Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סדרה 7 (1996) או A6 ?

SimonLTZ
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6995 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התקציב הוא 70-80K. הרכב מיועד להורים. מודעים לעלויות תפעול ואחזקה גבוהות. על מה אתם הייתם הולכים?

נסענו על הב.מ.וו (דגם 740, מנוע 4.0 שנת 1996), והרכב הרגיש די כבד (מעל 2 טון) אך מה שהפריע לי במיוחד הם שני דברים:

1. בעיה מסוימת במערכת ההיגוי. ההגה די "קשה" ובעל שטח מת לא מבוטל. בנוסף, נשמעות נקישות מתכתיות ומועברת "מכה" להגה בעת עלייה על בליטות בכביש (דוגמת מחזירי האור המובלטים מתוך הכביש שנמצאים בד"כ בקרבת מעברי חציה).

2. גיר. בעת עזיבת דוושת הגז, הגיר לא מעלה הילוך באופן מיידי, אלא בוחר להישאר על ההילוך הנוכחי, ורק לאחר 2-3 שניות מעביר להילוך גבוה יותר. בכביש מהיר ובנסיעה אגרסיבית הגיר לא מחליף הילוך כלל, עד לרגע בו "מסמנים" לו כי נרגענו, על ידי לחיצה קלה על דוושת הגז, ואז מוחלף הילוך (ולא בצורה עדינה). בעל הרכב טוען שזה גיר מיוחד הלומד את סגנון הנהיגה ומתנהג בהתאם. ידוע לי כי אכן קיימים גירים כאלו, אך האם הם קיימים גם בב.מ.וו של אותן שנים, או שהוא פשוט מנפיץ דברים להנאתו.

3. מה לגבי ההשוואה מול A6?

4. שנת 1997 בעלת מנוע 4.4 ל' עולה כ-1000 ש"ח יותר. האם לא להתפשר וללכת על 97, או שההבדל בין הרכבים מזערי?

5. הרכב נסע 230,000 ק"מ, יד 5. מוכן להוריד 13,000 מהמחירון (70K במקום 83).

עצות ודעות יתקבלו בברכה.

תודה.

SPL - 143.6DB

"

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

התופעות שאתה מדבר עליהן מעידות על חוסר טיפול ורכב לא תקין.

שום רעשים מיוחד או קרקושים תמצא בסדרה 7 מטופלת ומתוחזקת כראוי.

פורסם

קודם כל, עקב הפרשים אפסיים במחיר כדאי לך אולי לחפש כבר 750.

דבר שני מדובר ברכב שהוא ספינת הדגל של הרכבים בדור ההוא ועד היום 90% מהרכבים לא מגיעים לקרסוליו מבחינת איכות.

רעשים מתכתיים, גיר שמסרב להעביר הילוך וכו' מעיד רק על דבר אחד - תקלות.

וב.מ.וו 740 זה אוטו שאין לך כסף להכנס איתו למוסך לתיקונים רציניים.

אתה כמובן שתסלח לי שאני נכנס לך לכיס, אבל מדובר פה בעשרות אלפי שקלים (גיר, בולמים מיוחדים וכו'), שמוציאים את הכדאיות הכלכלית מהעסקה.

ניתן למצוא סדרה שבע מאמצע-סוף שנות ה-90 במצבים שמורים מאוד, קצת סבלנות.

דרך אגב, ראיתי היום בשכונה שלי S90 במצב דנדש למכירה, ממש יפיפיה אמיתית, אם הייתי מחפש רכב הייתי חוטף אותה.

אם זה מעניין אותך אז אני יילך לרשום את המספר שלה, זה אומנם לא 740, אבל זה גם פינוק במחירים של אנשים יותר רגילים.

פורסם
קודם כל, עקב הפרשים אפסיים במחיר כדאי לך אולי לחפש כבר 750.

מאוד קשה למצוא, ויש רק רכב אחד שמור מודל 96 הבעיה היא שהוא מקבש 110 אלף שקל עבור הרכב ולא מוכן לשמוע על פשרה (וכבר מפרסם מאז שאני חיפשתי רכב) , אולי יתפשר ל 100 אלף אבל לא נראה לי שפחות

דבר שני מדובר ברכב שהוא ספינת הדגל של הרכבים בדור ההוא ועד היום 90% מהרכבים לא מגיעים לקרסוליו מבחינת איכות.

רעשים מתכתיים, גיר שמסרב להעביר הילוך וכו' מעיד רק על דבר אחד - תקלות. והגיר במיוחד ברכב הזה , כל תקלה תעהל הון

וב.מ.וו 740 זה אוטו שאין לך כסף להכנס איתו למוסך לתיקונים רציניים. כל דבר קטן עולה הון

אתה כמובן שתסלח לי שאני נכנס לך לכיס, אבל מדובר פה בעשרות אלפי שקלים (גיר, בולמים מיוחדים וכו'), שמוציאים את הכדאיות הכלכלית מהעסקה.

