ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני כבר תקופה מחפש רכב, והרבה פעמים נתקל במוכרים שלא יודעים או לא רוצים לדעת את התת דגם של הרכב שלהם, למשל הרכב שאני מחפש זה טויוטה קורולה ידנית, לרכב קיימות גרסאות שונות של אותה שנה, קורולה:XLI, XLI PLUS, XLI SUPER, ההפרש במחיר מגיע באותה שנה ל5 אלף בדגמים השונים של קורולה. איפה כתוב הדגם, כדי שלא ירמו אותי? אני כבר נתקלתי באנשים שמנסים להציג את הדגם היקר ביותר. תודה לכם.
הודעה אחרונה מאת aa123, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם... אני מחפש לקנות רכב וטרם החלטתי על איזה חברות ודגמים ללכת. אני אשמח אם תוכלו לייעץ לי על משהו טוב. אז ככה... אני מחפש רכב שיהיה דבר ראשון מרווח ושאוכל להוביל בו דברים אך באותו הזמן שיהיה בעל מראה נעים (לא טנדר) ומתאים לנסיעה (וחניה) בתל אביב. יתכן שאני אאלץ ללכת על אחד מהרכבים שנראים כמו ג'יפ אבל לא ממש (אני אשמח גם להמלצות על כאלה) אבל כעיקרון אני אשמח לקבל המלצה על כל רכב שתחשבו שמתאים. עדיפות למשהו לא חדש לגמרי, יד שניה והתקציב עדיין לא מוגדר (גג 80 אלף). תודה רבה מראש עומר
הודעה אחרונה מאת kitt, -
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
עשיתי חיפוש ועברתי על כל האשכולות בנושא. ובכל זאת אני מרגיש צורך להתייעץ כי זו הזדמנות די טובה בשבילי כחייל. רנו קליאו 94, 74 אלף קילומטר, אוטומט, הגה כוח, חלונות חשמליים ונעילה מרכזית. דוד שלי קנה אותה לפני שנה ב15 אלף שקל (מאישה שכנראה לא הזיזה אותה הרבה) וימכור לי אותה עכשיו בסביבות ה10K אני מאמין. המכונית עברה טסט חלק לגמרי לפני כחודש. מה אתם אומרים? האם הגיר עד כדי כך גרוע? רוב העבודה של הרכב יהיה פקקים בבוקר אז אולי זה לאו דווקא חסרון... תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת roni_gaucho, -
דייהו מאטיס
מאת ליאתש-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 13.1 אלף צפיות
שלום וברוכים הנמצאים, מבקשת חוות דעתכם על הדייהו מאטיס. האם יכול לסחוב גם בימים חמים בפול מזגן? אמנם רק 800 סמ"ק אבל הסמארט הכה-פופולרי הוא רק 600. ומדובר על נסיעות קצרות לרב. האם אמין או שצפויים הרבה ביקורים במוסך? אני מסתכלת על מודל 2000 שמחירונו 25500. ישנם מספר רכבים כאלה ויש הרבה שהם יד ראשונה אז נראה לי שהוא לא בעייתי במיוחד. בהתחשב בזה שהפסיקו ליצר אותו (שנתון אחרון - 2002) בכמה אתם חושבים שירד ערכו של ה-2000 עוד שנתיים שלוש? ליאת
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
- 27 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום חברים אני מחפש מכונית קטנה, אמינה וחסכונית, עבור בני (נהג רגוע) ולפעמים עבורי (כרכב חילופי). הרכב יסע, להערכתי, כ-20K בשנה. חבר לעבודה, שהוא גם מכונאי, המליץ לי על אופל קורסה. לטענתו, הרכב הזה הוא סוס עבודה, אמין וחסכוני מאוד, ויכול לשרוד הרבה שנים (עם טיפול נכון, כמובן). לטענתו, כל התחליפים האחרים אינם אמינים וחסכוניים כמו הקורסה, ולטויוטה יאריס (שגם חסכונית פחות מהקורסה) תזמון שסתומים משתנה שעלול להיות בעייתי. איני רוצה לקנות רכב ישן מדי, ובמקרה של הקורסה הוחלף הדגם ב-2001, וכוונתי לקנות רכב מהשנים 2001-2003 ועם קילומטראז' נמוך ככל האפשר. מכיוון שאיני רוצה רכב מהשכרה או מליסינג, ואני מעדיף אפילו מיד ראשונה, נראה לי שתהיה בעיה למצוא קורסה כזאת עם גיר ידנ…
הודעה אחרונה מאת pinister, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
