Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתלבטים בקניית רכב - טויוטה / אימפרזה / ניסן

גלעדים
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

הי לכולם,

אנחנו רוצים לקנות רכב. יש לנו בינתיים שלוש אפשרויות, שבעיני כולן סבירות, אבל הייתי רוצה לשמוח את חוות דעתכם (המחיר פחות קריטי כאן, אבל שתדעו שהגג שלנו הוא 75.

. 1. טויוטה קורולה, 2003, GLI אוטו', 1600 סמ"ק, יד ראשונה, 117,000 ק"מ, אין תאונות ואין מכות (לדברי הבעלים). הוא רוצה 75,000.

2. סובארו אימפרזה 2004, 4X4, אוטו', 2000 סמ"ק, יד שניה מליסינג (אבל האוטו היה מההתחלה במשפחה), 54,000 ק"מ. דפיקה בדלת, שריטות בטמבון. ללא תאונות אחרות. הוא רוצה 75,000 ש"ח אבל מוכן להתגמש (כי זה מליסינג כנראה).

3. ניסן אלמרה Perfect 2002,אוטו' 1800 סמ"ק, 101,000 ק"מ, ללא תאונות. יד שניה מפרטי.58,000 ש"ח. בעל הרכב אמר שצריכת הדלק מחוץ לעיר היא 11\1 ובעיר 10\1.

אני לא ממש מכירה יפניות. זה פעם ראשונה שאנחנו רוצים לקנות כאלה. לי יש פז'ו 406 נוחה מאוד, כך שאני לא רוצה לוותר הרבה על נוחות ואחיזת כביש. מצד שני, לא אני אנהג באוטו , אלא בעלי שהוא חורש על הכבישים, והנושא של צריכת דלק מאוד חשוב. כלומר, חשוב לנו שיהיה חסכוני. אין לי מושג לגבי צריכת הדלק של הטויוטה והאימפרזה.

תודה מראש!

איריס וגלעד

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בלי להתייחס לדוגמאות הספציפיות ולמצבן, הבחירה מבין השלוש צריכה להיות הקורולה.

היא האיכותית, הנעימה, החסכונית והנוחה מהשלוש (הפרש זניח מהאלמרה מבחינת נוחות).

אם אלו שלוש האפשרויות, צפו לנפילה כואבת בתחום הנוחות והתנהגות הכביש לעומת ה-406.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם חשובה הנוחות, בהחלט. אגב - גם מרבית האירופאיות המודרניות יתקשו להציע אותה רמה כמו ה-406.

אם אתם פתוחים ל"יפניות" עם סמלים אחרים, נסו את הפוקוס של פורד (שחלק ממכלוליה הגיעו ממאזדה אך

הנוחות וההתנהגות מצוינים).

במידה ואתם "הרפתקנים", מגאן סדאן תהיה ככל הנראה הדרך הקלה ביותר לנחות מ-406, לרכב בקבוצה נמוכה יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האם יש לך מידע לגבי הצריכת דלק של הפורד פוקוס ועלויות הטיפולים?

באשר לרנו מגאן - ראיתי בפורום במקום אחר תגובות שאסור להתקרב לאוטו הזה.

הייתי מתה לעוד 406, אבל צריכת הדלק שלה מטורפת...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תגובות "אסור להתקרב למגאן", מגיעות בד"כ מאותם אנשים שיגידו לך "לא לגעת עם מקל ב-406".

התייחסי אליהן בחשדנות הראויה, וזיכרי שאף אחד לא ראה מימיו נתונים אובייקטיביים בנוגע לאמינות.

בכל מקרה, שתי המכוניות יהיו זולות לאחזקה מה-406. הן חסכוניות יותר, זולות יותר לטיפול וכל העלויות הנילוות

(ביטוחים, מבחני רישוי וכדומה) נמוכות יותר.

בסופו של דבר, לו היינו במדינה מתוקנת, הייתי ממליץ לך לרכוש 406 דיזל ולהנות מכל העולמות. אבל מכיוון שזו

לא אפשרות, כנראה שבאמת לא תהיה לך ברירה אלא "לשדרג למטה". לטעמי - הבחירה הנכונה תהיה בין שתי

האירופאיות שציינתי. אבל אם "רק יפני" זה בכל זאת תנאי, הקורולה היא העדיפה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתקציב ובדרישות שלכם - הקורולה היא הרע במיעוטו.

ממש לא מסכים, אני לא יודע אם יצא לך לנסוע על אימפרזה 2.0 (זו המצוידת בגלגלים של 15" ) אבל האימפרזה הזאת יודעת לספק נוחות נסיעה גבוהה מאוד גם ביחס לחלק מהמתחרות האירופאיות מאותן שנים (אני אגב חושב שלחלק את העולם ליפניות וארופאיות הוא שגוי ומראה על דעות קדומות הדוגלות בהשוואה של רכב רק עפ"י תעודת ארץ המוצא ולא לפי בדיקה של הרכב בפועל- האם נחות הנסיעה של 147 או בורה מאותן שנים תמיד יהיה טוב יותר מאימפרזה או מקורולה?)

בנוסף, לאימפרזה מושבים קדמיים מצוינים שתורמים לנוחות נסיעה גבוהה וטובה מאוד (תקרא את הכתבה שעשה און יעקובסון בעיתון הקודם שהוא כתב בין האימפרזה 2.0, פוקוס והמאזדה 3) בנוסף לכך המנוע של האימפרזה מגיב מצוין ולזכותה מע' הנאה כפולה ואחיזת כביש מעולה וטובה מאוד (בוודאי למול המתחרות) כך שכרכב האימפרזה היא העדיפה. לגבי דגמים ספציפים, זה שאלה שרק מכון בדיקה יוכל לענות לך.

שאלה נוספת לרועי, לא קצת מצחיק לטעון שהיפאניות יהיו יותר זולות לאחזקה (מאיפה הבאת את זה? לאבי היה 406 והיא הייתה סופר אמינה, כאשר מרווח הטיפולים שם הוא כפול והטיפולים עצמם, ממש לא יקרים. הביטוח זול יותר-פונקציה של רכב פחות גניב וגם עלויות הטסט אמורות להיות זהות- הטויטה וגם האימפרזה הם קב' רישוי 3) ואח"כ לטעון שכל "הסטיגמות" של המגאן כיקרה לאחזקה ממש לא נכונות?

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מסכים עם ROEY B.

מבלי להתייחס לרכבים הספציפיים (אלא בהתייחסות לדגמים עצמם), גם לטעמי הסובארו נוחה יותר משמעותית לישיבה מקדימה (אלא אם בעלך הוא כבד גוף, שאז מושבי הטויוטה רחבים ועדיפים, אבל עדיין נעדרי תמיכה מספקת), יש לה אחיזת כביש טובה יותר והיא משמעותית זריזה יותר.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סובארו לטעמי ממש לא מתקרבת לנוחות טובה.....

נהגתי בה ב4X4 מנוע 2000

לגבי הניסאן האלמרה הקודמת יותר מוצלחת ממנה

הטויוטה הנוחה מבין האופציות הנ"ל

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נעלמה לי אופציית העריכה אז אני אבהיר: "נוחות" מבחינתי היא הכסא, והכסא הטוב מכולם הוא של הסובארו 2.0 (ובדגמי face lift שראיתי החל מ- 2006, אז גם ב- 1.6). לגבי איכות הנסיעה עצמה - שקולה בעייני.

לשם השוואה, לי יש/היתה בעיית גב מסוימת, ומהסובארו קמתי כאילו כלום. מהטויוטה זה כבר סיפור אחר. אם היו לסובארו 5 * בטיחות הייתי קונה חדשה בלי לחשוב פעמיים (בסוף קניתי רכב אחר, עם 5 *, 6 כ"א וכו').

אבל אם נוחות היא פקטור חשוב, שיישב בעלך בכל אחת מהן בעצמו ויעשה בה סיבוב קצר.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אולי אחרי 2006 ישנו איזה שינוי אבל 2004 שנסעתי בה ממש לא היה משהו

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני הייתי הולך על האימפרזה 2000 4*4, אבל היא מליסינג...באסה.

יצא לי לנהוג עליה, זה דבק לכביש, פשוט כך, ויש לה כוח.

אם אלו 3 האפשרויות - לך על הקורולה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...