ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,594 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום. אני ואבא מעוניינים להחליף את המכונית הקיימת שלנו, שהיא פורד פוקוס 2004. במשהו יותר טוב/חדש. הדרישות מהאוטו הן: 1. אמינות (חשבנו בהתחלה על מגאן II חדשה עם הנחת "חבר" אבל לאחר הבירור על תקלות החשמל היא ירדה מהפרק) 2. טיפולים לא יקרים (בפוקוס מחיר טיפול 15000 הוא באיזור ה 650 ש"ח) 3. צריכת דלק נמוכה (ברמה של הפוקוס, שהיא עושה בערך 11-12 ק"מ לליטר במעורב) 4. ישיבה נוחה וגבוהה ותמיכה טובה לגב התחתון. אני חשבתי על סובארו B4 שנת 2004, שעלותה באיזור ה 95000 ש"ח. רציתי לדעת איך היא מבחינת הדרישות? כמו-כן אשמח אם מישהו יוכל להמליץ על עוד מכוניות שכדאי להסתכל עליהן. * מספר הנוסעים ברכב לרוב יהיה בין 1 ל 2 מבוגרים, ומידי פעם בין 3 ל 5 מבוגרים. הנסי…
הודעה אחרונה מאת yuvalrubi, -
- 1 תגובות
- 845 צפיות
רציתי לשאול ולדעת האם פג'ו 106 ראלי דור שני מודל 97' הוא רכב אמין , חזק , יש לי אופציה לקנות את הרכב הנ"ל עם 119,000 ק"מ,כל החלקים אורגינליים והיא בצבע לבן בעל האוטו רוצה עלייה 21,000 ש"ח ? אם אפשר לקבל גם נתונים טכניים על האוטו אני אשמח תודה רבה על העזרה
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בוקר טובב ........ יש לי בסביבות 3-4 אלף שקל ואני מחפש אוטו ישן לעשות ממנו באגי .. האם יש לכם איזה אוטו להמליץ עליו במחיר הזה ? בנתיים אני בכיוון של אופל קאדט שנת 88 מחברה של אמא שלי עשה מנוע לפני שנתיים הנעה קידמית מה אתם אומרים על האוטו הזה ? יש עוד הצעות ?
הודעה אחרונה מאת volvo 240, -
נתחיל מן התקציב, שעומד על 55K ש"ח. ההבדל במחיר הריאלי של הקניה (כולל אי-הסחירות של הפונטו) הוא כ-10 אלף שקל. אלא אם כן גם ה-206 נמכרת מתחת למחירון. הרכב אמור להיות מהנה, חזק מספיק להחשב רכב ספורטיבי (או הוט האץ'), אך עם זאת עלות הטיפולים השוטפים לא תהיה גבוהה מדי. וכאן כמדומני נופלת הקליאו, אך אשמח אם תתקנו אותי. הטיפולים בפונטו אינם יקרים כל כך, מתקרבים מאוד למחיר של משפחתומטית, אך ישנה הבעיה של הוריאטור שנכנסה למשוואה גם כן. על הטיפולים ב-206 לא שמעתי, אך אשמח לקרוא ולדעת יותר ממי שבעלים של אחת או מכיר בעלים. האם ה-206 מצדיקה של ההבדל (10K) במחיר אל מול הפונטו מבחינת התנהגות וביצועים? או שבהחלט ניתן להסתפק בפונטו? הרכב היחיד שגם נכנס למשוואה הוא …
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 0 תגובות
- 787 צפיות
מה לעשות, צריך 7 מקומות. איך צריכת הדלק, איך הגירים האוטומטיים? תודה פריאל
הודעה אחרונה מאת פריאל, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, הייתי רוצה לקבל חוות דעת על פולקסוואגן גולף שנת 2000, 2.0 ליטר. שווה את הכסף? צריך להזהר בקניה שלה מסיבות מסוימות? בעיות נפוצות בגולף? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת "IcE", -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
לחברי הפורום שלום. אנחנו מתכננים לקנות אוטו משפחתי חדש ומטלבתים בין שני הרכבים האלה. ברמת העקרון אבא שלי היה בטויוטה ועשה נסיעת מבחן על הפריוס, והוא שם מקדמה על אחת שנת 2008 שאמורה להגיעה עוד חודש וחצי חודשיים, והוא יכול לבטל ולקבל את הכסף בחזרה משום שבטויטה עוד לא נתנו לו מחיר לדגם ה 2008. ברגע שהוא מקבל את המחיר של דגמי ה 2008 אז יש לו שבוע להחליט עם הוא רוצה את האוטו או לא (הוא שם מקדמה על האוטו בגלל שזה האחרון שנשאר להם במלשוח הזה בצבע שחור). עכשיו היום הייתי בסובארו ולקחתי נסעית מבחן על ה B4 (מדובר על דגם ה 2 ליטר) והאוטו הרגיש לפי דעתי מצויין ומאוד התרשמתי ממנו. עכשיו רציתי לדעת, מה עדיף מבין שני הרכבים? ועם מישהו יודע מה היא בערך הצריכת דלק של הסובארו B4…
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
סתם וויכוח, מי מהן יותר מתנהגת, ומה הם הייתרונות של אחת על פני השנייה? GTI עם מנוע MI16 1900CC או 106 ראלי MK2 מנוע 1600CC כמובן. תודה למשתתפים בדיון!
