Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דני, אתה טועה ואני אסביר לך מדוע.

ג'נרל מוטורס אכן הייתה קונצרן הרכב הגדול בעולם במשך עשרות רבות של שנים, אבל זה נבע מהרבה סיבות שלא קשורות בכלל לטויוטה:

1. השוק האמריקאי היה (ועודנו) שוק הרכב החזק בעולם.

2. ג'נרל מוטורס קיימת כבר סביב ה-100 שנה, היה לה הרבה זמן לבסס את מעמדה.

3. האמריקאים הם מאוד פטריוטים. במשך שנים רבות הם קנו מכוניות מתוצרת עצמית בלי שהיצרנים יאלצו להתאמץ יותר מדי בכדי ליצור מכוניות איכותיות. כל שהם היו צריכים לעשות זה לספק אמינות טובה למכוניות ולתת תג מחיר זול יותר מהמתחרים.

4. ליצרנים היפניים (והאירופאיים) לקח שנים רבות להכנס לשוק האמריקאי, אשר עד שנות ה-60 וה-70 היה מוצף כמעט אך ורק בתוצרת עצמית. התוצרת היפנית והאירופאית אמנם הייתה טובה יותר, אך כאמור האמריקאיים קנו מה שג'נרל מוטורס וחברותיה מכרו להם, לפחות עד שמחיר הדלק ואיכות הסביבה התחילו לשחק תפקיד.

5. בשלב מסוים גם האמריקאיים הבינו שמוכרים להם זבל, והקונצרנים הגדולים שלהם התחילו ליפול. היצרנים היפניים, ובראשם טויוטה, נכנסו חזק עם מכוניות איכותיות באופן משמעותי וכבשו את השוק.

האמריקאיים מצליחים למכור את התוצרת שלהם היטב רק בארצם שלהם (ובעוד מספר מועט של שווקים). היפנים, לעומת זאת, שולטים עכשיו גם בארה"ב וגם בארצות רבות אחרות (אפריקה, מזרח אסיה, ישראל :wink: ).

לסיכום - GM שלטה ללא עוררין בשוק האמריקאי במשך עשרות שנים - אבל רק בגלל שהשוק האמריקאי התפתח מוקדם יותר וחזק יותר מהאחרים. אחרי שהיפנים התחילו ליצור מכוניות, לקח להם הרבה פחות זמן בשביל להבין שצריך למכור מוצר איכותי, והם גם ידעו היטב למי למכור אותו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מממממ.....

טויוטה עברה ממש כעת (כתבה רלוונטית הופיעה היום, 26/04/07, במדורי הכלכלה של ידיעות אחרונות וזה של הארץ)למקום הראשון בעולם במכירת רכבים. היא הצליחה כעת, אחרי מאבק כביר להביס את ג'נרל מוטורס ששלטה במכירות בעולם במשך 76 שנים ארוכותתתתת.ההבדל כעת בין השתיים +- מאתיים-שלוש מאות אלף כלי רכב לשנה וכנראה פחות מכך.

הישג ראוי לטויוטה אבל מה זה מלמד על ג'נרל מוטורס.....לכל אלה שמבכרים השמצות על פני ידע......

מה ניתן להבין מזה?

שמכירות של מליוני כלי רכב בשנה ע"י ג'נרל מוטורס על פני כל הגלובוס הן כולן לחסרי בינה, שפופי אינטליגנציה ומחוקי היגיון? כל מדרג מותגי החברה נופלים ממתחריהם (האירופאיים/יפניים ואחרים)....? נוּ, הגיון חברים/ות....קצת.....

כל הכללה מכל סוג יוצרת תמונה מסולפת בעליל(שלא לומר כשל לוגי בסיסי).

חומר למחשבה....

