ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
כן כן, הספקתי כבר לעשות חיפוש בפורום ולראות את הדעות לגבי סוזוקי בלנו וטויוטה קורולה. הבעיה היא שאת הקורולה אנשים קנו כרכב משפחתי ונסעו בו בהתאם, והסוזוקי נתפס קטן יותר ולכן יש סיכוי טוב יותר למצוא רכב עם ק"מ נמוך. מצאתי סוזוקי בלנו יד ראשונה שנת 2002 עם 50,000 ק"מ שלפי דברי המוכר טופלה תמיד בזמן ובמוסך המרכזי. כשאני אבוא לבדוק אני אתקשר למוסך לוודא. באותו מחיר אני רואה מודעות של טויטה קורולה יד שניה שנת 2000 עם 140,000 ק"מ או שנת 2001 עם 180,000 ק"מ. עדיין הקורולה עדיפה?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום אם אני מעוניינת לקנות רכב יד שנייה בטווח מחירים 30000-40000 שח לזוג 1 איזה סוג רכב הייתם מציעים שבטווח זה ונחשב לקנייה טובה ליד שנייה (איזהשנה) 2איזה הילוכים כדאי אוטומט או גיר רגיל (לי זה לא משנה) 3 אני יודעתשדברים שמאפיינים רכב זה קילומטרז', איזה קילומטרז' ימכרו לי במחיר הזה 4 חשובגם מנוע האם אוכל לקנות רכב עם מנוע מקורי בסכום זה 5איפה רוכשים מחירון שללוי יצחק 6האם כדאי לקנות מחברות השכרה ואם לא מהיכן כדאי-אולי יש לכםהמלצה 7 מה לגבי רכב זול מבחינת תחזוקה של דלק וחלקים תודה שוב יפעת
הודעה אחרונה מאת Johava, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
כן כן הגיעה זמנה של האונו... אני מחפש רכב חדש, בהתחלה חשבתי על ספורטיבית אבל כרגע לפי מה שנראה (עלויות אחזקה) כנראה זה לא יקרה... יש לי תקציב של 30 שזה מחולק 25 לרכישת הרכב ו 5 לטיפולים אני מחפש רכב חזק יותר מהאונו (משהו כמו מנוע 1400 או 1600) שהרכב יהי גדול... אמין (מאוד חשוב, נמאס לי מטיפולים נקודה) שלא יעשה לי בעיות בעליות (כמו האונו בטבריה) שתיהיה מאובזרת לגמרי. חשבתי על כל מיני מכוניות כמו קורולה אבל בתקציב שלי אני יכול להרשות לעצמי רק 93 ואני חייב להתקדם בשנים (האונו היא 93) חשבתי על אקסנט אבל שי (כפרה עליו) פשוט צעק "לאאאאאאאאא" ברגע ששאלתי אותו.... חשבתי על איביזה (שהייתי חם עליה גם לפני שקניתי את האונו) אבל היא לא יפנית ואני מאוד מפחד מהקטע …
הודעה אחרונה מאת volvo 240, -
-
שלום כולם, בעקבות ההצלחה שהיתה לי בפעם הקודמת (לגבי הטנדרון) חשבתי שאוכל להיעזר בכם שוב. אז ככה: אבא שלי די מבוגר (בן 60 עוד מעט) ומצבו הבריאותי לא משהו. הוא החזיק ב-6 השנים האחרונות וולוו 940 שנת 96' מתוך מחשבה שברכב שכזה הוא רק צריך לתדלק ולנסוע (הוא שונא להתעסק עם מוסכים וטיפולים וכו' - ממש מקבל מזה חררה). חשב - וטעה. מספר פעמים היו תקלות שעלו הון תועפות והיתה אפילו איזו בעיה קבועה שקשורה בחשמל/איתורן, לא בדיוק עלו על זה אז אנחנו אפילו לא יודעים מה היא. לפני שלושה שבועות הלך ראש מנוע. כנראה שאיזה צינור התפוצץ ומשום מה מד החום לא הראה... בקיצור, ממש לא מילא אחר הציפיות. יש אומרים (בן דוד שלי) שמלכתחילה האוטו לא התאים למה שציפו ממנו (וכך הוא אכן המליץ בשעתו). …
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
איזה רכב משפחתי עדיף בין השנים 2000 עד 2002 התקציב הוא 50,000 וישנה גם התלבטות בין פורד פוקוס מאזדה לנטיס וטויוטה קורולה. האם יש המלצות נוספות? כמו כן חשובה אמינותו של הרכב!
