Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7016 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רוני, כבר נהגת בקורולה עם התיבה "המעצבנת והמסרסת"?

לא נראה לי שרוני יעיז להכנס לקורולה- יש לה רק 4 כריות אוויר והיא מאד מסוכנת ורק "סרסורים" נוהגים בה עם התיבה "המסורסת" הזאת.

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה מזכיר את המוני ה"עדר" הפראיירים שהזמינו את היאריס החדשה עוד לפני שהגיעה לארץ, ואכלו אותה חזק עם הגיר.

או שאתה סוכן טויוטה, או שאתה פשוט הפראייר התורן של יבואני טויוטה. כי רק פראיירים תמימים קונים חתול בשק(במיוחד אם

הוא מגיע עם גיר רובוטי בעייתי כמו של היאריס). בכל זאת תתחדש, ואני מאחל לך שתהנה מהרכב(במידה שאתה באמת הזמנת רכב,

ולא איש מכירות של טויוטה)

פורסם

לפותח השרשור,

ראשית, תתחדש על הרכב החדש.

למיטב הבנתי, כל המעוניין לבצע עסקת רכישה ליאריס מחוייב לחתום על טופס "הסרת תלונות עתידיות" בגין התיבה האוטומטית, ואף לבצע נסיעת מבחן ברכב.

האם אין כך גם לגבי הקורולה, או שמא היבואן שינה את גישתו בנושא?

אפרים.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

פותח השרשור וחברו החדש והמשונה, תשתדלו להבין. לאנשים כאן, שמגדירים עצמם כחובבי מכוניות (ולכן הם מוצאים לנכון לבזבז את זמנם על פורום בנושא), קשה לקבל, לא כל שכן להשתתף בפרנזי המגוחך הזה סביב מה שהוא בסך הכל טויוטה קורולה קצת שונה - מכונית משמימה ומשעממת, עסקה מצויינת למי שמכוניות באמת לא מעניינות אותו.

אני בטוח שיבואן טויוטה, כמו יבואן מאזדה בזמנו, מאוד שמח על הררי ההזמנות שמתקבלים אצלו בלי שום מאמץ. הדבר היחידי שעדיף על קהל שבוי הוא קהל שבוי ומטומטם.

אני מאחל לשניכם כל טוב עם המכוניות החדשות שלכם, ומי יתן ולעולם לא תצטערו על כך שקניתם רכב פחות בטיחותי מהסטנדרט.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
רוני, כבר נהגת בקורולה עם התיבה "המעצבנת והמסרסת"?

אני לא, אבל שאר בוחני "אוטו" כן. ואני מניח שגם אתה, אחרת לא היית מגיב :wink:

ממה ששמעתי מהם, התיבה אמנם קצת יותר מעודנת משל היאריס, אבל היא בהחלט מסרסת את המנוע (שים לב להבדל בין נתוני התאוצה של התיבה הידנית לרובוטית - 1.7 שניות הפרש). מעבר לכך הרכב כאמור נמצא כאן איפשהוא במרכז של הסקאלה, לא מצטיין ולא נכשל. הוא נראה ומרגיש גדול יחסית לקטגוריה, הפנים נראה טוב, נוחות הנסיעה סבירה.

יש לך משהו לתקן/להוסיף? נשמח לשמוע (אבל יש לי תחושה שנקבל משהו בסגנון "חכו מספר ימים, לכתבה ב-YNET" :wink: )

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוב החברים (אם לא כולם) בפורום הזה מנסים ורוצים להשיג קצת יותר מאמינות ושמירת ערך. אעז ואומר שכל המשתמשים נמצאים פה בגלל אהבתם למוטוריקה ורכבים :-P ואצל רבים קורולה אף פעם לא תדגדג שום רגש של תשוקה ורצון להשיג ועל כן התגובות הללו.

נ.ב.

תודיעו לי מתי מאזדה 3 חדשה מגיעה. אקח חופש מהפורום למס' ימים על מנת שלא לקרוא על "סגולותיה" של החדשה.:wink:

Veni Vidi Vici

פורסם

עוד כמה תוספות על הקורולה החדשה (מבוחני אוטו):

הרכב לא נוח בתוך העיר, בסדר מחוץ לעיר.

התיבה לא רק מסרסת את המנוע מבחינת ביצועים, היא גם מעבירה מאוד מאוד מהר להילוך הגבוה במצב האוטומטי (בו יסעו רוב עמישראל) - 40 קמ"ש ברביעי, 50+ בחמישי. התוצאה היא שכל ניסיון האצה מוביל להורדת הילוכים (מטלטלת) וכן הלאה. הטלטול מפריע במיוחד במעברי הילוכים בסל"ד גבוה. המכונית נמצאת על יותר מ-3000 סל"ד עסוקים בהילוך הגבוה ב-100 קמ"ש (לא ממש קריטי לטעמי, אבל שווה איזכור). מאוד דומה למה שאני זוכר מהיאריס. (יש לציין שמאוד אהבתי את היאריס החדשה, ולטעמי היא אחת הסופרמיני הטובות שיש, אבל התיבה הרובוטית הופכת אותה לבלתי נעימה בעליל ולכן היא פשוט לא יכולה לקבל ממני המלצת קנייה).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

3K סל"ד ב-100 קמ"ש זה לא מעט, וזה עוד עם תיבת 5 הילוכים

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
3K סל"ד ב-100 קמ"ש זה לא מעט, וזה עוד עם תיבת 5 הילוכים

כן אבל זכור שמדובר בתיבה ידנית בבסיסה, ועבור כזו הסל"ד לא גבוה באופן מיוחד (ברוב הידניות הסל"ד יושב על 2700-3100 בחמישי)

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

זה נובע מהאופי הידני של התיבה.