אחלה יום לכולם וסופ"ש נהדר

דני

להערכתי נתוני המכירות של GM כללו גם את חברות הבת כמו אופל, סאאב ועוד.
פורסם

על המליבו החדשה יש ביקורות טובות והיא בודאי תמורה יותר טובה לכסף מאופל וקטרה/סאאב 93. אותה פלטפורמה-מנוע יותר מודרני וחסכוני,לא רק יותר גדול.אבזור טוב.התנהגות די אירופאית אע"פ שההגה והמיתלים מכוונים לשוק והכביש האמריקאי , לא למעברי האלפים.

פורסם
הרי גם בריטני ספירס מוכרת יותר דיסקים ממוצארט. למי היא מוכרת את מיליוני הדיסקים ? לחסרי בינה, שפופי אינטליגנציה ומחוקי הגיון ?

כן...

פורסם

טוב אגיד את התשובה מבחינה אישית , כשידיד שלי ניסה לשכנע אותי לרכוש אמריקאית במקום פיג'ו 505 /וולבו/מרצדס מונית לשעבר ,התשובה שלי הייתה פשוטה ביותר . כשארצה אניה אני אקנה אניה ואהיה בים בכביש אני רוצה מכונית .

אז גם לקנות אוניה וגם שחלפים יעלו יקר , וגם שאם אתה פותח מכסה מנוע אתה רואה שלא תכננו את זה שמכונאי יעבוד על זה טוב , ולכן יש יותר שעות עבודה , וגם שותה דלק , אז למה בדיוק אני צריך את המשקולת הזו ? כי היא נראית מפוארת מבחוץ?

בברכה יהודה

פורסם

אותו הימנון בפעם המליון.

אמריקאית בלה בלה בלה.

בריות. :sleeping:

סע במה שמתאים לך.

רוצה אמריקנה פול-סייז, שא ברכה.

רוצה יפונצה סמי-סייז, שא ברכה.

רוצה אורו מיני-סייז, שא ברכה.

ואני מכבד את דעתך בעד המכונית האמריקאית כי גם אני נוכחתי לדעת שכשמבקשים מכונית, היא בהחלט נותנת מכונית לשביעות רצוני המלאה ומיתוס חלקי החילוף ישאר אך ורק כמיתוס מכיוון שהם לעולם לא ירכשו ולכן לעולם לא ידעו שזה ממש לא אובר פרייס לתקן אמריקנה, להפף, לפעמים אפשר להיות מופתעים מהמחירים ברי השוואה די הורסת לעומת מה שמוכנים לשלם עבור סוברואיד או מיצובארו כזה או אחר, מה גם שתיקתק מכירים את המכונאים הנכונים.:bugeyed:

nunu.gif אבל אם עוד פעם אחת, אבל אחת! תגיד "איטלקי זבל" באותה נשימה,badmood.gif אני, אני, אני לא יודע מה אני יעשה, אני boxing2.gif.

אני לא יעשה כלום, רק ישים לך סמיילי כזה: crazypq6.gif

אופנוען

פורסם

חברים, הדיון מעניין אבל אף אחד לא הוכיח מי יותר טוב רכב אמריקאי או יפני/אירופאי ואני שואל אתכם:

יש לי פונטיאק גרנד פרי מודל 96 שעולה 26.5K. איזה רכב יפני באותו מחיר יכול להשתוות אליו (אותי למשל מעניין שהרכב יהיה משפחתי ביותר-ב ט י ח ו ת י, נוח ומנוע חזק). נו באמת איזה רכב? לחלופין, תציעו לי רכב במקום שברולט אימפאלה-הרכב הבא שלי מודל 00 מנוע 3400 ב 50K? ובבקשה לא להתייחס לדלק וחלפים וכל מיני שטויות (חיים רק פעם אחת, זוכרים? :x איזה רכב יפני או אירופאי באותו מחיר ואותה שנה יכולים לתת מענה לדרישות שלי למשל?

