Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעוניין לקנות אוטו (מן הסתם), מחליף את הקליאו 95 הישנה והטובה שלי.

אני מחפש אוטו אמין, זול לאחזקה (כלומר - לא צרפתי או גרמני) וקצת הגדלה של המרחב.

האופציות שהתמקדתי עליהן הן כמצויין למעלה - פוקוס 5 דלתות, Runx והאופטרה 5 דלתות.

למישהו יש עצות טובות איך להכריע ?

לא ציינתי מחיר רצוי כי אנחנו עדיין מתדיינים על זה, אבל ברור שמחיר הקנייה לא משנה את סוג הרכב, ככה שכבר אפשר לומר (אני חושב, תקנו אותי אם אני טועה) שחיסרון של ה-RunX הוא שאני צריך שנתון טיפה ישן יותר מהפוקוס והאופטרה.

תודה רבה (מראש).

פורסם

את האופטרה להעיף כי היא נחותה משתי האחרות.

הקורולה היא קורולה לטוב ולרע, וכמעט בכל אספקט הפוקוס תהיה מכונית עדיפה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בוקר טוב

רוני,

תוכל בבקשה לפרט,כלומר,במה עדיפה הפוקוס על הראנקס?

ציינת שהפוקוס עדיפה ברוב האספקטים ,במה הקורולה עדיפה על הפוקוס?

תודה

פורסם
אני מחפש אוטו אמין, זול לאחזקה (כלומר - לא צרפתי או גרמני).

שלום וברוך הבא. לצערי, אתה ניגש לרכישת רכב משומש כשאתה מצויד באמונות תפלות שלעתים רחוקות יש להן אחיזה במציאות.

גרמני או צרפתי אינו זול לאחזקה ?

לפי איזה פרמטר ?

מספר הקלקולים ?

עלות התיקון של כל קלקול ?

ואיך אתה מגדיר "גרמני" ? מתוצרת גרמניה (למשל רוב דגמי פולקסווגן) או שהחברה רשומה בגרמניה ? (למשל חלק מדגמי פולקסווגן, סיאט וסקודה - שרוב החלקים בהן משותפים לדגמי פולקסווגן)

לטויוטה, פז'ו וסיטרואן יש מכונית זהה המשווקת תחת שלושת המותגים (לא בישראל) - טויוטה אייגו, פז'ו 107 וסיטרואן C1. היא מיוצרת במפעל משותף לשלוש היצרניות, שנמצא בצ'כיה. אז איזה מכונית זו ? צ'כית ? יפנית ? צרפתיה ? הטיפולים שלה יקרים ? זולים ? היא אמינה ? אולי לא ?

אתה צריך לנסות להשתחרר מכל השמועות ש"מומחים" מזינים אותך בהן.

עלות הטיפולים השוטפים בכל המכוניות ה"משפחתיות" די דומה אצל כל היצרנים. בשוק גלובלי בו כולם מייצרים במדינה שהכי משתלם לייצר בה, ורוכשים את רוב מערכות המשנה מאותם יצרנים (בוש, למשל), אין סיבה להבדלים מהותיים במחירי החלפים.

אמינותו של רכב משומש תלויה בראש ובראשונה בבעליו הקודמים, בדרך שבה טופל ובדרך שבה ננהג. הטויוטה אכן נהנית ממוניטין אמינות טוב יותר, וסביר שסטטיסטית 100 מכוניות מדגם Runx יתקלקלו פחות מ- 100 מכוניות מדגם פוקוס.

עדיין, זה לא אומר שה- Runx שלך לא עלולה "לשפוך מנוע", להרוס גיר או כל תקלה יקרה מאוד אחרת, וזה יהיה חבל מאוד אם אתה ומשפחתך תרכשו מכונית שאינה מתאימה לכם, רק בגלל שהשמועות אומרות שהיא אמינה.

תכניס לעצמך טוב טוב לראש - אין מכוניות שלא מתקלקלות. אילו היו, כל המוסכים המורשים של טויוטה (שמשלמים כסף רב על מנת לזכות בהסמכת היבואן) היו נוטשים את הרשת ועוברים להיות מוסכים מורשים של פז'ו - שם נמצא (לפחות על פי השמועות) הכסף הגדול עבור מוסכניקים ...

