ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,594 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
התקציב הוא 10,000 ש"ח כולל ישור קו. האפשרויות: א. נפח מנוע עד 1300 סמ"ק ושנת יצור עד 1999. ב. נפח מנוע עד 1600 סמ"ק ושנת יצור עד 1994. הרכב מיועד לנסיעות עירוניות קצרות ובינעירוניות ארוכות (100 ק"מ). לבקר כמה שפחות במוסך ולזלול כמה שפחות דלק, רצוי אוטומט (גם ידני זאת אפשרות). כרגע אני חושב על פונטו.
הודעה אחרונה מאת dani12, -
- 7 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
הבנתי שההונדה הפשוטה (דגם LS) באה "כמעט ערומה". הדגם המפואר (דגם ES) עולה 18,000 ש"ח יותר ומגיעה עם הרבה תוספות. האם זה מצדיק לקנות את הדגם המפואר? האם הנסיעה בדגם הפשוט נחותה מהדגם המפואר (שבא עם ג'נטים מגנזיום)? האם החלפים/טיפולים/ביטוח של הרכב המפואר יקרים יותר מהדגם הפשוט? תודה למשיבים
הודעה אחרונה מאת TheComedian, -
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
מעונינים לקנות רכב חדש מסוג מיני ואן קטן או טנדר או מכונית סטישן. מתלבטים בין פולקסוגן טוראן רגיל או דיזל, לבין מאזדה או ניסן. מה דעתכם? הערכת עריכה: ברוכה הבאה לפורום, להבא כותרת עניינית בבקשה.
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
- 13 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, חבר שלי רוצה לקנות את הרכב הנ"ל ומאוד מתלבט בין הגרסא של ה1600 ל1800 בשנתונים 97-99..MARK3 מה ההבדל בביצועים?צריכות דלק לשני הרכבים(האם ה1.8 צורכת פחות?)אבזור פנים (ההבדלים בשני הגרסאות) ובכללי מה אתם חושבים על הרכבים בתצורת גיר ידני בלבד.?? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אנחנו זוג צעיר עם תקציב של 40,000 שקל לקנית אוטו,רק שאנחנו לא כאלה מבינים במכוניות על מה הייתם ממליצים לקנות? (בידיעה שעולל צעיר מתוסף אלינו אוטוטו) תודה מראש..
הודעה אחרונה מאת Johava, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 13.4 אלף צפיות
שלום. אחרי שדי ננעלתי על הרכב הנ"ל התחלתי לחפש רכב לקניה ובאחד השיחות מול מוכר פוטנציאלי הועלתה הטענה שדגם 2003 זה דגם חדש עם מנוע 16V וטיפטרוניק שלא קיים בדיגמי 2001/2002. הכצעקתה? מה זה בעצם טיפטרוניק?
הודעה אחרונה מאת asad, -
-
- 0 תגובות
- 816 צפיות
שלום לכולם, מצאתי רכב הונדה סיווק 92 EX יד 4 1600 ק"מ-190.000 עכשיו בלוחית רישוי רשום XX-XXX-00 מה זה אומר? ואיך אני יכולה לדעת עוד פרטים על הרכב?. המון תודה על העזרה כרמית
הודעה אחרונה מאת CARMIT21, -
- 1 תגובות
- 957 צפיות
מחר אני הולך לראות פיאט בראבה 96 ידנית מנוע 1.6 130 אלף ק"מ הבעלים נשמע נחמד מאוד , הוא מתחייב בבדיקה על גיר מנוע ושאסי אומר שהאוטו עשה תאונה , יותר נכון נכנסו בו ולכן החליפו לו כנף ... כמוכן האוטו מטופל מאוד כל הטיפולים בזמן נעשו יש לו קבלות להכול, לא הזניח אותו והוא מוכר אותו מאילוצים משפחתיים ויש לו טסט לשנה כמעט הוא רוצה על הרכב 12K בעוד שהמחירון הוא 15.200 מה אתם אומרים ?
