ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,589 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
האם מישהוא שמע מתי מה המחיר האם תיהיה קבוצה 2 האם כדאי לחכות מול מזדה 3 מה עם הגיר הרובוטי
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- 2 תגובות
- 881 צפיות
אני רוצה לקנות רכב 1.6-1.8 שנים 99-03 אוטומט, תקציב 41,0000+ יד 1-2 (אנחנו זוג+תינוק) חשבתי על : פיג'ו 406 סיטרואן קסרה רנו מגאן ניסאן אלמרה מאזדה לנטיס היום הציעו לי מאזדה לנטיס 1.6 99 GLX צבע טורקיז, יד 1(00), 90000 ק"מ ב-40000 ש"ח (מחירון 45500) הרכב נראה חדש, נעשה תיקון בכנף בגלל מכה ויש התחייבות לשאסי ומנוע. מה דעתכם על הרכבים???
הודעה אחרונה מאת ELKO, -
- 0 תגובות
- 639 צפיות
שלום חברים יקרים, אני מחפש כבר הרבה זמן רכב שיהיה בסגנון חדש וצורה יפה עם תקציב של 35000 בערך וחשבתי על מגאן או קסארה, חברים שלי אמרו שיש איתם הרבה בעיות האם זה נכון ואיזה בעיות יכולות להיות? עוד דבר חברים, לגבי סיאט איביזה שנת 2000+ האם הרכב הזה מומלץ? או שעדיף פונטו ספייס עליו. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת reuvenet, -
טאטא סומו רכב ליום יום וטיולים אם המשפחה. יכולות שטח? מנוע מספק את הסחורה? אמינות? בברכה
הודעה אחרונה מאת idan789, -
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
האשכול הקודם שפתחתי היה על 5,000 ש"ח והתקציב הנוכחי הינו 10,000 ש"ח. הרכב ישמש בעיקר אותי ולפעמים גם את אמא שמעדיפה אוטומט (אני רוצה ידני). הנסיעות של אמא יהיו קצרות ועירוניות, הנסיעות שלי לעומת זאת יהיו ארוכות (כ-100 ק"מ ביום, לא כל יום). הרכב אמור להיות מהנה לנהיגה, כמה שפחות לבקר במוסכים, רצוי שיראה טוב, צריכת דלק נמוכה ככל האפשר, שיהיה חזק ולא יסחוב. עברתי על מספר אפשרויות: פיז'ו 205, פיאט טיפו, דייהו סופר רייסר, סובארו ג'סטי, דייהטסו שרייד, פורד פיאסטה, סיטרואן סקסו. דייהו סופר רייסר נשמע טוב - בין השנים 95-96, ק"מ נמוך בד"כ, נראה טוב מבחוץ ומבפנים. איך האוטו מבינה מכנית?
הודעה אחרונה מאת Freak_Miky, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני רוצה לקנות רכב (כנראה משומש) בסביבות 60-70000 ש"ח. חוץ מגודל הרכב - מקומות חניה בת"א. מה ההבדל בין רכב קטן מסוג טויוטה רנאיקס לרכב גדול יותר מסוג סובארו אימפרזה או מיצובישי לנסר. אני שואל מבחינת עלות ביטוח, החזקה, צריכת דלק. ומה כדאי לקנות? (שאלת השאלות )
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מתעניין בפיאט פונטו (ספייס) רציתי לשאול מה ההבדל בניהם ומה הכי כדאי לקחת אם בכלל ואיזה תקלות ומחלות יש להם מדובר על שנים 2000-2002. תודה מראש, רונן.
