ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,592 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
המשפחה מתרחבת והחלטתי שצריך לקנות רכב חדש. אני די ננעלתי על הרכב אבל הנה כמה שאלות: 1) איך צריכת הדלק שלו? 2) האם זה השנתון הראשון שלו בארץ? זה משנה? 3) מה ההבדל בין LX ל GLX? 4) מדובר ברכב מהשכרה. והוא רוצה בסביבות 7000 פחות מהמחירון (40,000) 128,000 ק"מ. שווה? 5) מה הגודל של תא המטען שלו? 6) כמה עולה הרשיון רכב שלו? 7) בטיחות? זהו! ממש ממש תודה.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
מחפש רכב גבוה
מאת rubzir- 7 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום פורום, בעקבות נכות ממנה אני סובל בגפיים התחתונות, החלטתי לחפש רכב שאוכל לעלות ולרדת ממנו מבלי להתאמץ. רק לשם המחשה, ברוב הרכבים (הנמוכים) אין לי בעיה להכנס (אני פשוט נופל) אך היציאה מהרכב היא יחסית מסובכת ואני נאלץ לתמרן עם הרגלים ידים (שזה לא ממש טרוויאלי עבורי) לכן חשבתי לנסות לאתר רכב חדש בסביבות 140/150 אלף ש"ח שיתאים לי. מההיכרות המגובלת שיש לי עם עולם הרכב ראיתי 3 רכבים: 1. דייהטסו טריוס 140 אלף ש"ח בערך 2. הונדה FR-V - עלות 150 אלף ש"ח בערך 3. טויוטה RAV4 - מעל העלות המתוכננת כל הרכבים האלו עונים על הצורך שלי , כאשר הטויוטה היא מעל התקציב שלי ולכן לא רלוונטית לגבי ה- FR-V הרכב מתאים מבחינת גובה כיסא הנהג, אך לגבי השאר הרכב טיפה גדול…
הודעה אחרונה מאת rubzir, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 11.1 אלף צפיות
אני לפני רכישה של אופל טיגרה שנת 2000 מנוע 1600 והייתי רוצה לדעת כמה שיותר פרטים על האוטו .. למרות שלא המליצו על האוטו בחום .... תודה לכל העוזרים בעניין .
הודעה אחרונה מאת Bula, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מתלבט בין שתי המכוניות האלו. בגלל שהן יפניות, ובגלל שניראות לא רע. הונדה סיוויק SR 1.6 שנה 96-98, או מאזדה לאנטיס GLX 1.6 שנה 97-99 מה עדיף מבחינת ביצועים, מבחינת תצרוכת דלק, עלות טיפולים, עלות ביטוח...? ראיתי הונדה היום, 98 ידנית. המחירון שלה 34, הוא רוצה עליה 36. עברה 135K ניראת טוב, אבל יד 4, וגם התצרוכת דלק ממה שהוא ציין ממש גבוהה, אולי הלך חיישן למדא. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת Bula, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, איתרתי רכב נהדר, הבדיקה יצאה תקינה - בעיה אחת : עובש ברצפה ליד הנוסע - בבדיקת מוסך נאמר שכל המערכות תקינות והעובש נובע מזה שהשאירו שטיח רטוב לאחר הניקוי. מה דעתכם הם זו בעיה קוסמטית בלבד או שאני עלול לגרור כאן בעיות אין ספור. תודה, עודד
הודעה אחרונה מאת Bula, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן חבר'ה. אני צריך כמה שיותר כתבות דעה על מיני קופר. רצוי מיני קופר S. והמלצות וחוויות ממכם יתקבלו בברכה. המלצות? חסרונות? ושאלה אחרונה- מה המחיר הכי סביר שבו אני יכול למצוא מיני קופר S במצב טוב? תודה!