חברים יקרים, הבוקר קבעתי להיפגש עם בחור שמוכר את האוטו של אשתו... קילמוטרז' 170 ולא 150 כמו שאמר בטלפון, לא יודע לתפעל את האוטו, מנסה למכור רק שבוע אבל ראיתי את האוטו לפני חודש... ועוד המון שקרים על גבי שקרים. למרות ששאלתי אותו אם הוא סוחר הוא שיקר בפרצוף ואמר שלא... אין לי ספק שהוא סוחר, מה גם שהוא הגיע עם חיפושית חדשה מלווה בחבר (ואמר בכלל שהוא נוהג בג'יפ!)... למזלי, רציתי לבדוק את הדגם הזה בלי קשר, ככה שלקחתי סיבוב על הרכב בלי רגשות מצפון שאני מטרטר בחור הגון. בקיצור, באזור שכונת זיו בחיפה יש מספר רכבים עם אותו כתב על שלטי ה"למכירה" ולדעתי כולם של אותו סוחר. איביזה כחולה 99 ידנית, שרייד 98 אוטומט ירוקה, קורסה ירוקה 96, נובירה כחולה, שרייד 97 תכלת אוטומט. …
הודעה אחרונה מאת shpak3003, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 924 צפיות
אבא שלי מתכנן לקנות אוטו חדש והוא אמר שיתחשב בדעתי כאשר נלך לבחור אוטו, כלומר, ההחלטה איזה אוטו לקחת היא גם שלי. התקציב הוא 75 אלף מודל 2003-2004 מנוע סולר גיר אוטומט איזה איזה אוטו הכי כדאי לקנות בתקציב הזה? שאלה נוספת איזה אוטו יותר טוב? הונדה סיויק מודל 2004 או טויוטה קורולה 2004?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 1 תגובות
- 976 צפיות
יונדאי לנטרה 1994 מנוע 1800 מה אתם אומרים על הרכב?
הודעה אחרונה מאת gt94, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני מחפש כבר כמה זמן טויוטה קורולה ידנית, אבל קשה למצוא, אתמול מצאתי אחת שנת 93, עברה 306000 ק"מ, הרכב לא יסע הרבה, אולי 5000 ק"מ בשנה. המחירון של הרכב בסביבות 18000, כמוון שאני אבדוק את הרכב במוסך ואם יצא שהמצב סביר לשנתון, האם מחיר 15000 שהבן אדם מוכן לרדת זה סביר?
הודעה אחרונה מאת shpak3003, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולכם. אני זקוק לרכב ב5-7 אלפי ש"ח, ומתלבט בין הפיז'ו (נוחות, התנהגות, צריכת דלק, ולעומ"ז אמינות ו-0 שוק) לבין המיצובישי(אבזור, אמינות יחסית לשנתון, שוק לא רע, אבל לפי הסיפורים - צריכת דלק נוראית.) מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת Niv A, -
-
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם.. יש ברשותים 20k ואני לא יודע איזה רכב לקנות עכשיו בגלל שזה אמא שלי רוצה את הרכב אז הדרישות הם שיהיה אוטומט,שיהיה פגאז גדול,ושיהיה רכב אמין שלא יהיה כל יום במוסך.. אה ועדיף שיהיה מעל שנת 94 תודה מראש לעזורים
הודעה אחרונה מאת z1l, -
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום.. אחי רוצה לקנות גי אמ סי סונומה -G.M.C Sonoma -הוא צריך אותה לעבודה . ויש מספר פרטים שהייתי רוצה לדעת על הרכב קודם כל תאוצה שלו מ1-100 בכמה שניות ? לפי מה שהבנתי יש לו מנוע 4300 . .הגיוני ?! דלק - כמה קילומטרים לליטר האם האוטו אמין ? איך הוא בתנאי שטח סבירים? ועוד משהו ששמתי לב שיש באוטו- הילוך D שהוא מוקף בריבוע והילוך D הוא לא מוקף בריבוע ..זאת אומרת למעשה שני הילוכים של דרייב רק שאחד מהם עם ריבוע מסביבו ואחד מהם ללא ..מה ההבדל ביניהם ?
הודעה אחרונה מאת erez, -
רמות גימור
מאת chagais12-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 834 צפיות
שלום, אני מעוניין ללמוד קצת על רמות גימור של רכבים. G,L,I,X ושאר ה-ABC: המשמעות של אות מסויימת זהה בכל הרכבים? לא? איפה אפשר לקרוא קצת על הנושא? תודה!