הודעה אחרונה מאת ofir, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
האם משהו שמע משהו? האם זה יכול להשפיע על המחיר בעתיד
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
-
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לחברי הפורום שלום, לאחרונה התחלתי לחפש רכב מיד שניה,עם דגש על ארופאיות ידניות משנות ה-90. המועמדת הראשונה - סיטרואן ZX וולקן 2.0i שנת 93 שהייתה ברשות נהג יחיד כל השנים. בעקבות הצורך לעשות בדיקה מכנית לפני קניה, חיפשתי מישהו שמכיר את הדגם והיצרן ויוכל לתת חוות דעת רלוונטית ואולי אף הערכת מחיר ליישור קו ותיקונים שאני אצטרך לעשות בהמשך. בפנייתי לאוטוריטה בני ל., הסתבר לי שהוא לא עושה בדיקות, אלא רק מתקן ומייעץ במידת הצורך. אנשי מוסך שאפט טרם החזירו לי תשובה מדוייקת, אבל אני די בטוח שגם משם לא תבוא הישועה. אני יכול בהחלט להבין את שני בעלי העסקים הנ"ל - סביר להניח ש"בדיקת קניה" מתפרשת אצלהם כלקוח שמחפש מציאות ובא אליהם עם שאלות בסגנון "כמה אני יכול לה…
הודעה אחרונה מאת ofir, -
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם אני עומד להיות בעל משפחה של 6 נפשות איזה רכב מומלץ לקנות עד 90k ? תודה
הודעה אחרונה מאת מיצובישי, -
- 3 תגובות
- 954 צפיות
אני צריך רכב שיכול להוביל לעיתים רחוקות גם דברים שיש להם גובה קצת יותר מבגאז' של סובארו DL סטיישן. האם יש רכבי סטיישן עם בגאז' קצת יותר גבוה? איזה רכב כדאי לקנות אם אני מחפש עלות אחזקה נמוכה וצריכת דלק חסכונית? האם עדיף מסחרי קטן או סטיישן? אני מניח שאעשה בסביבות ה - 20 אלף ק"מ בשנה.
הודעה אחרונה מאת gaiah0, -
ניסן מקסימה
מאת חלומין-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
נפח 3000 שנה 95 אמינות? תאוצה? תקלות?
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 12.8 אלף צפיות
שלום. אשמח לקבל המלצות חמות וקרות על שני הרכבים הנ"ל בסכום של עד 60K(+/-). כיום אני נהנה מרנו סניק שנת 2001 אך עתה זקוק ב"ה ל-7 מקומות + מקום למטען משפחתי (עגלות, מזוודות וכדומה). נוסע בשנה כ- 27K ק"מ בעיקר נסיעות בין עירוניות. אישתי, מתוך ניסיון, לא מסתדרת עם גיר ידני לכן דרוש לי אוטומט דווקא. נא להתייחס לאמינות, עלות אחזקה, מרווח פנימי, נוחות נסיעה או כל נושא אחר. תודה מראש לכל המתייחסים. רמי.
הודעה אחרונה מאת ULY, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ה2000 הוא הדגם החדש או שמדובר על אותו הדגם ?
הודעה אחרונה מאת Bula, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
זקוק לחוות דעת בנושא קניית לנצ'יה תמה 93 יד 2 גיר ידני 180 ק"מ של שכן שמורה מכאנית ומטופלת בצורה מעולה יש להשקיע רק על קוסמטיקה כגון צבע חדש. אוטו מדהים נוחות נסיעה מעולה אוטו יפה. האם כדאי לרכוש אחת כי שמעתי רבות על תקלות רבות ברכבים כאלו למרות שהסיטרואן שהיתה לי היתה רבות במוסכים.... תודה על תגובתכם.
