ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,594 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 965 צפיות
שלום לכם. חבר של אחותי מתלבט בין פיגו 206 חדשה לבין סובארו 2005 (אימפרזה) מה דעתכם ? יש לציין שהוא נוסע לרוב בעיר ,משפחה קטנה וגבוהה. מודה לכם מראש,שרון.
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 19 תגובות
- 10.2 אלף צפיות
שלום! אני ומשפחתי מתלבטים איזה רכב לקנות(2007 חדש) וכרגע שתי האופציות המרכזיות הם סובארו B4 ושברולט אפיקה התקציב הוא בסביבות ה160K והדברים החשובים לנו הם: בטיחות רכב חזק מפואר חסכוני אמינות אני מתלבט בין שתי הרכבים האלו וכמעט בטוח שזה יהיה אחד מהם אז התנאים הם יחסיים לגבי שתי הרכבים האללו ולא לגבי רכבים אחרים בקטגוריה. תודה מראש נ.ד.
הודעה אחרונה מאת yoelbe, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
ספורטיבית מהירה חסכונית אם יש משופרת אני חשבתי על האלפות הישנות או לנצ'יה משהו או רנו 5 טורבו או פיזו 106 איזה מכונית כדאי לקנות אוטו ראשון שלי :-)
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- 1 תגובות
- 945 צפיות
מבחינת אמינות וחיסכון (דלק+עלויות שוטפות) מה מבין הדגמים הבאים עדיף: (כולם ידניים כמובן) 1) דייהטסו שרייד - שנים 97-00 - נפח 1300 2) אופל קורסה - שנים 97 ומעלה נפח 1200 או 1400 (ואם כן מה עדיף משניהם?) 3) פולקסוואגן פולו - 2001 ומעלה נפח 1400 אשמח לכל תגובה סיפור הערה או הארה שיכולה לכוון אותי ולעזור לי בבחירה. תודה רבה מראש ויום נעים לחברי הפורום!
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ברצוני לדעת את חוות דעתכם על בדיקת הרכב הרכב הוא: מאזדה לאנטיס, 1997, 1.8, 167 אלף ק"מ, מחיר 29K
הודעה אחרונה מאת yigaljet, -
- 2 תגובות
- 838 צפיות
שלום לכולם, יש לי פאסאט 1998 טורבו בנזין על הכוונת (ידנית) ומאחר שחיפוש בפורום לא העלה דבר אבקש את עזרתכם. האם מגדש הטורבו בפאסאט סובל מאורך חיים קצר? ואם-כן, מהי עלות שיפוץ המגדש במכונים שאינם מורשים ע"י היבואן {יש לי נסיון מר ויקר עם מוסכי צ'מפיון}? חוץ מהטורבו, שהבנתי שהוא די בעייתי, האם ישנן מחלות נפוצות נוספות בפאסאט מהדגם הנ"ל? בתודב מראש למגיבים!
הודעה אחרונה מאת מועדון סאאב, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 703 צפיות
אז ככה...אנחנו מוכים את האוטו הישן שלנו (פולו שנת 2003 75כ"ס) ואנחנו מחפשים רכב בתקציב של עד 75000 אין צורך ברכב גדול בשביל המשפחה כי לרוב אני נוסע עם האוטו שלי אחי ואחותי לא ממש נוסעים עם אמא שלי. אמא שלי נוסעת יותר עם הרכב לעבודה וחזרה ואולי לארוחות עם המשפחה אבל זה שטויות.. אנחנו מחפשית רכב שנראה צעיר כמובן 5 דלתות משנת 2005 ומעלה ואוטומט אם צריך עוד פרטים אז תגידו לי ואני יוסיף תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 1 תגובות
- 976 צפיות
שלום מה עדיף אם מחפשים משפחתית עד 50K. מיצובישי סופר לנסר, הונדה סיוויק, טיוטה קורולה, ניסאן אלמרה, סיטרואן קסרה, דייהו לאנוס, ניסאן סאני, שברולט קוואליר, פורד פוקוס, סובארו אימפרזה. איזה מהם עדיפה ובאיזה פרמטרים?
