ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב , ברשותי מאזדה אף 1800 אוט' שנת 97' והייתי רוצה לשדרג אותה לרכב מישפחתי נוח ומפנק . לאחרונה יצא לי להיתעניין בסובארו בי 4 שנת 01' , מנוע 2000 awd אוט' . הייתי רוצה לדעת מה ההבדלים הכספיים שבהחזקת רכב כזה : דלק , ביטוח , טיפולים , אמינות ... תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת GL-10, -
- 0 תגובות
- 724 צפיות
נא לבחור שלושה מאפיינים החשובים לכם ביותר בקניית רכב חדש. ומי יודע, אולי יצא מזה סקר מעניין
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ערב טוב, היום בדקתי בקומפיוטסט יונדאי אקסנט 2001 ידנית דגם GL, יד ראשונה ליסינג יד שניה פרטית 63000 ק"מ. האוטו נראה ו"סוחב" טוב בכלליות והנסיעה מאוד נוחה יחסית למה שהורגלתי עד עכשיו (שרייד 97), גם הבדיקה רובה הייתה טובה פרט ל: 1. מנוע קיבל 65% הספק 72.7 (במקום 91) ומומנט 10.1 (במקום 13.6) ורשום בהערות שההספק והמומונט נמוכים בשל בלאי יתר. 2. צריכת דלק גבוהה (כנראה בגלל אותה סיבה שפוגעת בהספק) ולכן גם פליטת גז HC גבוהה. 3. מיתלים 67%- בלאי יתר לבולמים, רעידות יתר מהגלגלים, גלגל הגה לכוון\לתקן וצריך לעשות כיוון פרונט. הוחלפה כנף קדמית. בסה"כ האוטו קיבל ציון 76 2 שאלות: א. הקילומטראג' לא נראה חשוד (היה בליסינג שנתיים ונמכר עם 30K ק"מ)? ב. בה…
הודעה אחרונה מאת it_amit, -
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אין לי אפשרות לסרוק , אז כמובן יש את הדברים הרגילים אגזוז רועש וכו' האוטו עם 147 אלף ק"מ , שילדה נקייה אבל יש כמה מכות קטנות בפח ככה נקודות שלא מצאו חן בעיניי במספר סעיפים, סרן קדמי ומערכת הידוי - לתקן זווית הידוי , חופש ונקישה בתיבת הגה , סטיות בהגה ( האוטו עבר החלפת מסרק הגה כלפי חודשיים אז ככה שעל התיקון הזה יש אחריות) העברת כח - מצמד מפריד נמוך (לפני חודש הוחלף קלאצ' אז צריך לכוון אותו) , רעש מתיבת הילוכים , נזילות שמן במערכת הנעה וחופשים , תושבות תיבה הילוכים פגומות. הבוחן אומר שיש נזילת שמן במחזיר שמן , וצריך לסדר את זה , לאחר מכן במוסך שבו מטופל האוטו המוסכניק אומר שהשמן נוזל בכלל מהמכסה שסתומים המצב של המנוע לא מזהיר(לדעתי לפחות) 54.3 KW מתוך 66KW…
הודעה אחרונה מאת Meishar84, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
קודם כל שלום לכולם חברי מטלבט בין פורד פיאסטה קליפסו זזה עם עם הOPEN AIR ידנית שנתון 94 -95 לבין 205 ידנית שנתון 94-96 הוא נהג כמה פעמים על ה205 שלי והוא היה מרוצה קלץ' נוח גז רגיש ונחמד השילדה מצויינת כמה כח סוס ? איין לי מושג נראה לי 70 או 75 ? פורד פיאסטה הוא מתלבט איך הקלץ'? קשה או רך? ואיך הגז ? (האם הגז מגיב מהר כמו ב205 ? או שלא ?) איך הנוחות אליו? כמה כח סוס ? איך היא לעומת ה205 ? יותר טוב ? מי יותר מהירה ?(אני יודע שתכנסו בי על השאלה הזאת אבל זה מעניין אותו לא אותי .) תודה רבה לעוזרים ! נתי
הודעה אחרונה מאת natio2, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב אני מעוניין ברכישת רכב פנאי והפרמטר החשוב ביותר הוא הנוחות, שזה אומר מושב נוח ותומך וכמה שפחות להרגיש את שיבושי הדרך (בעיות בגב). אשמח לשמוע הצעות. תודה.
