ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
- 22 תגובות
- 9.2 אלף צפיות
שלום רב, אני מתחבט במספר שאלות שאשמח אם תעזרו לי עליהם. 1. אני מתלבט בין סיטרואן sx pack לבין פיג'ו 407 - שני הרכבים בעלי אותו נפח מנוע, ותג המחיר שלהם מאוד דומה. אני כבן 35 הנוחות חשובה לי, וכמובן שכל הצעה תתקבל בברכה שכן, אני ממש לפני החלטה לרכישה. אודה מראש לחברי הפורום.
הודעה אחרונה מאת XENON, -
- 3 תגובות
- 931 צפיות
שלום לכולם, לאחר גניבת רכב (אלמרה שנת 2002) אנחנו מעוניינים ברכישת רכב חדש בעלות של סביבות ה-120-130 אלף ש"ח (אבל המחיר גמיש). ההתלבטות הגדולה היא בין הסיוויק והסניק (אופציות נוספות שעלו הן הC4 והפריוס). חשובה לנו הבטיחות וכמו כן רצוי שיהיה כמה שיותר אמין. הסיוויק לא עברה מבחני ריסוק אירופאיים ויש לה רק תוצאות של המבחנים האמריקאים, אבל ממה שאמרו לי המבחנים האמריקאיים הרבה פחות מחמירים מאלה האירופאיים, האם זה אכן כך? ושאלה נוספת בקשר לבטיחות הסיוויק, יש לה בקרת יציבות שהיא לא נקראת ESP אלא VSA, סוכן המכירות אמר שזה אותו הדבר, האם זה נכון? בקשר לסניק, שמענו שיש הרבה בעיות עם הגיר ובגלל זה אנחנו נוטים יותר לכיוון הסיוויק... מה דעתכם? (נשמח כמובן גם להצעות לגבי רכבי…
הודעה אחרונה מאת gt94, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי ושבת שלום. אחרי שבראש ובראשונה ביצעתי חיפוש מעמיק בפורום על רכב מסוג זה ומצאתי בעיקר מידע על הדגמים הקודמים (שנתונים 92-95) ובנוסף לא מצאתי מידע שיכול להאיר את פניי ,אני פונה בבקשת עזרה וייעוץ לגבי רכישה הונדה סיויק קופה 97. הלכתי לראות היום הונדה סיויק 97 קופה, הרכב עבר 159K ק"מ, יד 4 (03 ברישיון) , מבחינה פחחות האוטו נראה נקי ושמור וככה גם מבפנים לא התעמקתי במנוע כי אינני בקיא בנושא כל כך כך שאם הייתי מסתכל על המנוע בעצם זה היה להראות כאילו אני מבין משהו. הוא טוען להחלפת כנף קדמית שמאלית בלבד וזהו. לגבי הטיפולים טיפול אחרון היה ב145K ק"מ. הוא מוכן להתחייב על הכל בבדיקה וקבעתי להיפגש עימו ביום שני הקרוב. כמה שאלות לפניי כן : 1. כידוע רכב זה הוא בעיקר רכב של …
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
הי לכולם, אנחנו רוצים לקנות רכב. יש לנו בינתיים שלוש אפשרויות, שבעיני כולן סבירות, אבל הייתי רוצה לשמוח את חוות דעתכם (המחיר פחות קריטי כאן, אבל שתדעו שהגג שלנו הוא 75. . 1. טויוטה קורולה, 2003, GLI אוטו', 1600 סמ"ק, יד ראשונה, 117,000 ק"מ, אין תאונות ואין מכות (לדברי הבעלים). הוא רוצה 75,000. 2. סובארו אימפרזה 2004, 4X4, אוטו', 2000 סמ"ק, יד שניה מליסינג (אבל האוטו היה מההתחלה במשפחה), 54,000 ק"מ. דפיקה בדלת, שריטות בטמבון. ללא תאונות אחרות. הוא רוצה 75,000 ש"ח אבל מוכן להתגמש (כי זה מליסינג כנראה). 3. ניסן אלמרה Perfect 2002,אוטו' 1800 סמ"ק, 101,000 ק"מ, ללא תאונות. יד שניה מפרטי.58,000 ש"ח. בעל הרכב אמר שצריכת הדלק מחוץ לעיר היא 11\1 ובעיר 10\1. אני לא ממש…
הודעה אחרונה מאת GL-10, -
- 11 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
מה יותר עדיף 1400 או 1600 ומה ההבדל ביניהם?
