Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב משפחתי חדש ב- 120-140

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז ככה, אני לא מבין גדול במכוניות ואני צריך לקנות אוטו למשפחה

:)

התקציב הוא סביבות ה- 130 אלף ואפשר לחרוג (למטה או למעלה... אבל לא יותר מדי).

אני מחפש אוטו אמין, שלא יהיה יותר מדי במוסך. מצד אחד אני מחפש אוטו די חזק (בכל זאת צריך להנות ממנו, לא?) אבל מצד שני שלא יאכל יותר מדי דלק, שיהיה מאוזן.

עד היום הייתה לי מזדה 323 1.8L ודי אהבתי אותה (את העוצמה ואת צריכת הדלק), אז אני מחפש משהו דומה מהבחינה הזאת.

אנא מכם, התחשבו בי... אני לא מבין יותר מדי

:)

סיוויק LS, זה האופציה הכי משתלמת במחיר עד 140 אלף.

אני לא מבין את הממליצים האלו שאומרים פוקוס, או מאזדה. מה כל גולש בפורום הזה מקבל זריקה נגד הונדה?

מה יש לכם?

איך אפשר להמליץ על מזדה, כאשר יש את האופציה של סיוויק.

מנוע 2.0 של מזדה לא מתקרבת לביצועים של מנוע 1.8 של סיוויק ומצד שני, מנוע של סיוויק חסכוני כמו מנוע 1.5

מרווח הכי גדול בקבוצה.גיר אוטומט עם 5 הילוכים.

מיוחדת. שזה לא פחות חשוב בעדן של הליסינג.אמינות ללא תחרות.

תרוא לי משהו במאזדה, או פוקוס שעדיף על סיוויק.

ולא צריך להזכיר בכלל את המחיר. בתוספת של כמה שקלים, גם מקבלים הרבה יותר.

ומי זרק שם על בטיחות? מה קרה, 4 כוכבים כבר לא מספיק?

95% מהרכבים עם 4 כוכבים ופחות. חוץ מזה, US הדגם 4 דלתות זכה ב5 כוכבים.

לא שזה משנה. יש רכבים שקבלו 4 כוכבים רק בגלל שלא היה זמזם של הרצועות. אז בלי מסכנות מיותרות בבקשה.

אולי אני נשמע כמו איזה סוכן של הונדה, אבל אני לא. אני רק אומר דברים אובייקטיביים.

רכב נוסף שאני יכול להמליץ, הוא הג'טה . לא יודע על המחיר שלה, אבל מהבדיקה שעשיתי, היא המתחרה האמיתית והיחידה לסיוויק.

Omnia mea mecum porto

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גודפלאש - אתה טוען לאובייקטיביות אבל גם אומר דברים לא נכונים, למזדה יותר הספק, יותר מומנט, בסל"ד יותר נמוך, ונתון האצה מהיר יותר מ-0 ל-100 מלסיוויק. ובכל מקרה הסיוויק אפשרות הגיונית לחלוטין ומומלץ לבדוק גם אותה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לטעמי, המאזדה גם יותר מהנה לנהיגה מהסיוויק.

כרגע יש לנו מאזדה 3 1.6, כרכב ל5 אנשים (לא נמוכים במיוחד), ואנחנו מאוד מרוצים.

לאבא שלי לא חסרות בעיות גב, והנוקשות של הרכב (והוא אכן נוקשה יותר מחבריו) לא מפריעה בכלל.

כפי שנאמר כבר, תעשה נסיעת מבחן, ותראה מה דעתך.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

סוף סוף מישהו אובייקטיבי.

נכון, לא דייקתי ,כי אני לא מועדכן. היתי בטוח שמדובר על מנוע 2.0 מהדור הקודם. עדיין, יש הרבה דברים אחרים שיש לקחת בחשבון.

תשים לב לכמה דברים חשובים. מהירות מקסימאלית רק 180 קמ"ש שזה אומר משהו על מקדם גרר, או גיר עם רק 4 הילוכים וצריכת דלק בהתאם.

