכיב הבטיחות מאוד חשוב לי ) מה דעתכם ספציפית על אופל קורסה , דהייטסו שרייד וסובארו ג'ייסטי . תודה
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום לכולם. שמי יניב, סטודנט בן 25. אני מעוניין לקנות רכב. להלן התנאים: תקציב: 15000. שנה: מ-96 תנאים אפשריים לפי סדר חשיבות - מעדיף רכב שימזער את הסיכון להתעסקות ולתיקונים - מעדיף רכב קטן על גדול אופן השימוש: מדי יום בעיר. חיפה - עליות וירידות. פעם בשבועיים טיול של 250 ק"מ. מבקש את דעתם המלומדים בפורום לגבי המודל שמתאים לי. בתודה מראש. יניב. עריכה: להבא - נא להקפיד על כותרת אינפורמטיבית
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- 0 תגובות
- 935 צפיות
שלום לכולם, אני (יעל) מתלבטת בעיקר בין שני דגמים: קליאו B שנתון 2000-2002 בערך (אוטומטי בלבד) פולו שנתון 99-2002 (גם אוטומט) אלו בעיקר שני הדגמים, אלטרנטיבות והצעות אחרות יתקבלו בברכה אך אשמח לחוות דעת על שני הדגמים הנ"ל ומי מהשניים עדיף. תודה רבה ויום טוב
הודעה אחרונה מאת dormor, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מחפש רכב משפחתי או קטן כמו סירון יאריס אוואו אולי גטס אם תוכלו גם לפרט בהשוואה דלק נוחות תיקונים שנת 2003-2005 5 דלתות - לחנייה בת''א : ) - תודה
הודעה אחרונה מאת kikoman, -
- 2 תגובות
- 852 צפיות
בקשה עזרה בקשר לחוות דעת על תוצאות בדיקת רכב מאזדה 99 GLX 1600 מיתלים:86% בלמים:88% מנוע:78% .בוכנות=>תצרוכת שמן מהצילינדרים מזה אומר? מנוע=>צריכת שמן מובילי שסתומים.רעש שסתומים האם זה משהו משמעותי שיכול להיגרם עם הזמן למנוע????? מערכת שמן=>נזילת שמן הילוכים:73% תיבת הילוכים אוטומטית=>החלפה לקויה........החלף גומיות מגן לציריות מחוונים:100% פליטת גז ועשן:100% שילדה:74% שילדת מרכב,משמעות נמוכה=>מעיכות/מעוך,סימני פגיעה קורת אורך ימנית מרכב:76% תיקוני מרכב משמעות נמוכהסימני תיקון מרכב,סימני פגיעה,תקוני מרכב וצבע,סימני מתיחה,סימני פגיעה לפנים הלחמות/חיבורים לא מקוריים,סימני תיקון בתא מטען+חומר,סימני מילוי חומר הסיכו…
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- 3 תגובות
- 817 צפיות
שלום רב, מחפש רכב משפחתי בסכום שרשמתי בכותרת. מתלבט בין קורולה 2001- 2002 ניסאן אלמרה 2001-2003 שברולט אופטרה/ איוואו 2004 ההעדפה שלי (כמו כל ישראלי ממוצע) לפי הסדר הזה אמינות, צריכת דלק נמוכה ככל האפשר, בטיחות וכו'. עיקר הנסיעות הינן עירוניות (פקקים של ז'בוטנסקי פ"ת- בני ברק) אך פעם בשבוע בינעירונית. אני מודע לכך שהשברולטים הם בעצם דייהו אך במחיר שלהם ניתן לרכוש רכב חדש יותר במחיר נמוך. אנא הצדיקו את המוניטין שיצא לפורום!!!! תנו תשובה עניינית ולא פלצנית כמו שיש באתרים אחרים. תודה מראש!!!
