ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 31 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
היי, רציתי לדעת מה הם עלויות האחזקה של רכב חדש מול ישן? לצורך העניין הונדה סיויק שנת 2007, מול פג'ו 206 שנת 2001. למי שלא ממש הבין את השאלה, מה עדיף מבחינת אחזקה (במובן הכספי) בין השתיים? אני מתכון מבחינת טיפולים, ירידת ערך במחירון, ביטוח וכו'.. (העניין הראשוני של קניית שני הרכבים הוא לא הבעיה במקרה הנ"ל) תודה רבה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
- 1 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
ידוע.לי.כי.הקורולה.זולה.מכולן.אך.בכל.זאת.מה.כדאי
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ברכב שאני מתעניין לקנות הוחלפה כתוצאה מתאונה "קלה" בפקק הקורה המרכזית ועוד מספר דברים, הביטוח קבע 2 % ירידת ערך. האם כדאי בכלל לקחת רכב שכזה למכון בדיקה? האם כאשר מוחלפת הקורה, מדובר ברכב עם שילדה פגועה (כנראה שאלה טיפשית)? ואם יש בכלל דרך לברר בתור הקונה עד כמה רצינית הייתה התאונה, לפני שאני מבזבז כסף על הבדיקה?
הודעה אחרונה מאת asad, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רב לכל חברי הפורום הנכבדים, יש לי מספר שאלות ואודה לכם אם תשתפו אותי בדעתכם. הלך לי האוטו הקודם.. מחפש כרגע אוטו במחיר כמה שיותר נמוך (תקציב המקסימום הוא 6000) שיחזיק אותי לפחות לתקופת הקיץ ואחר כך כבר אראה הלאה.. אז ככה חבר הציע לי אוטוביאנקי שנת 88 (מישהו יודע אם זה הדגם הישן או החדש?) האוטו נמצא כבר במוסך וצריך לעשות לו ראש מנוע ב 1500 ש"ח.. כדאי ללכת על זה? סך הכל,לי נראה שכן,כמובן שזה משאיר לי גם עוד קצת לשיפורים ותיקונים. אופציה נוספת שיש לי ,קצת פחות אטרקטיבית אבל יותר "ללכת על בטוח" היא פז'ו 309 92 וכאן שאלתי היא האם יש דגם שיותר או פחות מומלץ? ובאופן כללי מה חשוב להסתכל ברכב הזה לפני שקונים? המון המון תודה ויום טוב לכו…
הודעה אחרונה מאת ofir, -
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
קודם כל שלום לכולם אני מתעניין במיצובישי אקליפס שנת 97 שראיתי הרכב אוט' (לצערי, אבל נגיע לזה), יד שנייה ועבר 90,000 ק"מ מתחת למכסה מנוע יושב לו מנוע 2,000 סמ"ק טורבו (דגם GS-T, אם אני לא טועה) הרכב ללא תאונות ועם תוספת סאנרוף. ונעבור לשאלות: 1) רציתי לדעת יותר פרטים על הרכב למי שיודע. כ"ס? מומנט? סוג הנעה? משקל? רמת איבזור? וכד'. 2) רציתי לדעת אם ישנה אפרות להסב את הגיר האוטומט לידני? ואם כן, לאיזה סוג של גיר? ומה יכולה להיות עלות הפרוייקט. 3) התנהגות הרכב. אם הרכב ידוע כרכב של קו ישר בלבד (מנוע 2 ליטר טורבו) או שהוא מהנה גם בהתנהגותו ובפניותיו? 4) קראתי כאן בפורום על דגם ה-GS-T שמתחמם. הבעייה ידועה גם בדגם השנתון הזה? האם ניתן לפתו…
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
- 0 תגובות
- 970 צפיות
שלום,אני מחפש רכב יפני בסביבות השמונים אלף שקל, הדילמה שלי היא בין קורולה 2004/5 או מאזדה3 2004/5 שניהם מליסינג. עם מישהו יכול להמליץ לי על אחד הרכבים האלה או על רכב אחר בסביבות המחיר הזה. תודה
הודעה אחרונה מאת ZROMAN, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 865 צפיות
שלום אנשים יקרים דבר ראשון פורום לפנים!!!!!!!!! באמת אנשים מביניםםםםםם. אני שלומי מחפש האצבק 93-95 מה הייתם ממליצים לי ממש לעשות לפני קנייה....? עד איזה יד? ולמה..? עד איזה מחיר ולמה ...? מה לבדוק לפני קניייה? מה לגבי התחייביות? איזה דברים הכי צריכים לענייין אותי ..? ממש כל פרט הכי חשוב שצריך לבדוק בבקשה זה חושב..... תודה רבה רבה !!