הודעה אחרונה מאת reuvenet, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
עלויות האחזקה של רכב אסטרה GSI משנתון 93-95 זיי גבוה ? שמעתי שהרכב סובל מכמה בעיות .. אבל לא יודע מה דעתכם ?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הנפחים הם שרייד 1300 פולו 1400 או 1600 אוטומטיות שתיהן... ובנזין מה עדיף? מבחינת אמינות? יציבות על הכביש? חסכוניות? תיקונים ? וכל קריטריון אחר שלא העליתי... אשמח לקבל תגובות מאנשים שמכירים היטב את הרכבים המון תודה
הודעה אחרונה מאת Derish, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני מחפש נתונים על הרכב,מצאתי לא מזמן את הדגם של ה 3 דלתות שמורה 1.6 ורציתי לשאול איך האוטו מבחינת אמינות,עלות החלקים והטיפולים במוסך,צריכת דלק,וביצועים(כח סוס,0-100,מומנט.לא מצאתי נתונים כלשהם.) כמובן שהיא ידנית. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אוטומט אבל הדבר הכי הכי הכי חשוב זה שיהיה חסכוני! הייתי עם סופר לנסר 94 והרכב שתה דלק כמו מטורף כל יומיים בתחנה זה היה בלתי נסבל וגם עד שהצלחתי למכור לא חשוב זה כבר עבר עכשיו מחפש משו נחמד לא משנה לי אם משפחתי או מיני העיקר שיהיה חסכוני ... (אוטומט)!
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 4 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם ברצוני לקבל חוות דעת על הרכב הנ"ל! האם יש למישהו ניסיון איתו? איך הוא? הנפח שלו 2 ליטר ובדגמים היותר חדשים 2.5 ליטר! אשמח לתגובות! עידן
הודעה אחרונה מאת shai114, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שתיהן חדשות (שנת 2007 למיטב ידיעתי, לא 2008 , והדגמים הם: B4 2.0 R אוטומטית 2.0 Comfort טיפטרוניק Accord איזה מכונית עדיפה מבחינת נוחיות בנהיגה, ביצועים ובטיחות?
הודעה אחרונה מאת LEGACY 1.8, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום אני מאלה שאין להם הרבה מושג במכוניות ולאו דווקא חשוב לי מושגים כמו איכות האחיזה,נהיגה ספורטיבית וכדומה יותר חשוב זה שהרכב יהיה אמין ויהיה נעים לנסוע איתו כרגע יש לי פונטו ספייס 2001 שהיתה די בסדר אבל אני כבר ב10600 אלף והיא מתחילה לעשות בעיות.... בקיצור אני מעוניין לקנות רכב עד 50000 אלף וחשבתי שהיום דרך חברות הליסינג זה יכול להיות טוב במחירים האלה אפשר למצוא גטס או אוואו 2005 ידניות או אקסנט 2003 אוטומט אשמח לשמוע תגובות ועצות שאלה נוספת , האם בכלל כדאי לקנות מליסינג ומתי אמור לצאת החוק החדש על מכוניות הליסינג מה שאמור כנראה להוריד מחירים מכיוןן שהחברות ישארו עם המון מכוניות שיוחזרו או שאני סתם מבלבל שוב תודה ואשמח על כל תשובה
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
- 2 תגובות
- 884 צפיות
שלום רב לאחר שמכוניתי שבקה חיים (סובארית 92) ולאחר שהתברר לי שאין זה משתלם לשפץ או להביא מנוע הבנתי שאני צריך רכב אחר.. אז ככה.. התקציב שלי אמנם נמוך אבל עדיין גמיש: בהתחלה חשבתי על תקציב 6K ואז האופציות היו: 205,אונו,אקספרס חשבתי אולי להגדיל קצת את התקציב לבערך 12K עכשיו האופציות רבות יותר.. ובטח אתם הולכים לשאול...אבל מה אתה מחפש? אז ככה.. רכב נוח עם אחיזת כביש, אישית אני אוהב שיש מקום להעמיס מטען (טנדר..), חלפים זולים וצריכת דלק של 11+. הציעו לי היום סובארו טנדר סגור, 93, טסט לשנה ב 12K וכל שיכולתי לחשוב עליו הוא... שאני מבולבל וזקוק לעצתכם אז תודה לכל מי שיש לו נסיון ועצות מועילות
הודעה אחרונה מאת Ghia 61, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שמעתי הרבה דברים טובים בייחוד ביחס לגולף
הודעה אחרונה מאת ורררום, -
- 0 תגובות
- 866 צפיות
שלום! אני ומשפחתי מחפשים עכשיו רכב חדש.(יש לנו אודי A4) בחיפוש לא מצאתי נושא שקשור למה שאנחנו מחפשים. אנחנו מתלבטים בין כמה רכבים: שברולט אפיקה(הסבר בהמשך) או רכב במחיר הנ"ל שעונה על הצרכים הבאים: דיזל. אוטומט. בטיחותי. חסכוני. לא חשמלי! האפיקה אנחנו יכולים לקנות במחיר של 132K עם הרבה תוספות חדשה מהחברה. אנחנו משפחה שנוסעת בערך 17-20 אלף קילומטר בשנה ויש לנו הנחות ענקיות בדיזל וטסט וביטוח יש החזרים. לכן ההתלבטות שלנו היא האם שווה לקנות את האפיקה במחיר הזה או לקנות רכב אחר במחיר של 20K יותר לפחות. תודה מראש. נ.ד.