הפוקוס וה- RunX מכוניות טובות מאוד. האופטרה אינה מתחרה אמיתית בשתיהן. לאחר שתגדיר סכום ודרישות מפורטות (למשל מרחב פנימי, ביצועים, נוחות וכן הלאה) ניתן יהיה להמשיך ולסייע.

פורסם

גם אם זה נכון שהיום עושים "מיקסינג" בין הבראנדים, עלות החלפים של פיז'ו עולה באין שיעור על זו של סוזוקי, למשל (לא שזו אופציה).

תמיד יש אלמנט של מזל, אבל סטטיסטית, כמו שהגדרת, הסיכוי לבקר יותר פעמים במוסך באוטו בן 6 גדול יותר ברכב כמו רנו, סיטרואן או פז'ו מאשר סובארו, טויטה ומיצובישי.

ולכן לשאלתך - גם מספר הקלקולים וגם עלות כל תיקון הם לרעת רכבים אירופאים.

אגב סיאט, שנהנה מהאמינות הגרמנית במובנים מסויימים (המנוע של VW), עדיין נמכר כרכב "ספרדי". אי לכך, הוא נמכר אם תווית מחיר נמוכה יותר. אז למה זה מפתיע שגם במוסך תשלם פחות על טיפול ממה שתשלם על גולף ?

לדעתי, הסיבה להבדל במחיר החלפים היא בכלל לא ארץ הייצור או עלות החלף (אם כי יש מקרים שאכן בזה מדובר) - אלא נובעצ מסיבות מיתוגיות.

ולגבי נפח הרכב, נוחות מחיר וכו' - אלו המכוניות שנשארתי איתם כי הן ענו לקריטריונים שלי בצורות ב-Setups שונים.

פורסם

בסדר גמור. חשבתי שאתה אדם שלא מבין במכוניות, ובולבל על ידי "מומחים" למיניהם.

מסתבר שטעיתי, ואתה מקצוען שיש לו את כל התשובות, ולא יתן לעובדות לבלבל אותו.

עלות החלפים של פיז'ו עולה באין שיעור על זו של סוזוקי

נכון מאוד, תמיד. לא משנה איזה פג'ו ואיזה סוזוקי. וגם לא משנה איזה קלקול.

אני מוכן להתערב שמעולם לא היתה בבעלותך פג'ו. כי לי היו כמה, ועלות החלפים ממש לא גבוהה.

ואם היא "עולה לאין שיעור" על עלות חלפי סוזוקי, הרי שאני מסיק שהחלפים של סוזוקי ניתנים בחינם.

הייתי מפנה אותך לכאן - חברת ביטוח בריטית שמחשבת אמינות לפי כמות ועלויות התיקונים שנתבעים ממנה.

לפי הנחרצות המטופשת שלך, התיקון הממוצע של מכונית אירופאית אמור להיות יקר הרבה יותר משל יפנית.

ליד כל מכונית הם רושמים דרוג אמינות - הממוצע הוא 118. מספר נמוך יותר מלמד על אמינות גבוהה יותר.

(הערה לשאר הקוראים: יש לי השגות רבות על דרוג האמינות שלהם, ולא הייתי מתבסס עליו בשום פנים ואופן כגורם מכריע בהחלטה על רכישה, אבל אפשר לקבל מהאתר תמונה טובה לגבי עלויות תיקון ממוצעות - תמונה שסותרת לחלוטין את נחרצותו של פותח הדיון)

סובארו אימפרזה - 667 פאונד - דירוג אמינות 126.

טויוטה קורולה - 211 פאונד - דירוג אמינות 26.

סיטרואן קסארה - 178 פאונד - דירוג אמינות 33.

פורד פוקוס - 144 פאונד - דירוג אמינות 31.7.

מאזדה 323 (לאנטיס, בשבילך) - 319 פאונד - דירוג אמינות 32.6.

מיצובישי כריזמה - 324 פאונד - דירוג אמינות 36.87.

רנו מגאן (דור ראשון) - 245 פאונד - דירוג אמינות 73.2

פולקסווגן גולף - 279 פאונד - דירוג אמינות 82.

פולקסווגן פולו - 182 פאונד - דירוג אמינות 44.

(1 פאונד = 8.25 ש"ח)

תתעמק, ידידי הנחרץ, למשל בנתונים של סיטרואן קסארה ופורד פוקוס מול מאזדה 323 ומיצובישי כריזמה. אין לי ספק איזה מהשתיים מומחה כמוך היה פוסל על הסף.