הודעה אחרונה מאת liron55, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חבר'ה, צריך את דעתכם! לרכב אשר מוצע למכירה יש שריטה ( שריטה מאמצע הדלת האחורית שמאלית עד לקשת הגלגל, לא של צבע אלא שריטה-מעיכה כזאת ) המוכר לא מוכן להוריד מהמחירון! מכיוון שלטענתו חוץ מהשריטה הרכב במצב טוב - שנת 2001 95000 ק"מ ! טופל במוסך מורשה! מה דעתכם? כמה עולה לתקן כזה דבר פחות או יותר? והאם אתם מכירים מוסך פחחות טוב באיזור חדרה??? תודה
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מבקש לקבל חוות דעת על טנדר סקודה דיזל מהשנים 1999 ומעלה בעיקר לדעת לגבי זמינות חלקים אמינות וקושי אחזקה תודה
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 849 צפיות
על כזאת פיאט אני מדבר. יש פיאט פונו אוטומט ולא ידני ? ואיך הרכב הזה הוא טוב ? אוכל הרבה דלק ? כמה הוא שווה ? והאם שווה לקנות ?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ברצוני לעבור לרכב נוח יותר, אין פשרות על אמינות, (צריכת דלק סבירה) במחירי 20 -25 אלף ש"ח. הרכבים שעליהם שמתי עין (גיר רגיל כמובן) הם כדלקמן: - טיוטה קרינה - סובארו לגאסי 95 - 98 - טיוטה קורולה נכבדי וגולשי האתר המכובד הזה, נא החוו את דעתכם המלומדת, (גם אם לא) - השוואות / התרשמות אישית / סטיגמות / וסתם מייבינים. . תודה.
הודעה אחרונה מאת GL-10, -
-
- 0 תגובות
- 832 צפיות
שלום לכולם , מבקש לדעת אם יש איזה מכון בדיקה באיזור פתח-תיקווה שלא עובד עם סוחרים , אחד שידוע במוניטין טוב. עוד דבר , האם מישהו מכיר את הסוכנות רנו בפתח תיקווה , אמין ? פשוט מחר אני רוצה לבדוק רכב מישם.
הודעה אחרונה מאת michael3, -
- 2 תגובות
- 855 צפיות
השאלה שלי מה ההבדל בין דגם ES לדגם LS מבחינת הכל..
הודעה אחרונה מאת Civic_EX, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אני מחפש רכב משפחתי ומחפש חוות דעת על הרכב\דגמים הנ"ל הכסף העומד לרשותי 50 אלף תודה
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 852 צפיות
שלום לכולם. שאלה: אני רוצה לקנות מאזדה 3 2005. המחיר המבוקש כרגע הוא 93,000. השאלה היא האם במאי צפויה ירידה משמעותית במחיר בעקבות שנת הדגם החדשה, או שהמחיר יורד הדרגתית במשך כל השנה. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים, אשמח לקבל את עזרתכם בנושא שנוי במחלוקת בישראל והוא רכישת קסנטיה SX 1.8 מודל 2001. המכונית במצב מצוין, אם כי עם קילומטראז' גבוה של כ-210 אלף ק"מ, טופלה באופן סדיר וקבוע ומיועדת בעיקר לנסיעות של אישתי, פעמיים בשבוע, חדרה-תל אביב ובחזרה. הרכב מגיע עם אחריות לשנה על המנוע, שילדה, תיבת ההילוכים והמערכת הפניאומטית. מעדיף לקבל תגובות של בעלי קסנטיות ולא של "ידענים" וירטואלים. איתן
הודעה אחרונה מאת wonderd, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 34 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שאלה לי אליכם חכמי הפורום. אני בקרוב ארכוש רנו קליאו 2.0 ספורט, (ראיתי שהיא להיט בפורום חחח) ואני מעוניין לדעת את הנ"ל בנושא, מי יותר מהירה, הרנו או גולף GTI קופה. כמובן, בהתחשב שאף אחת מהן אינה משופרת בדרך כלשהי. תודה לעונים ...
