Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה מדבר על סיויק אוטומטית? אני חושב שאתה מפנטז בגדול עם נתוני צריכת הדלק האלה, בהנחה שאתה מדבר על צריכה אמיתית, יומיומית, ולא על נתוני מעבדה מופרכים, או נתונים של מישהו שבדק פעם אחת בנסיעה בינעירונית רגועה, שזה מופרך לא פחות.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה טוען שהיה לך רנו 5 והחזקת אותה 4 שנים ו 90 אלף ק"מ באותם 4 שנים,כלומר 23 אלף ק"מ בשנה, למשך 4 שנים,וכל הוצאותיך על הרכב,על תקונים, היו 1000 שקל בשנה....לכל שנה.

.

.

.

אני לא מאמין.

פורסם

כבר כמה מגיבים כולל אותי אמרו לך שאתה צריך לחשב את עלות הכסף. אני לא כלכלן גדול, אבל מדובר בסדר גודל של כ500-600 ש"ח בשנה לכל 10K ש"ח של הפרש המחירים בין הרכבים? אם ההפרש הוא 80K ש"ח אז מדובר ב4800 ש"ח? זה לא סכום שנכון להתעלם ממנו.

פורסם
אתה מדבר על סיויק אוטומטית? אני חושב שאתה מפנטז בגדול עם נתוני צריכת הדלק האלה' date=' בהנחה שאתה מדבר על צריכה אמיתית, יומיומית, ולא על נתוני מעבדה מופרכים, או נתונים של מישהו שבדק פעם אחת בנסיעה בינעירונית רגועה, שזה מופרך לא פחות.[/quote']

עוד פעם, על הסיויק אני לא מדדתי אז אני לא יודע במדויק, אבל מכיון שהנתוני יצרן שלהם טובים בכ2 ק"מ לליטר משל המאזדה 3, ואותה בדקתי אז הסתמכתי על זה.

כבר כמה מגיבים כולל אותי אמרו לך שאתה צריך לחשב את עלות הכסף. אני לא כלכלן גדול' date=' אבל מדובר בסדר גודל של כ500-600 ש"ח בשנה לכל 10K ש"ח של הפרש המחירים בין הרכבים? אם ההפרש הוא 80K ש"ח אז מדובר ב4800 ש"ח? זה לא סכום שנכון להתעלם ממנו.[/quote']

זהו נתון שדווקא עליו אני באמת לא מתכון להסתכל, כדי לפשט את זה בוא רק נגיד שאת ה90 אלף האחרים אני כבר "אמצא" דרך לבזבז במקום אחר :wink:

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם

אגב, לפני זה היה לי עוד רנו5, מדגם ישן יותר, מנוע 1100, מודל 80, עם מנוע אורכי. קניתי אותו עם 260000 ק"מ ב2000 ש"ח, נסעתי איתו ביומיום לאוניברסיטה ובסופ"ש עם נגרר עמוס בשלושה אופנועי שטח. מסרתי אותו לאימי כעבור שנתיים כשהוא היה עם 300000 ק"מ כשבשנתיים האלה החלפתי מצמד בכ280 ש"ח, משאבת דלק בכ140 ש"ח, אלטרנטור בכ350 ש"ח ושני צמיגים. לא כולל פלטינות מסננים רצועות ושמנים, כמובן.

פורסם
זהו נתון שדווקא עליו אני באמת לא מתכון להסתכל, כדי לפשט את זה בוא רק נגיד שאת ה90 אלף האחרים אני כבר "אמצא" ,תשמע אם אתה בודק עלויות .אזי עלות הכסף היא כן חלק מזה . אל תשכח שאם עלות הכסף לא הייתה נכללת , אזי הייתי בא ואומר לך , מה זה משנה , הרי "תבזבז" את הכסף על משהו אז לפחות בשעה שעתיים ביום שאתה נוהג ברכב כפול מס' השנים שהוא יהיה אצלך שווה להשקיע גם בפרארי דרך לבזבז במקום אחר :wink:

אם אתה מחליט להתעלם מעלות הכס, אז משמע שאתה כבר החלטת ואתה רוצה צידוק , אז בסדר לך על זה . אבל אם אתה בא מעולם שכלתני בלבד , אז לעלות הכסף יש משמעות מרובה . מה אם אומר לך למשל שאם תשים 90K בבנק בערוץ השקעה בטוח תקבל בסוף התקופה 150K , ובערותים לא בטוחים כ"כ אתה יכול לקבל גם 500K בסוף התקופה ?