עוד דבר חשוב, ירידת ערך. כל שנה חברות ליסינג משחררות את הרכבים שלהם לשוק המשומשות.

תחשוב מה זה עושה למוכר פרטי

Omnia mea mecum porto

פורסם

תשים לב לכמה דברים חשובים. מהירות מקסימאלית רק 180 קמ"ש שזה אומר משהו על מקדם גרר, או גיר עם רק 4 הילוכים וצריכת דלק בהתאם.

שיט, אי אוכל ליסוע באוטובאהן רק 180.

באמת עדיפה הסיוויק.

ברצינות - הפרט הזה הוא לא הכי רלוונטי בעולם, גם עקב העובדה שבגרסת ה1.6 הרכב יותר מהיר מזה (נבדק בימי טיפשות נעורים).

לגבי הגיר עם 4 הילוכים - אתה צודק, אבל הוא לא רע בכלל (אופי פעולה).

לגבי צריכת דלק, שמעתי תלונות לפה ולשם. שלנו עושה 1-11, ושל חבר עושה הרבה פחות (סגנון הנהיגה שלו די דומה לשלי, אבל כמובן שאני לא יכול להתחייב על כל דקה שלו ברכב).

לגבי גרסת ה2.0 - אני בטוח שלא חסרים בפורום אנשים שיכולים להעיד בנושא.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

אתם סתם הולכים פה ראש בראש- נראה שפותח השרשור כבר דיי סגור על רכב, ומה שעוד יותר ברור הוא שהוא לא יודע האם זו תהיה הסיוויק או המאזדה...:?:

לי יש שאלה אחרת אליו - למה דווקא רכב חדש? ולמה אתה כלכך סגור על מזדה 3 \סיוויק ?

מה זה בין 120 ל140 ? ב120 אתה יכול אולי לקנות אלנטרה - ב140 אתה גם מגיע לC4 ומעלה...

אפשר לקנות היום המון המון רכבים יד2 שעדיין באחריות ולחסוך ים של כסף על ירידת ערך- מונדאו 2.0 B4 ועוד.

פורסם
שיט, אי אוכל ליסוע באוטובאהן רק 180.

.

שמת לב להבדל ,מה המהירות מקסימאלית אומרת לי ומה לך?

ממליץ לך גם להבין מה שאתה קורא.

מהירות מקסימאלית זה מדד מאוד חשוב. לא, לא בגלל שרוצים להגיע לזה.

Omnia mea mecum porto

פורסם

היי, זה אני מהשרשור עם הסיוויק TYPE R והגולף GTI. זוכר מה היה שם? זוכר איך עשית צחוק מעצמך? אז למה עוד פעם?

מהירות מקסימאלית זה מדד מאוד חשוב. לא, לא בגלל שרוצים להגיע לזה.

תאמין לי שהמאזדה לא מגיעה ל180 קמ"ש בגלל מקדם גרר, אלא בגלל יחסי העברה קצרים. יש לזה יתרונות ויש לזה חסרונות. בתור מישהו שחי "על הקצה" כמוך ונוהג במכונה קיצונית ורוצחת (הטייפ ערס), אתה בוודאי אמור להבין.

המאזדה מאובזרת יותר, עם ביצועים עדיפיםף בטוח מתנהגת יותר ולדעתי גם נראית טוב יותר. וחברות הליסינג לא מחזיקות בגרסאות שני ליטר.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
חברות הליסינג לא מחזיקות בגרסאות שני ליטר.

לחבר שלי יש מאזדה 3 2.0L, מניו-קופל.

ובנוסף, הנה ציטוט שלי משרשור אחר:

ע"פ נתוני יצרן, המאזדה צורכת 8.5 ליטר לק"מ בנסיעה עירונית, ו-15.4 ליטר לק"מ בנסיעה בינערונית. ואילו הסיויק, ע"פ נתוני יצרן, צורכת 10.5 ליטר לק"מ בנסיעה עירונית, ו-19.6 ליטר לק"מ בנסיעה בינערונית. ברור לי ששני הנתונים אופטימיים למדי, אבל בכ"ז לא ניתן להתעלם מההבדל המוחשי.

