Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פז'ו 505, מבקש עצה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6988 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום

אני מעוניין לשמוע את חוות דעתכם על פז'ו 505 ,87,אוטומטית.

הבודי של הרכב נראה שמור מאוד

המחיר שדורשים עליה הוא 5000 ש"ח

המנוע שלה לפי דברי המוכר הוא "חדש" ועשה 60K.

המחיר יקר מדי?

הגיר האוטומטי מהווה בעיה? תיקונים יותר יקרים?

מה לגבי חלפים? זמינים? יקרים?

ובכלל אתם ממליצים לבדוק משהו ספציפי ביתר תשומת לב כשאני בודק את האוטו לפני קניה?

תודה על עזרתכם

אמיר

פורסם

ב 5 אלף אם זה נוסע עם מזגן עובד וטסט אין הרבה מה לבדוק.

אני מתקשה להאמין שהמנוע "חדש", באוטו כזה לא משקיעים מנוע, זה עולה יותר מהאוטו. גם 60K זה כבר לא חדש בכל מקרה.

הגיר האוטומטי מכני ופשוט כמו ב 504 ולא צופה ממנו בעיות מיוחדות.

חלפים מכניים לא בעיה, קוסמטיים גם עוד יש (רבאק יצרו אותה עד שנות התשעים).

תביא בחשבון צריכת דלק רעבתנית למדי, ותנסה להוריד עוד במחיר - אין מי שיקנה דברים כאלה כמעט.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

דבר ראשון תודה.

צריכת דלק רעבתנית למדי אמרת,

אז זו באמת שאלה טובה, במספרים כמה היא צורכת בערך?

ובכלל מי שנסע והיה לו כזו

איך הנסיעה איתה? היא נראית קצת כבדה ומגושמת.

פורסם

נשמע שווה אם אתה לא נוסע הרבה, אבל קח בחשבון שעוד מעט 2 טסטים.

אני מאמין שתעשה לך 1-7 (לא מנסיון).

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

נעזוב צריכת דלק - כי הרכב לא היה שלי , אך מזכרונותי בתור נוסע - האוטו (2 ליטר אוטומט) היה מאוד נח ומפנק.

מה שכן , חלקים אני לא מאמין שתמצא בכזו קלות (אני לא מתייחס לפירוקים כמקור אמין לחלפים נורמאלים).

האוטו מאוד מיושן , אלא אם יש לך ידיים טובות וסבלנות להתעסק עם רכב מנהלים שתוכנן סביבות תחילת שנות ה80 ומבוסס על פלטפורמה ישנה עוד יותר - עזוב.

אתה מחפש רכב להתעסק בו בשביל הכיף או רכב יום יומי במחיר נמוך?

אם התשובה היא 2 - זה (לדעתי) לא הרכב ועדיף לך למצא משהו יותר קטן ומודרני.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

תודה על התגובות וההענות

סך הכל אני מבין שהאוטו נוח והוא אכן נראה כך

מהבחור שמוכר, הוא טוען שמכנית האוטו מטופל פיקס

ורק צריך להחליף מנעול של הדלק.

אני כן מחפש שיהיה מרווח ונוח ונעים

אך אם זאת לא להכנס להרפתקאה שלא אדע איך לצאת ממנה.

וכל זה במחיר של מקסימום 5K

לטענת המוכר צריכת הדלק היא עירונית (1 ל 8) ובינעירונית (1 ל 10).

בכל מקרה שוב תודה

פורסם

כבעלים של רכב כזה משנת 87 עם מנוע 2.0L קבל:

1) קשה למצוא רכבים יקרים פי כמה וכמה שיתנו את רמת הנוחות של הרכב.

2) צריכת הדלק הממוצעת שלי היא בין 1:7/8 נוסע גם בינעירוני וגם פקקים בד"כ.

3) משנת 86 והילך כל רכבי ה 2.0L הגיעו עם תיבת הילוכים בעלת 4 הילוכים - אוטומטית כמובן, דגמי ה 1800 עם 3 הילוכים, דבר שמורגש גם בצריכת הדלק הבינעירונית.

4) עדיין בנושא הגיר, אז זהו גיר ZF גרמני מאד אמין שמותקן גם ב ב.מ.וו וולוו ועוד, לא מזמן הייתה לי בעיה של איבוד שמן גיר פירקנו גיר, נראה במצב נהדר, הבעיה הייתה מיסב שברח ממקומו, הוחזר למקומו ושוב הרכב נוסע כמו חדש.

5) מבחינת אמינות, לבד מהבעיה הקודמת, שום בעיה אמיתית לבד מאחזקה שוטפת (התקנתי מזגן חדש, ומערכת אגזוז חדשה)

6) בקיצור אם אתה רוצה רכב א) נח ב) מרווח ג) לא יקר ד) אמין, זהו הרכב שלך.

פורסם

תודה על התגובות.

כמה שהרכב נשמע מפתה,

נראה לי שאוותר ולו רק בגלל צריכת הדלק הגבוהה.