תחשוב על זה , ותחליט האם העלות/כסף היא שמשנה את השיקולים או לחלופין הנאה/סטטוס/חדש/ניילונים YOU NAME IT

בברכה יהודה

פורסם
לפי החישוב שלי עלות הסיויק בשבילי תהיה:

ביטוח לרכב חדש עולה 6 אלף,

ירידת ערך 13 אלף לשנה,

תיקונים כנראה שלא יהיו.

עכשיו מבחינת צריכת דלק: הסיויק נוסעת בבמוצע 1-14.9 והפג'ו 1-11 מכאן יוצא שהסיויק תחסוך בערך 4 אלף שקל בשנה בתידלוקים.

עכשיו הפג'ו:

ביטוח עולה 5 אלף

ירידת ערך 5 אלף

תיקונים בסביבות ה6 אלף בשנה.

ודלק בנוסף לסיויק עוד 4 אלף (כמו שחישבתי לפני זה).

~~~

לסיכום יוצא לי שהסיויק תעלה לי 19,000 בשנה.

והפג'ו 20,000 בשנה.

לכן יוצא שהסיויק עדיפה.

האם החישוב שלי לקוי? מישהו חושב אחרת?

מאיפה לעזזל הגעת ל 6,000 ש"ח תיקונים?

אני מחזיק רכבים אירופאיים שנוסעים הרבה יותר ממה שאתה נוסע ובאף אחד מהם לא הגעתי לכאלה עלויות. הדובלו שהוא מודל 2003 ועם 237,000 ק"מ לא מגיע לרבע מזה תיקונים, הרנו 19 שהיתה לאשתי מודל 92 בשנה הכי גרועה שלה עלתה לי פחות מ 2,000 ש"ח תיקונים והרנו 5 שהיתה לי לפניה מודל 87' שעשתה יותר מחצי מליון ק"מ הגיעה בשנה הכי גרועה שלה ל 2,350 ש"ח.

כל המספרים הם על סמך ניירת מסודרת ורישומי הנה"ח.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפי החישוב שלי עלות הסיויק בשבילי תהיה:

ביטוח לרכב חדש עולה 6 אלף,

ירידת ערך 13 אלף לשנה, דרך אגב זו הנחה ממוצעת במקרה שתחזיק ברכב מעל 6 שנים, אחרת הרכב מפסיד 15-20K בשנה!

תיקונים כנראה שלא יהיו. תבדוק טוב מה העלויות בשנה ראשונה מעבר לאחריות שאתה מקבל (לטיפול ראשון ושני)

עכשיו מבחינת צריכת דלק: הסיויק נוסעת בבמוצע 1-14.9 המזדה 3 שלי עושה 1-10.5 אז לא ברור לי מה הקסם של הסיוויק הזאת, צפה לנתוני צריכה דומים לפג'ו והפג'ו 1-11 מכאן יוצא שהסיויק תחסוך בערך 4 אלף שקל בשנה בתידלוקים.

ותוסיף את אובדן הערך הכלכלי (קח את ה 120000 שים בבנק וקבל ריבית! בשנה בערך 4-5K)

עכשיו הפג'ו:

ביטוח עולה 5 אלף הייתה לי 206 1.6 2001 והביטוח היה 3-3.5K

ירידת ערך 5 אלף

תיקונים בסביבות ה6 אלף בשנה. שליש מזה, אם אתה רוצה מרווח בטחון אז חצי

ודלק בנוסף לסיויק עוד 4 אלף (כמו שחישבתי לפני זה). לא בטוח בכלל...

