ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,594 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
נאמר לי שיש שיטה דרך סניף הדאור לבדוק את שמות הבעלים הקודמים של הרכב לפי מספר רישוי האם זה נכון ובמה זה כרוך בתודב ברקי
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 2 תגובות
- 906 צפיות
שלום, אני מחפש מכונית משפחתית שהבטיחות היא מעל לכל. עם זאת חשוב גם שתהיה אמינה וחסכונית. הרכב ישמש כרכב שני בבית לנסיעות יחסית קצרות. אך ורק אוטומט ואין צורך במנוע יותר גדול מ1600(חסכוני) חשוב שתהיה ממודל 2000 ומעלה, התקציב הוא בסביבות ה40 אלף. שוב הבטיחות היא הדרישה העיקרית. כרגע הכיוון הוא רנו מגאן, עוד הצעות ועצות יתקבלו בברכה. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מעוניין לרכוש רכב שטח בהשקעה של כ- 120000ש"ח קיבלתי המלצה לרכב סוזוקי גרנד ויטרה 1600 אם תוכלו ליעץ לי ? - תודה
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לקחתי פונטו 05 (יד שנייה - 1 ליסינג) עם 58 אלף קמ לבדיקה. להלן התוצאות, בשבילי זה סינית. מה אתם אומרים? מנוע - רעש אביזרי מנוע/רצועה, רטיבות, רעש שסתומים קרור - סתימות ברדיאטור, חימום יתר לתקן סרן קדמי והיגוי - כיוון מתלה קדמי, נקישות יתר, רעש יתר מתלה אחורי, נקישות יתר מערכת היגוי שלדה נקייה מרכב - תיקוני צבע קטנים, פנלים, חלון שהוחלף גיר - נקישות והחלקות יתר, מעיכות באגן, רטיבות מה אתם אומרים? לי זה נשמע מפחיד מכיוון שאני לא מבין כלום. יש פה משהו רציני?מה העלויות של כיוון הפרונט ותיקון מערכת הקרור? בקיצור - לקחת או לא?אני די אובד עצות
הודעה אחרונה מאת BMW, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום ברצוני לרכוש רכב ספורט בעל כוח (לא מפלצת בעלת 5466414 כ"ס כמו סובארו טורבו למינהם) וזה הרכבים שחשבתי לקנות 1) גולף gti 87-86 (בעדיפות ראשונה גם בגלל המחיר שקיבלתי וגם בגלל שאני נורא אוהב את עיצוב הגריל ) 2) קורדו 1800 עם מגדש 3) גולף vr6 חזקה מאוד אבל בקושי יש כאלה בלי תוספת מיתרות והיא בעדיפות אחרונה גם בגלל הדלק 4) פיאט קופה (הבנתי שיש כמה דגמים מישו יכול לעזור לי אם זה?) 5)אלפא רומאו gtv טורבו 96:| 1)רציתי לדעת איך מכוניות אלה מתנהגות בכביש? ואם יש להם שוק ? 2)איזה הנעה יש לכל אחת מהן ?( ניסית לחפש בגוגל ולא מצאתי ) ואם עדיף אוטו בעל הנעה אחורית ? ואם כן למה ? ותודה מראש נ ב חשבו שחברה מבוגרים בעל ניסיות יענו…
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
קניתי רכב חדש מהיבואן וברשיון הרכב מופיע "ברכב בוצע תיקון קוד שנת יצור במס' שילדה" מי יוכל להסביר לי משמעות הדבר הן לגבי תקינות הרכב ולגבי הסחירות *** עריכה - משתמש יקר, אנא הקפד יותר על כללי הניסוח הנהוגים בפורום - אם כולם היו כותבים כותרות ריקות כמו "רכב חדש", היה מאוד קשה למצוא משהו מועיל. תודה! ***
הודעה אחרונה מאת elie2, -
שלום, לאור התעניינות בקניה של רכב מבין השתיים המצויינים בכותרת התייעצתי עם כמה אנשים. את האמת? זה רק בלבל אותי יותר. הבהרה קטנה: אני לא מתכוון לקנות חדש מהיבואן אלא יד שניה. עכשיו, חלק מהאנשים ששאלתי נדבקו לסטיגמה הישנה של יפני - אמין , צרפתי - תעשה איתה פתיחות מהבית למוסך, לא יותר. קיבלתי עצות כאלו ואחרות שסותרות אחת את השניה במלוא מובן המילה. חלק אמרו לי שהסיוויק יותר מהירה.. חלק אמרו הקליאו ספורט. שאלתי הפשוטה: לפני שנכנס לחוות דעת, מי מהם יותר מהירה? מבחינת ביצועים תכל'ס, מי יותר טובה? ועכשיו נגיע לעניין הדעות האישיות.. המלצות? מצטער על החפירה המטרידה, אבל עם השרייד אני לא נשאר.