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי טויוטה היילוקס,אבל היא פשוט לא סוחבת את העגלה ,מה לגבי לנד רובר דיפנדר-יש לה אותו נפח מנוע-2400 אבל הבנתי שיש לה הרבה יותר כח בגרירה,או איסוזו אולי? תודה
הודעה אחרונה מאת a_sharir, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
מאחר מהסובארו 82 עושה לי הרבה בעיות ודורשת הרבה טיפולים חשבתי להחליף באותו סכום כבר רכב אחר השאלה שלי אם זה משתלם לי לקנות רכב בסביבות 2500-3000 במקום להשקיע ברכב שלי עוד כסף יש לי כמה אפשרויות שראיתי באתר יד 2 הראשונה היא אוטוביאנקי 89 V10 ב2600 שקל מנוע 1000 סמק עם צמיגים חדשים לאחר ראש מנוע ,מצמד,והגה חדש השניה היא פיאט אונו 92 עם מנוע חדש קלאץ חדש טסט עד מרץ 2008 3000 שקל והשלישית היא סובארו 1300 שנת 83 270000 ק"מ עם הרבה תוספות מזגן הגה כוח מערכת דיויידי יד 2 בצבע תכלת ב2500 שקל האם כדאי לי להחליף את הסובארו די אל 82 שלי שזקוקה לכיוון ושיפוץ קרבורטור,טסט,ציריה,פלאגים,מתלים וכו' ואם כן באיזה אוטו מה3 או שבכלל אוטו אחר אבל בערך בסכומי…
הודעה אחרונה מאת E_M777, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
למען החברים והגולשים בפורום מצו"ב לינק http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3394770,00.html המסביר לנו סופית (למה) להתרחק ממגרשי רכב, כמו"כ לבדוק בשבע עיניים האם הרכב אי פעם נמכר במגרש.
הודעה אחרונה מאת iley, -
-
- 1 תגובות
- 785 צפיות
עקב מעבר לצפון הארץ, בדעתי להחליף את הרכב הנוכחי שלי לרכב דיזל ע"מ לצמצם בעליות הדלק. הדרישות שלי מהרכב הן: אמינות,אחזקה זולה יחסית, נוחות, מרחב פנימי גדול למשפחה עם 3 ילדים ובגז' גדול (עדיפות לסטיישן או דומה) והכי חשוב (לאשתי) שיהיה אוטומטי. עצות, תובנות ודעות יתקבלו בברכה.
הודעה אחרונה מאת alex-hpi, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 782 צפיות
רציתי לדעת אם מישהוא מכיר את הרכב? יש לו מנוע 1.4 קרבורטור כפול אם יש לכם טיפים או נסיון עם הרכב או הנוע הזה אני ישמח לשמוע.
הודעה אחרונה מאת BMW_525_89, -
-
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
התקציב שואף ל70K מלמעלה. אני מתכנן להחזיק את הרכב ב4 שנים הקרובות. מבדיקה שלי אני יכול להשיג סיריון 2005 ב70K ויאריס או ג'אז 2003 ב70K פלוס כמה אלפים בהתאם לקילומטרז'. על מה לדעתכם כדאי ללכת? אני מחפש בעיקר אמינות וצריכת דלק נמוכה. אם למישהו יש נתונים טכניים ממשיים אני אשמח. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת rolling_stony, -
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום רב ! רציתי לקבל אינפורמציה על סוגי רכב (בשלב זה ללא מגבלת תקציב,שנתון וכו') שבהם יש מ-8 מקומות ישיבה ומעלה. עדיפות למיניואן. בתודה,czs
הודעה אחרונה מאת kitt, -
- 4 תגובות
- 749 צפיות
אני חושב לרכוש אופל אסטרה 1.9 טורבו דיזל 2000 189.000ק"מ המוכר דורש 38 במקום 45 מעוניין בהחלפה העיניין שלי יש סופר לאנסר 94 אחרי אוברול שמחירה 18 אני רוצה לעשות החלפה סגרנו שאני מוסיף 23 הבעיה היא שאני לא יודע כלום על אסטרות ואי אפשר למצא עליהם שום מידע זמין בבקשה תעזרו לי ואם המחיר נירא לכם הגיוני (הוא אומר שהוא מתחייב בבדיקה)
הודעה אחרונה מאת alex-hpi, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היי, חיפשתי בפורום ולא מצאתי התיחסות ספציפית לרכב (סימן טוב ?). מדובר במגאן דיזל אטמוספרית (80 כ"ס). מה דעתכם? בדגש על אמינות, אנחנו ארבע שמנים, הוא יזוז? האם הבחור/המוסך המוכר מוכר? קישור למודעה: http://www.iwms.bizinfo.co.il/gr/bigpicture3.asp?code=116&cat=1 וציטוט:
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
-
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