... סטטיסטית ... הסיכוי לבקר יותר פעמים במוסך באוטו בן 6 גדול יותר ברכב כמו רנו, סיטרואן או פז'ו מאשר סובארו, טויטה ומיצובישי.

ולאור הנתונים שהבאתי, רואים כמה שעובדות לא מבלבלות אנשים שנולדו עם כל התשובות, כמותך.

לסיכום הדיון, קנה קורולה. סטטיסטית, היא לא תתקלקל לעולם, והחלפים שלה עולים כמו מסטיק.

תתחדש.

פורסם

ארנון רק להוסיף - מרווחי טיפול. קח לדוגמא את הC3\4 מול הסוזוקי סוויפט החדשה. לסיטרואן מרווח של פי 3 בין טיפולים תקופתיים. עדיין חושב שהסוזוקי יותר זולה לאחזקה? וזה עוד מבלי להכינס לביטוח שגם זול יותר משמעותית בC3 וC4

פורסם

1: ה RUNX עדיפה על הפוקוס הקודמת. מצד שני הפוקוס בקודמת הפסידה הרבה יותר מערכה של הRUNX וצריך לבדוק את פער השנים ולהחליט עם עדיף פוקוס חדשה יותר.

2: הפוקוס הנוכחית עדיפה במרווח כללי, בטיחות, אבזור, ונוחות נסיעה בעיר. לRUNX איכות עדיפה, מזגן, מושב אחורי נוח יותר (לשניים), מנוע/גיר עדיפים משמעותית.

פורסם

סה"כ הראנקס והפוקוס (הקודמת) זהות מאוד. הפוקוס תתנהג יותר טוב, הקורולה תהיה זריזה יותר ותשמור על ערכה הרבה יותר טוב.

ממליץ לך לעשות סיבוב ב-2 הרכבים ולהחליט מה יותר מתאים לך.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

2: הפוקוס הנוכחית עדיפה במרווח כללי, בטיחות, אבזור, ונוחות נסיעה בעיר. לRUNX איכות עדיפה, מזגן, מושב אחורי נוח יותר (לשניים), מנוע/גיר עדיפים משמעותית.

איכות עדיפה? מוכן לפרט?

המזגן של הRUNX יותר טוב? אפשר לדעת על פי מה אתה קובע את זה?

פורסם

אני לא בטוח האם בפוקוס יש בקרת אקלים.

לRUNX יש שתי גרסאות, LUXURY וGLI.

לדעתי הקורולה מפנקת יותר ויותר קל למצוא גרסאות מאובזרות (בעצם הRUNX תמיד מאובזרת - גרסת הGLI הרבה יותר נפוצה).

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

סובארו אימפרזה - 667 פאונד - דירוג אמינות 126.

תתחדש.

offtopic: אני מניח שמדובר ב- WRX ודומותיה, אני לא חושב שיש שם אימפרזה רגילה :wink:

ולכל מי שחושב שהקורולה מפנקת יש כנראה חסך רציני בפינוקים :lol:

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
offtopic: אני מניח שמדובר ב- WRX ודומותיה, אני לא חושב שיש שם אימפרזה רגילה :wink:

ולכל מי שחושב שהקורולה מפנקת יש כנראה חסך רציני בפינוקים :lol:

לא מניח, אלא עובדה. בבריטניה כמעט שלא נמכרות אימפרזות ללא מגדש טורבו.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

נפתח בהילכות תרבות דיבור.

זו לא הדרך לדבר בה אל מישהו שאתה לא מכיר, לא משנה כמה אתה חושב שהוא טיפש (והוא לא, Mind you, אבל זו לא הנקודה).

להיות מבולבול ע"י "מומחים" - כמו שאתה קורא להם, נראה לי שאתה מתכוון לעצמך.

במקום להתנשא ולזלזל, דבר לעניין.

דבר שני - ההשוואה שלי בהחלט מבוססת על ניסיון אישי - סוזוקי סוופיט מול פז'ו 306, שניהם היו בבעלותו של אחי במשך מספר שנים, וזו חוות דעתו. הוא בוודאי לא מומחה יודע-כל כמוך, אבל מכיוון שיש לו ניסיון בשני הרכבים, ומכיוון שהוא מתעניין כבר שנים רבות בתחום הרכב, אני מקבל את העדות שלו על זו שלך בכל מצב, ולו רק בגלל הטון המזלזל שלך.