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
- 0 תגובות
- 940 צפיות
שלום לכולם, ברשותי כ- 90,000 לרכישת רכב. לאחרונה קראתי ושמעתי ממקורות שונים כי אופל אסטרה מהדגם החדש הינו אוטו מוצלח למדי ועשוי להוות אופצייה מעניינת לתקציב שלי. אני מחפש אוטו צעיר, נוח, מרווח (גובהי כ-1.90 מ') ואיכותי. האם זה נכון והאסטרה עדיפה על דגמים יותר "קונבנציונלים" כגון RUN-X, אופטרה, ודומיהם בקבוצה? אעריך מאד חוו"ד מקצועית. בתודה, נדב.
הודעה אחרונה מאת nadavs, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הי, קראתי לא מזמן שמודל 2008 אמור להכנס בחודש מאי, כלומר בעוד חודש. האם זה נכון? מתי נראה במחירון לוי-יצחק ירידת מחיר לדגמי יד-שניה (משנתון 2007 ומטה)? מוטי
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מישהו יכול להאיר את עיניי לגבי צריכת הדלק של הרכב הנ"ל לא מצאתי את הנתון שנראה לי מציאותי בגוגל אני מדבר על דרך עירונית תודה מראש
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם. אני צריך אוטו טוב שיחזיק לי לשנה הזו ולשנה הבאה (אחרי זה אני ימכור בגלל הצבא). אני מחפש אוטו שיהיה טוב גם לנסיעות קצת יותר ארוכות מהרגיל (בית - בצפר - עבודה - חברים) כמו למשל נסיעה מירושלים לתל אביב (וחזרה D= ), או אפילו קצת יותר. העיקר שיהיה אוטו טוב שלא יראה הרבה מוסך... כן כן אני יודע שאלו בקשות גדולות מאוד לתקציב שלי אבל זה מה שיש.. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת kawasaki, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אוטו בתור התחלה לרכב ראשון,ידני,פג'ו 306. מהו המחיר ששווה רכב כזה ? אני יכול להוציא 10 אלף מכיוון שאני מתגייס עוד מעט,האם בסכום הזה אפשר לקנות רכב כזה? והאם שיש חלון נפתח בגג המכונית זה עולה יותר כסף ?
הודעה אחרונה מאת adir1989, -
רכב מנהלים מליסינג 1 2
מאת e_r- 20 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
זקוק להמלצה לרכב מנהלים מליסינג. הדרישות הן (לפי חשיבות): - רכב נוח (לא להרגיש את נפלאות מע"צ). - מרווח מאחור (כמה שיש יותר מרווח מאחור, יותר טוב). - כוח. לא צריך לעשות מ0 ל100 ב5 ש' אבל גם שלא ירגיש "עצל". לשם השוואה הרכב אמור להחליף קאיה קרניבל שמאוד מרוצים ממנה. תודה לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת eyalzo, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
לארחנוה נוצר הצורך להחליף לרכב, לרכב גדול יותר. שתי האפשריות שאני כרגע רואה הם: לקנות רכב משפחתי בערך ב- 70,000 ש"ח. או לשלם סכום התחלתי של בערך 35,000 ש"ח ולשלם כל חודש כ- 1000 ש"ח ל- 3 שנים . חברים המלצות בבקשה נתן
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
למי שמבין בבקשה! אני שואל את זה מבחינת שוק בלבד כל דבר אחר אני יודע על שתיהם את מה שצריך לדעת (זה ככה מראש) אז... מבחינת שוק ותחזיות לשוק(עוד כמה שנים) איזה מהן תהיה לי יותר קל למוכר 1.6 ידנית או אוטו' שמתי לבד שרובם ידניות אבל יש לא מעט אוטומטיות.. זהו השאלה שלי היא למי משתיהן יש יותר שוק ? תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת oba3k, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
כרגע עומד על הפרק ג'אז דמיו אולי HRV ממש מבולבל אני מחפש רכב עם צריכת דלק נמוכה לא גדול למשפחה אני גר באיזור הררי הרכב אמור לעמוד ב100-150 ק"מ יומי וכמובן חלקים זולים הרכב עני מקווה שישרת אותי כמה שנים 5 לפחות אני מקווה אם יש לכם המלצות אחרות אני גם פתוח לשמוע המון תודה גיא
