ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,589 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מה אתם אומרים על הרכב הזה? יש לי אחד בעיר מודל 90 מנוע 1600 הזרקה(מנוע חדש מלפני שנה) מה החסרונות, יתרונות שלו? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
-
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מחפש מידע על רמת הגימור של הקורולה 2004 בדגמי ה-SUN וה-GLI כפי שנמכרו בארץ... אנחנו עומדים לרכוש כזה רכב ואני רוצה לדעת את ההבדלים בין הסוגים האלו.... תודה לכל מי שיוכל לעזור
הודעה אחרונה מאת TRISOMY, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 8 אלף צפיות
עד כמה היא חסכונית????? ועד כמה ההבדל בין הדגם 1200 ל1400 האם יש הבדל משמעותי?
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
-
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אשמח לקבל חוות דעת על הרכב הנ"ל מדובר ברכב משנת יצור 2000, מנוע 2000 ועבר 129000 ק"מ. כמו כן אודה על קבלת נתונים טכניים כגון :1.) הספק כ"ס ? 2.) מומנט מירבי ? 3.) בסיס גלגלים ? ועוד... בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת White-Night, -
כריזמה אייר?!
מאת audi A8- 13 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
יש לנו אופציה לרכוש מיצובישי כריזמה אייר 2004 יד שנייה, ליסינג לשעבר, ב30 אחוז פחות מהמחירון,הרכב במצב טוב,קילומטרז' טיפה גבוה מהממוצע. ידוע שהכריזמה היא לא בקטגוריה העליונה של הרכבים המשפחתיים מאותו שנתון-מאזדה 3,קורולה(פוקוס ירדה מטעמי יופי חיצוני ומגאן בגלל אמינות מפוקפקת),אך מצד שני היא זולה מהם ביותר מ15 אלף ש"ח. ערכתי חיפוש ולא מצאתי הרבה מידע על הרכב. איך האוטו ביחס מחיר-תמורה והאם ההורדה היא סבירה נוכח העובדה שהרכב חסר שוק ומליסינג?
הודעה אחרונה מאת blavie, -
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
יש לי הונדה סיויק שנת 2003 סדאן, ברישיון כתוב: "דגם: ES56 , רמת גימור LS איזה הודנה זאת LS או ES.
הודעה אחרונה מאת אבולושיין, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם ישנם הבדלים חיצוניים בדגם הנ"ל בין השנים 96-2001? יש הבדל משמעותי בין מנוע 4.0 ל4.4? יש למישהו כאן נסיון עם הרכב הזה?
הודעה אחרונה מאת לירן_ל, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי לכולם, קודם כל סליחה על כך שנפתח עוד שרשור לקניית רכב בתקציב כזה, כמו אלף אחרים. הספקתי לקרוא המלצות בפורום, אך עדיין יש כמה דברים שלא הצלחתי לקבל עליהם תשובה.. בכל אופן, אשמח לקבל קצת עזרה בקניית רכב קטן כאשר הצורך העיקרי הוא נסיעה לעבודה וחזרה (בסביבות 30 ק"מ ביום). חשוב לי שהמכונית תהיה זולה לאחזקה (עד כמה שאפשר), חסכונית ואמינה. תקציב: 30-40K, אין בעיה גם לעלות ל50K גיר: אוטומט (בלבד !) שנתון: עדיף 2000 ומעלה נפח מנוע: 1300-1400 הנה האפשרויות שידועות לי או שקראתי עליהם בפורום: 1. דיהאטסו שרייד \ סיריון - שמתי לב שממליצים כאן הרבה על הסיריון, הבעיה היחידה היא שאני ממש לא אוהב את איך שהיא נראית. יש לאמא שלי שרייד (מודל 93) שהיא די מרוצה ממנה, …
הודעה אחרונה מאת ned, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום, אני מבקשת עזרה בבחירת רכב חדש. זו תהיה המכונית הראשונה שלי. אני אהבתי את פולקסווגן פולו וחשבתי לקנות את דגם 2008, אבל קראתי באתר אינטרנט שונים הרבה תגובות שליליות על אמינות רכבי פולקסווגן ועל בילויים מרובים במוסך. כמו כן, אבקש חוות דעת גם לגבי הונדה גיאז, שגם היא באה בחשבון. אשמח אם תוכלו לייעץ לי, תודה.