הודעה אחרונה מאת n i r, -
- 5 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אני מאוד מעונין ברכב הזה. אני מאמין שכולם יקפצו עלי עם הבעיה של האיזיטרוניק, אבל לא לי זה לא מפריע ואני מכיר אותו מקורסה שהיתה לי, רק אין לי נסיון באסטרה. נתונים: מנוע 1600 105 כ"ס למיטב ידיעתי גיר איזיטרוניק (אוטמטי/ידני) במקרה, בזו שאני מתעניין קיבלה מכה, אני אציג תמונה ואבקש ממכם לקבל את דעתכם - האם תאונה כזו יכולה להיות קריטית? תודה רבה, הערת עריכה: סימני הפיסוק הם חבריך, השתמש בהם.
הודעה אחרונה מאת ozat1900, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 755 צפיות
אני מתלבט בקניית רכב בין הרכבים הנ"ל: 1. אימפרזה 2004, מנוע 1.6, 30000 ק"מ, מיד ראשונה פרטית - 78000 ש"ח 2. לנטיס 2004, מנוע 1.6, 67000 ק"מ, יד ראשונה מליסינג - 67000 ש"ח הבנתי שהלנטיס עדיפה בצריכת דלק וביצועים, בדקתי מחיר ביטוח והוא די דומה. האם יש הבדל בפרמטרים אחרים של אחזקה (מחיר טיפולים, ירידת ערך? לטובת מי?) האם ההבדל בדלק ובביצועים אכן משמעותי לטובת הלנטיס? אשמח לתשובותיכם דוד
הודעה אחרונה מאת פומפה, -
אתמול ביום שישי 27 באפריל 2008 קניתי את הטויוטה החדשה דגם 5 דלתות הנקרא אוריס. אשמח לשמוע אם ישנם עוד חברים בפורום הזה שכבר קנו או הזמינו את הקורולה החדשה שנת 2008. אתמול הביאו אותה בפעם הראשונה לאולמות התצוגה של הסוכניות.- מי ראה? אני קניתי בהרצליה
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- 4 תגובות
- 3 אלף צפיות
יש לי הצעה לפונטו 98' מזגן, ה"כ, טסט 8 חודשים, שמורה עם 88000 ק"מ. מישהו בכלל מכיר את הרכב הזה או שיכול לת לי חוות דעת בנוגע לפונטו. אני שומע המון דעות לכאן ולכאן. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת sssmr.s, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
אהלן, חיפושי הרכב שלי כרגע בhold. זוגתי מחפשת רכב למטרת התנייעות לעבודה. דרישות הסף: ידני טורבו דיזל (היא תגמע כ90 ק"מ ביום רק לעבודה) אמינה (כנראה ממשפחת VAG אלא אם למישהו יש המלצה טובה יותר). במהלך השיטוטים לחיפוש רכב חשבתי לרגע על החיפושית החדשה, מצאתי ביד2 רכב מיבוא אישי, שנת 99 עם 150,000 ק"מ (לא נורא לשנתון). המחירון בעייתי - הרכב לא קיים שם... המחירון הקרוב (שנת 2000) אומר 43,000 ש"ח. זה נשמע לי נמוך אז הסתכלתי וראיתי שלוי יצחק מתמחר את הגולף TDI באותו השנתון בלא פחות מ50,000 ש"ח(!) למיטב זכרוני החיפושית החדשה - מותג אופנה ככל שתהיה עלתה יותר כחדשה מאשר הגולף... מה בדיוק לוקח לוי יצחק? אני גם רוצה... בכל מקרה - מוכר הרכב אמר "לא רוצה להשמע לא …
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
חברים יקרים לאחר שיקולים רבים והתלבטויות קשות ובעקבות דיונים בפורום על רכבים אמריקאים: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=155502 http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=154903 החלטתי לוותר על אהבתי לאמריקאיות וללכת על רכב חסכוני. היות ואני נוסע המון אז אחרי הבטיחות בא הנושא הכספי. האופציות: 1. פיז'ו 406. 2. טויוטה קורולה. 3. פולקסוואגן בורה דיזל. השכל אומר בורה אבל האם באמת העלות החודשית הממוצעת יותר נמוכה מפיז'ו או טויוטה (דלק, חלפים, טסט וביטוח). חשוב לי לדעת אם באמת צריכת הדלק ברכב דיזל היא כזאת נמוכה וחסכונית. אגב, הלב רוצה פיז'ו אבל הפעם השכל יחליט!! בבקשה עצה מקצועית ודחוף!!!