הודעה אחרונה מאת BMW, -
- 1 תגובות
- 861 צפיות
שלום לכולם אני מחפש citroen zx בתור האפשרות המתאימה והזולה לרכב משפחתי\בינוני-ספורטיבי. יש בבעלותי אחת כזו בנפח 1.4 ואני מאוד מרוצה אבל אין לי שמץ של מושג לגבי הנפחים הגדולים 1.8/1.9/2.0 אני מאוד אוהב את התנהגות הכביש של הרכב ולכן הבחירה הנ"ל. ברוך השם יש מספיק דגמים כאלה למכירה ומכול נפח, ולכן אני מנסה לעמוד על ההבדלים ביניהם. בהנחה ומדובר בשנים 93-95 , רכב נקי ללא שיפורים כלל , אוטומט\ידני . כל מידע\המלצה על דגם מסויים מבחינת אחזקה-טיפולים-האמינות-מחלות כרוניות-ביצועים-פוטנציאל למשפר המתחיל-התנהגות כביש, יתקבל בברכה רבה !! בתודה מראש, מתי .
זוכרים ששאלתי פה לגבי סקודה רומסטר, הונדה FR-V, מאזדה 5? אז היום היתה לנו נסיעת מבחן ברומסטר. אני דווקא אוהבת את העיצוב שלה, מאד חמודה לטעמי. בנהיגה, מורגש המנוע הקטן יחסית. אבל הנסיעה מאד נעימה. דוושת הגז נוחה ומגיבה יפה, דוושת הברקס רכה אבל מגיבה נהדר. המהלכים עוברים בצורה מאד חלקה וכמעט לא מורגשת. ההגה מגיב יפה. תחושה מאד טובה של נהיגה במכונית אירופאית קטנה. כאמור, המנוע הקטן - מורגש. נסעתי בדגם עם התוספות המשופרות ועם גג הזכוכית. (7000 ש"ח תוספת עבור התוספות ו-6000 ש"ח עבור הגג). יש במכונית הזו כל מיני גימיקים קטנים ונחמדים מאד כמו למשל זמזום המאמת כי כמות האוויר בכל הגלגלים ברמה מתאימה, תא קטן עם קרור, ועוד כאלה. חמוד אבל לא הכרחי. כן הכרחי אולי זו תוספת כר…
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, ברצוני לקבל חו"ד על הונדה האצ'בק ידנית 1600 93-94. הייתי רוצה לדעת על נוכוחות הנסיעה,כמות הדלק,מהירות,כח,בלאי ולבסוף המחיר. כמה הייתם ממליצים לי לשלם על האצבק עם מנוע שילדה וגיר נקיים 94? 93?(תספות נגיד גאנטים בקליות ואולי אגזוז) את אותם השאלות לגבי קופה 93-95. תודה מראש,שלומי.