הודעה אחרונה מאת beresford, -
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
באוקטובר הקרוב אני מתחיל ללמוד אני מחפש רכב עם תיבה אוטומטית רצוי שהרכב יהיה משנת 2002 וצפונה רצוי רכב לא גדול ,תא מטען רחב כלל לא הכרחי כמה שיותר זול לאחזקה כלומר לטיפול (חלקים לא יקרים) הרכב יסע כ 95 אחוז בתוך העיר ופקקיה ,לעיתים רחוקות אצא מחוץ לעיר מבחינת בטיחות ,חשוב שלרכב יהיה ABS התקציב =30,000-50,000 (כולל ביטוח ובדיקה לפני רכישה) אשמח לקבל המלצותכם
הודעה אחרונה מאת vlad_vk, -
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אני חדש כאן ואשמח לקבל מכם עזרה: אני סטודנט שגם עובד. לכן אני צריך רכב לנסיעה מהבית לאונ' (50 ק"מ בינעירוני) ומהאונ' לעבודה 5-10 ק"מ - עירוני וחזרה הביתה (60 ק"מ בינעירוני). אני מעוניין לקנות רכב לפי הפרטים הבאים: - רכב קטן. מצידי גם 2 דלתות אם זה יחסוך ויאפשר דגם חדש/טוב יותר. אני בגובה של קרוב ל-1.90 מ' לכן לא כל רכב קטן יתאים. - רצוי מאוד אוטומטי!!! אם ידני אז רק אם זה רכב מאוד נוח... (לדג': לא יפני כמו ג'סטי אלא סקסו...) - הוצאות נמוכות (חלפים, אחזקה וכד'). אני מתכוון לעשות ביטוח לנהג יחיד אם זה יוזיל משמעותית. - צריכת דלק: אני אנהג בממוצע יותר מ-30 אלף ק"מ בשנה. (בערך 150 ק"מ ביום). הנסיעה היא כ-50 ק"מ כל כיוון בדרך בין עירונית (אבל עם פקקים של …
הודעה אחרונה מאת ezuf, -
- 9 תגובות
- 13 אלף צפיות
שלום לכל מייעצי הרכב אני חושבת לקנות סיטרואן סי-4 חדשה אך שמעתי שיש לה הרבה בעיות חשמליות והיא מבלה הרבה במוסכים. אני נוסעת הרבה מחוץ לעיר וחשוב לי שהאוטו יהיה אמין , נוח ומרווח. אשמח לקבל המלצות או הערות ממי שיש לו סיטרואן כזו תודה , ליאורה
הודעה אחרונה מאת Opel Astra GSI, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אנחנו משפחה צעירה 2+1. אני מעניין ברכב חסכוני ואמין ,אך לא "עגלה". וכמובן מקום לעגלה של תינוק. הקליאו הנ"ל היא בעלת מנוע 1.4 שמוציא 98 כ"ס. 1.האם הוא סוחב רכב כזה גדול? 2.והאם אני חייב סל"ד גבוהה במיוחד שמחריש אוזננים על מנת שיתקדם? הכוונה לרכוש רכב מתקדם ככל האפשר ואמין ביסודו עד כ 40000. אני בניגוד להרבה אחרים לא פוסל צרפתיות. חושב שאופן הטיפול ברכב חשובה מאוד. אך לכל רכב בעיות מוכרות שלו. מה הבעיות של רכב זה? 3.אם למישהו יש נסיון אם רכב זה, מנוע. אשמח לשיתוף? אנחנו מעוניינים יותר בגיר רגיל, אך האוטומטי לא נפסל לחלוטין. 4.לכן השאלה... איך הגיר האוטומטי ניתן לחיות איתו? (כמה הילוכים) יש לי ניסיון רע עם פולו אוטומטית שפשוט הגיר ה"חכם" עשה מה שבה…
הודעה אחרונה מאת maor172, -
- 1 תגובות
- 835 צפיות
ואני אשמח גם על נתונים דומים לגבי פיאט פונטו ידנית מאותם שנים. ומי מהשתיים מומלצת יותר?