הודעה אחרונה מאת vitali24, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, אני חושבת לרכוש ניסן סאני שנת 99 -אוטומטית 1600 סמ"ק.הרכב עשה 160000 ק"מ.יד שלישית. זה הולך להיות רכב משפחה שני.חשוב שיהיה לו מקום בתא המטען לעגלת תינוק. אין לי מידע לגבי הרכב. האם הוא אמין ומומלץ? איך צריכת הדלק? מחירי טיפולים? מידע נוסף....? תודה
הודעה אחרונה מאת IsraelR, -
- 3 תגובות
- 908 צפיות
חשבתי על הרכב כאופציה עבורי. מנוע 1.6 ידנית שנת 98-99. רציתי לשמוע חוות דעת כללית על הרכב.. אמינות, עלויות, נהיגה, צריכת דלק ביקוש ועצה וכל דבר שעולה בראשכם שיכול לעניין אותי תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת reuvensof, -
רק בישראל המכוניות האמרקאיות מאוד זולות וכמעט אן להם שוק או ביקוש. תעזבו את הקטע של הדלק ויוקר החלקים ,וחוסר במוסכניקים מיומנים. אך זה שרכבים אמרקאים בשיא התחתית מבחינת מחיר וכמעט לא נעים על כבישי הארץ למרות שהם רכבים טובים נוחים חזקים ובעלי ביצועים. מה כל הארץ סובארו יונדאי מזדה וזבל איטלקי?
הודעה אחרונה מאת roei, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אז כמו שנאמר בכותרת...אני פוזל לכיוון הרכב. שמתי לב שיש כ 3 דגמים שונים עם אותו נפח מנוע . האם יש הבדלים משמעותיים ביניהם?האם כדאי להתעקש על גרסת אבזור "ספורט"? כמו כן האם ישנו רכב שמכיל את שלל התכונות של האיביזה(מנוע חסכוני וזריז,בקרת אקלים,אמינות יחסית,הכל חשמלי) באותו הסכום (כ50 אלף עם נטייה כלפי מטה)? הבנתי שגם הפביה 16V לא רעה אבל אני לא יודע אם יש בה את שלל האבזור כמו באיביזה...
הודעה אחרונה מאת RS, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
צריך ייעוץ ברכישת אוטו זול חיסכוני ואמין...
הודעה אחרונה מאת פומפה, -
- 8 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
צירפתי את תוצאות הבדיקה, הבדיקה בוצעה בסופו של דבר בקומפיוטסט ת"א.( עלה 420 ש"ח ) המכונית : רנו קליאו B 2003 ,מנוע 1149 סמ"ק , v16 , כ"ס 75 , ידני , 35,000 קילומטרז. המחירון שלה הוא 42,874 . המוכר דרש 44,625 בחישוב של המחירון של לוי יצחק באינטרנט (לפני בדיקה). היו לה שני תאונות קלות, אחת כנף הוחלפה ובבדיקה כתבו שיש תיקונים בתא המנוע ובשניה עבודת פחחות בדלת . (http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=155590) מלבד החלפת רצועת טיימינג, גלגלים קדמיים ופרונט יש סיבה להיות מודאג ממשהו? האם לדעתכם עליי לשלם יותר מ-?41,000 המוכר יתייעץ עם המוסך שלו ויחזור אליי עם תשובה היום. תוצאות הבדיקה : מתלה אחורי- רעש…
הודעה אחרונה מאת Slonya,
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 1,862 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- milser
- נירו72
- ypz
- carprob7
- Night Driver
- yosefW
- FROGIE
- PASHUT
- davemustaine87
- biggie
- גולדן191
- nio