הודעה אחרונה מאת Eviatar, -
קניית אוטו
מאת שרוןשרון- 2 תגובות
- 985 צפיות
אהלן ח'ברה, אני שרון בת 22 מירושלים, רוצה לקנות אוטו ראשון שלי... בשעה טובה בתור בחורה שלא מבינה ברכבים בכלל!!! אני צריכה הרבה התייעצויות, דיעות... הבעיה שכל אחד יגיד משהו אחר...! וזה מחרפן, משגע, מטריף ובכלל מוציא את החשק כבר מלקנות אוטו.... ראיתי כמה סוגים של מכוניות, האחת הייתה אונו שנת 95 יד ראשונה לא עשתה הרבה קילומטרג' - פחות מ100 אפילו... כשהלכתי לראות את האוטו הרגשתי צעצוע ביד... לא אהבתי ולכן החלטתי לעלות את הסכום הכספי... ל20000 ש"ח ראיתי פולו שנת 96 יד ראשונה עשתה 98000 קילומטרג', אבל היא החליפה ראש מנוע כי לא שמו מים במנוע, ועשו צבע מחדש לאוטו כי אמרו שהצבע דהה, הטמבון מקדימה קצת מעוך מתאונה קטנה, צריך גם לאפס את מערכת החשמל של השעונים כי הם לא עובד…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום, אני עומד לפני קנייה של מכונית קטנה בת 4-6 שנים עם תקציב של עד 60K. לפני כמה ימים יצא לי לראות את הפיאסטה שנת 2003 עם תיבת הילוכים רובוטית. חוויית הנהיגה הייתה סבירה למרות האינטרוולים בין ההילוכים ולמרות שנאמר לי שהאוטו מדרדר בעליות. הבנתי שלתיבה כזו יש את הייתרון בשריפת דלק ובעלות תיקון שלה, אבל האם יש לה גם חסרונות כלשהם? כמו כן הייתי רוצה לשמוע את דעתכם על פיאסטה מול פולקסווגן פולו ופיג'ו 206 אוטומטיות. תודה.
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
רובר 200 /216
מאת ReSpEcT- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
מעוניין לרכוש אחת מהם .. בעקר בגלל איך שהן נראות והמחיר הנמוך יחסית מה אתם אומרים על הרכב ? חזק -חלש ? אמין ? דלק , שוק . .וכו' מי שיודע בבקשה לענות תודה !
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- 1 תגובות
- 864 צפיות
בהמשך לחיפושים אחר אוטו מתאים לחברת משפחה שלנו חשבנו גם על הקורדובה. עשיתי חיפוש ולא ראיתי הרבה דברים רעים נאמרים עליה. מה שלא מצאת זה התייחסות לתיבה האוטומטית. השנים שנכנסות בתקציב הן 99-00. איזה מנועים היו משודכים לתיבות אוטומטיות? והכי חשוב איך הן שורדות את השנים?
הודעה אחרונה מאת deltaHF, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני משתמש חדש ואני מקווה שיהיה לי כיף כאן. שאלה לי אליכם, אני מתלבט האם לקנות טויוטה לנד קרוזר חדש או פאג'רו הדגם החדש? התלבטות זאת נובעת בגלל מספר סיבות: א. שמעתי שהטויוטה שוברת ציריות וטרנספרים בקלות יתרה בשטח. ב. כמו כן שמעתי שבעוד מספר חודשים עומד לצאת הדגם החדש של טויוטה. ג. קראתי את מבחן הדרכים שעשו לפאג'רו החדשה בספרד והתרשמתי שהאוטו עבר שינויים משמעותיים, כמו כן הוסיפו לו נעילה דיפרנציאל אחורית מכנית ועוד הרבה דברים חשובים נוספים. חשוב לי מאוד חוות הדעת שלכם!!!! תודה מראש לכולם. גילי.
