ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,595 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לאחר חיפוש סניק \ פיקאסו, נפלה לידי פיקאסו עם מנוע 2.0 , מודל 2004 מליסינג. הרכב גמא מעל 100K ק"מ, אך להפתעתי הרבה ספר הרכב מתוקתק כיאות , ומיומו הראשון הרכב טופל בלובינסקי.. האם לרכב יש בעיות כרוניות ידועות ? למה יש לשים לב ? האם מדובר על מנוע 2 הליטר עם 138 כ"ס ?? מה עם טיימינג , מתי יש להחליף ? מודה על התיחסותכם..
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
- 1 תגובות
- 773 צפיות
שלום חיפשתי 306 מהמודלים 95 עד 97 ולא מצאתי את הראויה בשבילי, ראיתי לאחרונה אחת שמצאה חן בעניי ושמתי לו פתק אם הוא מעוניין למכור, כעבור יומיים התקשר הבחור ואמר לי שהוא רוצה למכור, הפרטים הם כאלו, 1800 אוטומט יד 3 160.000 ק"מ ומודל 94, לכאורה נראית מציאה אבל : האם שנת 94 זה לא קרבורטור ? האם עדיף באמת את המודל הזה על מנת לא להתקל בבעיות בבדיקות זיהום בטסט ? (ההחמרה היא רק ממודל 95) תודה אופיר
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
האם יש להוריד מערך רכב מכיוון שהרכב ספג נזק קל לפח (ושופץ במלואו) אך לא נגרם שום נזק למרכב. האם כדאי ליצור קשר עם חברת הביטוח של המוכר ולקבל מהם מידע על התאונות או שזה יתגלה כבר בבדיקה במוסך?
הודעה אחרונה מאת asad, -
-
- 3 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום אנשים! לקחתי סיאט טולדו 2003 לבדיקה, אני אודה אם מישהו ירשום לי מה דעתו על התוצאת הבדיקה ואם יש תיקונים דחופים? הרכב יד ראשונה, גיר ידני, 69 אלף קילומטרים ללא פגיעות בשאסי. http://images24.fotki.com/v824/fileWGKB/a7032/1/1139495/4877993/scan0001.jpg http://images24.fotki.com/v825/file4kIT/a7032/1/1139495/4877993/scan0002.jpg מוכר רוצה מחירון (51000) וטוען שתקלות לא קריטיות, טסט לאוטו עד סוף החודש (04) ועד שאלה על איזה מחיר כדאי לדבר עם מוכר. תודה רבה לכל מי שמגיב!!!!
הודעה אחרונה מאת 20VT, -
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בהמשך חיפושיי אחרי רכב ראשון בדקתי סיריון 99 אוטומט 115K ק"מ יד 4 מבחורה חביבה שלא פינקה את הרכב... היא אמרה שהחליפה מנוע לפני חצי שנה וגיר לפני שבועיים. זה צריך להדליק נורה אדומה לגבי ההמשך או זה אמור לשמח אותי שזה לא יקרה בקרוב ? מחיר מחירון נשמע לכם הוגן במידה והבדיקה סבירה? לקחתי את הבובון לסיבוב והיה כיף יחסית לקופסא קטנה עם 4 גלגלים...
הודעה אחרונה מאת HOBI, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום שמי אילי חדש בפורום. [= בקרוב אני אקבל את רישיוני. עד ללא מזמן עולם הרכבים המשופרים בארץ כלל לא היה מוכר לי, ואחרי שהכרתי אותו (גם בעזרת הפורום הזה [=) התלהבתי לחלוטין. חסכתי לעצמי 8K ש"ח והאבא "הנדיב" שלי מוכן להוסיף לי עוד כ- 10-12 אלף ש"ח. אז כמו שאמרתי אני ממש אבל ממש לא מבין בתחום המכוניות והרכבים המשופרים, הרצתי חיפוש כדי לראות בכללי מה מומלץ והכל וראיתי שהפג'ו 106 דיי מומלצות וגם סיטרואן ZX והודה ועוד אבל אני ממש לא מבין בזה. ולכן אני פונה אליכם, אז ככה אני נהג מתחיל מאד שמעוניין להיכנס לתחום... איזה רכב כדי לי להתחיל איתו ? וכדאי שיהיה רכב בטווח המחירים שציינתי וכזה שאני גם אוכל לשפר אותו וכו' כשאני יקבל נסיון. תודה מראש לכל העוזרים!!. ורק עוד שאלה אח…
הודעה אחרונה מאת DevilUser, -
מכון בדיקה לרנו
מאת asad-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אפשר לקבל המלצה למכון בדיקה לרנו קליאו 2003 ידני? אם יש באזור יפו אז בכלל שוק, אבל אם יש מקום ממש מומלץ בקרית שמונה אז גם טוב אם כי בכל זאת עדיף באזור. נ.ב עד איזה שעה בערך מכוני הבדיקה פועלים ? הייתי מתקשר אבל היום כבר שישי בערב.