הודעה אחרונה מאת גל1, -
- 23 תגובות
- 9 אלף צפיות
אני בהטלבטות מה לקנות אשמח לדעת חוות דעת ואים מישהו מכיר מבחני דרכים למכוניות אלה למודלים 2007 2008 כולם פחות או יותר אותו מחיר כשבעוכריה של ההונדה רק 2 כריות אוויר תודה
הודעה אחרונה מאת LEGACY 1.8, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מתבלט בין מאזדה לאנטיס טויוטה קוטרולה ופורד פוקוס אני מחפש רכב למשפחה שיהיה כמה שיותר בטיחותי וחסכוני תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Mosho, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מציעים לי מרצדס A 170 מונית לשעבר דיזל עברה 370000 מנוע וגיר חדשים אני מאד מתלהב ממנוע דיזל כי אני נוסע די הרבה 25000 בשנה. מצד שני מזהירים אותי מטיפולים יקרים מאד האם כדאי לקחת במחיר מתאים 25000? האם כדאי להתעסק עם רכב שהיה מונית?
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- 31 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
אני נהג חדש ... עד עכשיו היה לי 323 שהייתה מכונית שלישית במשפחה אני רוצה לשדרג למכונית עם גג פתוח (לכל אחד יש חלומות ) ויש לי עד 30K (עקב טיסה לאמריקה בחופש + קניית מערכת חדשה לאוטו זה מה שנשאר) עכשיו מחפש רכב עם גג נפתח , נדלקתי על הפג'ו 306cc אבל השנה היא 94/95 תהיה וגם אני צריך לחכות ולהשיג עוד כסף. משהו בכלל ניסה את המכונית הזאת ? מכירים קבריולט אחרת שתוכל לעמוד בתקציב? תודה יעקב
הודעה אחרונה מאת Yakov s, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מטלבט בין יפנית ידנית ליפנית ידנית. רציתי לשמוע בעד ונגד על היפניות הנ"ל. מי יותר ספורטיבית? אמינה? כוחות סוס? צריכת דלק ממוצאת? בתקציב של עד 35-40 מקסימום אני חושב על שנת 96-98 אגב אני עובר מ 106 XR 1999 ידנית מה אתם אומרים אני אתאכזב? תודה!
הודעה אחרונה מאת THE-ONE, -
-
- 2 תגובות
- 882 צפיות
חג שמח וערב טוב..היום לקחתי לבדיקה מזדה לאנטיס 1800 שנת 2000 לבדיקה ויש כמה דברים שאני רוצה לשמוע את דעתכם בנושא.אגב הרכב עם 147 אלף קילומטר מטופל במוסך מורשה. 1-נ זילת שמן.תושבות מנוע פגומות.לחץ דחיסה לא זהה.נקישות גל זיזים.דליפות ובלאי מטבעות בוכנה. 2-נזילת שמן מערכת הידראולית הגה-דרוש תיקון מידי(ככה בדיוק זה נרשם) 3-נזילת שמן תיבת הילוכים.נקישה בשילוב הילוכים אלה עיקר הדברים כל השאר נראה לי שטויות .נשמע סביר?שווה?ואים כן עלויות גבוהות לסדר? תודה מראש לעוזרים
הודעה אחרונה מאת dany, -
- 2 תגובות
- 867 צפיות
שלום לכם, אני שוקל רכישת רכב בזמן הקרוב. אני חייל והשימוש ברכב יהיה בעיקר לנסיעות (כמעט יומיומיות) מראשל"צ לבסיס בר"ג וכמו כן טיולי סופ"ש (לא רציניים מדי). מכיוון שהדרישות שלי הן רכב קטן, אמין, זול לאחזקה (צריכת דלק, טיפולים וביטוחים) ויפני... די מהר הגעתי למסקנה שאני צריך סוויפט (גם כי הייתה לנו כזו כשהייתי קטן). כפי שהכותרת אומרת, אני רוצה לשמוע מכם על נקודות תורפה ברכישת סוויפט כזו וכמו כן על עלויות אחזקה שוטפת. אני מדבר על סוויפט 90'-94', ידני, מנוע 1000 סמ"ק, 3 דלתות. איפה נכון לשים דגשים בזמן רכישת הרכב הספציפי הזה ולאלו הוצאות אחזקה מיוחדת יש לצפות מהדגם הזה? תודה מראש, טל.