מבחינת ביצועים, אגב, ע"פ נתוני היצרן, הסיויק סוגרת 200 קמ"ש, בעוד המאזדה סוגרת 185 "בלבד". מכיוון שבתאוצה למאה המאזדה דווקא יותר מהירה, אני מניח שהיתרון של הסיויק הוא דווקא באווירודינמיות ובהילוך הנוסף, מה שבוודאי משפיע על תצרוכת הדלק.

עדיין לא ציינתי שהסיויק הרבה יותר מרווחת מהמאזדה, ובפרט ליושבים מאחור.

הנתונים לקוחים מאתר מוטוקאר.

פורסם

ROEE כתב:

וחברות הליסינג לא מחזיקות בגרסאות שני ליטר.

גם לחבר הפורום ELIBABA, יש אחת מליסינג אם אני לא טועה.

פלאש האלוהים - תודה על ההמלצה, אבל אני כבר משתדל לממש אותה שנים רבות. בד"כ גם מצליח :lol: .

גם הלוטוס אליז סוגרת 200 קמ"ש (הדגם 1800 משנת 96).

היא גם במקרה מגיעה ל100 קמ"ש בפחות מ6 שניות.

היא גם חלשה מההונדה.

אתה רואה, יש הרבה נתונים שמשפיעים כאן, מעבר למקדם הגרר (שאין לי מושג מהו בשני הרכבים האלו).

PUG-306 XSI MK2

פורסם

חברות הליסינג "מחזיקות" גם:

טוארג

דיסקברי 3

גולף GTI

קליאו ספורט (הייתה לחבר פורום)

מרצדסים

וכו'.

אולי לא הבהרתי את עצמי, הכוונה ב"מחזיקות" הייתה למכונית שמצויה בציי הרכב במספרים גדולים. עם כל הכבוד, המאזדה 3 שני ליטר לא עונה להגדרה הזו.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

הייתה פה שאלה כל כך פשוטה והגיונית, עדיין לא הבנתי איך כמה מבאי הפורום הצליחו לצאת מפרופרציות.

לפותח השרשור: שווה לחכות לסיוויק חודשיים שלושה, באמת רכב טוב (רק התרשמות מנסיעת מבחן לא יכול להעיד על אמינות).

רק קח בחשבון שני דברים:

1.הביטוח היקר ביותר בטווח המחירים הזה.

2.אצלי החודשיים הפכו לחצי שנה כך ועוד בסוף השנה הקלאנדרית- מה זה לנעים!!!.

GOLDFLASH:

אני חייב לא להסכים אתך:

באמת ההונדה נוסעת טוב אבל נסעתי גם על מאזדה 2.0 והראשונה ממש לא משאירה אבק לאחרונה-חבל שאתה יוצא בהצהרות כל כך גורפות.

ועוד:

אמינות ללא תחרות? מאיפה המידע? הרכב חדש לגמרי מאין לך לדעת איזו אמינות הוא יפגין לאורך השימוש?

ומאיפה בוצאת את העובדה שהונדה אמינה ללא תחרות?: טויוטה, ניסאן, מאזדה פחות אמינים?

לפותח השרשור:

קורולה 2008 תעבור שינוי חיצוני יסודי ותקבל מנוע עם 125 כ"ס. תבדוק גם את האופציה הזאת.

רונין-רוכב ללא אופנוע

פורסם

[quote=יבין;1254077]ROEE כתב:

גם לחבר הפורום ELIBABA, יש אחת מליסינג אם אני לא טועה.

פלאש האלוהים - תודה על ההמלצה, אבל אני כבר משתדל לממש אותה שנים רבות. בד"כ גם מצליח .

גם הלוטוס אליז סוגרת 200 קמ"ש (הדגם 1800 משנת 96).

היא גם במקרה מגיעה ל100 קמ"ש בפחות מ6 שניות.

היא גם חלשה מההונדה.