הודעה אחרונה מאת favorite 1, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 816 צפיות
שלום לכולם בדקתי היום רכב והמוכר טוען שהוא שם מנוע חדש. המנוע המקורי הוא 1800 הוא שם מנוע 2000, כאשר הוא לא החליף את הבלוק אלא רק את המרכיבים שיש בתוך המנוע. זאת אומרת שהבלוק מנוע נשאר אותו הדבר כמו מקודם. והשאלה היא ,כשאעביר את האוטו טסט,העניין לא יהווה בעיה? הוא טוען שלא, כי המספר נשאר אותו המספר והם לא צריכים לדעת שהמרכיבים בתוך המנוע שונו. ובעיה נוספת שיכולה להווצר בטסט היא, שבבדיקת זיהום אוויר, יקחו בחשבון שהרכב הוא 1800 (כפי שהיה במקור, וכפי שמופיע ברשיון רכב) , ויכול להווצר מצב שבגלל שהמנוע הוא 2000 עכשיו הוא לא יעמוד בתקן של הזיהום אויר. המוכר בכל מקרה טוען שהוא עבר כבר שני טסטים ושאין שום בעיה. לכן אני פונה אליכם לבקש את עצתכם תודה
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
האם יש למישהוא C5 מליסינג? מה העלות החודשית ואיזה חברת ליסינג? האם הזמנת C5 2007 מליסינג עכשיו אמורה להיות יותר זולה מ- 2008? על איזה הפרש מדובר
הודעה אחרונה מאת eyalzo, -
-
- 0 תגובות
- 627 צפיות
שלום לכם, בזמן האחרון התחלתי לחפש רכב (בתקציב זעום של 20K), והיום נפגשתי עם בעלים של אופל קורסה 94. זו הייתה פגישה מקרית ולא מכוונת, לכן אין לי פרטים נוספים על הרכב (כמו דגם, יש/אין אימובילייזר/אזעקה/ח"ח וכו'). אין הגה כח, המנוע הוא 1400, יד שנייה, 85,000 ק"מ (מכירים את הסיפור, שייך לאיש זקן שנסע הרבה פחות מ20 ק"מ ביום, במקרה המשפחות מכירות ויודעות שזו לא הקצנה). מחר, ככל הנראה, אני לוקחת את האוטו לבדיקה ואדע עליו קצת יותר. חיפשתי בפורום הודעות על אופל קורסה, ולא מצאתי הרבה (יחסית... זה אוטו לא ממש מדובר). הבנתי שיש בו בעיות חשמל, האם מדובר במשהו רציני? חשוב לציין, כרגע אני נוסעת על אוטו... ישן, במילים עדינות, לכן באמת כל דבר יהיה שיפור. אך האם שווה להמשיך ולח…
הודעה אחרונה מאת bloody, -
- 0 תגובות
- 761 צפיות
שלום לכולם , ערב טוב, כרגע אני בעלים של מאזדה 323 אף 1800 אוט' שנת 97'. לאחר חיפוש בפורום , החלטתי לשאול כמה שאלות על הרכב סובארו B4 כרגע יש למכירה רכב כזה , שנת 2001 , מנוע 2000 , 4 על 4 , עבר 130 אלף והמחיר המבוקש הוא באיזור ה - 65 אלף. מה שמעניין אותי זה עלויות אחזקה : טיפולים , דלק , ביטוח ואמינות , סחירות ומחירון. (האם זה קילומטראז' סביר לשנה ולרכב הנ"ל ?) חוץ מיזה הייתי מעוניין לישמוע המלצות לרכב מישפחתי (2 ילדים) נוח ומפנק , כל החבילה .
הודעה אחרונה מאת michael3, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ואם כן, באיזה דגם? תודה
הודעה אחרונה מאת ALX, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
דייהו סופר רייסר 95 מנוע 1500 הזרקה מה אתה אומרים על הרכב ? נוח/מהיר/זריז/כבד/אמין ועוד
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
קורולה או C4
מאת Friedman-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, אני מקבל רכב מהעבודה ואני צריך לבחור מבין השתיים: קורולה החדשה (עם הגיר הרובוטי על כל המשתמע מכך) או הסיטרואן C4. הקריטריונים שמעניינים אותי הם נוחות נסיעה (התנהגות כביש, נסיעה שקטה ונעימה), בטיחות ומרחב פנימי. המרחב הפנימי מאד חשוב לי ומבחינתי הוא הנעלם כרגע שיכול להכריע את הכף (2 בנות מאחורה על בוסטרים, עגלה...). מלבד המרחב הפנימי נראה לי כי הייתי בוחר ב C4. האם מישהו יכול לשפוך אור על הנוחות\מרחב פנימי בין 2 הרכבים. האם ה C4 לא קטנה מידי? תודה ומצטער על המלל הארוך אייל
הודעה אחרונה מאת amia001, -
-
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שבוע טוב לכולם! ברצוני להביא מזדה 323 סדן ומצאתי אחת כזאת במצב מאוד טוב, שנת 93, נפח מנוע 1600, פול אוטומט,עשתה ק"מ 155000 יד שניה. אז יש לי כמה שאלות לגבי רכב זה והודה לכם מאוד עם תעזרו לי: 1).האם לרכב הזה יש בעיות כול שהם שזה מחלה אצל מזדות סדן בשנת 93? 2).איך הרכב הזה מבחינת דלק ותחזוקה? 3).האם בכלל שווה לקנות אתה במחיר של 16000 אלף? בברכה אלכס
הודעה אחרונה מאת $alex$, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
במחיר של עד 35K. אין מי יודע דרישות מהאוטו, לא נחוץ כוח,מהירות, חשוב שתהיה יציבה על הכביש, לא במידה מוגזמת ולא במידה נמוכה! גג עמיד, צריכת דלק ממוצעת, עד מנוע 1800,חלקים לא יקרים ואמינה ככל האפשר! ולפחות ממודל 96. תודה לכולכם בהעשרת הידע, אני פשוט חושב לכיוון הנ"ל אך לא בטוח בזה, בברכה, מאור.