הודעה אחרונה מאת Niv A, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אז ככה יש לי פיאסטה שנת 95 כשנה וחודשיים. הוצאתי עליה 4000 שקל בשנה הראשונה על תיקונים,צמיגים וכל מה שקשור לחלקי חילוף. המכונאי שלי היום ביצע בה טיפול עשרת אלפים,ואמר לי שצריך לעשות קלאץ',ושהבולמים חלשים. ושזו תהיה השקעה של לפחות 2000 שקל על שני הדברים האלה. לכן הוא הציע למכור את הפיאסטה שלי.ד"א במחירון נדמה לי שהיא שווה משהו כמו 13.5 אלף שקל. (ד"א בשלי יש תוספת אזעקה). הוא הציע לנסות למכור אותה ב13,ואת האלפיים שקל שהייתי אמור להשקיע בתיקונים להוסיף,לחפש ולקנות רכב מתקדם יותר ב15,כמובן שלא במחיר מחירון,אלא רכב במחיר הזמנות וכדומה. ד"א את הרכב שלי קניתי ב8 אלף,כשהמחירון היה 14 אלף. באמת שאין ברכב שום בעיה חוץ מהחלפת בולמים וקלאץ'. מה לדעתכם כדאי…
הודעה אחרונה מאת Zboy, -
-
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, יש באפשרותי לרכוש אופל אסטרה אוטומטית שנת 95 בעלת קילומטרז' נמוך מאוד. הרכב מיועד לשמש כרכב שני. אשמח לקבל כל מידע שהוא לגבי הרכב החל מכדאיות הקניה וכלה בדברים שכדאי לבדוק ברכב זה לפני הקניה. יתקבלו בברכה גם רעיונות לרכבים משפחתיים אחרים בתקציב של 20000 (תא מטען הוא תנאי הכרחי). תודה.
הודעה אחרונה מאת knadav, -
פגיע בשלדה
מאת Mr.VaS-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם. ברצוני לשמוע את דעתכם, חברים יקרים בנושא הפגיעה בשלדת הרכב. כפי שידוע לכם ברכבים חדשים, אין כבר שלדה, אלא קורות. אך עדיין בבדיקות קנייה המילה "שלדה" מופיע ומפחידה אותנו כל פעם שאנו מחפשים לקנות רכב. כידועה לכם, יש כמה רמות פגיעה והם: משמעות גבוהה, בינונית, נמוכה ושולית. הרי שפגיעה שולית, היא פגיעה בקורת אורך לפני או אחרי קו גלגלים שאיננה משפיעה כלל על התנהגותו של הרכב בכביש או שחיקת הצמיגים. פגיעה זו יכולה להיות ממכה או אפילו מעלייה על מדרכה (קצות שלדה). האם האיתם מוכנים לרכוש רכב עם משמעות שולית בשלדה? האם זה היה משפיע אליכם לא לרכוש רכב זה? מב דעתכם?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחר שביררתי את כל העניינים הכספיים הנוגעים לטיפולים ואחזקה שוטפת של הרכב הנ"ל, התחלתי לבדוק ברצינות את המכשול האחרון בדרך לחלום - ביטוח. כפי שצפיתי ושמעתי - מחירים אסטרונומיים לגיל שלי (אני בן 22 - המחירים נעים בין 10 ל-14). התחלתי לחשוב על דרכים להוזיל את המחיר והבנתי שאם אצרף לדוגמא את אבא שלי (מעל גיל 40 ללא תביעות ב-10 שנים האחרונות) , המחיר יוזל משמעותית מאוד. מה דעתכם? האם נכון הדבר? לכמה אוכל להוריד את המחיר? תודה מראש לכולם.
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
- 0 תגובות
- 830 צפיות
215000 ק"מ יד 3 ריפודים על הפנים מקדימה טורבו חיצוני יפה שנת 95 האם הגיר הולך מהר במכוניות האלו לאחר 215K מה האורך חיים של הטורבו מה הצריכה בכביש מהיר במיהירות עד 120 האם החלפים באמת יקרים והאם ניתן להשיג בקלות מפירוק? וכמובן איך ניתן לשפר אותה במחיר סביר מבלי שהרכב יתפרק אם משהוא יודע כמה הוולוו עושה מ0-100 גיר אוטומט תודה
הודעה אחרונה מאת חלומין,
-
מי מחובר 59 משתמשים רשומים, 14 אנונימיים, 1,665 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- spring
- pasat04
- Rשף
- רפי לין
- om2
- גולדן191
- נירו72
- אריה שאג
- santiago
- hwgeek
- D4K
- mottis