ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,589 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, חבר שלי ואני קיבלנו הצעה מאוד מפתה, מרצדס 280 שנת 1973 אוטומט במצב נסיעה. הרכב לא רשום כאספנות והוא בלי טסט כבר 3 שנים. עכשיו אם אני רושם את האוטו כאספנות, אני מחוייב לשלם את האגרה על ה 3 שנים שעברו ? ואם כן אז כמה אני מחוייב לשלם על השנים שעברו ? וכמה אני אחוייב לשלם בכל חצי שנה ? (אני עדיין לא ראיתי את הרשיונות של הרכב, הבחור שמוכר לא זמין לעוד כמה ימים ). הוא רוצה למכור את הרכב ב 5000 שקל לכן גם אם יש כל מני תקלות באוטו לא אומר שלא אקנה אותו, אני מוכן להשקיע עוד כמה אלפים טובים, להנות קצת ולמכור אותו . (אגב יש הרבה שהיו חוטפים מרצדס בשנתון הזה? ) עוד דבר, אני בכלל לא מבין ברכבים האלו, לכן ממה אני אמור להיזהר ? אני מאוד אשמח אם אקבל…
הודעה אחרונה מאת IRON-MAN, -
-
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, אחי מתלבט בין רנו קליאו לבין פג'ו 206 שניהם מודל 2003, מה כדאי? אגב,לי יש קליאו כבר שנה ואני ממש מרוצה ממנה וממליץ לו ללכת על הקליאו,מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת אליאב 13, -
- 6 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
מזדה 323 סדאן שנת 96' במחיר 20 אלף ש"ח... גיר ידני, יד שניה, 120000 ק"מ. מה דעתכם על הרכב? אפשר דעות מהמומחים\מי שהיה לו ניסיון עם הרכב הזה? בעיקרון אני מחפש משהו שלא יזלול יותר מידי דלק, חשוב מאוד שיהיה אמין! ושלא יהיה יקר מידי הרכב מיועד בעיקרון למשפחה של 4 נפשות(רוב הזמן זה 3 האמת) כמעט כל הזמן הרכב יהיה אצלי(נהג צעיר בן 17 פשוט ההורים צריכים את הרכב רק פעם\פעמיים בשבוע) אז הרכב יתאים לנו? איך הוא מבחינת נוחות(המושבים לא נראים נוחים לאורך זמן :{ ) איך הוא מבחינת אמינות, עלויות אחזקה וטיפולים, צריכת דלק, בטיחות וכו'... ד"א למזדה המדוברת יש הגה כח? היא לא מכוערת מידי בצבע לבן? :{ אופציות נוספות שחשבנו עליהן: ניסן סאני שנת 93'…
הודעה אחרונה מאת מהנדס רכב, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
צכי' אוטו טוב? טיפולים מחירים ...אבא שלי דיי נעול על פיאט פונטו או אונו בגלל האחזקה והטיפולים הזולים אבל בכל זאת איך הפליסיה?? תודה מראש !!!
הודעה אחרונה מאת danny66, -
-
- 2 תגובות
- 942 צפיות
אז ככה התקציב שלי הוא 35 אלף ש''ח ואני מעוניין ברכב ספורט אז אם אפשר המלצה לרכב ספורט שאוכל הכי פחות דלק והכי פחות בעיות מבין אלו מה הכי כדאי? הונדה האצ'בק פג'ו 106 או ראלי או xsi 1600 אימפרזה רגילה פג'ו 306 פיאט בראבו ואם יש לכם עוד רעיונות תתנו זה ממש חשוב לי תודה..
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום. אני מעוניין לדעת מה הם החיסרונות והיתרונות של רכב מסוג שברולט אופטרה 2005 מנוע 1,600, והאם כדאי בכלל לקנות אותה... ומה דעתכם על פורד פוקוס ויונדאי אלנטרה?
הודעה אחרונה מאת GL-10, -
-
מחפש רכב למשפחה
מאת ts78- 1 תגובות
- 868 צפיות
אני מחפש רכב למשפחה שצריך להכיל את הדברים הבאים: עד 35 אלף ש"ח. צריכת דלק סבירה. חסכני בטיפולים. מכיל מאחורה - 2 תינוקות וילדה עם בוסטר. בתא המטען - 2 עגלות - או עגלה כפולה ו-2 מזוודות קטנות. (אנחנו נוסעים בתדירות גבוהה) יותר מתאים - סטיישן או מיני-וואן? איזה רכב טוב לנו? יש משהו שיכול לענות על צרכי? תודה.