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
למה כל מי שאני שואל אותו או אומר לו שאני רוצה לקנות פג'ו 306 אומר לי שזה אוטו עם הרבה בעיות ולא כדאי לקנות? למה לכל הרכבים הארחים אין בעיות? פשוט צריך לשמור מישהו יכול להסביר לי האם באמת הפג'ו 306 (2 דלתות)לצורך העיניין עושה הרבה בעיות? ומה כדאי לבדוק כאשר אני הולך לבדוק אחת כזאת לקניה תודה עדי
הודעה אחרונה מאת פומפה, -
-
Camry - אבל איזה
מאת QzzQ- 7 תגובות
- 3 אלף צפיות
אני מזמין את הטויוטה CAMRY החדשה, שנת 2007. אבל איזה כדאי לי? גירסאת GLI, EXECUTIVE 2.4 או PREMIUM 3.5? תודה.
הודעה אחרונה מאת danny66, -
- 0 תגובות
- 802 צפיות
מחפש[לחבר] המלצות לרכב מישפחתי עד 80K [גמיש] אמין, חסכני, בטיחותי, עם עדיפות לשנתון גבוהה. בינתיים הוא ראה קורולה ואימפרזה, כרגע הקורולה בעדיפות גבהה. בתודה.
הודעה אחרונה מאת benboom, -
סקסו לפני קניה
מאת HOBI- 4 תגובות
- 984 צפיות
סופסוף אחרי חודש חיפושים, הרבה סבלנות ושביתה מבורכת מצאתי את המיועדת! סיטרואן סקסו 2000 1400 5 דלתות אוטומט יד שלישית 115000 ק"מ הרכב נראה חיצונית במצב מצוין ואחרי בדיקה המוכר מוכן לרדת להתגמש אבל עושה רושם שלא יהיה הרבה מה לתקן. הרכב מטופל במוסך מורשה עם קבלות והבחור נראה ייקה אמיתי וטוב המחיר שהוא רוצה 22.9 אלף לפני שהתחלנו להתגמש...לפי המחירון באתר של "הגה" יש למישהו עצה חשובה שכדאי לדעת לפני הקניה? (דרך אגב, חובה אוטומט, חובה 5 דלתות ורוב הנסיעות יהיו בעיר בסביבות 300 ק"מ בשבוע... ) תודה למגיבים (מנסיונם האישי)
הודעה אחרונה מאת HOBI, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מישהו יכול להגיד לי איך רנו קליאו שנת 2000 גיר ידני 1400 ס"ק איך האוטו אמין? חסחוני? חזק\ חלש? וכמה המחירון של האוטו זה תודה לכול מי שעונה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 27 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
החלטתי סופית לחפש סיאט לאון טורבו שנת 2003-2002 (אני מודע להבדלים בהנעה ובמשקל). 1. איזה צבעים הרכב קיים ? (אני ראיתי אחת צהובה וחושב שהצבע פשוט מתאים בול) 2. איפה מוצאים ? איפה מחפשים ? לא יוצא לראות ברחוב יותר מדי וגם לא בלוחות. 3. מה ה"מחירון" לפי לוי(בחור כארז) יצחק ? האם על אקזמפלר שמור ידרשו מעל מחירון ? מה ההפרשים במחיר בין 2002- 2003 ? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת obarshad, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום. לאחרונה מצאתי אתרים אמריקאים כגון האתר הבא: http://www.gatewayclassiccars.com/vehicles.php שמוכרים מכוניות בדרך כלל שנת 65-80 בערך. המחירים פשוט מצחיקים, נע בין 10 ל25 אלף דולר למכוניות שרירים ורכבים נדירים. השאלה שלי היא, האם זהו סיפור לקנות מכונית כזו בחו"ל, נניח פונטיאק טראנס אם, לייבא אותה לארץ (משלוח+ביטוח+מכס) ולהעביר אותה טסט פה? עוד בעיה שחשבתי עליה היא חלקים, אני חושב שלהרבה מהמכוניות שמה לא יהיו חלקי חילוף וכו... בארץ. תודה מראש.