הודעה אחרונה מאת asad, -
-
- 0 תגובות
- 737 צפיות
שלום חברים רציתי לשאול את דעתכם על סיאט טולדו שנת 2002 מנוע 1600. רציתי לדעת איך האוטו, אמינות, טיפולים וכ'ו... תודה מראש
הודעה אחרונה מאת miller84, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
גיסי מעוניין לרכוש טויוטה קורולה שנת 2003. הוא מצא מכונית אחת, אשר כעת נמצאת על 74,000 ק"מ. באזור ה-10,000 ק"מ הוחלף באוטו מנוע, באחריות יצרן, לאחר שכל מיני נורות התראה החלו להידלק ברכב (זה נמשך במשך תקופה מסוימת עד שהוחלף המנוע). לפני שהוא הולך לראות את האוטו, הוא התייעץ איתי, ואמרתי לו שאני יכול לברר אם יש טעם בכלל להתעניין באוטו. אם כן, האם יש סיבה להוריד מהמחירון, וכמה? תודה!
הודעה אחרונה מאת לירן_ל, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום אנשים יש ברשותי תקציב של עד 25 אלף לרכישת רכב. שמתי עין על הפיט פונטו מכיוון שהבגאג' שלה מאוד מרווח (העגלה של התינוקת שנכנסה בדוחק רב בפורד פוקס נכנס פה כמו חמאה) ומכיוון שהבנתם שהם חיסכוניות ודי אמינות. המטרה המרכזית של הרכב הם נסיעות קצרות טווח עם מעט נסיעות יותר ארוכות. מחפש רכב אמין ואקונומי. הצעות?
הודעה אחרונה מאת msigal, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 850 צפיות
מישהו שמבין יכול להגיד לי עם הרכב הזה טוב אם אין לו הרבה בעיות אם הוא לא שותה הרבה דלק קיצר אם הוא אוטו אמין וטוב!! תודה רבה רבה לעוזרים! ואם המכונית לא טובה אז אם אפשר להמליץ על רכב טוב במחיר של 20 אלף ש'ח אני ישמח !
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
קודם כל זאת ההודעה הראשונה שלי, כולי התרגשות אוקי, מאזדה 121, 95, אוטומט, 125,000 ק"מ, יד 2 (בצבע לבן ) מחירון 19,500, בלי פגיעות ותאונות במצב סביר לשנת 95... מה דעתכם? הרכב מיועד לנסיעות בתוך חיפה ו"פעם ב" לת"א. אשתי היקרה ואני נוהגים (טוב, האמת בעיקר אני...) והצפי הוא לא יותר ממאה ק"מ בשבוע... אני לפני בדיקה במוסך וקניה מיוחלת! אהה, וזה האוטו הראשון שלנו.. ואם יש למישהו הצעות לרכב אחר עד 25K אשמח לשמוע. וזהו נ.ב. איזה ביטוח עושים? חובה ושלישי? חובה ומקיף? רק חובה?