הודעה אחרונה מאת NMP, -
דובלו, קנגו, ברלינגו, פרטנר - מה לבחור?
מאת Guest stas1980-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
הגיעה הזמן לרכוש רכב, ומה שאכי נרעה לי זה טנדרון. אבל אם תקציב של 40K אני מוגבל לדגמים של 2000-2003 מה שהכי מעניין אותי זה אמינות ועלות נמוכה של טיפולים וחלפים, מכיוון שרכב מהשנים שעלה כבר עבר לפחות 200,000
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 1 תגובות
- 967 צפיות
שלום לכולם, הודעה ראשונה שלי כאן בפורום, אני סטודנט אשר הולך להשקיע את מרבית חסכונותיו בקניית רכב שמצאתי, פג'ו 306 דיאמנט ידנית שנת 1997 1600, אני מבקש מכם חוות דעת על הרכב, האם יש לו בעיות ידועות מראש? על הרכב עצמו? חסכוני? וכל עצה והערה אחרת שתוכלו לתת, אשמח לתגובות מהירות מצדכם, חייב להחליט מחר תודה רבה, רון
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
- 2 תגובות
- 766 צפיות
שלום לכולם, אני חושב לקנות 97 MG והייתי שמח לקבל קצת מידע על האוטו הזה. בעצם כל מה שאני יודע עליו זה שאני מאוד אוהב את העיצוב שלו... מצד שני לרובר יש שם לא ממש טוב ולא הייתי רוצה לקנות אוטו יפה ולמצוא את עצמי שוקע בהוצאות בלי הכרה ולראות את המוסכניק יותר ממה שאני רואה את חברה שלי, וכאן אתם נכנסים לתמונה אם מישהו יכול לספר לי עליו קצת, יתרונות, חסרונות, זמינות חלפים, עלויות תחזוק, אם הוא אמין באופן כללי, מחלות ידועות, אני ממש אשמח. תודה מראש, איתי.
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- 4 תגובות
- 860 צפיות
איך הולך סדר הרמות איבזור של פיאט פונטו? שנת 2000 , לא פונטו ספייס ומה יש בכל רמת איבזור? עשיתי חיפוש ולא הצלחתי להבין תשובה חד משמעית... אם מישהו יכול לרשום לי את מה שביקשתי אני יודה לו תודה רבה!! :-)
הודעה אחרונה מאת Duck, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 685 צפיות
ראיתי היום קאיה קרניבל נחמדה, אבל מה? החברה התגרשו והמכונית של האישה אך לא בבעלותה. היא טוענת שיש לה ייפוי כוח מתוקף חלוקת הרכוש מה עושים? למען האמת היא נראית מהימנה. מה בודקים איך עושים? דרור אה ועוד דבר הרכב היה מעוקל ובעקבות סיווגו כמזונות בוטל תהליך העיקול, יש לי מסמך. מה קורה עם הדבר הזה? לחשוש? דרור
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 802 צפיות
ואני מבסוט עד השמיים תודה לכולם על העצות העזרה והתמיכה גיא תמונות בהמשך
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
- 2 תגובות
- 932 צפיות
אהלן, אני כרגע עומד בפני קניית רכב בתקציב של כ-50 שקל שייקח אותי כל יום מחולון להרצליה במשך ה-4-5 השנים הקרובות. חשבתי על לקנות אוטו שיהיה גם מהנה לנהיגה ושלא רק ייקח אותי מנקודה לנקודה. בכל אופן חשבתי על לקנות את המאזדה MX3 אבל אני פוחד מכך שבגלל שזה אוטו יחסית לא נפוץ יהיו בעיות עם חלפים וכו' (על אף שזה מאזדה) וכן זה יהיה אוטו יחסית ישן 94-96. מצד שני בתקציב שלי אני יכול להרשות לעצמי סיאט איביזה שנת 2002 או פולקסוואגן גולף שנת 1999 שלדאבוני יותר מתאימים לנהיגה היומיומית שאני מדבר עליה (אגב אנחנו מדברים על מנוע 1.. אני די נוטה לכיוון ה-MX3 - רכב ספורט וכו', אך מצד שני אני מפחד שהוא יהיה בעייתי. בקרב של האיביזה נגד הגולף אין לי שמץ של מושג. אולי עדיף בכלל להוסיף א…
הודעה אחרונה מאת talaus, -
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי סטארלט 93 ידני 180K אצלי שנתיים וחצי עשיתי עליו 50K עם אפס תקלות חוץ ממזגן שחדל לקרר. אני מוכר אותו עוד חודש חודש וחצי. בכמה אתם אומרים למכור אותו ? כי המחירון שלו הוא 11.5 וניראה לי הוא שווה יותר כי זה באמת רכב מאוד אמין ומאוד חסכוני (1:14) אה וגם לפני שבוע הלבשתי אותו ב 2 צמיגים חדשים ...