הודעה אחרונה מאת RS, -
- 15 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אבא שלי רוצה לקנות לי אוטו חדש הייתי לי קליאו שנת 95 ומכרתי אותה בגלל שהביטוח לא משתלם עכשיו הוא רוצה לקנות לי אוטו שנת 2000 במחיר משו כמו 30 אלף שקל איזה רכבים אתם ממליצים ומעדיפים
הודעה אחרונה מאת Niv A, -
- 1 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום לכולם ! אני חדש כאן ולא כ"כ מבין ברכבים. אני סטודנט ומחפש רכב אמין , חסכוני בדלק ועד תקציב של 15k. המראה והביצועים פחות חשובים לי. קיבלתי המלצות על : פונטו )94-95( , סוויפט וגא'סטי . כולם בנפחים של 1300-1400 . מה דעתכם? ואגב יש שיטה לדעת מה מצב הרכב בלי לקחת לבדיקה כל פעם ? אשמח לשמוע. תודה.
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום יש היום ברשותי וולוו s70 שנת 97 שאיתה אני מאושר, הבעיה מתחילה שאני עומד לעבור לסביבות נתניה ומקום עבודתי רמת השרון. היום אני גר מאוד קרוב לרמת השרון והרכב לפעמים לא מתחמם אפילו, אני מודאג לצריכת הדלק $$ שהוולוו תיקח בנסיעה מתניה עד רמ"הש שכן כידוע לכם נפח מנוע 2400. שלא נדבר על בלאי ... אם אחליף רכב ונגיד יהיה לי נפח מנוע 1900 או 1800 ,אודי A4 שנת 98 99 לדוגמה האם זה ישנה משהו ?? או אני צריך לרדת לנפח מנוע 1600 . בשביל חסכון של צריכת דלק? אשמח ליעוץ . תודה ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
-
- 1 תגובות
- 725 צפיות
שלום לכולם, אני מחפש רכב קטן שיסיע אותי ובסופי שבוע אדם אחד (מקסימום שניים) נוסף. רוב הנסיעות של הרכב יהיו בין עירוניות. ממש ברחבי הארץ מצד שני לא מדובר על נסיעה כל יום אלא בעיקר בסופי שבוע. לפי חישוב שלי מדובר על 500 ק"מ בממוצע בשבוע. הייתי מעדיף גיר אוטומטי אבל למטרות חיסכון אני מחפש גיר ידני. רכב לא ישן משנת 99 עם עדיפות ל 2000+. חשוב לי מאוד החיסכון בדלק והוצאות שוטפות לא יקרות ככל האפשר. הדגמים שאני מחפש כרגע הם: פיאט פונטו, פיאוט פונטו ספייס, סיטרואן סקסו, פורד פיאסטה. אשמח אם יש להם דגמים אחרים להמליץ לי או אולי הוסיף הערות על הרכבים האלו (לטובה או לרעה) כמו שציינתי בכותרת מחיר הרכב צריך להיות בסביבות 25000 עם אפשרות להוסיף 1000, 2000 …
הודעה אחרונה מאת Derish, -
- 3 תגובות
- 833 צפיות
מדובר במגאן בנזין 1600 אוטומאט, עברה כ-130 אלף ק"מ. רציתי לשאול אם יש בעיות אופייניות למגאנים? עלויות אחזקה? מה צריך לבדוק כשקונים את האוטו?
הודעה אחרונה מאת לירן_ל, -
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לקנות אוטו (מן הסתם), מחליף את הקליאו 95 הישנה והטובה שלי. אני מחפש אוטו אמין, זול לאחזקה (כלומר - לא צרפתי או גרמני) וקצת הגדלה של המרחב. האופציות שהתמקדתי עליהן הן כמצויין למעלה - פוקוס 5 דלתות, Runx והאופטרה 5 דלתות. למישהו יש עצות טובות איך להכריע ? לא ציינתי מחיר רצוי כי אנחנו עדיין מתדיינים על זה, אבל ברור שמחיר הקנייה לא משנה את סוג הרכב, ככה שכבר אפשר לומר (אני חושב, תקנו אותי אם אני טועה) שחיסרון של ה-RunX הוא שאני צריך שנתון טיפה ישן יותר מהפוקוס והאופטרה. תודה רבה (מראש).