הודעה אחרונה מאת yariv26, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
שלום. אני כרגע לפני קניית רכב. מצאתי כמה אקזמפלרים חמודים. מה אתם אומרים על הדגם של שנת 2000? הבנתי שיש כמה דגמים בשנה הזאת. איך המנוע והגיר אמינים? ובכלל האוטו. תודה.
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום. בעודי מחפש אחר סליקה נתקלתי בסליקה עם "מנוע יבוא דור שישי" העונה לשם st 202. תהיתי אולי משהו יוכל להסביר לי על מפרט המנוע ובמה הוא שונה מהמנוע הסטנדרטי של הסליקה. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת כוח-סוס, -
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום רב, רציתי לדעת מה צריכת הדלק של דייהו אספרו שנת 96 שעשתה כ-100 אלף ק"מ, ובעלת מנוע 2000. אני מתלבט אם לקנות את הרכב, ויודע כי יהיה לי קשה למכור אותו ולכן מעוניין לדעת מראש את צריכת הדלק. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת yanivmo5, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום שמי גבי יש לי 80 K ואני מתלבט איזה רכב לרכוש. חשוב לי שהרכב יהיה יותר גדול מהסופר מיני למיניהם אבל אני לא צריך רכב גדול מעבר לכך. כרגע יש לי פורד פיאסטה וזה ממש בסדר מבחינת הגודל (אבל יש בעיות קשות בתחום האמינות). מעבר לנושא גודל, חשוב לי כל ענייני האמינות והחסכוניות בדלק וטיפולים. מראה חיצוני וואסח וחלקות הנסיעה לא חשובים לי. ממה שקראתי בפורומים המליצו לאנשים עם צרכים דומים על הונדה סיביק (שבה אפשר יהיה למצוא דגמי 2004) או טויוטה קורולה ששם רק רכבים ישנים יותר. מה דעתכם והאם יש רכבים אחרים שיכולים להתאים? שאלה נוספת: אנשים ללא ספר טיפולים מסודר - כדאי להתרחק מהם או שאפשר להתגבר על העניין במכון בדיקה?
הודעה אחרונה מאת gabmen, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מה צפויות להיות ההוצאות על טיפולים בפיאט פונטו 2000? 170,000 ק"מ
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ככה יש לי 2 פג'ו על הכוונת והXS הייתה כבר בבדיקה ויצאה בסדר. 206XS: ------- שנה: 2000 יד: 1 ק"מ: 84000 צבע: לבן. מחירון: 42,500. ביטוח: 7000 ש"ח (מקיף+חובה) הערות: הרכב ננהג ע"י אדם מבוגר, שמורה מאוד מבפנים, קצת תאונות חנייה מבחוץ, שילדה נקייה, מנוע תקין, נזילה בגיר (מחלה בפג'ו לא?). 206GTI: -------- שנה: 2001 יד: 2 ק"מ: 83000 צבע: כסף מחירון: 62,000 ביטוח: ??? עשיתי בירור קצר ב555555, 900000 ובעוד חברה ו2 לא מוכנים לבטח את הGTI "אוטו ספורט" עלק, ואחת לא מוכנה לבטח אותי בגלל גילי (עוד שבוע 20). הערות: די שמורה מבפנים, נראה כאילו לא נאנסה על יתר מידה, כולל סאן-רוף ומגבר איכותי, ר'גקטים ויזואלים (לפני בדיקה) פגיעת חניי…
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
- 0 תגובות
- 861 צפיות
שלום, מחר אני הולך לבדוק איביזה FR. הייתי שמח לקבל המלצות למקומות שיודעים לבדוק רכבי טורבו כמו שצריך. תודה.