הודעה אחרונה מאת רועי.א, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הייתי במגרש והציעו לי למכירה פולו עם נפח מנוע 1000 , אמרו שמאוד חסכוני בדלק מישהו מכיר? יכול להגיד איך הוא ? תודה
הודעה אחרונה מאת gt94, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 944 צפיות
עוד מעט אבא שלי נפרד מהאוודי A4 וגם אני נפרד ממנה בשל קיצוצים וקילומטרז' 200K כעשיו הוא רוצה רכב אוטומט בסכום של 140 אבל הוא לא מתפשר על יד שניה או משו כזה הוא רוצה רק מהשקית אני נדלקתי על ג'טה אפשר להוסיף עוד קצת והוא נדלק על אקורד ישלכם המלצות? בשביל לא לרדת ירידה דראסטית באיכות בסביבות ה150K אפילו נתונים: אמינות לא חשוב החשוב באמת זה ביצועים ונוחות +איבזור ידני לא מתקבל אצלו בברכה לעומת שאני מכור לידני אבל הוא בנתיים האבא פה אז אוטומט חבר'ה סומך עליכם בתודה רז.
הודעה אחרונה מאת עתיד, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום יש לי ניסן אלמרה וריציתה לדעת באמת מה היא שווה אני רוצה להחליף אוטוו אני רוצה לדעת אם באמת שווה להחליף אוטו למיצובישי לנסר 2007 אני רוצה גם לדעת כמה הניסן עושה מ0 - 100
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 11.9 אלף צפיות
איך מתייחסים לרכב שהיד הראשונה הייתה בית ספר לנהיגה ? האם רשום על כך משהו ברישיונות הרכב ? כמה נהוג להוריד מהמחירון ? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 1 תגובות
- 783 צפיות
יש הערות או המלצות! בעיקר לגבי הגיר האוטומט, ה'שוק' והאמינות בכללי. כמה הילוכים בגיר??
הודעה אחרונה מאת beresford, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אז קודם כל שמי ניר ואני מחפש רכב שלא עולה על 25,000 ש"ח. בדקתי הרבה בפורום על יעוץ שלאנשים ולא מצאתי משהו שממש מתאים לי. מה שאני מצפה מהאוטו שיהיה קודם כל בטיחותי, בעיקר כי אני נהג חדש, שיהיה זריז אמין ושלא ישתה הרבה דלק, אבל ממש לא הרבה. חשוב לציין שאני מעוניין בידני ולא באוטומט בגלל הצריכת דלק. חשבתי על פג'ו למניהן כמו 205 ו106. אולי סיוויק שנים 92-5. אבל אף אחד מהם לא כל כך בטיחותי, וזה מה שמפחיד אותי. אשמח לקבל ממכם עזרה.
הודעה אחרונה מאת TOLIK, -
- 4 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
נהג בן 27 עם נסיון. מחפש רכב כמה שיותר אמין וחסכוני בדלק. בתודה, עומר.
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, אני מעונין לקנות רכב קטן בתקציב של עד 65000 ש"ח. מה דעתכם על אופל קורסה 2005? האם היא חסכונית מבחינת טיפולים, ביטוח, דלק? תודה רבה הכותרת נערכה. להבא שרשור שכותרתו שם מכונית - יימחק.