יש הבדל גדול במחיר לחודש בינה (1 ליטר ל 7/8 ק"מ) לבין כל רכב ממוצע במחיר הזה (1ליטר ל11/12 ק"מ)

פורסם

ושוב שלום

חשבתי שויתרתי, ובכל זאת הנה אני שוב כאן.

הלכתי לראות את האוטו.

אני לא רוצה לטרטר את המוכר אז עד עכשיו ראיתי אותו רק חיצונית ועוד לא בדקתי מנוע ונסיעה

אך בואו נגיד שהמנוע בסדר.

מבחינה חיצונית ישנה קצת חלודה מתחת לכנף, ועל הגג כתמים קטנים.

הדש בורד עם סדקים.

והסתכלתי מתחת לרכב ויש רטיבות קטנה אך אין סימנים על הכביש. (הרכב עומד שם כבר כמה ימים).

אי לכך ובהתאם לזאת

שתי שאלות נוספות לי אליכם

א- אם זה גיר 3 הילוכים ולא 4, אז זה לא מומלץ?

ב- במידה ואפגש אם הבן אדם ואקח את הרכב לנסיעת מבחן

מה הדגשים שעליי לשים אליהם לב ברכב זה?

יש להם (פז'ו 505 ) מחלות מיוחדות וספציפיות?

פורסם

אמירקו, שוב אני חוזר על עמדתי - זה לא משנה מה המחלות שלה ולא משנה ממש למה לשים לב. הרכב עולה 5K וימכר גם בפחות אם תלחץ. אם יש טסט להרבה זמן קדימה ויש מזגן עובד זה כל מה שיש לבדוק ברכב במחיר כזה.

נניח שאני אגיד לך שיש לרכב רגישות באטמי הקרבורטור, אז מה ? יכול להיות שבטסט הקרוב תכשל על צמיגים גמורים ותצטרך לשים חמישית מערך הרכב על צמיגים נורמליים (או להתחיל לקמבן בפירוקים), יכול להיות שהמצבר ילך לך אחרי שבוע ותצטרך לשים 350-400 שקל על מצבר, אולי הפנסים שלך לא יעברו טסט כי הם כבר עכורים ולך תמצא פנים ל 505 עכשיו...

מקווה שהעברתי את המסר באופן ברור - אם זה נוסע עם מזגן וטסט באופן סביר אז היתר לא משנה (לדעתי האישית כמובן).

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

רק אני קניתי לאבא שלי ZX 3 דלתות מנוע 1.4 הזרקה,האוטו הכי שמור שראיתי בחיים,שלדה נקייה,עם טסט ל8 חודשים..

מזגן מקפיא..

שנת 95,ידנית,מדהימה,וכל זה 6500?

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם
ושוב שלום

חשבתי שויתרתי, ובכל זאת הנה אני שוב כאן.

הלכתי לראות את האוטו.

אני לא רוצה לטרטר את המוכר אז עד עכשיו ראיתי אותו רק חיצונית ועוד לא בדקתי מנוע ונסיעה

אך בואו נגיד שהמנוע בסדר.

מבחינה חיצונית ישנה קצת חלודה מתחת לכנף, ועל הגג כתמים קטנים. נקודות קטנות זה לא נורא אם יותר מזה ניתן למצוא טובות יותר

הדש בורד עם סדקים. עד שנת 88 כולם סדוקים

והסתכלתי מתחת לרכב ויש רטיבות קטנה אך אין סימנים על הכביש. (הרכב עומד שם כבר כמה ימים). נו??? רכב בן 20 לא יראה סימני רטיבות זה רק אצל בני ל

אי לכך ובהתאם לזאת

שתי שאלות נוספות לי אליכם

א- אם זה גיר 3 הילוכים ולא 4, אז זה לא מומלץ? 3 הילוכים מומלץ בחום, 4 הילוכים אני אשמח לקבל את פרטי המוכר

ב- במידה ואפגש אם הבן אדם ואקח את הרכב לנסיעת מבחן

מה הדגשים שעליי לשים אליהם לב ברכב זה? מים ירוקים ברדיאטור!!!! אחרת צפה לראש מנוע

יש להם (פז'ו 505 ) מחלות מיוחדות וספציפיות?אין מחלות מיוחדות בדיקה רגילה מנוע גיר שלדה וכל מה שאפשר

סה"כ כמו שאמרתי רכב אמין מאד וחזק מאד קשה להרוס אותם

פורסם

לאבא שלי היתה 2 ליטר ידנית במשך 4 שנים כשהמשתמשים העיקריים ברכב היו אחי ואני (נקנה כרכב שני).

האוטו מרווח ונוח הרבה יותר מיפאנית מנהלים חדשה, ה 2 ליטר ידני היה גם חזק מאוד וצאריכת הדלק שלו עמדה על כ 1:10 בנסיעה מעורבת.

דשבורד בכולן בצב מתקדם של התפוררות וחוץ מזה לא היו לרכב מחלות או בעיות מיוחדות. המכללים פשוטים ואמינים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...