הודעה אחרונה מאת morani83, -
-
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום,אחרי חישוב קטן שערכנו עם ההורים שלי ראינו שכנראה ישתלם להם לקנות רכב לוגם סולר. התקציב הוא עד 70K והדרישות העיקריות הן: *ידני *אמין *חסכוני *נוח מרווח ושימושי האופציות שהצלחתי לחשוב עליהן הן אוקטביה,307 וקסארה (לקחתי בחשבון גם ברלינגו ופרטנר אבל אמא מתנגדת בתוקף ). מכיוון שאין לנו ניסיון בכלל עם הרכבים האלו אני זקוק להמלצות ולטיפים שלכם. איזו מהן תיהיה עדיפה לשימוש משפחתי ומהי בערך צריכת הדלק שלהן? יש אולי עוד אפשרויות שלא חשבתי עליהן כך שאם יש אתם מוזמנים להאיר את עיני. עריכה: ועוד שאלה קטנה ששכחתי - איפה אני יכול למצוא את ההבדלים באגרות הרישוי בין דיזל לבנזין? תודה מראש סאשה
הודעה אחרונה מאת deltaHF, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מחפש רכב עם גיר ידני בתקציב של עד 20,000 ש"ח. בטיחות היא השיקול החשוב ביותר, אך חשוב גם שיהיה חסכוני בדלק ואמין. מהירות וביצועים בסדר עדיפות נמוך. הרכב מיועד לנסיעות בין עירוניות. לא מדובר על רכב משפחתי, אלא לנהג חדש, אבל נראה לי שבמקרה הזה הגודל כן קובע, לכן חשבתי על לגסי או סופר לנסר - האם אני בכיוון? אשמח לשמוע על עוד מכוניות שמתאימות. תודה ושבת שלום
הודעה אחרונה מאת Niv A, -
- 3 תגובות
- 807 צפיות
*מה הצריכה שלו ואיך כדאי להמשיך לבדוק אותו? דיברתי עם הבן אדם בטלפון: -הוא אומר אין שאסי -120 אלף ק"מ *איפה אפשרי לבדוק את הרכב לפני בדיקה במכון וכמה עולה בערך?
הודעה אחרונה מאת ronenmeu, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום, אבקש את חוות דעתכם על גולף שנת 2000 או 99 מבחינת התחזוקה, צריגת דלק, ביטוח וכו'. אשמח לשמוע דעת של בעלי ניסיון עם רכב מסוג זה ופחות על דברים שקראתם. תודה
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום אנשים! אז ככה לקחתי היום רנו קליאו B 99 לבדיקה, החלטתי לקנות אותה, ואני אודה אם מישהו ירשום לי מה דעתו על התוצאה ובמה יותר דחוף לטפל תודה נ.ב הרכב יד ראשונה 129 אלף קילומטרים ללא פגיעות בשאסי או תאונות. 1.רעש מערכת תיזמון ושסתומים, רעשים במנוע, דרוש תיקון במנוע, שריפת שמן, רצועת זימון לבדוק במוסך, דפיקות מערכת שסתומים וזימון, רעשים אביזרי מנוע, קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים. 2.נקישה בתיבת הגה, מיסבי גלגלים רועשים. 3. בולמי זעזועים קדמיים ואחוריים חלשים. 4.רפידות שחוקות, לפרק גלגלים לבדיקה. 5.פנסי חזית פגומים. 6.דיפרנציאל רועש, מצמד מפריד גבוה, מצמד קשה. 7. הבקרה בלוח שעונים פגומה. תודה רבה לכל מי שמגיב!!!!
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- 26 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אנחנו מתכננים לרכוש בשבועות הקרובים רכב חדש. רצוי רכב אמין בראש ובראשונה, נוחות נסיעה טובה. צריכת דלק סבירה. הרכב אמור להכיל 5 אנשים ככה שהמנוע צריך להיות חזק ולא עגלה(פוקוסים למינהם...) עיצוב פנים טוב. שמירת ערך טובה. כרגע יש התלבטות בין; honda civic ls toyota corolla צורה חדשה(מאי) מאזדה 3 - 2.0 סובארו sw 2.0 כרגע אנחנו נוטים לכיוון ההונדה. עוד הצעות?
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי לכולם, הוצעה לי לאחרונה הונדה סיוויק שנת 1994 אוטומטית, נפח 1.6 בעבור 28,000. במצב רגיל הייתי מסרב, אבל זו נשמעת עסקה טובה מכיוון שהרכב הוא מיד ראשונה עם קילומטראז' רק 120,000 (מאיזה איש זקן שמוכר..). הצרכים שלי לרכב הוא אוטו אמין עם תחזוקה לא יקרה ושלא ישתה יותר מדי דלק. בהתחלה בכלל תכננתי על איזו דייהאטסו שרייד, אבל הסיוויק פשוט נורא יפה. אבל הבעיה היא שאני חושש שמנוע 1.6 ישתה לי המון דלק.. מה אתם חושבים על הסיוויק 94? איך התחזוקה והדלק? מאוד אודה לכולם על תשובות, מכיוון שאני צריך לספק תשובה מהירה. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Godflash, -
- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מי מכיר? מי יודע? רנו סניק 2000 סמ"ק 4X4 נדמה לי שקיימת גרסה רק עם גיר ידני (יש גם עם דיזל אך אינני מעוניין ) למה כל כך נדיר? למה כל כך מעט שנות דגם?(נדמה לי רק 2001-2003)
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אם לרכב שאין טסט חודש אפשר לעשות העברת בעלות? כי אני הבנתי שעד שלושה חודשים אפשר להעביר בעלות בלי טסט! (כי במכון בדיקה אמר לי המנהל שאפשר להעביר בעלות עד שלושה חודשים ללא טסט) ועוד משהו, אחרי החוקים החדשים מה צריך לקחת להעברת בעלות? במקרה של מייופה כוח?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
במהלך החיפושים אחר רכב נתקלתי בעובדה שלדגם האקסלוסיב של סיטרואן קסארה יש שני סוגים (שניהם מנוע 2000 סמ"ק) הראשון נקרא אקסקלוסיב בשנתון 2001 בלבד והשני נקרא האקסקלוסיב EXC בשנתונים 2002-2004 מה ההבדל העיקרי בין המודל מ2001 למודל מ2002 ואילך? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Superdror, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מה דעתכם על מזדה 121 אוטו, ללא הגה כוח שנת 94 ? איך הוא מבחינת בטיחות ואחיזת כביש ?