הודעה אחרונה מאת R.Clio, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מציעים לי אחת כזאת יד ראשונה שצריכה לעבור שיפוץ ראש מנוע 40,000 ק"מ האוטו עבר סה"כ!!! מה אתם אומרים? ב3,000¤ כדאי לקחת? זה המחירון שלה אני צריך אוטו עד שאני אמצא משהו (חודש בערך) ואחרי זה אני ישאיר אותה לאחותי. השאלה אם זה בכלל נכנס לקטגוריית "רכב"
הודעה אחרונה מאת GUY007, -
-
- 3 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום ברצוני לקנות רכב חדש ואני מבולבל מהפרסומים בנושא: קראתי כי שנת הדגם תהיה ארוכה ושנת דגם 2008 תתחיל בינואר הקרוב. התקשרתי ליבואנים (מאזדה, סובארו, ניסן) שם אמרו לי שבמאי יגיעו רכבי 2008. מה תהיה שנת הדגם של רכב אותו אקנה במאי הקרוב? תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
Golf GTI 2007 1 2 3
מאת Dhp_venom-
- אחראי פורום
- 40 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
קראתי פה בכמה שירשורים שמנוע FSI מצריך (מומלץ) תדלוק ב98. עקב כך שאני עומד על רכישת GTI והמנוע הוא TFSI. שאלה מאוד מהותית... איזה דלק צריך לרכב הנ"ל? נ.נ כבר התקשרתי לסוכן מכירות בVW והוא לא היה בטוח 95\98 לTFSI. הוא ציין שהם מתדלקים את FSI שלהם ב98... בSEAT התשובה הייתה דומה רק אמרו שמביחנת האחריות אין בעייה ל95 (שוב לא בטוחים בזה). בעקרון הבטיחו להחזיר לי תשובה יום ראשון. אז אם מישהו יש ידע בנושא אשמח לשמוע.
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
ספייס מליסינג ?
מאת בטיטi-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני יודע שרבים לא אוהבים ולא ממליצים לרכוש מליסינג, אך לראש שקט ולאחריות יש חשיבות רבה אצלי. (כמובן שהרכב ילקח לבדיקה במכון עצמאי), אגב, לא חייב ממש ליסינג, גם חברות גדולות ואמינות, המוכרות את הרכב המשומש עם אחריות, יהיה טוב. האם ניתן לרכוש פיאט פונטו ספייס (אוטומטיות בלבד) מחברות הליסינג ? במידה וכן,איזה דגמים ואיזה שנתונים מחזיקים חברות הליסינג ? תודה.
הודעה אחרונה מאת בטיטi, -
-
סובארו ג'סטי
מאת טל32- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום... שאלתי היא האם הסובארו ג'סטי 1200 GLE אוטומט נחשב כרכב אמין? (ברצוני לקנות מודל 93 במצב חיצוני טוב) היות ומעולם לא נסעתי על רכב זה , אודה לכם אם מישהו יעלה לי כאן יתרונות מול חסרונות והאם בכלל הקניה כדאית.. בתודה מראש...
הודעה אחרונה מאת טל32, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 4 אלף צפיות
למי שזוכר את הדיון הקודם, לפני זמן לא רב, התלבטתי בין פז'ו 206 GTI לבין הפונטו. הוחלט כי ה-206 לא נותנת ערך מוסף ביחס למחיר שנדרש עליה, ועל כן ירדה מהפרק. את הקליאו אין להשיג, קשה מאוד למצוא אחת כזו, וכשמוצאים מסתבר שיש לה פגיעה בשאסי, או שזו אחת שדורשים עליה מחיר לא מוצדק (9K מעל המחירון) והנתונים שלה לא מצדיקים את המחיר הנדרש (ממש בקרוב תצטרך לעבור פולי מנוע). אני אמשיך לחפש אחת כזו, אבל ככל הנראה אצטרך להתפשר. וכאן נכנסות הפונטו HGT והיאריס TS. ישנם הפרשים אדירים במחירים בין ה-TS וה-HGT, אך כאן המקום לשאול האם הם מוצדקים. לפני הכל, אציין שאני נהג חדש. הרכב אמור להוות את דריכת הרגל הראשונה בתחום הנהיגה הספורטיבית, כך שעליו להיות סלחן. האחזקה של היאריס ל…
הודעה אחרונה מאת FifthGear, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 866 צפיות
אני מחפש רכב יד ראשונה או שניה בתקציב של עד 70K..דגש על היופי יותר מאשר על האופי..