הודעה אחרונה מאת dorie, -
-
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, רציתי להתייעץ אתכם בנוגע לבדיקת רכב שעשיתי. פיאט פונטו שנת 2000. האם המשמעות שימיו של המנוע ספורים? ->נזילות שמן/מנוע שורף שמן הרכב נסע כ 100000 ק"מ
הודעה אחרונה מאת tamir_hoo, -
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מעוניין לקנות רכב זה וצריך את עזרתכם תודה.
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 1 תגובות
- 745 צפיות
שלום אני כרגע חייל שמעוניין לקנות רכב לנסיעות קצרות יום יום, ואני מתלבט בין כמה סוגים של רכבים: פיג'ו 205- בשנתונים 92-95 ואני מתלבט בין הדגם 3 דלתות לדגם ה5 דלתות יש הבדל בשוק שלהם כשאני ירצה למכור, יש למישהו המלצות? סובארו ג'אסטי- מחירון גבוה שנתונים 90-92 רכב אמין מאוד אך יקר לרכישה וזול לאחזקה. מישהו יכול לכוון אותי פחות או יותר לאיזה רכב ומאיזה שנה עדיף כי למשל אני יודע שהפיג'ו משנת 94 כבר לא מצוידת בקרבורטור אלא בהזרקת דלך חד נקודתית, האם זה משפיע על צריכת הדלק ומשנה משהו?
הודעה אחרונה מאת מיצובישי, -
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בחרתי לא ללכת על טאטא. הנדירות שלו והקושי למצוא אקזמפלר במצב טוב הכריעו את הכף. אני שוקל ברצינות מוסו. למייטב זכרוני יש למוסו כמה גילגולים. אם מישהו יודע מה השינוים ובאלו שנים בוצעו? אני מעוניין להתחיל לכוון את עצמי לשנתון מסויים. אם בוצעו שינויים חשובים אני מעוניין לקחת אותם לתשומת ליבי. בסיס טוב לשיפורים אני מניח שיש (דנה 44 מאחורה אני כבר יודע). אך מה הסרן הקדמי, יחסי העברה ..? מודה מראש על הסיוע בברכה mush
הודעה אחרונה מאת amitt, -
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם ביום רביעי נסעתי לאשקלון על מנת לראות רכב עד שמצאתי גולף קופה MK4 מנוע 2.0 ידנית בצבע אפור נסעתי מפתח תקווה לאשקלון במיוחד בשביל הרכב ראיתי אותו התלהבתי ממנו הרכב נוסע טוב נראה טוב אבל דבר אחד הפחיד אותי שהמוכרים הם שני סוחרים,אמרתי לעצמי ניתן לזה נסיון קבעתי עם הבחור ליום שישי בבוקר שיבוא לפתח תקווה לבדיקה ואמרתי לעצמי שבכל זאת אני מעדיף לבדוק יותר לעומק את הרכב עשיתי בירורון לפי מספר הרכב והרכב יד 7 3 הבעלים האחרונים מכרו את הרכב בצורה כזאת הראשון מכר אחרי חודש הבחור שאחריו אחרי 35 יום והבחור שאחריו מכר אחרי 8 ימים משהו מכיר את הרכב ויודע את הסיפור שלו? אני פשוט לא מפסיק לחלום על הבובה הזאת וכלכך מציק לי שהבעלים היה צריל לשקר לי בכל זאת אני …
הודעה אחרונה מאת truejoker, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, ראיתי אתמול ברחוב פולו דור 2 ( 3 דלתות, דגם "קופה" ) שנת 92 למכירה. חלפתי על פניה בנסיעה, לאחר כ 100 מטר קלטתי, מה ראיתי וחזרתי. המכונית נראית טוב מאוד, אין מכות, צבע (אפור כהה מאוד) לא שרוף, בפנים נראית שמורה. מספר הרישוי מסתיים ב 15. היום התקשרתי למוכר, שמעתי את הסיפור הרגיל - הרכב לא שלי, אני מוכר בשביל חבר. כמעט בוודאות לא מדובר בסוחר, כי הבחור (נשמע איש מבוגר רוסי) לא מנסה לפחות בטלפון להסטיר פרטים, וכשהוא לא ידע פרט מסויים על הרכב, ישר אמר לי את זה. מה שהצלחתי לבבר משיחת טלפון : הרכב יבוא אישי. תאריך רישום בארץ - בשנת 2001. המוכר לא יודע, מאיפו הרכב הגיע. הרכב יד שנייה בארץ, ברישין מופיע "בעלים קודמים 01". מה היה בחו"ל - לא ברור. ל…
הודעה אחרונה מאת oren1001, -
-
- 1 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
ידוע גם בשם באפולו מה רמת האמינות של כלי זה? האם גם הוא סובל מהתחממיות כמו אחיו המגנום? האם שווה להעיף מבט על רכבים כאלו עם 350000 ק"מ והלאה? תודה לעונים !