הודעה אחרונה מאת SeazeR, -
- 0 תגובות
- 861 צפיות
התקציב עלה, אנחנו מחפשים כרגע קורולה אוטומטית במודל החדיש ביותר בטווח התקציב. הצרכים הם אמינות, חסכון בדלק ובכלל בעלויות טיפולים ביטוח וכו'...ובטיחות. הרכב משמש זוג פלוס ילד, לנסיעות בעיקר בעיר עם גיחות בינעירוניות. רעיונות למתחרות בקרולה שעונות על הצרכים ונכנסות לתקציב?
הודעה אחרונה מאת SKYSURFER, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
המלצות ושאלות לגבי הרכב והנ"ל איך הרכב מבחינה מכנית? האם המנוע עשוי מאלומיניום ? האם זה מנוע 16 שסתומים ? כמה כוחות סוס יש למנוע הנ"ל ? איך הגיר האוטומטי של הרכב מבחינת אמינותו ? תודה מראש ,
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אודה על חוות דעתכם לגבי הרכב הנ"ל, הרכב הוא יד 2 פרטית עם 98000 ק"מ נמכר ב- 20אחוז מתחת למחירון הרכב לא עבר תאונות, עניין השוק לא מעניין אותי מה שחשוב לי לדעת הוא, אך ורק מהי רמת אמינותו של הרכב ?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 850 צפיות
שלום אנשים! אז ככה לקחתי היום רנו קליאו B 99 לבדיקה, החלטתי לקנות אותה, ואני אודה אם מישהו ירשום לי מה דעתו על התוצאה ובמה יותר דחוף לטפל תודה נ.ב הרכב יד ראשונה 129 אלף קילומטרים ללא פגיעות בשאסי או תאונות. 1.רעש מערכת תיזמון ושסתומים, רעשים במנוע, דרוש תיקון במנוע, שריפת שמן, רצועת זימון לבדוק במוסך, דפיקות מערכת שסתומים וזימון, רעשים אביזרי מנוע, קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים. 2.נקישה בתיבת הגה, מיסבי גלגלים רועשים. 3. בולמי זעזועים קדמיים ואחוריים חלשים. 4.רפידות שחוקות, לפרק גלגלים לבדיקה. 5.פנסי חזית פגומים. 6.דיפרנציאל רועש, מצמד מפריד גבוה, מצמד קשה. 7. הבקרה בלוח שעונים פגומה. תודה רבה לכל מי שמגיב!!!!
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום! תוכלו בבקשה לץץ יתרונות וחסרונות של שתי הרכבים בנקודות הבאות: 1. מחיר ( דגמים 1999 -2001) 2. אמינות 3. צריכת דלק ( בהנחה ששתיהן 1600 ) 4. נוחות. 5. בטיחות תודה
הודעה אחרונה מאת Bula, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש סיאט איביזה 2003 רציתי מאד לשמוע את דעתכם עלי?! יש לי גם מספר שאלות: 1. יש דגם הלא מפואר והבנתי שאין לו מחשב דרך..מה זה אומר???? 2. האם הרכב טוב בתיבה אוטומטית?? תודה מראש,
הודעה אחרונה מאת namsham, -
-
- 12 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
איך הרכב מבכינת אמינות , חוזק, נוחות נסיעה , הנה מהנסיעה וכו' מיועד לזוג.
הודעה אחרונה מאת ender,