Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. יש לי דהייטסו אפלאוז שנת 93, הגיע זמן להחליף, במיוחד לאחר תאונה.

אני מחפש רכב זול להחזקה ובעל צריכת דלק נמוכה. הרכב הוא בעיקר לשימוש יחיד (יחיד) אך מידי פעם משמש גם את המשפחה המורחבת. לצערי אני לא מבין כלום במכוניות. התקציב שלי הוא עד כ-100000 ש"ח, אך ממש לא חייב להגיע לסכום הזה.

בינתיים ראיתי אופציה של קניית סובארו אימפרזיה חדש ב106000 ש"ח. וגם יעצו לי לקנות יונדאי גוטס משומשת (50000?). אני יודע כי ההבדל הוא גדול. לא אכפת לי לשלם סכום התחלתי גבוה יותר אם לאחר מכן זה יתבטא בפחות דלק וביטוח נמוך יותר.

אני מקווה שהובנתי. ותודה רבה על עזרתכם.

פורסם

באופן כמעט גורף עדיף לקנות רכב בן שנתיים שלוש שאיבד ה"מכה" של ירידת הערך אבל הוא עדיין חדש יחסית ולכן מודרני למדי (על כל ההשלכות) ואמינותו צפויה להיות סבירה.

לשלם סכום התחלתי גבוה יותר במחשבה של חסכון בעלויות אחזקה זוהי מחשבה לא נכונה. אם תשקיע 100000 ש"ח מול 50000 ש"ח ההפרש הוא 50000 ולא תכסה אותו לעולם בעלויות אחזקה. מכונית ממוצעת עולה לאחזקה (כולל ירידת ערך) בין 1500 ל-2500 שקלים בחודש, אז תעשה את החשבון לבד אם לחסוך את ה-50000 האלו או לא.

אנא פרט דרישות מהרכב (אימפרזה היא משפחתית וגטס היא סופר-מיני, למשל) כדי שאפשר יהיה לעזור יותר. כך נוכל לכוון אותך למשומשת בעלות של נניח 70-80 אלף שקלים שתתאים לך יותר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה

הדרישות מהרכב:1. חסכון: הן בדלק הן בביטוח. 2. נוחות ואמינות. אני משתמש בעיקר לנסיעות קצרות (רעננה- ת"א) אך גם מידי פעם לנסיעות יותר ארוכות (ירושלים...). 3. גודל הרכב. אינני צריך רכב משפחתי גדול כי הוא משמש בעיקר רק אותי, אך אני תוהה האם יש הבדל בין החזקת רכב גדול יותר (משפחתי) לקטן יותר. הרכב משמש קרובי משפחה מידי חופש.

תודה רבה

פורסם

לצרכים כאלו, כפי שהגדרת, אני אישית הייתי קונה פיאט פנדה חדשה עם הילוכים ידניים רגילים.

תצרוכת הדלק שלה בנסיעות בינעירוניות הנה כ 20 ק"מ לליטר, ואחזקתה זולה ויש לך מענה לשני רצונותיך העיקריים, רכב חדיש וחסכוני.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

בהחלט יש הבדל בין אחזקה רכב משפחתי ורכב קטן (סופר-מיני). לא תמיד ההבדל ענק, אבל ברובם המוחץ של המקרים הוא קיים. רכב קטן יותר יהיה לרוב חסכוני יותר, הביטוח שלו זול יותר, הטסט זול יותר והטיפולים גם. זה יכול להתבטא בכמה אלפים בשנה, וזה משמעותי.

דווקא על הפנדה אני לא ממליץ כיוון שבאמת מדובר במכונית בסיסית מאוד. המודל חדש ועלויות האחזקה נמוכות ביותר, אבל בנסיעות בין עירוניות היא מאוד לא נעימה ובכלל התחושה בה היא של רכב עירוני נטו. אם אתה חושב בכיוון כדאי מאוד לעשות נסיעת מבחן קודם (בכלל זו עצה טובה).

בכל מקרה, ב-50000-80000 שקלים אפשר למצוא המון מכוניות סופר מיני מצוינות במודלים חדשים למדי (שנתיים-שלוש). לא חייבים להסתפק ביונדאי גטס, שהיא מאוד בסיסית וסתמית. אפשר לחפש פיז'ו 206, סיטרואן C3 או רנו קליאו (עדיף בתיבה ידנית), או טויוטה יאריס, סקודה פאביה, דייהטסו סיריון (החדשה) ועוד.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...