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
שלום לכולם אני מתלבט לקראת קנייה של גולף...שאלתי פונה לבעלי הגולף 1.6 FSI...איך הסחיבה של האוטו והאם הוא עצל? כמו כן האם שווה להתאמץ ולקחת את ה2.0??
הודעה אחרונה מאת shoster, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
ראיתי רישיון רכב שכתוב עליו : "בעלים קודמים,השכרת רכב" האם זה בגלל שהיד הקודמת הייתה חברת השכרה וברגע שיחליף עוד יד הכיתוב יוסר או שהכיתוב הזה ישאר תמיד ברישיון?
הודעה אחרונה מאת oren1001, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, אני מחפשת רכב קטן ידני או אוטומט. חשוב לי מה שחשוב לכולם: 1. חסכוני בדלק 2. בטיחותי 3. נוח 4. תחזוקה זולה באיזה רכבים אתם ממליצים לי להתמקד (כמו שאמרצי אני די אבודה )?
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי יעוץ בקשר לרכב יוקרה עד 70 אלף שקל חשבתי על A6 או 528 99-2000 *(יש לי את כל הזמן שבעולם לחפש יד ראשונה ושמורה) * הפחד הכי גדול שלי הוא הירידת ערך שיש למכוניות האלה אז חשוב לי משהו משהו ש"ישמור על המחיר שלו" תודה לכולם מראש על היעוץ אשמח לקבל עצות לרכבים אחרים במחיר הזה
הודעה אחרונה מאת ben-ben, -
- 3 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
יש לי הצעה לרכישה בהזדמנות סיטרואן קסארה 2004 בנזין 1600 סטיישן. האם יש למישהו מידע על הרכב . על מה להקפיד בבדיקה ומה הסחירות שלו בשוק . תודה
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 2 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אחרי שמכרתי את הרכב שלי (בשעה טובה) חיפשתי אקסנט בת שנה שנתיים קיבלתי הצעה מהסוכנות בחדרה (שגם יש לה מחלקת טרייד אין) רכב מליסינג עם 45000 שנת 2006 כרגע הם מתקנים מכה במכסה מנוע (למרות שהרכב נקי מתאונות לדבריהם והמכה ממש קטנה) הם מציעים אחריות יבואן ודורשים מחירון פחות 15% מה דעתכם? על מה לשים דגש ומה להיזהר? מישהו מכיר מכון בדיקה אמין באיזור חדרה-פרדס חנה? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת שי, -
-
- אחראי פורום
- 0 תגובות
- 860 צפיות
שלום כולם, חבר לעבודה התלהב מהפורסטר, ובגלל שיקולי תקציב החליט לחפש דגם לא מוגדש. ליתר דיוק, מדובר על הדגם השני מתוך השלושה שנמכרו/נמכרים בארץ, כלומר הדגם שהיה לפני הנוכחי (אני לא סגור על השנים בהן שווק פה). הרכב אמור לשמש בעיקר נסיעות עירוניות, אבל מדובר במשפחה בת 5 נפשות שמטיילת המון (כלומר, נחוץ תא מטען גדול שיש בסובארו) והבחור עצמו הוא רוכב אופניים כפייתי (cross countrey), אז יהיה שימוש ליכולת השבילים של האוטו. כיום כל התחביבים הנ"ל נדחסים בקושי לתוך קורולה. השאלות שלו ושלי - צריכת הדלק לא בעייתית? בכ"ז רכב לא קל עם רק 125 כ"ס. ובנוגע לסחיבה? ההילוכים ארוכים , ממה שאני זוכר מכמה שעות על הטורבו. החששות לגבי הטורבו נכונים? (יקר לאחזקה, צריכה מופ…
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
איך האוטו רנו 19 מנוע gtx הוא לא יקר כל כך בן 8 ל11 האם הוא שווה את המחיר ?? האם הוא אמין (יחסית למחיר)? האם הוא מהיר(שוב יחסית למחיר)? תודה לעוזרים
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 902 צפיות
היי, אבא של חבר מעוניין לרכוש רכב באיזור ה 30K-40K שנתון מעל 2000. אוטומט בלבד בעל אמינות גבוהה ובעל צריכת דלק סבירה-חסכונית. כל רעיונות\עצות\המלצות ועוד מידע שיוכל לעזור לי יתקבל בברכה. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת roei, -