הודעה אחרונה מאת amital4, -
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכם אשמח לקבל מידע בעניין שינויים שעברו המבוניות הנ"ל במשך שנות ייצורן. (גם מידע אחר יתקבל בברכה) נספח: מה דעתכם על סיירה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת אריק המכונאי, -
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
מהפידבקים שקיבלתי פה בפורום ובסיקורים שונים הבנתי שה-120i מעט חלשה ולא מאוד מהנה לנהיגה. אולם ב-2007 עברה הסדרה-1 מתיחת פנים הכוללת גם סדרה חדשה של מנועים שהם יותר חזקים ויותר חסכוניים (בזכות מערכת של ניצולת אנרגית הבלימה, כמו במנועים היברידיים), כך שההספק של ה-120i קפץ מ-150 ל-170 כ"ס, 8.3 ש' מ-0 ל-100 וצריכת דלק מוצהרת של 15.8 ק"מ\ל' (נתונים דיי מרשימים, לפחות על הנייר). אולם באתר של קמור רשומים עדיין הנתונים הישנים. האם המנועים החדשים מגיעים לארץ? האם למישהו כאן יש ניסיון בנהיגה עם המנועים החדשים? אשמח לכל תגובה אודי
הודעה אחרונה מאת udihamudi65, -
-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
ראיתי בתצוגה את שניהם. הלנסר עולה על הכביש - כ-120K. הסיויק עולה כ-151K. לא מדובר מבחינתי על עניין הכסף, למרות ההפרש העצום. השאלה היא על מה ללכת? (אל תציינו כי הלנסר היא 1600 והסיויק 1800)
הודעה אחרונה מאת TheComedian, -
-
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות פג'ו 206 XT שנת יצור 2001. לרכב קילומטראז' 165,000 יד ראשונה מפרטי. הרכב עבר תאונה עם נזק לפח שהוחלף לחלקים לא מקוריים. אין נזק לשילדה. לרכב נזקי צבע קלים. בנוסף לרכב יש נזילת שמן קלה. מבקשים על הרכב 45,000 ש"ח. האם המחיר נראה הוגן? במידה ולא, איזה מחיר נראה סביר תודה
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
משהו יכול להגיד לי איזה רכב יותר טוב הרנו קליאו מנוע 1.4 והפיגו 306 מנוע 1.4\1.6 מה שיותר טוב התקציב שלי הוא 22 אלף גג
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 1 תגובות
- 683 צפיות
אני רוצה לדעת איזה רכב יותר טוב בין שני הרכבים רנו קליאו ופיגו 306 תודה למי שעונה
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
- 1 תגובות
- 737 צפיות
שלום לכל התותחים פה בפורום =]...אני עוקב אחרי הפורום הזה כבר הרבה מאוד זמן ומתרשם מאוד ..עכשיו אני צריך עצה , אני נהג חדש וחיפשתי אותו מעניין עד שנתקלתי במאזדה Mx5 ( מיאטה ) אני מאוד התרשמתי מהאוטו וזה והלכתי לראות אחת מהמכוניות האלו , מודל 92 יד 3 עשתה 140 אלף קילומטר , האוטו מאוד שמור הוחלף גג אין נזילות והכל , רציתי לשאול את דעתכם הבן אדם רוצה על האוטו 60 אלף האם זה שווה ?האם כדאי לי את האוטו הזה ?אם הוא אמין , עלות אחזקה (כמו כן יש לציין שה92 בא עם 1600 סמ"ק ולא עם 1840 כמו המודלים הגבוהים ) האוטו נראה פצצה והייתי רוצה לדעת מה אתם חושבים בכדי לדעת מה לעשות , תודה מראש אלירן