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ואיך הן ?
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, בן דוד שלי החליט לקנות גולף 1.6 ידנית 2001, ביום שישי היינו בבדיקה עם האוטו. להלן התוצאות: מנוע, מערכת קירור, מערכת דלק, מערכת הצתה - לבדוק טיימינג, חסר שמן מנוע, לתקן ולכוון מערכת דלק כללית, לתאם מנוע. סרן קידמי ומערכת היגוי - לתקן ולכוון פרונט, חופש משולשים במתלה, חופש במערכת היגוי + רעש משאבה. שילדת מרכב (משמעות נמוכה) - תיקון תאונה בחזית, לחיצות פח, הוחלפו חלקי מרכב מחוברים בברגים, תיקוני פח וצבע סביב. מערכת בלמים - רעידות בבלימה צמיגים קדמיים פגומים (לא יודע למה - למרות שיש בהם עוד הרבה "בשר") מצמד מפריד גבוה (בלאי), חופש בדיפרנציאל. ק"מ: 102 אלף יד 3. מישהו יכול להסביר מזה חופש משולשים במתלה? אשמח לשמוע מה א…
הודעה אחרונה מאת beresford, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
איזה טרקטרון אני יכול לירכוש בסכום של עד 5000 שקל? וכמה בערך עלות התחזוקה של טרקטורון לשמך שנה נגיד? כמה עולה לעשות לטרקטרון טסט?
הודעה אחרונה מאת snir55, -
-
- 2 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אני ניגש לבדוק מחר קסנטיה שנת 99, נפח 2000 אוטומט, 110קמ. מנוע נקי, משאבה הידראולית חדשה. אוטו שמור פנימי וחיצוני. האם כדאי???
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי לכן: רציתי לקבל דגשים והמלצות לבדיקה מכאנית ראשונית לפני לקיחה למכון בדיקה. אגב,הבנתי שפתיחת מכסה מילוי שמן והשפרצה של שמן החוצה ממנו(מזרקה) לא אומרת כלום (ב-במוו 97 1.9) ??? האם ירידת סל''ד פתאומית בפתיחת אותו מכסה (מנוע קר) מעידה על משהו?
הודעה אחרונה מאת avwv, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
כרגע יש לי פולו שנת 2002 1.4 אוטומט,בנזין. אני מאוד מרוצה ממנה אבל ההורים מעונינים לקנות אותה ממני, ומי שאני שאסרב. התקציב הוא בין 50 ל-60 גג,כאשר אני מעדיפה להישאר בסביבות ה50. רצוי לא לרדת בשנתון מתחת ל01. הייתי מרוצה מהסחיבה של הפולו,אני מחפשת רכב שיסחוב באותה המידה,שיהיה אמין ונוח לנסיעה, שיזלול דלק אם אפשר פחות מהפולו ועדיפות לסופרמיני. אין לי ניסיון לא עם היאריס ולא עם הסריון,עזרה?
הודעה אחרונה מאת RS, -
שלום, אני מעוניין לקנות רכב משפחתי חדש בתקציב של 120K עד 140K. אני לא כ"כ מבין במכוניות ואשמח לשמוע את המלצותיכם. בנתיים שמתי עין על הסיביק החדשה אבל היא מגיעה רק 2-3 חודשים לאחר ההזמנה (מה שמוסיף לי עוד המון ביזבוזים על מוניות/שכירת רכב). בקיצור, מה הרכב המשתלם והאמין ביותר בתקציב הזה?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
שברולט אלרו
מאת Big Chevy- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 12.3 אלף צפיות
לאחר כמה חודשים של חיפושים החלטתי ללכת על אלרו הבעיה היא שאני לא יודע על איזה מנוע ללכת 3400?2400? יש הבדל בין רמות הגימור? אפשר בבקשה נתונים לגבי 2 המנועים? יש בעיות אמינות? תודה רבה לכל העוזרים. (עשיתי כבר חיפוש ולא מצאתי תשובה מדוייקת לשאלות שלי)
- 0 תגובות
- 966 צפיות
הרכב שנת 96 מנוע 2.0 ללא טורבו אוטומט כדאי? לא כדאי? מישהו מכיר ? יש בעיות או דברים מיוחדים שכדאי לבדוק? חייב את עזרתכם! תודה.