הודעה אחרונה מאת reuvenet, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מה אתם חושבים על סיאט איביזה בתור מכונית ראשונה? איך האמינות שלה? למישהו פה היה כזו פעם? ובכלל הייתי רוצה לשמוע דעות על האוטו תודה, דניאל
הודעה אחרונה מאת liorscorpion, -
-
- 0 תגובות
- 824 צפיות
אבקש חוות דעת... http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11 טיפולים, צריכת דלק, אמינות, וכ"ו. מתאים למשפחה עם 2 ילדים קטנים? (כיסאות בטיחות)... לא סגור עדיין לגבי השנתון..
הודעה אחרונה מאת elimalka, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 10.9 אלף צפיות
אז ככה אני רוצה לקנות מגאן 2 מליסינג שנת 2004 הציאו לי הצעות בכלל לא רעות מאובזר+ 60 k ומה שבעצם רציתי לדעת האם זה נחשב רכב אמין האם יש לו מחלות ותקלות נפוצות שידועות למישהו והאם זה רכב טוב בתור רכב משפחתי שנוסעה בשנה בערך 8k בעיקר בתוך העיר הכי חשוב לי לדעת על אמינות הרכב ותקלות נפוצות תודה לכל העונים
הודעה אחרונה מאת asd, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות רכב,חשבתי על פגו' 306 מי מכיר? האם כדאי? אשמח לקבל המלצות או אזהרות תודה
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי כולם! קראתי הרבה הודעות פה בפורום בקשר לפיאט פונטו, ומאוד נהנתי מהפורום והמידע מאוד עזר לי אז תודה קודם כל לכל הגולשים שסיפקו את המידע... דבר שני, אני מתלבט בין שני הדגמים הנ"ל. מצאתי פונטו ידנית SX מודל 2001 עם קילומטרז' מאוד נמוך (פחות מ60,000 ק"מ) ואני מתלבט האם כדאי ללכת על זה? או שעדיף את דגם הELX? ומדובר בתיבת הילוכים ידנית.. האם עדיף את האוטומטית? הבנתי שזאת תיבה רציפה, משהו כזה, שזה נחשב טוב יותר מתיבה רגילה. בקיצור: מה הייתם עושים במקומי, הולכים על האוטו הזה (SX הידני) או ממשיכים לחפש ELX (וזכרו שהSX שמצאתי הוא די נדיר במחינת הק"מ שלו) תודה רבה רבה! ופסח שמח
הודעה אחרונה מאת beetle12, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ישנם מגרשים שונים של מדינת ישראל שבהם מוצעים למכרז מכוניות שונות שעמדו מכוניות של אנשיים חייבים כסף מכוניות מוחרמות מכוניות חדשות הבעיה שלי מתחילה מכאן יש מכוניות שיש להם מפתח ומכוניות שאין להם מפתח לפי דעתי אם אני רוכש מכונית כזו שאין לה מפתח אני יעשה לה מפתח חדש לכל הרכב קומפלט כמה שיעלה יעלה השאלה שלי כאן מה קורה שאין לרכב רשיון מה עושים למי פונים ? האם ניתן להנפיק רשיון רכב חדש לרכב שאין לו בכלל רשיונות רכב בברכה,
הודעה אחרונה מאת audi6, -
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
חיפשתי באינטרנט לא מצאתי כלום אפילו כתבה שמסקרת ב+/- את הרכב יהיה נחמד... תודה רבה
הודעה אחרונה מאת TRISOMY, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ככה, לפני כחצי שנה הרכב שהיה לנו(לנסר 90') עבר תאונה ויצא מכלל שימוש... מאז אנחנו בלי רכב מכיוון שרצינו לחסוך ולקנות משהו אמין ואיכותי... בעיקרון, ב-75 אלף ש"ח(לא כולל ריבית) לא אמורה להיות בעיה למצוא רכב, אבל הבעיה כן קיימת מכיוון שאת ה-75 אלף האלו אנחנו גם עושים במימון - אין לנו כרגע מזומן לתת פרט ל-20000 ש"ח... לכן לרכוש מפרטי זו משימה בלתי אפשרית אז אתם שואלים למה לחפש רכב בכזה סכום וזה ההסבר- אבא שלי הוא אדם שקונה רכב ומחזיק אותו לפחות 7 שנים - את הסובארו הקודמת החזיק 9 שנים והלנסר החזיק 11 וחצי שנים... לכן, אנחנו מחפשים רכב בשנתון גבוה ככל האפשר ככה שהאובדן ערך יהיה סביר בעוד כ-7-10 שנים... הדרישות של אבא שלי מהרכב הן בעצם כמו כל רישה של נהג ממוצע ישראלי…
הודעה אחרונה מאת זה וזה וזה, -
-
- 6 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אני צריך לבחור מכונית בליסינג, אנחנו מתלבטים בין סיטרואן C4 ופורד פוקוס. מה אתם אומרים? (אמרו לי שהפוקוס לא סוחבת...)