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אתמול ראיתי ניסן אלמרה 97 לבנה. נוסעת חלק, יש קצת רעש העת הפעלת מזגן אבל גם אצל חבר שלי אותו הדבר. שתי סימני חלודה קטנים אחד על הדלת, אחד על המכסה מנוע(כמה דבר כזה יכול לעלות?). הייתה פגיעה מאחור שתוקנה, ללא שסי. הרכב עבר 157K, יד 3. המחירון 32, אני מאמין שב 29 אולי קצת פחות אפשר להוציא אותה. מה אתם אומרים? אני חשבתי לקחת אותה לבדיקה היום. יש עוד דברים שכדאי לשים אליהם לב?
הודעה אחרונה מאת oba3k, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 9.6 אלף צפיות
אחותי עדיין בהתלבטות מה לקנות (חדש) , היא הכי רצתה גולף אבל זה יקר. נתנה מקדמה למאזדה 3 , אבל רוצה לבטל כי גם זה נראה לה יקר 124 אלף שקל ובהמלצתי לאחר נסיעת מבחן מאכזבת שראיתי שמדובר בעגלה עם סוסה וסחיבה איטית להחריד 102 כוח סוס על משקל 1248 קילו. אני המלצתי לאחותי על הסוזוקי סויפט אבל היא טוענת שזה נראה לה מכוער ו הפ'יגו 206 ידנית ומה שהיא מוכנה לשמוע זה רק הפ'גו 206 אבל רק אוטומטית שהיא יפה לטעמה 110 כוח סוס על 1050 משקל. אמרו לה שהאוטו מהיר. משיחה עם בעל מכונית 206 ידנית הוא אמר שהמכונית אצלו 3 שנים ללא שום תקלה אני שמעתי שיש בעייה מסויימת עם הגיר האוטומטי ב206 האם זה נכון ואיך המכונית מבחינה אמינות ?
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
כרכב למישפחה, יש לנו כרגע אפשרות ליקנות קאמרי 2003, יד ראשנה עם 30 אלף ק"מ executive של סבא שלי ב-110 אלף ש"ח. היתרונות בזה הם שאני מכיר את הרכב היטב ויודע שהוא שמור מאוד [טיפולים, נסעיות וכו']. או ליקנות במחיר של 110 אלף ש"ח אימפרזה טורבו WRX. ביגלל ההבדל הגדול בין המכוניות הבחירה כ"כ קשה, מצד אחד הפינוק מהקאמרי ומנגד הספוריביות של האימפרזה. אני מודע לכך שההחזקה של האימפרזה יקרה יותר למרות שגם הקאמרי לא חסכונית כ"כ, עם 2.4, גיר 4 הילוכים ומישקל כבד. עם כמה שהבחירה קשה והעיניין אינדבידואלי הייתי שמח לדעת מה הבחירה שלכם ולמה? ואיזה יתרונות וחסרונות אתם רואים לכל בחירה שאני לא הזכרתי?