אתה רואה, יש הרבה נתונים שמשפיעים כאן, מעבר למקדם הגרר (שאין לי מושג מהו בשני הרכבים האלו).[/quote]

אני אמרתי שזה לא רק בגלל המקדם הגרר, אלה גם יחסי ההברה, או אחד משנהם. ואתה סתם מזלזל בנתון הזה.

בהונדה השקיעו הרבה שעות בתכנון אווירודינאמי של סיוויק.

כך דוגמה , דגם עם 5 דלתות. למה אתה חושב אין מגב בחלון אחורי?

כי לא צריך. צורת אוירודינתית של סיוויק החדשה לא מייצרת מערבולת. ובוץ ומים לא מלכלכים את החלון. אבל זה סתם דוגמה.

יש עוד הרבה דוגמאות בדגם היברידי.

הכוונה שלי הייתה, שגם מקדם וגם יחסי ההברה משפיעים ישירות על צריכת הדלק.

ואם כולם היו רק מתייחסים למה שבחור ביקש, התם מבנים שזה נתון חשוב בשבילו.

ולROEE

אומנם ההודעה שלי נמחקה, אבל היא עדיין בתוקף.

Omnia mea mecum porto

פורסם
GOLDFLASH:

אני חייב לא להסכים אתך:

באמת ההונדה נוסעת טוב אבל נסעתי גם על מאזדה 2.0 והראשונה ממש לא משאירה אבק לאחרונה-חבל שאתה יוצא בהצהרות כל כך גורפות.

ועוד:

אמינות ללא תחרות? מאיפה המידע? הרכב חדש לגמרי מאין לך לדעת איזו אמינות הוא יפגין לאורך השימוש?

ומאיפה בוצאת את העובדה שהונדה אמינה ללא תחרות?: טויוטה, ניסאן, מאזדה פחות אמינים?

.

היי

אני לא מזלזל בשום דבר.

כמו שתיקנתי את עצמי, חשבתי על מנוע 2.0 של מאזדה דור לפני.הייתי בטוח שזה אותו מנוע ב3

לכן, מנוע של מאזדה והביצועים של מאזדה סברים.

אבל, כל הבלגן קורה בגלל חוסר הבנת הנקרא בסיסית של כמה אנשים, ואי התייחסות לשאילה של פותח .

אם תראה את הדרישות של הבחור, אתה תראה שסיוויק מתאימה לו בדיוק. לפי כל הפרמטרים.

לגבי אמינות. הרכב כבר יותר משנה על הכביש. נמכרו המון יחידות בכל העולם.

יש כבר אשרות סקרים שרק מצדיקים מה שאני אומר. בנוסף לכל, יש את ההיסטוריה של דגמים הקודמים.

ובנוסף, לא אמרתי שזה יותר אמין מיצרן אחר (למרות שאני יודע שכן) הכוונה היא שרכב מאוד אמין.

מה שנכון זה שצריך לקחת נסיעת מבחן בכל מקרה.

Omnia mea mecum porto

פורסם

GODFLASH כתב:

אני אמרתי שזה לא רק בגלל המקדם הגרר, אלה גם יחסי ההברה, או אחד משנהם. ואתה סתם מזלזל בנתון הזה.

בהונדה השקיעו הרבה שעות בתכנון אווירודינאמי של סיוויק - כמו כמות ניכרת של יצרנים

כך דוגמה , דגם עם 5 דלתות. למה אתה חושב אין מגב בחלון אחורי?

כי לא צריך. צורת אוירודינתית של סיוויק החדשה לא מייצרת מערבולת

אולי חשבת על יחסי העברה, אבל דיברת על מקדם גרר. קורא מחשבות אני לא.

וברכב של 180 אש"ח, הייתי מצפה לפחות למגב אחורי אחד (עם ספויילר שמצמיד אותו לחלון ברוורס).

בכל אופן, אנחנו סתם טוחנים פה מים, ולא מוסיפים לשרשור.

PUG-306 XSI MK2

• תוכן חדש...