ניתן למצוא סדרה שבע מאמצע-סוף שנות ה-90 במצבים שמורים מאוד, קצת סבלנות. אפילו אם זה קצת יותר יקר אבל ביקור אחד במוסך יקזז את ההפרש

דרך אגב, ראיתי היום בשכונה שלי S90 במצב דנדש למכירה, ממש יפיפיה אמיתית, אם הייתי מחפש רכב הייתי חוטף אותה.

מחיר קטן רכב גדול יחסית למרות שמאחור ולדהמתי 3 אנשים לא ישבו בנחת !

אם זה מעניין אותך אז אני יילך לרשום את המספר שלה, זה אומנם לא 740, אבל זה גם פינוק במחירים של אנשים יותר רגילים.

ROVER75 וסאאב 9-5 יכולות להיות אופציות מעניינות במחיר הזה

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

התפתחות ועדכון.

אותרה 740 שנת 1996 מיד ראשונה עם 50,000KM, כן חמישים אלף קילומטר...(טופל במוסך מרכזי - יש קבלות...)

נשמע לא מציאותי בעליל. כאמור המחירון הוא 83K, הדרישה בטלפון היא ל 90K. אלך לראות את הרכב בהמשך היום.

קרוב ל 20K ש"ח הפרש חברים בין הרכב הקודם לזה. יש דילמה או שעדיף ללכת על בטוח?

SPL - 143.6DB

"

פורסם
התפתחות ועדכון.

אותרה 740 שנת 1996 מיד ראשונה עם 50,000KM, כן חמישים אלף קילומטר...(טופל במוסך מרכזי - יש קבלות...)

נשמע לא מציאותי בעליל. כאמור המחירון הוא 83K, הדרישה בטלפון היא ל 90K. אלך לראות את הרכב בהמשך היום.

קרוב ל 20K ש"ח הפרש חברים בין הרכב הקודם לזה. יש דילמה או שעדיף ללכת על בטוח?

1. רכב שנסע מעט הוא לאו דווקא ערובה לאריכות ימים. בל נשכח שהמכלולים כבר בני 12 שנה, והזמן עושה את שלו... במיוחד כאשר נוסעים מעט ובתוך העיר בלבד!

2. מנסיון של חבר עם 735, צריכת הדלק פשוט שערורייתית ועקב כך הוא מוכר את הרכב. המצב במנועי ה-8 צילינדרים כולם הוא זהה.

3. לסדרה 7 תדמית "בעייתית" במקצת. אם זה לא מפריע לך - תפדל.

4. ה-A6 לטעמי יפה יותר, מרווחת מאוד ומתקדמת הרבה יותר מבחינה טכנולוגית (ה-7 מבוססת על מקורותיה מתחילת שנות ה-80...) ועלויות האחזקה יהיו נמוכות משמעותית, בייחוד בגלל היותן נפוצות יותר וחולקות חלקים מכאניים רבים עם A4, פאסאט וכו'.

5. במחיר הנקוב, תוכל להתקדם ל-A6 2400 או 1800T מהשנים 1998-2000, ואולי אפילו ל-2800 שמאובזרת יותר (ריפודי עור, למי שזה חשוב).

6. בכל מקרה - בהצלחה!

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

אם הרכב שמור עד שמור ביותר אז לדעתי אם סדרה 7 היא זו שמעניינת אותך אז אני הייתי שוקל את המציאה החדשה בחיוב, כמו שאמרת ההצעה הראשונה היא 90 אלף שקל בטלפון, אם תהיה רציני לא נראה לי בעיה לקנות ב 86 אלף ותלויי בגמישות שלו, שלושת אלפים שקל מעל המחירון לרכב שמור ביותר זה כדאי .

בכל מקרה אם תחליט לוותר על הרכב בגלל המחיר אשמח אם תוכל למסור לי את מספר הטלפון של בעל הרכב כי לדעתי רכב כזה שהוא שמור (שלא יתקלקל הרבה) שווה כל גרוש - מנסיון עם סדרה 7 ;)

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

היה לי 728 שנת 96 . רכב חזק, גיר שקט לא דופק, הגה שקט, אין דפיקות ורעשים. אם האוטו תקין, ה 728 חזק גם בעליות. מנסיון.

אחזקה לא זולה, לא מאוד יקרה, דלק: לא מעט. ל6-7 קמ' לליטר בנסיעה רגועה בעיר ללא פקקים מרובים. בחוץ 10 לליטר עד שנכנסים לרמזור הראשון. זה בהסתמך על נסיעה רגועה .