הודעה אחרונה מאת אמיר ט, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, לקחתי רכב גולף 1.6 ידני לבדיקה שנת 98. עיקרי תוצאות הבדיקה: מתלים: המלצה להחלפת תומכים מיתלה אחורי בולמים- בלאי יתר ורעידות יתר במיתלה קדמי בלמים: תיקון ידית handbrake (כפתור עובד/ לא עובד) מנוע: הספק נמוך (ירידה של 25 %) - האם בלאי סביר לרכב בן 9, או לאחר תאום הצתה צפוי להשתפר? מנוע מזייף והמלצה לתיאום מערכת דלק הצתה, נזילת שמן , החלפת תומכים (כמה צריך לעלות?) רעש שסתומים, כשרכב במצב סרק יש נקישות (האם מצביע על בעית הצתה/ תזמון? ומה המשמעות?) תצרוכת שמן משסתומים (נראה לי סעיף סטנדרטי) ראש מנוע- מעט קורוזיה. מערכת חשמל ותאורה- לבדוק/ לתקן מתנע (משמעות/ עלות?), פנס ראשי ימני שבור (עלות?) מערכת הנעה: מצמד- בלאי יתר, מפריד בסוף.(דורש החלפה) תי…
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 5 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות מהחברה ואני מתלבט בין 2 המכוניות הנ"ל. אני רוצה קצת פרטים ודעות שלכם בנוגע לאמינות, בטיחות, נוחות, ביצועים וירידת הערך. אשמח לשמוע את דעתכם בנוגע ל-2 המכוניות. כרגע אני נוסע על Golf V5 I Line וזה בעיה להוריד איתו כל פעם את האופנוע ים.. אז החלטתי שאני יקנה ג'יפ.. בכל אופן יש לי 300 אלף ש"ח. ואני יודע שאת ה FJ אני צריך לעשות יבואי אישי.. ואם אני קונה את ה Cruiser אז את הקצר Premium אני בן 21 אז תתחשבו בזה שלא יהיה איזה רכב זקנים תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת asafk, -
- 2 תגובות
- 998 צפיות
חשוב שיהיה אוטומטי ושהאחזקה שלו.. תהיה לא יקרה ...ומנוע עד 1600:roll: מעל מודל 98, ולא שותה דלק בצורה מפחידה....לא אמריקאיות .... תודה מראש.. הבנתי שב35000 אפשר להביא אופל קורסה אוטומטית.. שנת 2003.. מישהו מכיר תרכב? __________________ מה אתם אומרים ? אההה
הודעה אחרונה מאת Mcloud, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 13.6 אלף צפיות
שאלו אותי, ואני לא מכיר את הרכב מספיק בשביל לתת תשובה ופה אתם נכנסים למשוואה. מדובר באלרו 2002, יד 1, ק"מ נמוך, 2.2. האם יש בעיות ידועות? אזהרות \ דברים שכדאי לבדוק? אני יודע שUMI יקרים מאוד בטיפולים, חוץ מזה? אני הייתי קונה במחיר הזה משהו אחר, כגון B4, 406, או כל דבר שהוא לא אמריקאי, אבל מכיוון שלא ביקשו ממני אופציות, אלא רק מחלות \ אזהרות אז שיהיה. תודה! גיא.