הודעה אחרונה מאת igalln, -
- 7 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
אני מחפש לקנות רכב, לפחות 6 מקומות בסביבות 70-80K ש"ח, (עדיף 6 מקומות ולא 7, יותר נוח להכניס לחנייה..), עדיפות לאוטומט אבל אני מניח שבתקציב הזה זה לא יכנס, גם צריכת הדלק חשובה, בעיקר בבינעוריני כי המכונית הזאת תעשה לפחות 3-4 פעמים בשבוע רחובות-ירושלים הלוך חזור.... תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת Koby Millo, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
חברים (וחברות): אחרי המקרה המצער שקרה לי עם האוטו הקודם (ראו כאן) אני מחפש רכב חדש. התקציב הוא בסביבות ה6000 ש"ח את הביטוח אני פשוט מעביר לאוטו החדש (עשיתי לפני שבועיים), ככה שהערך של 6000 הוא של האוטו עצמו, לא כולל כלום. אני צריך רכב שיסע בערך 20000 בשנה, ושיהיה יחסית חסכוני. עד עכשיו היה לי ג'סטי 1000, והייתי רוצה משהו שיהיה חסכוני באותה מידה בערך. הוא היה אוכל 1:12. אני לא נוסע הרבה עם עוד אנשים (עד שתהיה לי חברה), אבל כל היום אני בעליות וירידות של חיפה, וגם פעמיים בשבוע נוסע מחיפה לתל אביב. אני גם אשמח לקבל טיפים על רכבים ספציפיים שאתם מכירים למכירה באזור חיפה או חדרה. יש הצעות?
הודעה אחרונה מאת 106devil, -
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכם , אז נכון , יש פה 3 דגמים , שונים במחירים שלהם . נתחיל מהרובר - אחרי שקראתי כתבות על הרובר 200 ועל הרובר בכלל , אחרי ששמעתי דעות של אנשים מהאינטרנט ואחרי שקיבלתי אזהרה גם מאבא שלי לא לגעת באוטו (שהוא מבין יותר ממני במכוניות) אתם מוכנים להגיד לי אולי , למה לא ? עד כדי כך האוטו הזה פסול ? אין חלקים ? אין מוסכים ? אין שוק ? האוטו הזה עשה לי את זה .. לא יודע למה , אבל לעומת הקאיה פרייד או הסובארו ג'אסטי , הרובר נותנת את התמורה הטובה ביותר . 110 כוחות סוס ... איפה אני בדיוק אמצא 110 כוחות סוס במחיר הזה ? אז יש לי שאלה אחת מאוד פשוטה - לגעת או לא לגעת ? מעדיף לשמוע גם דעות של אנשים שיש\היה להם את הרובר 200 או רובר בכלל ... ואיך הרכב כמובן מבחי…
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
- 0 תגובות
- 904 צפיות
הנתונים הם כדלקמן: תקציב=22 אלף מושב אחורי רחב ביותר (קורסיקה לא תתאים). השאלה: איזה אוטו אמריקאי בסכום הנ"ל הינו המומלץ ביותר ? תודה.
הודעה אחרונה מאת shanini, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
חברים, מה מומלץ יותר - הידני או האוטומטי. חבר עומד לפני קנייה של הרכב המעולה הזה ומתלבט בין הדגמים. הצעות?
הודעה אחרונה מאת asafk, -
- 4 תגובות
- 948 צפיות
פיג'ו 106 XS 1600 5 דלתות, אוטומט, 144K ק"מ יד 3. מפונקת בח"ח נעילה מרכזית בלהבלה... מחירון 27.5 והבחור מבקש 23 ומוכן להתגמש. הבחור גם נשמע כמו הודעה בלוח רכב...("מתחייב בבדיקה שאין תאונות, רדיו פיוניר, אוטו חדש") אבל הוא טוען שהכל פרטי ולא סוחר. שווה נסיעה מחיפה לבת ים?