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
טוב אז החלום הוא מיאטה אבל אבא משלם על הטיפולים והוא לא מוכן לשנה כזאת נמוכה (וגם אני מעדיף שנה גבוהה יותר) אז 2003 לא באה בחשבון, ו98 גם לא נורא נחכה לה עוד כמה שנים בקיצור אין לי הרבה דרישות מהרכב, חוץ מביצועים! קודם כל הנאה מנהיגה, אני יותר נהנה מהסיבובים מאשר מהמהירות בקו ישר אז כוח פחות חשוב (אבל גם משחק תפקיד) אחיזה, היגוי, כל מה שמתאר רכב ספורט יש עדיפות להנעה אחורית אבל קשה לחשוב שיש משהו לא ישן מידי הרכב צריך להיות לא נמוך משנתון 2001 התקציב הוא 60,000 אם אפשרות של מתחיה קלה בתקציב (5-10) אני מחפש את הטופ שבטופ (כמובן בסכום הנ"ל) לא משהו בינוני מקריאה בפורום ראיתי שהרבה משבחים את הקליאו ספורט, זהו הרכב בשבילי?
הודעה אחרונה מאת mmm, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
דגמים ידניים בלבד... אני מבקש בבקשה מכם שתי השוואות סריון דגם ישן (תפוח) מול גטס. וסריון הדגם החדש מול גטס. אמינות , סחירות וכמובן צריכת דלק !! רק מי שמבין שירשום תגובה !! בלי ניחושים !!! תודה רבה רבה מראש יניב ...
הודעה אחרונה מאת tisan4us, -
-
רכב מסחרי קטן
מאת gaiah0-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום. אני מחפש רכב מסחרי קטן ואני מוכן לשלם עד 20 אלף ש"ח. הרכב אמור לעשות נסיעות ארוכות (מהצפון למרכז) עם משקל העמסה נמוך ולעשות ק"מ של עד 1500 ק"מ בחודש. האם ללכת על בנזין או על דיזל? מה אתם אומרים על הרכבים הבאים: רנו אקספרס (בנזין), סקודה טנדר/פורמן, סיאט אינקה? האם יש הצעות נוספות?
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום, נכון לעכשיו יש לנו שברולט ויואנט 2006, אבל בגלל צריכה מרובה של דלק 1 לחמש שש בעיר.. אנחנו חושבים להחליף ואופטרה 5 מודל 2008. מה אתם אומרים עליה מבחינת ביצועים ? נוחות (תשתווה לויונט? ) זרקו כל מה שעולה בדעתכם . תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
הי, אנא עיזרו לי, כיום ברשותי מזדה לאנטיס משנת 98 נפח מנוע 1600 ואני רוצה להחליף אותה בפולקסווגן פולו או בסיאט איביזה נפח מנוע 1400, הוצאות הדלק הן מרכיב מאוד חשוב בבחירתי. חיצונית אני נוטה לפולו, אך אנא, מי מכם שיודעים, אנא אימרו לי מה ההבדל בין תצרוכת הדלק של המזדה והפולקסווגן! המזדה היא אוטומטית והפולו סביר שגם ארכוש אוטומטית. הבנתי שאין הבדל בין מנועי הסיאט ופולקסווגן, מה אתם הייתם ממליצים למי שנוסע בערך 15K ק"מ בשנה ובתוך גוש דן. תודה
הודעה אחרונה מאת אביב, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אז ככה...אנחנו שוקלים להחליף את הג'יפ שלנו לרכב כביש. ברכב ישתמשו לקילומטרז' נמוך מאוד(פחות מ1000 ק"מ בחודש), לכן צריכת הדלק היא לא בעיה. כמו כן רוב הזמן הוא יכיל זוג או הורה עם 2 ילדים קטנים, אין בעיה לרכב 3 דלתות - ואפילו רצוי. מה שכן משנה : 1. אמינות - צריך את הרכב כל יום, שלא יהיו תקלות כל הזמן. 2. אחזקה זולה - כשהרכב נכנס למוסך: חלקים זולים. ביטוחים זולים 3. שיהיה יפה - ברכב תנהג אישה שכיף לה שמסתכלים לפעמים כשהיא עוברת 4. ריגוש - הרכב חייב להיות מרגש! לא צריך ביצועים טובים(למרות שזה תמיד טוב), אבל שכל נסיעה תהיה שווה. 5. לצערי - אוטומאט חובה! אין אופציה להתפשר בקטע הזה. בנתיים התקציב שלנו עומד על 50-60 אלף שקל. והאופציה היחידה שחשבתי עלייה הי…
הודעה אחרונה מאת blavie, -
- 0 תגובות
- 845 צפיות
אנא חוות דעתכם לגבי הרכב הנ"ל שנת 2003 HDI עם 292000 ק"מ. הרכב טופל כל חייו במורשה, ונראה במצב מעולה.