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם. יש לי תקציב של 22אלף שקל לקניית רכב שיהיה שלי פרטי אני בן 23 והרבה המליצו לי על הונדה. אתמול הלכתי לראות הונדה סיוויק האצ'בק שנת 93 עים מנוע 1500 האוטו חיצונית היה די נחמד אבל לא ממש סיפק אותי מבחינת כח\מהירות. אני אשמח עים תוכלו להמליץ לי פה על רכב בתקציב הזה שיש לי. חשוב לציין שזה יהיה אוטו בבעלות שלי ככה שברוב המקרים אני נוסע לבד ולא עים משפחה או משהו. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת orturbo, -
- 10 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אני מחפש רכב משפחתי בעיקר לנסיעות בין עירוניות, חשוב לי שיהיה אמין וחסכוני (דלק, מוסך) ובכלל לא משנה לי ביצועים/נוחות. בגלל שיש לנו ילדה עם אופציה להרחבה בקרוב, מכוניות מיני כמו פונטו או פיאסטה לא באות בחשבון. המליצו לי על בלנו, אפלאוז או 323. אם יש למישהו המלצה על אחת מהן או אפילו משהו אחר- סבבה. יום טוב!
הודעה אחרונה מאת PorSche-911, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
מחפש מכון בדיקה מומלץ לפני קנייה באיזור קרית גת . תודנ.
הודעה אחרונה מאת fixxxer, -
- 3 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם, נתקלתי במודעה מסקרנת ב"יד 2" (מצ"ב) - ונטו CL1800 מיד שניה עם קילומטרז' סביר וגיר ידני, מודל 96. הבנתי שה-Vento הוא אחד האנדרדוגים במשפחת VAG, למעשה גולף עם בגאז' המהווה מציאה פוטנציאלית. חיפוש בפורום אחרי מידע נוסף לא הניב הרבה תוצאות, ולפיכך אני מבקש שתחוו דעתכם בנושא. שאלותיי העיקריות נוגעות למנוע: האם יש לו תכונות בולטות, לחיוב או לשלילה? האם הוא עצל או נמרץ בצורה יוצאת דופן? לפי מה שראיתי בקארפוליו, מדובר במנוע עם 90 כ"ס ו-14.5 קג"מ. האם זה מדוייק? בנוסף: האם מדוייק שעל דגם זה ישנן 2 כריות אוויר ו-ABS? האם תעריפי הביטוח לדגם זה סבירים או חריגים? אם יש לכם עצות או דגשים נוספים, בבקשה תוסיפו. כל תגובה עוזרת. בתודה מראש!
הודעה אחרונה מאת CH@OS, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום חבר'ה. אני מעוניין לרכוש וולו 40s דיזל שנת 03-02, האוטו יעשה 40 אלף בשנה, והייתי מעוניין בחוות דעת על הרכב. מוסכים, ביטוח, אחזקה, חיסכון, היא גם ידנית. תודה! ושבת שלום!
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
האם יש 1.6 V16 ופולו GTI? מה ההבדל בניהם? האם יש להם אותו מנוע? אותה צורה? מהו טווח המחירים והאם זה אותו רכב בכלל? בכל אופן במקרה ואלה שני רכבים שונים, כמה עושה ה1.6 V16 מ0 ל100? (במצב בו יש לה 100 כ"ס) וכמה עושה הGTI.? מדובר בשנתונים 97-2000. ומי שיכול להעלות תמונות של GTI אני ישמח!
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מחפש רכב במחיר של עד 11 אלף (ישנם עוד 3 ליישור קו) על איזה רכבים להתמקד ומה יש לבדוק בהם חוץ מבדיקה של מכון? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת volvo 240, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לאחרונה מצאתי בלוח מודעות מאזדה לאנטיס שנת 1997. הלכתי לראות אותה, נראת די טוב, נוסעת בסדר. מנוע 1800. אבל מה שחשוד בכל העיניין הזה הוא שהמוכר רוצה 27K בלי בדיקה ו30K אם בדיקה. אני לא מצליח למצוא סיבה לתנאי חוץ משלאוטו יש מלא פגמים. האם זה בסדר שהמוכר שם תנאי כזה ?