רכב לשימוש יום-יומי יש ועל כן אין צורך בשימושיות אמיתית במרצדס מלבד קצת לוק וכיף. לאילו ביצועים אני יכול לצפות ממנו? עד כמה שמורים רכבים בשנתונים הנמוכים יחסית (90+-)? האם שווה לקחת רכב במצב שאינו טוב במיוחד ולשפץ אותו או שמא כדאי לחפש אחד משופץ? עד כמה רכבים אלה סחירים? כמה אמינים? מהי צריכת הדלק הממוצעת? האם נהוג להוריד מחיר לרכב שהיה בעבר מונית? אשמח לקבל עוד עצות, טיפים, חוו'ד על הרכב ודעות נוספות לגבי הרכישה. (טוב נו, אולי גם המלצות על רכבים ספציפים במידה ויש לכם תודה
הודעה אחרונה מאת AssafO, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 835 צפיות
שלומלום אנשים : ) אני חדש בעינייני המכוניות, אני בן 17.5 חצי שנה עם רישיון.. לא יצא לי לקנות אוטו בנתיים, ככה שאני לא ממש יודע מה צריך לברר לפני קניה של אוטו. אם מישהו יכול לעזור לי או לתת לי כיוון או איזו כתבה או משהו שיסביר לי מה לברר אני אודה לו מאוד : ) תודה והמשך יום טוב לכולם
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי תקציב של עד 110000 מקסימום אני לא מצילח למצוא את הרכב המתאים לי וחשבתי אולי אתם תוכלו לעזור לי אני מחפש רכב איכותי מהנה ומפואר יחסית (אבל לא זקן עם עץ מזוייף וכל השטויות האלו) הוא לא צריך להיות מכונית מרוץ אבל שיהיה מהנה לנהיגה (עד לפני חצי שנה היה לי מאזדה 6 שנת 2004 עם מנוע 2.4 שהיתה מאוד מהנה לנהיגה) רכב סקסי שנראה ספורטיבי תמיד עדיף יש הצעות? תודה
הודעה אחרונה מאת alfa_draco, -
- 3 תגובות
- 873 צפיות
שלום רב לכולם אני לצערי אין לי ידע רב ברכבים אז אני יספר את זה ככה: אבא שלי מחפש רכב בשביל אמא שלי שיהיה אוטומט עד יד שניה ושיהיה אמין בעקרון התקציב הוא 28K אבל אפשר למתוח אותו ל 30+- אז אנחנו מחפשים רכב מהסוג הקטן כמו רנו קליאו B הבנתי שהוא אמין מאוד אבל קראתי פה והבנתי שיש לרוב בעיות עם הגיר באוטומט אז זה מעלה כמה סימני שאלה אם כדאי לרכוש רכב מסוג זה קשה לי לראות פה הרבה המלצות בשביל רכבים באיזור שאני מחפש מהסוג הקטן הרוב זה רנו קליאו אבל ידני... חשבתי על אופק קורסה אבל הוא יקר יחסית מיצובישי קולט יש בו לרוב בעיות יש את פיאט שאני לא מוצא אוטומט במחיר הגיוני ויש את הפג'ו למיניהם שהם ממש לא מומלצים אבל מאוד מושכים את העין... …
הודעה אחרונה מאת PayneBack3251, -
- 0 תגובות
- 692 צפיות
כמה דברים חשובים: 1. הרכב ישמש בעיקר לנסיעות קצרות בעיר. 2. בסביבות 25 אלף ק"מ בשנה. 3. חשוב שהרכב יהיה בין השנים 2002 ומעלה. 4. שכירות גבוהה. 5. חסכוני. 6. אמינות ואפשרות לטיפולים זולים. אשמח להצעות. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת אפריים, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
למומחים שלום אני מאד מתלבטת בקניה של רכב חדש ההתלבטות היא היא בין מאזדה 3 דגם SPIRIT נפח 2.0 לבין פורד פוקוס 5 דלתות דגם GIHA נפח 2.0 החשש הוא האמינות אצל הפורד, שמועדפת אצלי מבחינת האיבזור שלה. וכמובן שוק. ברור שהשוק של המאזדה טוב יותר אבל מה אתם יודעים על הפוקוס 2.0 מבחינת שוק ואמינות תודה רותי
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום אני מעוניין לשמוע את חוות דעתכם על פז'ו 505 ,87,אוטומטית. הבודי של הרכב נראה שמור מאוד המחיר שדורשים עליה הוא 5000 ש"ח המנוע שלה לפי דברי המוכר הוא "חדש" ועשה 60K. המחיר יקר מדי? הגיר האוטומטי מהווה בעיה? תיקונים יותר יקרים? מה לגבי חלפים? זמינים? יקרים? ובכלל אתם ממליצים לבדוק משהו ספציפי ביתר תשומת לב כשאני בודק את האוטו לפני קניה? תודה על עזרתכם אמיר
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- 5 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
היי אני מחפש רכב אוטומטי קטן חסכוני ואמין, תקציב גמיש: 45000 עד 65000 ראיתי שני רכבים שנראים לי מתאימים 1. סוזוקי סוויפט שנת 2003 2. פורד פיאסטה שנת 2003 מי עדיף? יש המלצות נוספות? תודה.
הודעה אחרונה מאת redbaron,