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אבקש את עזרתכם בהשוואה בין 2 הרכבים. * מי תספק נוחות יותר גבוהה? * האם האומגה מתנדנדת על מהמורות כמו אמריקאית? * עלויות אחזקה משוערות של כל אחת מהן- כאשר שתיהן שמורות במצב טוב * ומה דעתכם- האם יש טעם לחסוך לרכב כזה? במקום לקנות רכב משפחתי ממוצע ב50 אלף ש"ח,לקנות למשל אומגה 98 ב35 אש"ח וכל השאר יישור קו? ואחזקה שוטפת? האם לנהג יחיד היא מומלצת? *עלויות ביטוח - ואם יש למישו מושג בעיקר כלפי נהג חדש ויחיד. צריכת דלק - אם אפשר לקבל נתונים של נסיעה מחוץ לעיר? אני לא ממש סומך על נתוני יצרן ומחשב דרך. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
- 0 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אני מתעניין ברכב [ מודל 2003 ] ומעוניין ביעוץ לגבי הרכב נהיגת כביש ושטח [ נוחות עבירות צריכת דלק וכו.....] בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת yosefben, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני סטודנט מעוניין ברכב אוטומט עד 30K והכי חשוב שיהיה חסכוני בדלק ואמין. ההתלבטות שלי היא בין יונדאי אקסנט אוטומטית ודהייטסו שרייד אוטומטית. ע"פ הדרישות שלי איזה רכב יותר כדאי לרכוש?
הודעה אחרונה מאת assafya1, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום לכולם וערב טוב. אחרי חיפוש בנושא , לא מצאתי יותר מידי מידע ולכן אשמח לישמוע קצת. בעיקרון רוב הרכבים הנ"ל נימכרים עם קילומטראז'ים גדולים והמכונאי שלי טוען שהרכבים האלה מתחילים לאכול שמן באיזור ה120-150 אלף קילומטר ולא אמינים כמו שחושבים, מה גם שכאשר לוקחים רכב לבדיקה , הרבה פעמים רושמים ברכבים שהם בסדר שהם אוכלים שמן. מבקש לעשות סדר בבלגן שלי , ואולי הסבר על איך להיתייחס נכון לסעיפים בבדיקת רכב. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת shpak3003, -
-
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
בוקר טוב. היום יש לי בדיקה של רכב מיבוא אישי. על רשיון הרכב הפרטים הבאים: תאריך יבוא - שנת 2000 (לא זכור לי היום המדויק). המונח:" יבוא אישי - משומש". בעלים קודמים: 04. שאלתי היא מה לבדוק ברכב מסוג זה בשונה מרכב סדרתי? בנוסף, איפה מוודאים את שנת הייצור של הרכב?
הודעה אחרונה מאת koka, -
-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 10.1 אלף צפיות
שלום. הייתי היום בשתי סוכנויות הרכב, ובאמת אני עומד בפני החלטה קשה. ההתלבטות היא: או את הקורולה שהיא מנוע 1600 ועולה 123 אם אני לא טועה. ויש את הג'טה שהיא מנוע 2000 ועולה מחיר סופי על הכביש 157. מהג'טה בהרבה יותר התרשמתי מבחינת הכל.. בטיחות, יופי, אבזור. גם מהקורולה התרשמתי אבל פחות. בכל זאת זה הבדל של 30 אלף שקל בערך.. מה אתם חושבים? מה עדיף? מבחינת הכל.
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
סיאט טולדו מנוע 1600 גיר ידני. אמרו לי שזה רכב טוב, ומנוע 1800, 1400 ואוטומט זה לא טוב. מה אתם חושבים? תודה, אמיל.