פורסם
חברים, הדיון מעניין אבל אף אחד לא הוכיח מי יותר טוב רכב אמריקאי או יפני/אירופאי ואני שואל אתכם:

יש לי פונטיאק גרנד פרי מודל 96 שעולה 26.5K. איזה רכב יפני באותו מחיר יכול להשתוות אליו (אותי למשל מעניין שהרכב יהיה משפחתי ביותר-ב ט י ח ו ת י, נוח ומנוע חזק).

אין יותר טוב, כל אחד ומה שהוא דורש מהאוטו, יכול להיות שבתקציב שלך עם הדרישות שלך זה הרכב הכי מתאים (לאו דווקא הכי "טוב")

פורסם

לאמריקאיות אין ביקוש בגלל עלויות האחזקה.

מדובר ברכבים יקרים מאוד לאחזקה לא בגלל צריכת הדלק (שלא שונה מרכב אירופאי או יפאני באותו הגודל ואף יותר טובה לפעמים) אלא בגלל עלות חלפים וירידת ערך גבוהה מאוד.

מבחינת הרכב עצמו הוא פונה לקהל מאוד מסויים שלא יקנה יפאניות אלא יעדיף את האמריקאיות או הצרפתיות/גרמניות הגדולות ושם הוא מצליח לא רע. יש על הכביש לא פחות אמריקאיות מאופלים למשל (אותו יבואן ואותה רמת פרסום).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
יש לי פונטיאק גרנד פרי מודל 96 שעולה 26.5K. איזה רכב יפני באותו מחיר יכול להשתוות אליו (אותי למשל מעניין שהרכב יהיה משפחתי ביותר-ב ט י ח ו ת י, נוח ומנוע חזק).

אתה צודק - לרוכש רכב מ-ש-ו-מ-ש בסכום שאתה נוקב, בהחלט כדאי לשקול רכישת רכב אמריקני "צנום" (עד 5 מטר אורך). הרכב הזה כבר איבד כ"כ הרבה מערכו, עד שהפך לקניה כדאית.

רוכש רכב חדש זה כבר סיפור אחר. במחיר של האמריקנית ישנן הצעות טובות בהרבה בשוק.

אגב - לטעמי (האישי בלבד) ישנו חסרון ברכב גדול מידי. אני תמיד אעדיף לנסוע העירה עם המכונית הקטנה ולא עם האניה.

פורסם

הונדה אקורד , אודי 80 , BMW סידרה 5 , מרצדס E קלאס , וולוו 940 , פולקסוואגן פאסאט , ואני מניח שיש עוד כמה .

לא רק יפניות , בכל אופן אני אישית לא הייתי רוכש אמריקאיות , לטעמי הן מגונדרות מבחוץ וחסרות כל טקט מבפנים - ולראיה שברולט אלרו - עם כל הגודל הזה , תא הנוסעים צפוף ביותר ביחס לאורך הרכב , מה ההיגיון לבנות מכסה מנוע ענק ותא נוסעים קטן ? צריך איזשהו יחס בין הדברים , וכבר מזמן הבנו שמנועים ענקיים והספק נמוך זה מה שהם עושים הכי טוב , אז אם זה מה שמתאים לך - לבריאות .

פורסם

יש לי פונטיאק גרנד פרי מודל 96 שעולה 26.5K. איזה רכב יפני באותו מחיר יכול להשתוות אליו (אותי למשל מעניין שהרכב יהיה משפחתי ביותר-ב ט י ח ו ת י,

אתה משלה את עצמך אם אתה חושב שהגרנד-פרי שלך בטיחותית רק בגלל שהיא גדולה. הדגם הזה קיבל שני כוכבים בלבד ב-NHTSA (שלא ממש החמיר אז) וזה פחות מהרבה מאוד יפניות מאותו מודל, ובטח מכמה אירופאיות חדשות יותר ששוות לא הרבה יותר. וזה בלי שדיברתי בכלל על הבטיחות האקטיבית.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...