לבחור שקנה, או מנסה לשווק - תתחדש, קנית מקרר :)

לבחור המושפע (וויזבי?) - אתה צודק, קורולה זה הרכב הכי טוב, הוא הכי אמין והכי חסכוני ויש את זה לכולם אז זה טוב! הרי אף אחד לא מספיק דפוק בשביל להזמין רכב בלי לנסוע בו, לפחות לא קורולה.

לבריאות שיהיה לך, אה אם אתה שואל - אני נוהג על ניסאן אלמרה, שהיא חרא של אוטו, אבל אמינה יותר מרוב המכוניות בנות גילה על הכביש, למרות שהיא מתוחזקת בצורה סבירה מינוס. איזה כיף! קנו אלמרה!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
אתה כרגיל עם הליכלוכים שלך.

מתי תתבגר ???

רק לידיעתך , אף אחד איננו כאן עובד טויוטה ואולי זה לא מוצא חן בעיניך אבל ישנם עוד אנשים שלא חושבים כמוכך.לי למשל הגיעות ידיעות מאד מבוססות שהזמינו כבר למעלה מ-1500 טויוטות חדשות וזאת המשך שבועיים ועוד בלי נסיעות מבחן.

ביום שישי בררתי, כי רציתי להזמין , ויש טויוטות חדשות לאספקה רק לחודש אוגוסט 2007 - מה קרה, היבואן לא רוצה לספק רכבים חדשים.

משלוח מאי מלא, משלוח יוני-מלא, משלוח יולי-מלא.

זה בטח זם נראה לך איזה תרגיל שיווקי - יאני כולם הזמינו כדי שתמהר גם להזמין.

עכשיו מתחיל להראות לי שאתה כנראה עובד אצל היבואן של מאזדה ופוקוס ואתה מקבל כל הזמן כסף על ההתקפות הבלתי סבירות שללך על טויוטה וקורולה.

כמה משלמים לך - לפי כמות התגובות או לפי הזמן שאתה מתמזמז על המחשב?

בשביל אבאלה אני חייב להגיד לך שיש לך תגובות של ילד קטן, לא חכמות ודי חצופות.

דרך אגב, גם לסובארו ליאנה חיכו אנשים חודשים בזמנו ,זה אומר שהרכב היה כל כך טוב. ??

מדובר על תרבות העדר שאתה חלק ממנה.

וככל הנראה אתה סך הכל סוכן של טויוטה..

פורסם
כן אבל זכור שמדובר בתיבה ידנית בבסיסה, ועבור כזו הסל"ד לא גבוה באופן מיוחד (ברוב הידניות הסל"ד יושב על 2700-3100 בחמישי)

לי דווקא זכור יותר כיוון ה-3K על 120 בחמישי (ספציפית על קורסה 96 1400 ואיביזה 00 1600)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אבל היא בהחלט מסרסת את המנוע (שים לב להבדל בין נתוני התאוצה של התיבה הידנית לרובוטית - 1.7 שניות הפרש).

רוני, לדעתי אתה קצת נסחף WAY OVER עם ההשוואות המופרכות הללו של הביצועים.

להזכירך, בראש ובראשונה מדובר ברכב משפחתי - ולכן עניין הביצועים הוא דיי שולי בייעוד של הרכב.

בהמשך - 1.7 שניות הבדל בין גיר רגיל לגיר רובוטי זה אולי הרבה אבל אל תשכח שיחסית למצב היום (תיבה ידנית מול אוטומטית "נורמלית") המצב הוא מ-י-נ-י-מ-ו-ם 2 שניות הפרש בין האוטומט לידני - כשברוב המקרים זה יותר מ 2 שניות.

למרות ההפרש (בזמן) בהאצות בין גיר ידני לגיר רובוטי (נקודתית למקרה הזה) - עם הרובוטית (שוב, נקודתית למקרה הזה) אתה עדיין נשאר ב"רווח" גדול: יותר חסכוני בדלק, זול (יחסית) לתיקון\טיפול, הילוך אחד יותר ביחס לתיבה אוטומטית "נורמלית", בלאי נמוך יחסית לגיר (הרי בסופו של דבר, זה גיר רגיל לכל דבר) וברוב המקרים גם חיסכון במשקל עצמי של הרכב (למרות שזה שולי, סדר גודל של 20-25 ק"ג בהערכה גסה).