הודעה אחרונה מאת אמיל221, -
-
התקציב הוא 70-80K. הרכב מיועד להורים. מודעים לעלויות תפעול ואחזקה גבוהות. על מה אתם הייתם הולכים? נסענו על הב.מ.וו (דגם 740, מנוע 4.0 שנת 1996), והרכב הרגיש די כבד (מעל 2 טון) אך מה שהפריע לי במיוחד הם שני דברים: 1. בעיה מסוימת במערכת ההיגוי. ההגה די "קשה" ובעל שטח מת לא מבוטל. בנוסף, נשמעות נקישות מתכתיות ומועברת "מכה" להגה בעת עלייה על בליטות בכביש (דוגמת מחזירי האור המובלטים מתוך הכביש שנמצאים בד"כ בקרבת מעברי חציה). 2. גיר. בעת עזיבת דוושת הגז, הגיר לא מעלה הילוך באופן מיידי, אלא בוחר להישאר על ההילוך הנוכחי, ורק לאחר 2-3 שניות מעביר להילוך גבוה יותר. בכביש מהיר ובנסיעה אגרסיבית הגיר לא מחליף הילוך כלל, עד לרגע בו "מסמנים" לו כי נרגענו, על ידי לחיצה קלה על דוו…
הודעה אחרונה מאת Niv A, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני יודע שיש שרייד קלאסית (מה הכוונה?) ועוד כמה דגמים. מישהו יכול לעשות לי סדר בבאלגן?
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
חבר ביקש ממני שאני אברר איזה רכב הכי כדאי לו לקנות והדרישות הן כאלה: רכב קטן (גם בנפח מנוע) עם תיבה ידנית. משהו חסכוני בדלק, זול לאחזקה, ואמין. הנסיעה היא פתח-תקווה צריפין וחזור כל יום (אני מאמין משהו כמו 30-40 ק"מ ביום). אם אפשר שיהיה רכב עם מזגן אבל שידע גם קצת לסחוב איתו תודה מראש על העזרה, ערב טוב לכולם!
הודעה אחרונה מאת yaarizdeluxe, -
-
- 1 תגובות
- 902 צפיות
מחפש רכב לאחותי, רכב אוטומט עד 25000 שקל רכב אמין ובטיחותי שיהיה חסכוני לנסיעה בעיר וכבישים מהירים הרכב לא חייב להיות קטן אבל גם לא גדול מידי. גודל של מאזדה 3 , קורולה ומטה לא יותר גדול מאלה אני מעוניין בכמה רכבים ואז לבחור אחד מהם אז אפשר להציא הצאות רבות תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת akk11, -
- 1 תגובות
- 891 צפיות
שלום,אני מתעניין כרגע באופל קורסה שנת 94 דגם joy(מנוע 1,400). הייתי רוצה לדעת האם הוא צורך הרבה דלק. ואם הוא עושה הרבה בעיות.... אם מישהו יודע עוד דברים על האוטו הזה שיכתוב בבקשה! תודה מראש ושבוע טוב!!!
הודעה אחרונה מאת opel corsa, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הרכב אחרי 120 אלף ק"מ אז יש קבלות והכל מתועד, האם זה טוב ? מה ניתן להבין על מצבו של הרכב אחרי טיפול כזה... האם ידועה בפולו האוטומטיות בעיות גיר..? ואם כן בכמה יכול להסתכם עלות טיפול כזו. אשמח לתשובות מהירות ... המון תודה
-
- 1 תגובות
- 880 צפיות
שלום, אני מחפש רכב בתקציב של כ40-45k נוסע כ 120 ק"מ ביום ולכן חשוב לי מאוד שיהיה חסכוני, בטיחותי ואמין, לא קריטי שיהיה ידני, אפשרי גם דיזל - עד אתמול נסעתי בטויוטה קורולה דיזל שנת 2000 שהיתה חסכונית בדלק אבל לא בטיפולים... משוטטות רבה בפורום הגעתי לכמה אפשרויות שנראות לי ואשמח אם תוכלו לעזור לי להחליט: פורד פוקוס אופל אסטרה סקודה - פביה או אוקטביה מאזדה לאנטיס סוברו אימפרזה ניסן אלמרה אני צריך רכב די בדחיפות אז אשמח אם תציינו בנוסף למה הכי כדאי גם כמה קשה למצוא... תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת kika, -