הודעה אחרונה מאת HOBI, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, איביזה טורבו לפני קניה, נבדקה ע"י "המומחה" (אהבל רצח לפחות זה שבדק את האיביזה המדוברת, הוא כתב בסוג רכב "סיית" מרוב שהוא שומדבר), בקיצר, כל הבדיקה בכסתחים רגילים בלאי כאן רעשים שם, מבחינת מרכב: הוחלפו חלקי פח בברגים, אני לא יודע איזה לא ראיתי את האוטו, "מעיכות בקורת אורך רצפה (שלדה)" למישהו יש מושג למה הוא רשם שלדה ואמר שהאוטו סה"כ חנה על מדרכה ? (אני בספק אם יש אוטו בארץ שאין לו מעיכות תחתית). חלון צד נהג לא עובד. מנורת AIR BAG דולקת בלוח שעונים המוכרים (משפחה, אמא מורה אבא שאני לא יודע מה העיסוק והילד חייל בקרבי שנהג על האוטו עד לגיוס), האוטו יד 2 (01) עם 83000 ק"מ בצבע כסוף, המחירון ע"פ ידידנו לוי מופיע 45500 לפני שקלול, 46800 לאחר שקלול, יש לאוטו דוד פתוח …
הודעה אחרונה מאת asafay1, -
-
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום! מישהו יודע על יתרונות וחסרונות של שתי המכוניות האלה (בעיקר החסרונות)? תודה
הודעה אחרונה מאת Hematoma, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, מחפש לשדרג מקורולה RUNX 2005 לרכב חדש. דרישות: 1. האצ' בק. 2. אוטמטי. 3. אמינות מה דעתכם על פיז'ו 307 XT 2.0
הודעה אחרונה מאת lriver93, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כלחל הם נוחות? לסכוניות? אמינות?....
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
פג'ו 405-חוות דעת
מאת g.r-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
איך הרכב מבחינת תמורה לכסף למי שזקוק לרכב משפחתי מאובזר עם גיר אוטומט (ראיתי שהרכב מאוד זול).מה עדיף,מנוע 1600 או 1900.
הודעה אחרונה מאת citromanbx, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום. יש לי כמה שאלות לגבי הרכב הזה. אני מעוניין לקנות רכב מסוג פולקסוואגן פולו(שנת 1997-1999), ולאחר כמה זמן שחיפשתי במודעות יד שנייה ראיתי שהרכב הזה משום מה זול מאוד. תסבירו לי בבקשה למה הוא כזה זול, מה אתם חושבים על הרכב,מה יכולות להיות הבעיות שלו? תודה רבה!!!
הודעה אחרונה מאת אורן, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
אז ככה אני מחפשת רכב קטן עד 1600 סמ"ק חשוב לי שהקילומטרז' יהיה סביר יחסית לשנה קטן בגודל יחסית, החל משנת 97 לא משפחתי, משהו צעיר ונוח התקציב הוא עד 33,000 ש"ח מה מומלץ? ממה להתחרחק.....? האמת שכמעט סגרתי על שרייד 1500סדן (ה4 דלתות )אבל ניראה לי שהרב הזה הוא רכב "זקן" ואין לי מושג אם יש לו שוק בכלל , מישהו יודע להגיד לי אם שווה לקחת את הרכב לבדיקה או להמשיך הלאה בחיפוש? בנוסף ניסיתי את הקליאו שלדעתי הם לא הכי סוחבות,, זה באמת ככה הוא שזה היה מקרי לשני רכבים בהם נסעתי...? כמובן שגם פולו עלה בחשבון אבל טרם נתקלתי ברכב העונה לדרישות שלי מבחינת קילומטראז. פספסתי משהו? ההודעה יצאה ארוכה אבל אני באמת זקוקה לעזרה וייעוץ בנושא
הודעה אחרונה מאת morani83, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 921 צפיות
לכולנו , כאשר רוצים לקנות יש מבחר של 70% מהמשפחתיות שבאו מליסינג (ועוד כמה שהם יד שניה אחרי ליסינג..) יש , כנראה , סבירות גבוהה בהרבה שאלך על כזו , לפחות סטטיסטית. אז אשאל - עם איזה חברה לא להתעסק? מי הכי הגון ? מה יש לכם לתרום למתלבט?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לאחר חיפוש סניק \ פיקאסו, נפלה לידי פיקאסו עם מנוע 2.0 , מודל 2004 מליסינג. הרכב גמא מעל 100K ק"מ, אך להפתעתי הרבה ספר הרכב מתוקתק כיאות , ומיומו הראשון הרכב טופל בלובינסקי.. האם לרכב יש בעיות כרוניות ידועות ? למה יש לשים לב ? האם מדובר על מנוע 2 הליטר עם 138 כ"ס ?? מה עם טיימינג , מתי יש להחליף ? מודה על התיחסותכם..
הודעה אחרונה מאת CX25GTI,
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 1,862 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- milser
- נירו72
- ypz
- carprob7
- Night Driver
- yosefW
- FROGIE
- PASHUT
- davemustaine87
- biggie
- גולדן191
- nio