סדרה 7 סתם גדולה, עדיף סדרה 5 למרות שהיא בדכ ערסית... מבחינת אוטו בכל אופן.

אם יש אאודי A6 שמורה ביותר, שווה לחשוב.

בכל מקרה, לא שמור , לא לקנות, וגם, לא לקנות לפני בדיקה יסודית ובנוסף לגשת למוסך לקבל הצעת מחיר לתיקונים ואז לדבר עם המוכר על מחיר סופי.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

חברים תודה רבה על התגובות.

אז ככה, השחורה (50 אלף ק"מ יד ראשונה) - במצב חיצוני ופנימי סביר מינוס... הרכב הראשון שראיתי (הלבנה בעלת 230K ק"מ) נראית הרבה הרבה יותר טוב, מבפנים ומבחוץ.

בשני הרכבים אובחנו התופעות לעיל בהקשר לגיר ולבולמי הרכב - מכאן שסביר שמדובר בגורם הבלאי והתיישנות החומר...

מה שכן, לגבי הגיר, נראה כי זהו גיר השונה מזה אותו לי יצא להכיר. הגיר בשברולט לומינה (שגנבו לנו, אגב), עבד בצורה שונה לגמרי. אסביר למה אני מתכוון: במהירות של 100 קמ"ש, ברגע שאלחץ על דווושת הגז לכל מהלכה, הגיר יוריד להילוך שני ויתחיל להאיץ. הטורים יהיו בטווח די גבוה. במידה ובמהלך התאוצה הזו, אני עוזב את הגז (אותו מעשה שיגרום לאפצ'י במוגדשות הטורבו למיניהן), הרכב באופן מיידי יעבור להילוך 4, וימשיך בשיוט נינוח (ז"ת תהיה העברת הילוך מ -2 ל - 4, שתתבטא במעבר לטורים נמוכים). ב 740 זה שונה לגמרי. ברגע עזיבת דוושת הגז במהלך תאוצה חזקה, הגיר נשאר על ההילוך הנמוך, דמיינו זאת כמו גיר ידני, שבו הגעת ל 5,000 סל"ד ועזבת גז. הרכב עובר למצב בלימת מנוע. העלאת הילוך ב 740 לא מתרחשת אלא אם לוחצים על וושת הגז קלות, ואז הגיר מבין שנרגעת, ומעלה הילוך. ככה זה עובד שם. יכול להיות שיש אנשים שקוראים את הדברים וזה נראה להם ברור (דני למשל), אךלמרות ששמעתי על גירים כאלו, לא נתקלתי עדיין בגיר אוטומטי שכזה.

בכל מקרה, כרגע ירדנו משני הרכבים ואנו חוזרים לחדרי הדיונים לקביעת סוג הרכב לחיפוש. אעדכן בהמשך.

אגב, למי שביקש את הטלפון של השחורה (50K KM):

הרכב נמצא במגרש טרייד אין בכביש אזור - חולון, לכיוון דרום. טלפון איש קשר: 0507228181.

שוב תודה על העזרה, סימון.

SPL - 143.6DB

"

פורסם

אגב, למי שביקש את הטלפון של השחורה (50K KM):

הרכב נמצא במגרש טרייד אין בכביש אזור - חולון, לכיוון דרום. טלפון איש קשר: 0507228181.

שוב תודה על העזרה, סימון.

Thanks But NO Thanks

תתרחק :?

Henry Miller

פורסם

כן, התרחקתי...

מה גם שהרכב ממש לא נראה כרכב שעבר רק 50K, יותר כמו 500K...

בנוסף, גם אנחנו די חושבים כרגע שמנוע 4 ליטר + משקל של מעל 2 טון, יהוו גורם בזבוז דלק רציני. אם הלומינה 3.8 עשתה 1 ל 5, כשהיא שוקלת 1.5 טון, משמע הב.מ.וו תעשה את אותו מספר במקרה הטוב...

SPL - 143.6DB

"

פורסם

בנוסף, גם אנחנו די חושבים כרגע שמנוע 4 ליטר + משקל של מעל 2 טון, יהוו גורם בזבוז דלק רציני. אם הלומינה 3.8 עשתה 1 ל 5, כשהיא שוקלת 1.5 טון, משמע הב.מ.וו תעשה את אותו מספר במקרה הטוב...

לא בהכרח, צריכת הדלק בממוצע בבימר תעמוד על 1-6 ולא פחות (אלא אם קניתם סדרה 7 לנהיגה ספורטיבית כל היום ואז המצב ישתנה ) , 1-5 בלומינה זו צריכת דלק גרועה למדיי, האם אתם גרים במקום הררי של ממש ?? בכל מקרה הצריכה לא תרד מ 1-6 בממוצע .

Henry Miller

• תוכן חדש...