- 5 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אני רוצה להחליף רכב מסחרי של 10 נוסעים כולל נהג יש לי יונדאי H100 שנת 96 חשבתי להחליף אותה ברכב מתקדם יותר נוח וחסכוני בסולר להסעת נוסעים עם מזגן מאחורה עבור הנוסעים הינה הרכבים שאני מתעניין בהם: פורד אקונוליין שנת 98 - 7500 סמ"ק צורכת הרבה דלק GMC סבנה שנת 96 נוחה אבל גם צורכת הרבה דלק פורד טרנזיט שנת 98 וולפוגן טרנזיט 98 יונדאי H1 שנת 99 יונדאי H100 שנת 98 עם מזגן מאחורה
הודעה אחרונה מאת Slonya, -
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני עומד לפני קנייה של אלפא 147, אך לפני שאחליט לרכוש אותה סופית, הייתי רוצה לשמוע עליה קצת נתונים מיודעי דבר או לחילופין בעלים נוכחים\לשעבר של הרכב... הדגם המדובר הוא: שנת 2002, מנוע 1600 ידנית. *אז בגדול, הייתי רוצה לדעת מה אתם חושבים על הרכב, דעה אישית וכללית. *עלויות ביטוח לנהג צעיר מתחת לגיל 24 (משוער) *עלויות אחזקה: -טיפולים שוטפים - הוצאות דלק - הוצאת של טיפולים מפתיעים שיכולים לקראות *אמין\לא אמין *התנהגות וביצועים (אני מבין שלא מדובר ברכב הכי ספורטבי בעולם, אבל יחסית לסגמנט שלו ובכלל...) *נוחות ובטיחות. אני מקווה שכיסיתי את כל האפשרויות, ומקווה שתענו לי על כמה שיותר שאלות, המון …
הודעה אחרונה מאת alfa_draco, -
-
- אחראי פורום
- 40 תגובות
- 9.8 אלף צפיות
שלום . לפני קניית רכב חדש מתלבט מאוד בין המאזדה 3 לקורולה החדשה 2008 השיקולים העיקריים הם אמינות ושמירת ערך ב3 וחצי השנים הבאות . יש לציין שהקורולה החדשה עדיין לא בארץ ואין מידע עליה בסוכניות או זמן הגעה. אשמח לעזרתכם. בתודה חיים.
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי תקציב של 25 אלף ש"ח לקניית רכב לנהג חדש (בשבילי) ואני לא יודע איזה רכב כדאי מיצובישי קולט או הונדה האצ'בק? לאיזה רכב יש ביצועים יותר טובים? מי חסכוני בדלק מבניהם? איזה שנים אני יכול לימצוא האצ'בק בתקציב שלי? ואיזה שנים במיצובישי אני יכול לימצוא בתקציב? תודה רבה יקיר
הודעה אחרונה מאת winer100, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 751 צפיות
שלום! הרבה אנשים מציעים לי כל מיני דגמים כאלו או אחרים,אך כיוון שאני לא כ"כ מבין אני זקוק לתדרוך יותר מפורט!! אנחנו זוג ובע"ה עוד מעט +1 וגרים בקריית שמונה, ולכן הקריטריונים הם: -בטיחות -חסכונית בדלק -ביטוחים זולים(בהתחשב בעובדה שצריך גם ביטוח צעיר) -ידני/ אוטומטי- לא חשוב -שנתון חדש -רכב קטן או משפחתי- לא חשוב(העיקר שיענה לצרכים!!!) בתודה מראש,מלאכי.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
בורה דיזל 260,000 ק"מ 1 2
מאת zizo-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מצאתי בורה דיזל מודל 2000 יד 4 שעשתה 260K. זה הרכב שאני מחפש. כל הידיים היו פרטיות (בדוק). הרכב נראה מצויין אבל הקילומטראז' המאוד גבוה מפחיד אותי (זמן לשפץ גיר או ראש מנוע?). מחירון 47K ורוצה עליו 40K. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת gozal, -
-
מי מחובר 37 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 740 אורחים (הצג רשימה מלאה)