הודעה אחרונה מאת tavor, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום חברים, לקחתי מאזדה 1800 אוטו' שנת 98 לבדיקה ואלו הם עיקר הממצאים: - מנוע שורף שמן - לתקן זויות היגוי, חופש משלושים במתלה, בולמי זעזועים קידמיים פגומים + תושבות. - שמן כהה דיסקיות הילוכים שחוקות, השהייה בהילוך אחורי, ניקוי/החלפה מע' קירור שמן גיר. לרכב יש ניסיון של 160,000 ק"מ על הכביש, נראה טוב אם כי ע"פ הבדיקה הוחלף או שופץ הפח מכל כיוון אפשרי, אך אין פגיעה בשאסי. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אבא שלי רוצה לקנות רכב בתקציב של מאה אלף שקל ,והוא מתלבט בין כמה מכוניות: האחת מאזדה 6 פרימיום 2.3 שנת 03 - 04 או טויוטה קורולה ,פורד פוקוס,הונדה סיוויק שנת 04 -05 אני יודע שהשש היא בקטגורית מנהלים אבל אני חושק בה בגלל האבזור וכוח שהיא מציעה הוא מצידו רוצה רכב נוח ולא הכי חשוב לו האבזור,מה שכן הוא רוצה רכב אמין נוח ומרווח השאלה שלי היא האם ה6 פרימיום יותר נוחה מכל אלה? אני יודע שיש לה ריפודי עור ומושבים נהדרים אבל בקשר למתלים ולעובדה שיש לה גלגל 17 עם חתך נמוך,היא תיהיה פחות נוחה ?
הודעה אחרונה מאת romer-, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש רכב ראשון, לנהג חדש (18 עוד מעט), לפי הקריטריונים הבאים: גיר אוט' בלבד בטיחות גבוהה (כריות אוויר ושאר החמוצים) מראה מושך שלא יהיה חסר כוח. התקציב נע בין 30-50K ש"ח. חשבתי על סדרה 3 שנים 92-98, פיאט בראבו , הונה סיוויק קופה. אך אין לי מושג מה רמות הבטיחות שלהם (ידוע לי שהבראבו קיבלה 3 כוכבי ריסוק) כמו שציינתי, נושא הבטיחות בעל חשביות רבה אשמח לקבל הצעות תודה ניב
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
- 0 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
חברים שלום אני מתעתד לרכוש יונדאי גטס 2004 בנפח 1600. הרכב ישמש כרכב שני בעיקר לנסיעות בעיר. ברצוני לקבל את התיחסותכם לנושאים הבאים 1. צריכת דלק 2. אמינות 3. האם יש משהו שאני צריך להזהר לפני הקנייה 4. האם המזגן חזק (אני רגיש לחום בימות הקיץ) תודה גדי
הודעה אחרונה מאת gadi6, -
- 1 תגובות
- 639 צפיות
אהלן אני רוצה לרכוש רכב ביד שנייה בעיקרון שהיה גג נפתח ושלא היה הרבה תקלות של מוסך אני מתכנן אל סאאב קונברטיבל 1996מה אתם אומרים ? כדאי לרכוש?