~~~

לסיכום יוצא לי שהסיויק תעלה לי 19,000 בשנה.

והפג'ו 20,000 בשנה.

לסיכום, נראה שסיוויק חדשה תעלה כמעט 1000 ש"ח יותר כל חודש, או 10000 אם נעגל בשנה.

לכן יוצא שהסיויק עדיפה.??? רק אם אתה מעדיף "חדש מהניילונים", שקט נפשי וריחוק ממוסכים פעם ב.. אלו בהחלט שיקולים לגיטימיים!, אבל אם הקריטריון היחיד הוא כלכלי, רכב בן 6 ייצא זול יותר!

האם החישוב שלי לקוי? מישהו חושב אחרת?

.....

פורסם

קודם כל תודה לכל המגיבים.

עדיין לא הצלחתי להיסגר על כמה יעלו לי התיקונים ברכב בן 6 בבמוצע בשנה, חלק אומרים בסביבות ה6 וחלק בסביבות ה2.

שאלה קצת אחרת, בפג'ו 206 לאחר כמה זמן בדרך כלל מתקלקל הגיר? כמה עולה התיקון שלו?

האם יש עוד מחלות אופיניות לרכב הנ"ל לאחר 6 שנים?

בגדול הבנתי שיותר זול להחזיק רכב ישן, אבל אם חלילה משהו מתקלקל בו אז זהו סיפור אחר לגמרי.

~~~~

מר בר, בקשר לשאלתך על הביטוח, ציינתי שאני נהג צעיר? :wink:

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם

לי הייתה 206 1.6 2001 90 כ"ס מהניילונים עם סנרוף מקורי ותוספת ג'נטים, במשך 4 שנים, לא נתקלתי בבעיות בגיר, הדבר המשמעותי היחיד היה אטם ראש מנוע שהוחלף באחריות, ידית אורות איתות כ- 300 ש"ח, ולפחות 2-3 מצברים שאף פעם לא ברור אם ההתקנה המקורית של מערכת ואזעקה הם שגרמו להם להיגמר מהר מדי...

אני באמת לא זוכר יותר מזה, אבל אולי שווה לך לקפוץ למוסך מורשה ידידותי ולראות במחשב תקלות אופייניות של רכבים כאלו (אולי יש פה בפורום או ב PSI מישהו שעובד במוסך כזה)

פורסם

סיוויק לא תעלה לך כלום ברוב המקרים,מבחינה מכאנית אני מתכוון,משהו כמו= ב 5 שנים ראשונות - שקט נפשי,ברוב המקרים.

כי סיביק פשוט לא נכנסת למוסך?

אין רכב שחמש שנים לא יעלה לך שום דבר להחזיק אותו.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
כי סיביק פשוט לא נכנסת למוסך?

אין רכב שחמש שנים לא יעלה לך שום דבר להחזיק אותו.

חוץ מטיפול חד שנתי,אתה לא רואה מוסך בסיוויק, ב 5 שנים ראשונות,אלה אם כן מדובר ברכב שיצא דפוק מהיצרן,או ברכב שעבר טראומה(תאונה).

פורסם

מעניין כי טיימינג בסיוויק אחרי 100K זה כנראה ממש חינם ע"פ ההגדרה שלך...

אם ניקח דוגמא קיצונית של המגאן שלי (כדי לתת לך עוד קצת קנה מידה) קניתי אותה על סף טיפול טיימינג ( מחיר מלא במוסך מורשה)

ובנוסף הוחלף מצבר משאבת מיים ובוצע טיפול גדול ( עלות חלקים בלבד אבל בעזרת חלקים מקוריים )

מכיוון שהנסועה שלי גבוהה ( כמעט 30K ) אני מתכוון לבצע טיפול קטן נוסף אחרי 10K ולא 20K ע"פ הגדרות היצרן.

כל מה שתיארתי כאן מסתכם בכ - 4K שזה לא מעט אבל גם לא המון בהתחשב בנסיבות ( ק"מ + פדנטיות :wink: )

• תוכן חדש...