הודעה אחרונה מאת gozal, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום ! אין לי את הכלים לנתח את אבדן הערך בין שתי המכוניות הנ'ל. נניח וקונים מודל 06 של אימפרזה או לנסר. מי לדעתכם תשמור טוב יותר על המחיר. לא הצלחתי להעדיף אחת מהשתיים וכאן נכנס שיקול זה כשיקול אחרון ומכריע . תודה אילן
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 0 תגובות
- 763 צפיות
האם יש 1.6 V16 ופולו GTI? מה ההבדל בניהם? (במקרה שאין 1.6 V16 אז מה ההבדל בין 1.6 רגילה לGTI? ) כמה כ"ס יש לכל אחת מהן? כמה עושה ה1.6 V16 מ0 ל100? (במצב בו יש לה 100 כ"ס) וכמה עושה הGTI.? מדובר בשנתונים 97-2000. תודה מראש!@
הודעה אחרונה מאת מאור ספיר, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
האוטו הוא פונטו ספייס 2002 יד 1 עבר 117359 ק"מ האוטו בלי תאונות אבל רשמו שיש הרבה תיקונים והמחיר הוא 22,500 ש"ח התוצאות מצורפות www.angelfire.com/oz/kids0/test_punto_1.2.rar כדי להוריד את הקובץ צריך ללחוץ על הקישור עם לחצן ימני בעכבר ולעשות שמירת יעד בשם! ויש גם אוטו שני פונטו ספייס 2002 יד 3 עבר 80,000 קילומטר שמה הוא קיבל פחות תיקונים והמנוע חדש. אבל הרכב עבר תאונה מקדימה שמורידה מהערך והמחיר שלו 28,000 ש"ח www.angelfire.com/oz/kids0/punto2.rar
הודעה אחרונה מאת stio, -
-
גולף כדאי או לא?
מאת F82K-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני נהג חדש ומתלבט אם לקנות גולף 1.6 או 1.8 בין 1998-2000 אין לי מכונית ספיציפית שאני מעונין לקנות אלא פשוט שמעתי המלצות על המכונית עצמה אבל גם שהיא בולעת דלק בכמויות אני אשמח אם למישהו יש עצה אם בכלליות גולף מכונית טובה וכדאית לקניה לנהג חדש תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ZaKKu, -
-
רכב לנהג בודד ב 45K 1 2
מאת sagi-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
קצת רקע - נהג בן 20.5, מקווה לסיים תקופת נהג חדש בסיום השנתיים, עוד חודש וחצי. נסועה יומית של 2*20 ק"מ לעבודה, 2*35 ק"מ 3 פעמים בשבוע ללימודים. מעריך קילומטרז' שנתי של כ20K בשנה, לרוב בתנועה בינערונית זורמת. הרוב המוחלט של הנסיעות כנהג בודד ברכב. כרגע נוהג ברנו קליאו 96 ידנית (מישהו מחפש?) ודי מסתדר. בחודשים האחרונים הקילומטרז' החודשי גדל בהרבה, לכן התחלתי לחשוב על השתדרגות. הדרישות מהרכב אינן רבות. כרגיל, עדיף שיהיה אמין, חסכוני ובטיחותי ככל הניתן. שיפור בנוחות ביחס לקליאו יתקבל גם הוא בברכה. אסתדר עם גיר רגיל. לא מחפש מכונית ספורטיבית, אך גם לא עגלה משמעממת מדי. התקציב גמיש למדי. נתחיל באיזור ה 45K. אני קורא באופן סדיר את הפורום ונברתי בארכיונים ל…
הודעה אחרונה מאת sagi, -
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 1,862 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- milser
- נירו72
- ypz
- carprob7
- Night Driver
- yosefW
- FROGIE
- PASHUT
- davemustaine87
- biggie
- גולדן191
- nio