אגב, אם עלות החלפים בפז'ו לא גבוהה בעיניך, קח פריט פעוט כמו תריס מזגן ותשווה אותו בין פז'ו (נגיד 307) וסוזוקי (נגיד סוויפט). קח את קצב תחלופת נורות לוח המחוונים באוטו כמו מרצדס לעומת רכב כמו לקסוס, למשל.

תחזור עם מספרים.

דבר שלישי - לפני שאתה מתנהג כמו עיתונאי פופליסט, תקרא דברים לעומק, ואל תחזור עם 40% מהמידע.

שמת לב, למשל, שכשמשווים את הלאנטיס, הקסארה והכריזמה, הם לא מתייחסים לאותו גיל רכב ? ואם ההפרש לא נראה לך משמעותי, תשאל את עצמך למה נותנים אחריות רק על 3 שנים ראשונות, ולמה ליסינג הוא לא ל-5 שנים.

אגב, המספרים שציטטת על הלינטיס הם לדגמים עד שנת 98. אם בוחרים Total), תקבל דירוג אמינות של 23 - למרות העובדה שהמאזדות זקנות ב-30%-50% מהמתחרות האירופאיות שלהם. אז תודה לך ששכעת אותי שאני צודק.

דבר רביעי וחשוב, אתה עונה על מה שלא שאלתי - התעניינתי לגבי 3 דגמים, אם יש לך מידע רלוונטי על שלושת דגמים אלו, אנא התייחס אליהם.

אתה מוזמן להעלות דגמים נוספים אם אתה חושב שהתעלמתי מהם, אבל בוא נשאיר את החינוך שלי להורים שלי, או לחילופין, לאנשים שיהיה לי מה ללמוד מהם בענייני התנהגות.

פורסם

הבה נסכם:

אולי אינך טיפש, אבל גם לא חכם מספיק בכדי להבין שניתן להיות אינטליגנט (כפי שאתה מעיד על עצמך) ועדיין לא להבין מאום בתחום ספציפי - כמו התחום עליו אתה מלהג כאן באריכות.

אין לך מושג במחירי חלפים של מכוניות אירופאיות ויפניות, אפילו שאחיך היה פעם בעליהן של פיז'ו 306 וסוזוקי סוויפט.

אני, למשל, לא מרשה לעצמי להיכנס לפורומים בנושאי חיות בית ולהתנסח באותה פסקנות מטופשת כמוך, למרות שלאמי היתה פעם חתולה סיאמית - לפי הלוגיקה שלך, זה כבר עושה אותי מומחה.

לעניין האתר שהבאתי - אתה קבעת בנחרצות שעלות חלפי אירופאיות "עולה לאין שיעור" על זו של יפניות.

הדיון הוא על עלות חלפים.

סייגתי מראש ואמרתי שאני מסתייג מחישובי האמינות שבאתר המדובר. האתר הזה הובא רק כדי להראות כמה שהטענה בדבר עלות החלפים מופרכת. נסה חיתוכים שונים (למשל המאזדה שחגגת עליה את "נצחונך") - שים לב שבין אם תבחר לאנטיס דור ראשון ובין אם תבחר לאנטיס Total, דבר אחד לא משתנה באופן מהותי - עלות תיקון בודד!

הבט בגולף משנתון 92-97. גיל ממוצע 6.1 שנים (יותר מכל היפניות שם) ועלות תיקון ממוצעת של 244 פאונד. פחות מלאנטיס. פחות מכריזמה. לא רחוק מקורולה. ומדובר בפולקסווגן - המכונית עם החלפים הכי יקרים ביקום - לפחות ככל שזה תלוי בישראלים.

אבל עזוב. אתה חכם, יודע כל, ולאחיך היתה 306. יש לך גם מידע בדוק על "קצב תחלופת נורות לוח מחוונים במרצדס מול לקסוס".

אתה מקצוען, ואינך זקוק לפורום חובבני כמו שלנו.

חוזר על המלצתי המקורית. קנה קורולה.

ומכיוון שברור שאין לנו עוד מה לתרום לך - ככלות הכל, לאחיך היתה 306, ואתה טוען שתריס מזגן של 307 מאוד יקר - הדיון הזה ננעל.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...