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הציעו לנו מהחברה רכב מנהלים מליסינג. הבעייה שנתנו לי הרבה אופציות: סובארו B4, מאזדה 6, הונדה אקורד, ניסאן פרימרה, שברולט אפיקה וסטרואין C5 (אפשר לומר כל קבוצת הרישוי 4) דגם הרכב יהיה 2008 שלמיטב ידיעתי יתחיל בארץ בעוד פחות מחודש. הרכב ישאר ל3 שנים בלבד ואח"כ יועבר לחברת הליסינג. עד עכשיו הייתה לי מאזדה 6 שנת 2003 מאוד אמינה וחזקה. המבחר הגדול פה לא עוזר ואני לא יודע מה לפסול מראש ומה להעדיף על פני השנייה. גם אני לא יודע מתי אמורים לצאת דגמי 2008 לכל רכב, ואם זה אמור להתעכב עד חודש יוני-יולי אז זה כבר חסרון. אין לי הרבה דרישות לגבי המכונית. העיקר שתהיה נוחה לנהיגה ועם ביצועים די טובים. מה דעתם כדאי להעדיף ומה כדאי לפסול?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום! אני צריך *** עריכה: צריך = מבקש *** לדעת את ההבדלים בין הונדה אקורד EX לאקורד LX בשנותנים של 2001-2002 איזה אקורד עדיף יותר ולמה? תודה רבה בר נ.ב. אני חדש פה... מקווה להיות פעיל בפורום
הודעה אחרונה מאת bar25, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
גר באיזור הררי, נוסע 150 ק"מ ביום. מחפש רכב חסכוני, אמין ונוח ל5 שנים הקרובות, שיהיה מספיק בטיחותי, יש לי ילד בן 3.
הודעה אחרונה מאת guy244, -
-
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בהמשך חיפושי לאחר רכב אני מודה לכום. מה אתם חושבים על סיאט איביזה? ביחס לרכבים אחרים בגודלה. חיפשתי באתר חוות דעת על האוטו אבל לא מצאתי. חג שמח
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
היי לכולם אני לפני קנייה של יונדאי אקסנט 1300 סמ"ק אוטומט שנת 98 140000 ק"מ. עשיתי פה חיפוש בפורום על האקסנט והבנתי שהרכב די טוב ואמין אם כי הבעיה היחידה שלהם היא הדש בורד המתפורר והפלסטיקה הנשברת. רציתי לדעתך לגבי הרכב הספציפי הזה: 1-כמה כוח סוס יש ל-1300 סמ"ק? 2-מה המהירות הסופית שלו? 3- איזה סוג שמן מתאים לו? האם 10W40 של חברת ליקווי מולי יתאים לו? 4-איזה שמן גיר מתאים לו? אם יש עוד פרטים או מידע לגבי הרכב הספציפי הזה,אמינותו,"מחלות" או המלצות למינהם אשמח לשמוע. בתודה מראש שי
-
- 0 תגובות
- 903 צפיות
התחדשתי לי בפיאט פונטו S60 שנת 99, והצמיגים היו גמורים (כל ה-4). מצאתי מקום טוב באזור תעשייה של ק.חיים - "צמיגי תמר" זה ברחוב שנקר ממש אחרי צומת עופר (IPC) לכיוון הכביש הראשי, מצד ימין. יש לו סחורה טובה במלאי - יוקוהמה פאלקן, קומהו וכו'. השאר אפשר להזמין. קניתי אצלו רביעייה של Kumho PowerStar 758 במידה 155/70/13 75T (צמיג של אופניים אני יודע....זה הסטנדרטי של הפונטו), מתאריך 0107. סה"כ יצא 750 ש"ח בשישה תשלומים, מחיר טוב לדעתי...על כל הזבל הסיני רצו ממני 700 לרביעייה. ובאמת שאין לי שום קשר אליו, היום הייתי אצלו פעם ראשונה ויצאתי ממש מרוצה, בחור ממש נחמד.