הודעה אחרונה מאת Johava, -
- 7 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום. מדובר בגולף משנת 2000 או 2001. מנוע 1600, גיר רגיל. הרכב שמור ובעל הרכב מוכר אישית. הרכב כמובן נקי. לקראת הלימודים שמתחילים באוקטובר, אני שוקל להחליף את הרכב שלי (306, 1.8 ידני) לרכב מעט מודרני יותר. אני דיי מרוצה מה-306 והיא מתוחזקת אצלי ברמה הכי גבוהה שיש. הנושאים שדורשיים התייחסות: -1600 לגולף, על היותה ידנית..כמה נורא? -עלויות אחזקה שוטפות מול ה-306?! (מלבד זה שאצטרך כנראה לעשות מקיף, מה שאין לי עכשיו) -צריכת דלק (הפיז'ו, אחרי 12 שנה ומנוע מעט מיושן, לא חסכונית מי יודע מה) בכללי, מדובר על תוספת של למעלה מ-20K ש"ח. (מכיר קניה) לא כולל מחירי ביטוח שיתווספו. החל מאוקטובר הרכב יעבור כ-250 ק"מ בשבוע. (אין יומרות ספורטיביות, ואין בקשו…
הודעה אחרונה מאת רועי שלום, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
טרייד אין של היבואנים ? מודעות בעיתון? אתרי אינטרנט? מגרשי מכוניות? ועוד. הייתי מעוניין לשמוע את דעתכם איזה מקור מומלץ וכן לספק 2-3 שמות ספציפיים מהמקור עליו המלצתם. *** עריכה: יש בעיה תחבירית בכותרת שלך. אנא סדר אותה בהקדם ***
הודעה אחרונה מאת THE-ONE, -
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
נעים מאוד, אני חדש פה. כרגע יש ברשותי אופל קורסה 2002 שנקנתה בהלוואה עומדת של ביטוח לאומי. כעת אני יכול להחליף. אני מחפש מכונית מיני שתהיה חסכונית ואמינה כמו הקורסה. האפשרויות שנראות לי כרגע- פולקסווגן פולו, רנו קליאו החדשה, ופיז'ו 206. על מה הייתם הולכים ולמה?
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
אני רוצה לברר האם חוזה, לפני העברת בעלות חוקי? אני רוצה לקנות רכב ורוצה להעביר כסף למוכר ולקבל את הרכב, אבל אין אפשרות להעביר בעלות על הרכב מיידית, האם חוזה בכתב והתחייבות של המוכר להעביר בעלות, נחשב מבחינה חוקית? הרכב לא משועבד ומעוקל. תודה
הודעה אחרונה מאת shpak3003, -
-
- 18 תגובות
- 7 אלף צפיות
אשמח לשמוע חוות דעת ממי שמכיר את הרכב והשוק. מדובר בדגם 1600 שנת 2000, 125 כ"ס עם כריות אוויר ו ABS. האם יכול להיות שהרכב נמכר במחיר מקביל ל 1600 אוטומט? (לפחות במחירי השוק) כלומר 48-50 אלף ש"ח. (בהנחה כמובן ששני הרכבים במצב דומה).