הודעה אחרונה מאת orirafael, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
טוב אז ככה כרגע יש לי רכב מסוג מגאן קופה שנת 2000 שעשתה 100,00 ק"מ במצב שמור להפליא.וחשוב לציין שאני מרוצה ממנו מאוד ושהוא אצלי כבר שנתיים וחצי+ העניין שאני רוצה לעבור לרכב מרווח יותר (ולא צהוב כמו שלי רכב שמושך עניים כי לא מתאים לי בכלל) והרכב שאני חושב עליו הוא הונדה סיווק שהוא נראה כרגע הרכב האמין ביותר עכשיו הבעיה היא כך שיש לי תקציב של 55000 ואני רוצה מאוד שהרכב יהיה ידני ולפחות שנת2002 רק שזה לא נכנס בקטוגריה של הסיויק . אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי בעניין. __________________
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום אני שחר, אני נהג חדש מזה חודשיים. ולקראת סוף המלווה הגיע הזמן לקנות מכונית, התקציב מסתובב באזור ב24K אחרי שיש לי גם קצת כסף בצד. אני חייב לציין שחיפשתי בפורום המון וקראתי המון אבל עדיין אל כל כך נסגרתי על משהו שיתאים לי. הדרישות שלי הם: אמינות, נוח מפנים, מראה חיצוני ספורטיבי- עדיפות לשתי דלתות ואפילו סאנרוף (חשוב מאוד), מנוע 1.3-1.6 וחסכוני בדלק, גיר ידני, מעל שנתון 96 כמו כן חשוב לי שהאוטו יהיה אמין ולא יראה המון מוסך כי אני הולך להחזיק אותו מהכסף שלי. שחיפשתי בפורום עלו במוחי מספר רעיונות כמו אלו: פיגו 306 1.4 96-98, איביזה 96-99 1.4, פולו 96-99 1.4 , פיאט בראבו 96-99 1.4, קליאו 96-2000, כמו כן עלה הענין של האצבק וקולט בשנתונים יותר נמוכים. אשמח לעזרה, שח…
הודעה אחרונה מאת ShahaRace, -
- 0 תגובות
- 819 צפיות
שלום, אנחנו מחפשים רכב משפחתי 1,600 סמ"ק לפי הפרמטרים הבאים: אמינות, בטיחות, נוחות (כמובן עד כמה שאפשרי במסגרת התקציב). תקציבנו מוגבל - סביב 45 אלף. מבירורים שעשינו אפשרי בסכום כזה לקנות טויוטה קורולה סביב שנת 99', או פורד פוקוס סביב 01'. תוכלו להמליץ לנו האם הרכבים האלה מתאימים לפרמטרים שלנו? ואיזה מהם עדיף? האם יש סוג אחר של רכב שעדיף? תודה.
הודעה אחרונה מאת שמעון1, -
- 2 תגובות
- 873 צפיות
בעקבות החלטה משותפת החלטנו להחליף את האוטו של אמא שלי באוטו מתקדם יותר. האוטו שאנו מעוניינים בו הוא סופר מיני, אוטו שני למשפחה שינהגו עליו שתי נהגים חדשים ואמא שלי כמובן. האוטו יעשה יותר מ30,000 ק"מ תודות לי ולאחותי. מה שחשוב בעינינו היא: נוחות, אמינות וגם קצת הנאה מנהיגה אה ופרט קטן אמא שלי רוצה רק אוטומט. *חשוב לציין שאמא שלי לא מוכנה לזוז מהסטירוטיפ שיפני זה הכי טוב, אמין וכו' אבל אני נותן כמה אופציות ומנסה לשכנע. -פורד פיאסטה שנת 2004 -טויטה יאריס שנת 2004 -סיאט איביזה שנת 2004 -פג'ו 206 2005 -אופל אסטרה שנת 2005 ובנוסף הגולת כותרת הגולף 1.4 tsi, כל המכוניות יהיו בסיביבות אותו תג מחיר (90000) ואותו ק"מ (20000-30000) חוץ מהגולף…
הודעה אחרונה מאת עומר ב, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, אני מחפש רכב משפחתי חדש, ראיתי שהאפשרויות שלי הן מיצובישי לנסר , סוברו איפרזה מה עוד? מה עדיף - אם בכלל? תודה.
הודעה אחרונה מאת ALX, -
- 3 תגובות
- 811 צפיות
שלום לכולם מעוניין לקנות רכב בתקציב נמוך נוסע בעיקר בינעירוני מחפש רכב לפחות שישמור על ערכו עד אחרי הקיץ ואז למכור אותו. ההיצע הנדיב ביותר הוא של ה 205 וה אונו שניהם עם מנוע 1.4 ממבט מבחוץ נראה של205 יש יציבות כביש טובה יותר, ושלאונו יש חלפים זולים יותר. אשמח לשמוע מנסיונכם תודה
הודעה אחרונה מאת ALX, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, מבקש חוו"ד על רנו מגאן אוט' 2001. איך הרכב באופן כללי. יש לי אופציה לרכוש רכב כזה,יד שניה (בבעלותו חצי שנה) עם 50000 ק"מ. גג נצבע כנף הוחלפה.הרכב מוזנח במהלך החצי שנה לא טיפל בו כלל. תודה לכל המגיבים.
