Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא הייתי ממעיט בגולף מבחינה טכנולוגית; מנועי דיזל מתקדמים מאוד, מנועי בנזין הזרקה ישירה, TSI, תיבה אוטומטית 6 הילוכים וDSG כמובן, מערכות חשמל מאוד מתקדמות (CAN מלא), מתלה אחורי מורכב בדור 5. לעומתה, הקורולה נראית פשוטה וחיוורת (אבל אמינה, בלי ספק).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אתה כבר משוויץ בגולף, אז ה DSG החדשה שרק הוצגה היא בעלת 7 הילוכים!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
לא הייתי ממעיט בגולף מבחינה טכנולוגית; מנועי דיזל מתקדמים מאוד, מנועי בנזין הזרקה ישירה, TSI, תיבה אוטומטית 6 הילוכים וDSG כמובן, מערכות חשמל מאוד מתקדמות (CAN מלא), מתלה אחורי מורכב בדור 5. לעומתה, הקורולה נראית פשוטה וחיוורת (אבל אמינה, בלי ספק).

רועי - בוא ושכנע אותי ביתרונות שיש בכל אלה למשתמש הממוצע (בכלכלה - גב' כהן מחדרה) שרואה לנגד עיניו קופסה שחורה.

למיטב הבנתי ואנא תקן אותי אם אני טועה:

הזרקת הדלק הישירה מחייבת את בעל הרכב לתדלק בבנזין 98 אוקטן (קנס של שקל נוסף לליטר) מול זה עומד היתרון (?) התיאורטי של חסכון בדלק בשיוט נינוח. סיכום כללי - קנס לבעל הרכב. אגב גם אני יודע שאפשר לתדלק דרך פזומט בנזין 98 בהנחה.

מערכת חשמל מאוד מתקדמת - למיטב ידיעתי מע' החשמל נועדה בראש ובראשונה לאפשר בקרה ושליטה על מנגנוני הרכב. לי אישית ממש לא משנה איך בנויה המערכת כל עוד היא אמינה.

מתלה אחורי מורכב, באלפא - סוד האגדתית היה מיתלה אחורי שעשוי מסרן מת. זה עדיין לא שינה את התנהגות הכביש המופלאה של הרכב. מה אני רוצה לאמר? שכל עוד המתלה האחורי אוחז היטב (אלא אם אתה מחפש לעשות היגויי יתר למינהן) והנסיעה נוחה - זה ממש לא משנה ממה הוא עשוי.

עם מה נותרנו? הנכס המוחשי היחידי שישנו ברכב, הוא תיבת ה- DSG שזוכה לשבחים רבים (עדיין לא נהגתי על רכב עם תיבה כזו) אך אני נוטה לאמץ אותם. כל השאר חרטא.

כדי להחליט אם מדובר בפריט מהותי או לא, אני נוהג להתרשם מרכב בנסיעה לפני שאני מתעמק במפרט הטכני שלו. הרכב עבר את המבחן בהצלחה? עכשיו בואו ונראה מה מסתתר מתחת לעור. אני משתדל להמנע ככול האפשר מההטייה הפסיכולוגית שהשמות המפוצצים האלה עלולים ליצור.

תחשבו על זה.

פורסם

מה הלחץ???

למה אתם לוקחים את זה אישית , אני רואה פה יותר דיקלום של סיסמאות ישנות והכללות מאשר מידע רלוונטי.

התיחסות לכל רכב יפני כ"פחנוע" או לארופאי כ"זבל ארופאי" לא תורמת לנו (סליחה על ההתבטאות רק מביא מרוח הדברים פה).

אין דין מאזדה מאדה mx5 כדין קורולה ואין דין אלפה 159 כגולף. גם יפנים יודעים לייצר מכוניות נוהגות וגם ארופאים יודעים לייצר מכונות אמינות.

לא נהגתי עדיין בטיוטה החדשה אבל נסיון העבר מלמד שטויוטה מייצרים בד"כ רכבים אמינים פונקציונלים ודי אפורים, זה פוגע היטב במטרה ובשוק היעד שלהם, כמובן שלאחרים יש דרישות שונות ועבורם מייצרים מכוניות אחרות. אכן קורולה נמכרת היטב אבל לא הייתי מזלזל במכירות גולף ובכל אופן זה לא מעיד על כלום.

אני די בטוח שגם פרארי לא מוכרים יותר מידי ובכל זאת לא הייתי מתנגד לאחת:wink: .