בשורה התחתונה ה AURIS עדיין שומרת על רמת ביצועים לא רעה בכלל ביחס לחברותיה לקבוצה עם התיבות ההידראולית הרגילות (שמציגות נתוני האצה של מינימום 13-14 שניות ל 100 קמ"ש - למעט המאזדה 3 שמציגה ביצועים קרובים יותר לקורולה, כ-12.4 שניות ל 100 קמש).

בעניין הטיעונים על תיפקוד הגיר אין לי אפשרות להתייחס. לא נסעתי על האוטו הזה ולא נסעתי גם על היאריס.

אל תתחיל לתרץ ו"לחפור" יותר מידי בנושא - רק רציתי להבהיר את הנקודה (שאתה קטנוני בכל מה שקשור לקורולה :-P).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אני לא, אבל שאר בוחני "אוטו" כן. ואני מניח שגם אתה, אחרת לא היית מגיב :wink:

ממה ששמעתי מהם, התיבה אמנם קצת יותר מעודנת משל היאריס, אבל היא בהחלט מסרסת את המנוע (שים לב להבדל בין נתוני התאוצה של התיבה הידנית לרובוטית - 1.7 שניות הפרש). מעבר לכך הרכב כאמור נמצא כאן איפשהוא במרכז של הסקאלה, לא מצטיין ולא נכשל. הוא נראה ומרגיש גדול יחסית לקטגוריה, הפנים נראה טוב, נוחות הנסיעה סבירה.

יש לך משהו לתקן/להוסיף? נשמח לשמוע (אבל יש לי תחושה שנקבל משהו בסגנון "חכו מספר ימים, לכתבה ב-YNET" :wink: )

רוני

רוני ,

עכשיו אתה מגיב בצורה הגיונית ואני מודה לך על זאת.

אני מקוה שהעניינים כאן ירגעו - באמת הייתה כאן הגזמה לאללה. -די תפסיקו.

ועכשיו עניינית לתגובתך, באותה נינוחות שמתאימה לאנשים מבוגרים, או בוגרים.

לא טענתי לרגע, ותקרא את כל תגובותי פה מהתחלה, שהקורולה החדשה היא פאר היצירה ואין לה חסרונות והיא עומדת בראש הקבוצה שלה.( גם עשררות המאמרים שקראתי עליה - היא לא "עשר" אבל מאידך היא גם לא "שש" או לפי החברה פה "אפס".

מאידך גם לא פסלתי אותה כמו כמה אחרים שאפילו לא ראו אותה, לא היו בתוכה, ובוודאי לא נסעו בה-פשוט בה להם להעלג עליה, שגם אני מצדיק חלק גדול מטענותיהם אשר מתייחסות לקורולה הישנה שעובדה שלא קניתי אותה כי גם אני לא התלהבתי ממנה בכלל.

בהחלט יכול להיות שהאוריס יושבת אי שם באמצע הקבוצה מבחינת הניקוד המשוכלל שלה בהשוואה ליתר הרכבים כמו שהאנגלים עשו באופן השוואתי מול: פוקוס, מזדה , גולף, אסטרה ועוד.

אבל ניקוד משוכלל הוא משהוא שמתאים באופן אובייקטיבי לפרטיים רבים, ולכל פרט ישנם נקודות סובייקטיביות שחזקות וחשובות לו יותר מאשר לאחרים ולכן הניקוד הכללי המשוכלל הפרטי שלו יכול להיות אחר לגמרי מאשר אדם ששונה בצרכיו ואופי מזה הראשון.( גבוהה יותר או נמוך יותר) וזה בדיוק כל העניין.

סביר מאד להניח שלי חשובים דברים שונים מאשר לך - למשל ישיבה גבוהה אצלי בסדר קדימות בין הנקודות הראשונות אחרי כמובן איכות, ביצועיים, ובטיחות ( גם עם 4 כריות)..

עד היום היו לי רכבים בלי כריות אוויר בכלל ובלי ABS וCBS ו BBS וכל מיני קיצורים.

אז מה- לא הגעתי עד הלום.למרות שדפקו לי את הרכבים מספר לא מועט של פעמים, כולל שתי תאונות דרכים קשות (פגעו בי) שלמזלי יצאתי ללא פגע.( חבלות יבשות בלבד).

פרט חשוב נוסף-אחרי הנוחיות- שלא יהיו מהרכב שאני קונה עוד מאות אלפים בכביש וברחוב שלי. מה אפשר לעשות - אני לא כמו כל אחד

בסופו של הדיון - לאחר שאבצע את נסיעת המבחן, שאני בטוח שיהיו לי בו רק הפתעות לטובה- באמת אני הולך להזמין את האוריס ברמת גימור LUXURY ובצבע שחור ולשלם בוחטה של כסף 141000 ש"ח לכייף בה 10 שנים.

פורסם
לי למשל הגיעות ידיעות מאד מבוססות שהזמינו כבר למעלה מ-1500 טויוטות חדשות וזאת במשך שבועיים ועוד בלי נסיעות מבחן.

רואה? אתה בעצם במשפט הזה מחזק את מה שנטען פה: קהל הרוכשים הוא קהל שבוי, כזה שמסתער בהמוניו ומשלם ממיטב כספו על מוצר שלא ראה מימיו מעבר לסמל שמתנוסס על חרטומו וישבנו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...