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום רב, מה עדיף מבין השתיים כרכב משפחתי לנסיעות יום-יומיות בתוך העיר? אמא שלי מעוניינת ברכב שהוא (מדובר בנפח מנוע 1600): 1. אמין 2. צריכת דלק טובה 3. חלקים לא יותר מדי יקרים אחרי חיפוש של כ-שבועיים, הצטמצמו האפשרויות למזדה לנטיס, או טויוטה קורולה (99-2000). רוב האנשים בפורום ימליצו על הקורולה (בגלל ה-110 כ"ס והאמינות), אבל האם באמת הוא יותר טוב בביצועים? בנוסף, (ללא קשר) מי לדעתכם נראית יותר טוב? בברכה, עומר בורשטיין
הודעה אחרונה מאת omerb, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לאחר המון דיונים עם המשפחה נקבע שכעת יהיה לי רכב ישן בעל גיר ידני על מנת להשתפשף ובסופו של דבר לאחר מספר שנים עד אחרי הצבא הרכב יעבור לפירוקיה. לאחר התייעצות עם משפחה וחברים הגעתי למסקנה שהדבר שאני צריך זה סובארו ג'אסטי. שכן של דוד שלי מוכר בדיוק אחת כזאת כיון שהוא רכש רכב חדש יותר לעצמו. להלן הפרטים: סובארו ג'אסטי שנת ייצור 1991 גרסת מנוע 1000 יד שלישית (כולן פרטיות) המנוע הוחלף - (יש קבלות והכל) ועבר 70 אלף ק"מ הרכב עבר טסט לפני כחודש. עשה לפני כן טיפול 10K. קנה מצבר חדש עם אחריות לשנה. המוכר דורש עליו 5,500 ש"ח הרכב במצב טוב, אין שריטות או פח עקום ודברים כאלה. רק לאחרונה הפנס הקדמי בצד עבר תאונה קלילה, פרט לכך הוא טוען שלא עבר שום תאונה קשה…
הודעה אחרונה מאת צחי18, -
-
- 1 תגובות
- 990 צפיות
היי, רציתי לשמוע קצת על השרייד 1500 (אוטומטית). אני יודע שה- 1300 נחשבת חסכונית ואמינה, אם כי ספרטנית. האם ה1500 גם היא בערך באותו סגנון מבחינת אותם פרמטרים? איך השוק שלה? כי השרייד 1300 נמכרת מאוד מאוד בקלות. תודה!
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 32 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום חברה שלי ממש אוהבת גולף והחליטה לקנות כמו שלי,אז ככה מדובר בגולף שנת 2001 אוטמט מנוע 1600,גנריישן,התוצאות הם: 1.מנוע-רעשים במנוע,טוען שזה מהטיימינג,נזילות שמן,זה יותר הזעת שמן מתוצאה שצריך להחילף נשם (מנותק).קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים,נזילת מים,אין שום נזילה הבוחן אמר בעצמו שזה מבלאי ואין ליחס חשיבות... 2.מערכת פליטה :מצוין. 3.מערכת היגוי:נקישות במתלה,בולשית ראינו קבלות שהחליפו ברקסים בולמי זעזועים,לגר שמאל. 4.קפיצים:תקין. 5.שילדה ומרכב:ליקויים בעלי משמעות נמוכה,הוחלף כנפיים,אין שאסי! 6.מערכת בלימה תקין. העברת כח :הבוחן אמר שהגיר טוב,אבל לעומק לבדוק רק במכון גירים,אמר שלא רואה בעיה.. עכשיו לקופריסה: maximum=26 minimum=26 dife=0 engine rpm=2…
הודעה אחרונה מאת עתיד, -
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום! אני מחפש רכב סטיישין והבנתם כבר שאני מעוניין בפאסט או לגסי,אני מדבר על הרכבים בשנתון 93-95 . למי יש חוות דעת לגבי הרכבים הללו לגבי אמינות בעיות מיוחדות וכ"ו כמעט ברור לי שהפאסאט יותר נוחה אבל מישהו יודע משהו לגבי המזגן של הפאסאט זה חשוב לי,מעבר לכך לגבי הוצאות אחזקה מחיר טיפולים וחלקים של שני הרכבים. תודה ,עמית.
הודעה אחרונה מאת neon turtle,
-
מי מחובר 38 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 898 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- davemustaine87
- Moshe c
- Igalz
- אריה שאג
- David32
- לומד לתקן
- Haim_gds
- natco
- meny5
- itamar_by
- GKME
- mikyl