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
אימפרזה או לנסר
מאת Razus- 0 תגובות
- 836 צפיות
שלום לכולם, לאחר 3 שנים של נסיעה במזדה 3 (ליסינג), הגיע הזמן להחליף רכב. בנוסף למזדה 3, פוקוס ולמגאן מציעים לי את הלנסר והאימפרזה החדשה (1.5). מה דעתכם על הלנסר והאימפרזה (ביצועים ונוחות. אמינות ותחזוקה לא רלוונטים לגבי) ? (יש לציין שעל שני הרכבים הללו אני לא יחוייב בקנס במקרה של "שבירת" חוזה) האם בכלל הם משתווים למזדה 3 מבחינת ביצועים ונוחות או שחבל לעבור אליהם כי נכונה לי רק אכזבה ? בכלל מבחינת ביצועים ונוחות, על איזה רכב מהרשימה הנ"ל הייתם ממליצים ? תודה.
הודעה אחרונה מאת Razus, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שמעתי שקרו הרבה מקרים בארץ שבנדם ניגש לקנות רכב יד שניה מפרטי ואחרי שהרכב נקנה והכל טוב ויפה היתברר שיש שני רכבים כאלה בארץ ובעצם זיפו את הרישיונות. האם אתם מכירים את התופעה הזאת? ואיך אפשר להימנע מקניה כזאת?
הודעה אחרונה מאת Mazda 3 Man, -
רכב לבחורה ב120K 1 2
מאת n i r-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום! ידידה טובה שלי מחפשת עכשיו רכב ראשון במחיר של עד 120K והדרישות שלה מהרכב הם: שיהיה יפה מבפנים ומבחוץ אוטומט בלבד משנת 2003 ומעלה ושיהיה רכב יחסית חזק שיהיה לרכב שוק טוב כרגע האופציות שלה הם: גולף שנת 2004-2005 יונדאי קופה 2005 מיני קופר 2003-2004 איזה עוד אופציות יש ומה אתם אומרים על הרכבים שהצעתי? תודה מראש נ.ד.
הודעה אחרונה מאת n i r, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם! הייתי מעוניין לדעת מהו המחיר המומלץ לרכב סיטרואן C5 ע"פ מחירון לוי יצחק. נתוני הרכב: שנת 2004, מנוע 1800 (לא זוכר את שם הדגם המדויק אך למיטב זכרוני רק דגם אחד מגיע עם מנוע 1800 סמ"ק), יד ראשונה (בבעלות חברה), הרכב עבר 130,000 ק"מ, מראה חיצוני ופנימי תקין. למרות מצב מכני תקין, האם ל-C5 מהשנתון המדובר יש איזשהן בעיות נפוצות שיש לשים לב אליהן? הייתי מעוניין לדעת את המחיר לפני ואחרי ההורדות על בעלות חברה והקילומטרז' הגבוה, לפי מחירון "לוי יצחק". ומהחברים שמבינים קצת יותר בשוק המכוניות - מהו המחיר המומלץ. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת eyalzo, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 717 צפיות
אז נכון שלפני שבועיים חיפשתי יפנית ידנית http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=149432 1500 ק"מ לחודש הייתה דרישה מקלה מדי, לאחר חושבים, מדובר בנסועה של 2000 ק"מ בחודש. אז חשבתי על סיטרואן קסארה משנתונים 98-00 מדגמי הדיזל בדגש על הטורבו. לאחר מספר שיחות עם מוכרים פוטנציאלים יש לי מספר שאלות: 1. חלקם אמרו שצריכת הדלק היא 1:15 וחלקם 1:18 בדגמי הטורבו - האם יש למישהו ניסיון עם הצריכת דלק של הרכב ? 2. אף אחד מהמוכרים לא ציין "החלפתי ראש מנוע", "החלפתי רדיאטור" וכדו' - האם הרכב אמין מכאנית? 3. האם הרכב נחשב כחף מבעיות חשמל צרפתיות אופיניות ? 4. במקרה ואני מעוניין לקנות רכב שכזה, איזה דברים כדאי יהיה לי לבדוק טרם בדיקה במכון ? אשמח על כל עזרה, א…
הודעה אחרונה מאת BigMak, -
-
מי מחובר 3 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 1,678 אורחים (הצג רשימה מלאה)