הודעה אחרונה מאת gilad3044, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום רב, אני חדש פה וצריך יעוץ חשוב. אני חושב לקנות C5 מליסינג (1800 סמ"ק מודל 2004). גיליתי שהמנוע שלה נפתח: החליפו לה בוכנות וראש מנוע. כמו כן פתחו לה את הגיר כדי להחליף אטם כלשהו. הרכב עשה כמאה אלף קילומטר והשאלה שלי אם להתרחק מהאוטו או לראות זאת כיתרון כלשהו כי המנוע הוא "כמעט חדש". אשמח לקבל הערות, הצעות תודה מראש
הודעה אחרונה מאת שמוליק חסון, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום. אני ואבא מעוניינים להחליף את המכונית הקיימת שלנו, שהיא פורד פוקוס 2004. במשהו יותר טוב/חדש. הדרישות מהאוטו הן: 1. אמינות (חשבנו בהתחלה על מגאן II חדשה עם הנחת "חבר" אבל לאחר הבירור על תקלות החשמל היא ירדה מהפרק) 2. טיפולים לא יקרים (בפוקוס מחיר טיפול 15000 הוא באיזור ה 650 ש"ח) 3. צריכת דלק נמוכה (ברמה של הפוקוס, שהיא עושה בערך 11-12 ק"מ לליטר במעורב) 4. ישיבה נוחה וגבוהה ותמיכה טובה לגב התחתון. אני חשבתי על סובארו B4 שנת 2004, שעלותה באיזור ה 95000 ש"ח. רציתי לדעת איך היא מבחינת הדרישות? כמו-כן אשמח אם מישהו יוכל להמליץ על עוד מכוניות שכדאי להסתכל עליהן. * מספר הנוסעים ברכב לרוב יהיה בין 1 ל 2 מבוגרים, ומידי פעם בין 3 ל 5 מבוגרים. הנסי…
הודעה אחרונה מאת yuvalrubi, -
- 1 תגובות
- 845 צפיות
רציתי לשאול ולדעת האם פג'ו 106 ראלי דור שני מודל 97' הוא רכב אמין , חזק , יש לי אופציה לקנות את הרכב הנ"ל עם 119,000 ק"מ,כל החלקים אורגינליים והיא בצבע לבן בעל האוטו רוצה עלייה 21,000 ש"ח ? אם אפשר לקבל גם נתונים טכניים על האוטו אני אשמח תודה רבה על העזרה
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בוקר טובב ........ יש לי בסביבות 3-4 אלף שקל ואני מחפש אוטו ישן לעשות ממנו באגי .. האם יש לכם איזה אוטו להמליץ עליו במחיר הזה ? בנתיים אני בכיוון של אופל קאדט שנת 88 מחברה של אמא שלי עשה מנוע לפני שנתיים הנעה קידמית מה אתם אומרים על האוטו הזה ? יש עוד הצעות ?
הודעה אחרונה מאת volvo 240, -
נתחיל מן התקציב, שעומד על 55K ש"ח. ההבדל במחיר הריאלי של הקניה (כולל אי-הסחירות של הפונטו) הוא כ-10 אלף שקל. אלא אם כן גם ה-206 נמכרת מתחת למחירון. הרכב אמור להיות מהנה, חזק מספיק להחשב רכב ספורטיבי (או הוט האץ'), אך עם זאת עלות הטיפולים השוטפים לא תהיה גבוהה מדי. וכאן כמדומני נופלת הקליאו, אך אשמח אם תתקנו אותי. הטיפולים בפונטו אינם יקרים כל כך, מתקרבים מאוד למחיר של משפחתומטית, אך ישנה הבעיה של הוריאטור שנכנסה למשוואה גם כן. על הטיפולים ב-206 לא שמעתי, אך אשמח לקרוא ולדעת יותר ממי שבעלים של אחת או מכיר בעלים. האם ה-206 מצדיקה של ההבדל (10K) במחיר אל מול הפונטו מבחינת התנהגות וביצועים? או שבהחלט ניתן להסתפק בפונטו? הרכב היחיד שגם נכנס למשוואה הוא …
הודעה אחרונה מאת sronis,
-
מי מחובר 30 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 1,637 אורחים (הצג רשימה מלאה)