הייתי שמח לשמוע יותר על ניהוג \ היגוי , עבודת מיתלים ובעיקר על חווית נהיגה עם הגיר החדש במוד ידני ("טיפטרוניק").

פורסם
רועי - בוא ושכנע אותי ביתרונות שיש בכל אלה למשתמש הממוצע (בכלכלה - גב' כהן מחדרה) שרואה לנגד עיניו קופסה שחורה.

הזרקת הדלק הישירה מחייבת את בעל הרכב לתדלק בבנזין 98 אוקטן (קנס של שקל נוסף לליטר) מול זה עומד היתרון (?) התיאורטי של חסכון בדלק בשיוט נינוח. סיכום כללי - קנס לבעל הרכב. אגב גם אני יודע שאפשר לתדלק דרך פזומט בנזין 98 בהנחה.

ממש לא נכון, אומנם יחס הדחיסה של מנועי FSI בנפח 1.6L הינו 1:12 , אבל מערכת ניהול מנוע מסוג Bosch Motronic MED 9.5.10 מאפשרת שימוש בדלק 95 אוקטן מינימום עם ירידה קלה בביצועים (שרק בבדיקה מעבדתית תורגש).

מערכת חשמל מאוד מתקדמת - למיטב ידיעתי מע' החשמל נועדה בראש ובראשונה לאפשר בקרה ושליטה על מנגנוני הרכב. לי אישית ממש לא משנה איך בנויה המערכת כל עוד היא אמינה.

לא מדוייק, מערכת CAN או כפי שתרגמתי במאמר שכתבתי עבור חברת הייטק לפני עשור מערכת בקרים אזורית , מערכת זו בין סגולותיה מאפשרת הורדת משקל החיווט ברכב בצורה דרסטית וכול המשתמע מזה, לאיש הדיאגנסטיקה מערכת תקשרות מסוג CAN מלאה מאפשרת קבלת מידע רב יותר בזמן האיבחון.

לידיעתך קונצרן VW הכניס לשימוש בגולף דור 5 מערכת תקשורת נוספת הנקראת LIN.

תחשבו על זה.

בכול מקרה אתה מוזמן לעשות סיבוב על הגולף שלי בכדי להתרשם.

איזה כייף לי :)

פורסם

מתלה אחורי מורכב, באלפא - סוד האגדתית היה מיתלה אחורי שעשוי מסרן מת. זה עדיין לא שינה את התנהגות הכביש המופלאה של הרכב. מה אני רוצה לאמר? שכל עוד המתלה האחורי אוחז היטב (אלא אם אתה מחפש לעשות היגויי יתר למינהן) והנסיעה נוחה - זה ממש לא משנה ממה הוא עשוי.

עם מה נותרנו? הנכס המוחשי היחידי שישנו ברכב, הוא תיבת ה- DSG שזוכה לשבחים רבים (עדיין לא נהגתי על רכב עם תיבה כזו) אך אני נוטה לאמץ אותם. כל השאר חרטא.

כדי להחליט אם מדובר בפריט מהותי או לא, אני נוהג להתרשם מרכב בנסיעה לפני שאני מתעמק במפרט הטכני שלו. הרכב עבר את המבחן בהצלחה? עכשיו בואו ונראה מה מסתתר מתחת לעור. אני משתדל להמנע ככול האפשר מההטייה הפסיכולוגית שהשמות המפוצצים האלה עלולים ליצור.

תחשבו על זה.

מערכות חשמל מתקדמות מאפשרות פונקציות שאין במכוניות עם מערכות חשמל "סטנדרטיות" (ואני לא מאמין שבAURIS יש מערכת פרימטיבית, זה לא הגיוני לעשות כזה דבר ב2007), ומאפשרות דיאגנוסטיקה טובה יותר במקרה תקלה.

בנוסף, לגולף גיר שישה הילוכים אוטומטי סטנדרטי לצד הDSG, וגם זה יתרון עצום לקונה הממוצע.

אני מסכים איתך לגבי ה98, זו אכן בעיה (ועכשיו זו גם בעיה שלי ;) ).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
מערכות חשמל מתקדמות מאפשרות פונקציות שאין במכוניות עם מערכות חשמל "סטנדרטיות" כגון???

שישה הילוכים אוטומטי סטנדרטי מסכים ב- 100%

אני מסכים איתך לגבי ה98, זו אכן בעיה ;)

אגב ה"עגלה" שלי היא 6 צילנדרים יחס דחיסה של 1:12 ומסתפקת בבנזין 95 אוקטן. זו חדשנות טכנולוגית :lol:

פורסם
מערכות חשמל מתקדמות מאפשרות פונקציות שאין במכוניות עם מערכות חשמל "סטנדרטיות" כגון???