-
איך הטאטא סומו?
מאת VoLT- 0 תגובות
- 968 צפיות
קיבלתי הצעה על הג'יפ טאטא סומו הנעה כפולה .. שנת 2001 איך הוא? מבחינת מנוע , צריכת דלק, האזנה לאודיו (רמקולים סטנדרטיים לא היו שיפורים) , ועד כמה אפשר לשפר את האוטו מבחינת יופי ביצועים וכ'ו.. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת VoLT, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 907 צפיות
לאחרונה מכרתי את הקוואליר קבריולט שלי מסיבות כאלו ואחרות... עכשיו מחפש לשדרג את הסוזוקי בלנו 98 שלנו לפג'ו 306 קבריולט. יש כמה מכוניות נחמדות מאוד ביד 2 אומנם המחירים די מוגזמים (כ45 אלף) למכוניות מושקעות (אלוהים יודע מה יצא בבדיקה). אך יש דבר אחד שמטריד אותי. לפני שרכשתי את הקוואליר שלי התקשרתי לכ3 בעלי פג'ו 306 קבריולט ובכולם אמרו לי שהמנוע הוחלף והאוטו עם 130 150 אלף קילומטר. איך זה ייתכן ?? כנ"ל הגיר... האוטו הזה ידוע כעושה בעיות בגיר ומנוע? האם בכלל שווה להחליף אותו בסוזוקי בלנו ? מה לגבי אמינות עלות טיפולים אחזקה וכו'... ? הרכב אוטמט כמובן. תודה מראש לכל העוזרים
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 20 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
ידידה שלי יכולה לבחור בליסינג אחת מהבאות: שברולט אופטרה סוזוקי ליאנה מיצובישי לאנסר סוזוקי סוויפט עם ה 6 כריות אויר - (לא בטוח עדיין, מחר היא תדע סופית). מי לדעתכם תתאים לה יותר מבחינת (בסדר חשיבות יורד): 1 - בטיחות 2 - נוחות 3 - אמינות 4 - איבזור 5 - התנהגות היא עושה 25K בשנה, לכן הנוחות חשובה לה, בעיקר לנוסעים מקדימה. דעתי האישית (וזה מה שאמרתי לה): 1 - סוויפט 2 - לאנסר 3 - ליאנה 9 - אופטרה (9 זה לא טעות... ) תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת עומר, -
-
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בתור רכב ראשון ראיתי היום מספר לנצ'יות כאלה במספר לוחות בעקרון אני נעול על הבראבה 1.6 ידנית , גם ה1.4 מתקבלת בברכה... מה הכדאיות בתור רכב ראשון לרכוש לנצ'יה דדרה 1.6 מהשנים האלו ? במידה שאני מוא אקזמפלר שמור , האוטו יראה אמינות ? או שלא כדאי להתקרב לרכב ?
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אני שוקל לקנות את הרכב הזה - האם למישהו יש דברים רעים להגיד עליו (כמו: בעיות מכניות, חוסר אמינות וכיוצ"ב). אגב רק דברים רעים מעניינים אותי - את הטובים אני אגלה לבד.... תודה מראש, גיא
הודעה אחרונה מאת כוח-סוס,
-
מי מחובר 37 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 740 אורחים (הצג רשימה מלאה)