הודעה אחרונה מאת aa123, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב לכל חברי הפורום הנכבדים! אקצר בדברי; חיפשתי רכב בין 20K ל - 30K, שלא יזלול יותר מדי דלק , לצורך נסיעות בתוך העיר לרוב (לעיתים גם מחוץ לה). היום הוצעה לי Hyundai לנטרה 2001 אוטומטית במחיר של 29K. ויש לי רק מספר שאלות בבקשה: 1. מה מחיר המחירון שלה? (בדקתי בהרבה מקומות, הוא נע בין 38 במחירון אחד ל-50 באחר) 2. האם האוטו חסכוני בדלק? כלומר, האם הייתם ממליצים עליו בנושא הזה? (בהרבה שרשורים באתר, אומרים כי הוא אוכל 1-10, אבל יש שאומרים שהוא פחות, מה האמת?) 3. האם האוטו אמין ? 4. האם יש הבדל בין דגם ה- יונדאי לנטרה לדגם ה-יונדאי אלנטרה? אודה מראש על תגובותיכם! -עומר-
הודעה אחרונה מאת dudi144, -
- 3 תגובות
- 906 צפיות
חברים שלום, אני מחפש לקנות רכב לשנה או שנתיים בלבד ולכן מחפש אוטו בן 3-4 שנים לאחר שספג את מרבית ירידת הערך. חובה שיהיה בו גיר אוטומטי ואפשרות ל 3 נוסעים מאחור (ילדים) גם אם הם צפופים (זהו רכב שני במשפחה וכולם יסעו בו אולי פעם בחודש בנסיעה עירונית). הדרישות (מהכי חשוב ומטה): 1. בטיחותי 2. נוחות נסיעה 3. אמינות (אינני אוהב מוסכים) 4. שלאחר שנה-שנתיים אוכל למכור אותו במהירות ובלי בעיות (קרי, "סחיר"). אודה לקבלת המלצות המומחים בפורום
הודעה אחרונה מאת Yakov s, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני לא יודע כמה מהאנשים פה קוראים את מקור ראשון. הכתבה מספרת על איך הוא עזר לבן שלו לבדוק רכב לפני קניה: http://makorrishon.co.il/show.asp?id=20143
הודעה אחרונה מאת dorki, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
חברים שלום לכולם אני צריך ייעוץ חבר שלי מצא בורה שנת 2000 בנפח 2300 סמ"ק דגם V5 בורה האוטו מפואר מאוד לאוטו יש ציפוי עץ יוקרתי עור הגה מעור מגנזיום יוקרתי חלון שמש צבע האוטו יפהפה מה גם המחיר של האוטו מעולה הבעיה שתפסה אותי ברכישה של האוטו הוא הרכישה של האוטו עצמה האוטו יד שניה ונסע 190.000 אלף קילומטראז נכון שאלך לעשות בדיקה לאוטו ונכון שבעל הרכב מתחייב לתקינות הרכב עד כדי כך שהוא מתחייב שאין תיקוני צבע בכל האוטו משנת 2000 השאלה שלי האם שווה ומשתלם לקנות אוטו כזה מה לגבי הגיר שלו שמעתי שהגיר הוא בעיה גדולה בבורה האם שווה להתרכז בבדיקת הגיר מה אתה אומרים זאת החלטה קשה האוטו הוא יפהפה מושקע ושמור אבל מה לגבי הגיר ??
הודעה אחרונה מאת fish, -
-
- 5 תגובות
- 915 צפיות
דרישות שלי מהרכב זה שיהיה דיי חסכוני בדלק, שיהיה בכל זאת מעוצב ושיהיה אמין וטוב.
הודעה אחרונה מאת TheComedian, -
שלום לכולם... אני שוקל לשדרג בחודשים הקרובים את רכבי...106 שעברה פרוייקט דיי מקיף ואני מאוד אוהב אותה,אבל שוקל לגוון. הייתי רוצה רכב שמרגיש פחות את יד אלוהים שלוקחת אותך במהירויות של מעל 200... התנהגות בשבילי חשובה קצת יותר מכוח בקו ישר,אבל אין ספק שגם תאוצה חזקה עושה לי את זה חשבתי על אימפרזהGT,אבל עם צריכת דלק של 1ל5 בערך,אני לא אוכל להסתדר,אני נוסע כל יום 45 ק"מ הלוך חזור לעבודה. איזה עוד אופציות פרוסות לפני? אני שונא איביזות טורבו. אבל אוהב את כל השאר..
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן,