Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6978 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר המון דיונים עם המשפחה נקבע שכעת יהיה לי רכב ישן בעל גיר ידני על מנת להשתפשף ובסופו של דבר לאחר מספר שנים עד אחרי הצבא הרכב יעבור לפירוקיה.

לאחר התייעצות עם משפחה וחברים הגעתי למסקנה שהדבר שאני צריך זה סובארו ג'אסטי.

שכן של דוד שלי מוכר בדיוק אחת כזאת כיון שהוא רכש רכב חדש יותר לעצמו.

להלן הפרטים:

סובארו ג'אסטי שנת ייצור 1991

גרסת מנוע 1000

יד שלישית (כולן פרטיות)

המנוע הוחלף - (יש קבלות והכל) ועבר 70 אלף ק"מ

הרכב עבר טסט לפני כחודש. עשה לפני כן טיפול 10K.

קנה מצבר חדש עם אחריות לשנה.

המוכר דורש עליו 5,500 ש"ח

הרכב במצב טוב, אין שריטות או פח עקום ודברים כאלה. רק לאחרונה הפנס הקדמי בצד עבר תאונה קלילה, פרט לכך הוא טוען שלא עבר שום תאונה קשה שהיה צריך להחליף את הפח ודברים כאלה. התנעת הרכב היתה חלקה וממבט קצר שדוד שלי ראה מתחת למכסה המנוע הוא התרשם שהרכב נראה לו טוב.

ביום חמישי כנראה הרכב יעבור בדיקות במכון שנקבע ע"י ואם ימצא שהרכב כן עבר תאונה והשאסי נפגע אז המוכר ישא במחיר הבדיקה. כמו כן כל פגם שימצא בדו"ח לאחר הבדיקה יוריד מהמחיר ע"פ סכום משוער שיקבע מוסך אמין שדוד שלי מכיר.

יש לציין שכשבאתי לראות את הרכב הוא היה עומד על מדרכה, חצי על הכביש חצי על המדרכה ודוד שלי טוען שהוא רואה את האוטו חונה ככה הרבה פעמים.

מה דעתכם על כל הנושא? מה לבדוק יותר לעומק? האם זה בכלל שווה כל העסקה הזאת?

אשמח אם תענו בהקדם כיוון שמחר זהו יום רביעי וביום חמישי הבדיקה ויכול להיות שאני ארד מהרכב הזה.

תודה ולילה טוב :-)

פורסם
ביום חמישי כנראה הרכב יעבור בדיקות במכון שנקבע ע"י ואם ימצא שהרכב כן עבר תאונה והשאסי נפגע אז המוכר ישא במחיר הבדיקה. כמו כן כל פגם שימצא בדו"ח לאחר הבדיקה יוריד מהמחיר ע"פ סכום משוער שיקבע מוסך אמין שדוד שלי מכיר.

המלצתי היא, כשמדובר ברכב בסכומים כאלו, לוותר על בדיקה במכון.

לאחר בדיקה במכון תקבל רשימת תקלות כל כך ארוכה, שככל הנראה לא תרצה אחר כך לרכוש את הרכב, גם אם הוא למעשה במצב לא רע.

סכום תיקון כל הליקויים, שיתגלו בבדיקה, יעבור את מחיר הרכב בקלות.

קח אותו ישר למוסך, שהדוד שלך מכיר, תבדוק אותו שם, תבקש שימדדו קומפרסיה, אי קיום שמן במיים ולהפיך, חופשים במע' היגוי, נזילות רציניות, נסיעת מבחן קצרה על ידי המוסכניק וזהו. תבדוק אם יש חימום באוטו, ואם המזגן מקרר.

אני מקווה, שאתה לא מצפה מרכב שנמצא על הכביש מעל 15 שנה ונמכר ב 5% ממחיר רכב חדש בגודל דומה, שיהיה מכאנית מושלם כחדש וללא תאונות.

וגם אם הייתה מכה בשאסי, לפני נניח 12 שנה, אבל מכאנית הרכב סביר ולא גמור, זה לא אמור להפריע לך.

פורסם

1X

סע למוסך שלך ותחסוך גם 400 ש"ח וגם תקלות של היו ולא נבראו וגם את הגיחוכים של הבוחן ;)

את הכסף תשקיע בפוליש ווקס

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

תודה על התשובה המפורטת לה ציפיתי.

בסופו של דבר כנראה באמת אנחנו נלך קודם כל למוסך שדוד שלי מכיר והם יעשו בדיקות בחינם. אם הם ימצאו שהדבר דורש בדיקות מורכבות יותר הם יפנו אותנו למכון בדיקות בתשלום וכנראה שנרד מהרכב הזה.

תודה,

מחר אני אכתוב מה נסגר :)

פורסם

טוב אז נסענו למוסך המוכר של דוד שלי.

המוסכניק עשה עליו נסיעת מבחן - המסקנה שלו היתה עוד לפני כל הבדיקות, שיש משהו לא טוב במנוע, הוא חלש מאוד, נוסע בטורים גבוהים וחייבים לערב צ'וק ולנסוע איתו קצת כדי שהאוטו יזוז.

כמו כן, הרכב פולט המון המון עשן בכמויות גם כשהוא עומד במקום, דבר שיכול להעיד על ראש מנוע שלא מורכב כמו שצריך ועוד שלל בעיות. לסיכום - ירדנו מהרכב הזה.

אם בעתיד הקרוב ימצא עוד סובארו אני אכתוב כאן ואם לא אז בנושא חדש :).

• תוכן חדש...