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
-
- 0 תגובות
- 722 צפיות
טוב אני באמת לא יודע איפה להתחיל דבר ראשון זה שאני בגובע 192cm ואני לא בטוח האם הרכבים מתאימים מבחינת מרווח ולא רק מבחינת שאני אצליח להיכנס לתוכם אלא שיהיו גם נוחים. הבדל המחירים בין שתי באכבים הוא כמובן עצום אבל האיתי רוצה לישמוע היתנסויות של אנשים עם הרכבים ולא לפחד להיכנס לפרטים אני מהאנשים שאוהבים להשקיע הכול!! לתוך האותו שלהם ולעשות הכל (כמעת) בעצמי אז האים אלו רכבים שיש הרבה מה להשקיע בהם דבר נוסף הוא הייתי רוצה לדעת מה ההבדל בין מודלים 96-7 ו 93-94 323F אם יש הצעות לרכבים נוספים כאלה שנראים קצת ספורטיביים זה יעזור הרבה למחקר שלי
הודעה אחרונה מאת VadimK, -
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הייתי בבדיקה עם רכב וזה מה שיצא . מישהו יכול לפרש לי את זה במילים פשוטות. http://grm.m.walla.co.il/briefcase/00f3/a/m/i/r/1/5/9/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200309252258598828/200706052107109284/DSC00119.JPG
הודעה אחרונה מאת אבולושיין, -
- 1 תגובות
- 857 צפיות
חשבתי לקנות את הסוזוקי ג'מיני, הוא ניראה אחלה ג'יפון אומרים שיש לו ביצועים יפים בשטח. אבל השאלה שלי איך המוסך של סוזוקי מבחינת עלות? האם האוטו אמין? חסכוני? האם הוא בחברת ביטוח נחשב רכב שטח או לא? תודה לעונים ושבת שלום!
הודעה אחרונה מאת THE-ONE, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 18.7 אלף צפיות
אשמח לקבל חוו"ד על הדגם הנ"ל. כרגע בחשבון 270 דיזל או 320 בנזין שנתונים 2002-2003. אמינות(לרבות מע' המחשוב), אחזקה שוטפת, מחירי ביטוח וכו' חשוב לציין אינני "חיית שטח" אלא רצוני במה שמכונה "ג'יפ עירוני". בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת זה וזה וזה, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני מתכנן להגשים חלום ולקנות רכב כזה שנת 2003 שאלתי היא לנהגם שנהגו לאורך זמן ברכב האם יש לכם מרווח ישיבה נוח ברכב? להשוואה , כיום אני נוהג ב306 סדאן ותנוחת הנהיגה והמרחב מספיקים לי בהחלט הגובה שלי הוא בערך 2 מטר, ואני לא בן אדם צנום אני יודע שהדרך הכי חכמה היא פשוט להכנס לרכב ולבדוק אבל אני יודע שעם כמה כיונונים אפשר להגיע לתנוחה נוחה אך סיבוב קצר לא יתן לי את התשובה ולכן אני פונה למישהו עם ניסיון ברכב כמו כן אם יש מישהו שיתנדב לבוא איתי לבדוק את הרכב (אדם עם רכב דומה שיוכל לחוות דעה לא מחייבת על מצבו) אני אשמח תודה, העניין מעט דחוק (אני בטוח שאתם מבינים למה כשמדובר בדגם הספציפי)
הודעה אחרונה מאת amisha, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 956 צפיות
רקע: הרכב הוא של בן אדם מבוגר, שכעת אינו יכול כבר לתפקד, ברשותו רכב מסוג סובארו 91 יש עליו 67,000 קמ"ש, יד ראשונה, גיר ידני, קילופי צבע (דהייה מהשמש) על הגג ועל דלת תא המטען (באגז'), מעיכה קטנה בצד שמאל קרוב לדלת הרכב, ומעיכה בגג (מאבן או משהו כזה). גלגל ספער הוחלף. כמובן שאקח את הרכב לבדיקה. כן לא אשכח להזכיר הוא דורש 20,000 ש"ח התלבטות: יש ברשותי מאזדה 121 שמשרת אותי נאמנה, עם כל הנלווה אליו, דלק, אחזקה, וכו' מאידך פחות נוח, אחיזה לא גבוהה בכביש, וקטן. מה אתם מציעים: לעבור לDL,? האם המחיר מוצדק? מה עם אחזקה? נו טוב ברור שהרכב אמין, שאלתי הוא על טסט, צריכת דלק כמה, וכו'. תשובתכם..
הודעה אחרונה מאת alon, -
-
מי מחובר 38 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 898 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- davemustaine87
- Moshe c
- Igalz
- אריה שאג
- David32
- לומד לתקן
- Haim_gds
- natco
- meny5
- itamar_by
- GKME
- mikyl