כגון הפעלה אוטומטית של איתות מצוקה בבלימת חירום, חיווי קולי דרך מערכת הקול של הרכב על פעולות שונות שהנהג מבצע במתגים של מערכות אחרות, צג שליטה מרכזי המציג הודעות מידע\שגיאה\רדיו + שליטה מההגה, הפעלה אוטומטית של מגבים, צידוד מראת נוסע כלפי מטה בשילוב הילוך אחורי, שליטה מרכזית בכל מאפייני הרכב דרך ממשק יחיד (i-drive) ועוד ועוד.

ניתן ליישם כל אחת מהפונקציות הללו גם באמצעים קונבנציונליים, על ידי מתיחה של כבלי חשמל בין כל מערכת לכל מערכת אחרת שקשורה אליה פוקציונלית. זה מייקר מאוד את המערכות, זה מסבך מאוד את החיווט, וזה הופך בשלב מסוים לבלתי סביר בעליל, בעיקר כשיש נתק בתוך כבל חשמלי אחד הממוקם בתוך צמת חשמל עם עוד 50 חברים כמוהו.

פורסם

גם גולפים מדור 5 מסתפקים באוקטן 95 מינימום וגם גולף GTI.

הייבואן בארץ החליט שרק אוקטן 98 מתאים משום מה.

חוץ מזה מי שוקנה רכב ב-150-200K זה באמת בעיה בשבילו אתה חושב.

איזה כייף לי :)

פורסם
בכול מקרה אתה מוזמן לעשות סיבוב על הגולף שלי בכדי להתרשם.

בכיף, באיזה איזור בארץ אתה מתגורר?

ורק שלא תבקש ממני נסיעת גומלין על המכונית שלי :wink:

פורסם

ניתן ליישם כל אחת מהפונקציות הללו גם באמצעים קונבנציונליים, על ידי מתיחה של כבלי חשמל בין כל מערכת לכל מערכת אחרת שקשורה אליה פוקציונלית. זה מייקר מאוד את המערכות, זה מסבך מאוד את החיווט, וזה הופך בשלב מסוים לבלתי סביר בעליל, בעיקר כשיש נתק בתוך כבל חשמלי אחד הממוקם בתוך צמת חשמל עם עוד 50 חברים כמוהו.

ארנון - זו בדיוק הטענה שלי.

נניח שיצרן א' החליט ליישם את מערכת החשמל שלו בשיטה A (קונבנציונאלית). יצרן ב' בונה את מכוניותיו בשיטה B נאמר (CAN).

כדי שיהיה הגיון כלכלי בזה צריך שהמחירים של שתי השיטות יהיו דומים - אבל בואו ונניח לכך.

עכשיו בואו ותשכנעו אותי שלנהג זה משנה איזו מערכת מותקנת ברכב. ישנה לו רק מספר הפעמים שהמערכת תדרוש שירות (אמינות בעברית צחה).

פורסם

אני מסכים שבהנחה שהפונקציונאליות זהה, לנהג זה לא מזיז (כל עוד שתיהן מתפקדות).

העניין הוא שבמערכת ה"פרימיטיבית", הפונקציונאליות לא תהיה זהה. לא כי אי אפשר, אלא כי אף אחד לא יטרח למתוח כל כך הרבה כבלים רק כדי שבקרת האקלים תוכל להיעזר בחיישן האורות כדי לדעת כמה שמש יש בחוץ, ואם היא מאירה ישירות על המכונית. כשיש לך רשת מחשבים שמדברים בינהם, תוספת של פונקציונאליות כזו מסתכמת בכמה שורות קוד של תוכנה.

פורסם

העניין הוא שבמערכת ה"פרימיטיבית", הפונקציונאליות לא תהיה זהה. לא כי אי אפשר, אלא כי אף אחד לא יטרח למתוח כל כך הרבה כבלים .

נכון מאוד !

מהסיבה הזו מה שקובע הוא כמה גאדג'טים יש ברכב ולא שיטת ההפעלה שלהם.

פורסם

אנסה להיות ברור יותר:

כתבתי שאת הלקוח צריך לעניין עושר האביזרים וה"צעצועים" המותקנים ברכב ולא שיטת החיווט שלהם.

• תוכן חדש...