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אני מחפש גולף שנת 2000 בערך אך הייתי רוצה לדעת איזה דגם הכי מומלץ מבחינת צריכת דלק, אמינות והאם קיים שוני מהותי בדברים נוספים ? (דיזל לא בא בחשבון.) תודה וחג שמח ! איתמר
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום אני מחפש רכב קטן,אמין וחזק נסיעות בעיקר עירוניות,אוט' שנתון 2003-2005 האוטו היחיד שחשבתי עליו הוא יאריס יש המלצות? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת aniytimun, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
עם עלות אחזקה נמוכה וצריכת דלק נמוכה כמה שניתן גם ככה אני עושה 100-150 ק"מ ביום אני גר באיזור הררי כרגע יש לי אסקורט 1600 CLX אוטומט 98 עם הבגז' הגדול כבר לא זקוק לתא איחסון כ"כ גדול מה שכן חשוב ישיה לי מקום לרגלים ויהיה נוח ומודל לא ישן יותר מהנוחכי מעדיף הגה מתכונן עם יהיה וישר אחורי יהיה נחמד חושב על אופציה לרכב קטן אישתי מאוד התלהבה מפג'ו 306 אני קצת פחות במיוחד לאחר שקראתי בYNET בביקורת רכב שהוא לוקח 1:9 וזה ממש הוצאה גדולה מידיי בשבילי לא שולל אופיה של דיזל למרות שאני לא ממש יודע מה ההבדל ובכמה זה מסתכם בכסף (גם הביטוח והטסט הבנתי יותר יקרים) לעזרתכם אודה גיא
הודעה אחרונה מאת IID, -
- 3 תגובות
- 920 צפיות
מתלבט בין שני הרכבים הנ"ל,בנזין,ידני.פסאט 98-האודיA4 96-97 מה עדיף?(מיבחינת,אמינות,צריכת דלק,נוחות נסיעה,טיפולים) תודה..
הודעה אחרונה מאת הנסיך., -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
חברים שלום יש לי אפשרות לרכוש רכב מהוצאה לפועל ישנם בהוצאה לפועל כל מיני רכבים שנמכרים בניהם רכבים של משטרה שבית המשפט שלח אותם למכירה תפעולית בהוצאה לפועל לרכבים אלה אין רשיונות רכב הייתי רוצה לדעת האם ניתן לעשות להוציא להדפיס רשיון רכב לאוטו כזה שעמד כמה שנים ונמכר על ידי שלטונות החוק
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 824 צפיות
אני כרגע בחיפושים לקניית רכב (הראשון שלי), אין לי מושג ברכבים בכלל!!! אני כל הזמן מתייעצת עם אנשים ושומעת דעות שונות על רכבים כאלה או אחרים לדוגמא: פורד פיאסטה דינמיק: בעיה במזגנים. פיאט פונטו: תקלות קטנות ומעצבנות: זולות לתיקון אך מרובות. פולו: אוכל דלק... וכו'. אין לי הרבה כסף ואני חייבת מכונית בדחיפות: אני משתגעת כי אני לא רוצה לעשות טעות ולקנות רכב שאתו אני אבלה במוסך 24/7.... אז בבקשה... עזרה...
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- 1 תגובות
- 897 צפיות
אני מחפש רכב לאחי...הוא רוצה לנטיס 4 דלתות שנת 2002 או 2003....רוב הרכבים בשנתונים האלה הם מליסינג (דגם LX) עד עכשיו כל מה שבדקתי היו רכבים עם תיקוני צבע מסביב לרכב. בעלי הרכבים אמרו שאלה תיקונים של שריטות שחברת הליסינג תיקנה לפניש מסרה להם את הרכב.... האם יש להוריד על זה מהמחיר בנוסף על הפחת של רכב מליסינג או שאין מה לפחד מזה? מישהו יודע מהם ההבדלים בין דגם ה-LX לבין ה-GLX חוץ ממראות בצבע הרכב ופס קישוט בצבע הרכב ו-4 כריות אויר (והגג שמש החל מ-2003)? תודה
הודעה אחרונה מאת BURZUM,
-
מי מחובר 59 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 1,149 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- benny62
- orsh99
- Shay Shd Dave
- Pavlik
- משה גולד
- yor2
- Liquidator
- הצילינדר השישה עשר
- SlowRide
- BoazB11
- flytomars
- dinnnn