הודעה אחרונה מאת SP33DS73R, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן, ובכן כך וכך יצא והגיע ליידי ההזדמנות לקנות פיאט אונו 1100 מנוע "פייר" יד 7, 211 אלף ק"מ. שמורה מאוד,טסט לשנה. אשמח לשמוע עלויות אחזקה,חוות דעת והמלצות לטוב ולרע. כמו כן מספר שאלות נוסף: 1. האם ניתן להרכיב עליה מכלולים של האונו טורבו? 2. האם ניתן לקצר את מוט ההילוכים שנראה כאילו נלקח מאוטובוס? 3.מהם עלויות אחזקה? 4. מהם נתוני צריכת הדלק לאחת במצב טוב מבחינת קרבורטור,משמע קרובורטור מכוון והכל תקין. 5. מה דעתכם על הרכב בכלליות? מהם הנקודות הרגישות? * יש לציין שמבחינתי כל נקודה היא נקודה רגישה,אני עולה 6 שנים בשנתון ויורד 20 שנה ברמה.
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 741 צפיות
תודה רבה מאוד לעוזרים !!!!
הודעה אחרונה מאת Bula, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מחפש רכב בעל תא מטען גבוה ושיהיה חסכוני ככל הניתן מבחינת דלק וטיפולים. תקציב של 20 אלף עם גמישות כלפי מעלה. האם יש כזה דבר? אם לא - אשמח לשמוע על רעיונות נוספים גם אם הם יקרים יותר
הודעה אחרונה מאת gaiah0, -
-
מיניוואן למשפחה
מאת roi- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, גיסי מעוניין להחליף את המאזדה MPV שלו (95') במיניוואן חדש יותר. חשוב שיהיו לו 7 מושבים. חשבנו על מאזדה MPV חדשה יותר, משת 2003 או משהו כזה, אבל גם חשבנו על קאיה קרניבל ויונדאי טרג'ט. האם תוכלו להמליץ על אחד מהנ"ל או משהו אחר אם יש? תודה, רועי.
הודעה אחרונה מאת roi, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מחפש מאזדה 1800 עם גג ונתקלתי באחת שכזו שנת 1999בצבע כסף. הרכב יד שנייה אך עבר 265000 ק"מ שזה גבוה מידי לטעמי. האם קניית הרכב כדאית בכל זאת ?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, אני מחפש רכב לצעירים בשביל אחי, חשבתי על האפשרויות הבאות: Volkswagen Polo (גירסה של 3 דלתות, 100 כ"ס). Renault Megane Coupe (גירסה של מעל 100 כ"ס). Citroen Saxo (גירסה של 3 דלתות, מעל 100 כ"ס עם קיים בארץ או בכלל). לאחר קניית הרכב אנחנו מכניסים אותו למוסך של אבא שלנו ושמים עליו 10K-15K. על איזה מבין השלושה אתם הכי ממליצים לשמים בעדיפות 1? תודה רבה וחג שמח
הודעה אחרונה מאת HASKY, -
-
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
תעזרו לי בבקשה בבחירת רכב חסכוני (מיני או סופר מיני) עם הגה שמתכוונן למרחק וכיסא נהג שתומך בגב תקציב =45-50 אלף ש"ח תודה
הודעה אחרונה מאת ODED-Z, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום רציתי לקבל קצת מידע על רנו מגאן דיזל 1.5 ידני (לא להיבהל- אני מברר בשביל חבר). מסתבר שזו המשפחתית דיזל היחידה שנכנסת לקבוצה 2. (לא מצאתי שום דבר בחיפוש) לפי רמת האבזור נראה שהיא מפוארת יותר מגרסת הבנזין של ציי הליסינג... מה ארץ היצור? האם איכות ההרכבה גרעה כמו בגרסת הליסיניג הטורקית? כמה המנוע חלש? עוד משהו שצריך לדעת? תודה מראש, שחר
הודעה אחרונה מאת efi_shams,