Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6997 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה עם רנו מגאן II?

לי יש את הרכב הזה בבית ואני מרוצה ממנו, לפני כן היה לי הונדה סיויק מודל 2000 (עם ה 125 כ"ס), הרכב דיי מהיר, רק ההתנהגות כביש שלו גרועה.

למגאן יש התנהגות כביש לא רעה, הייתי אומר טובה מאוד בקטגוריה שלה, יש לה 6 כריות אויר, מערכת ESP ו EBD.

היא מאוד מודרנית (מבחינה טכנולוגית), יש לה מחשב דרך ותא מטען גדול מאוד - 520 ליטר.

לפני שההורים שלי קנו את הרכב, בדקתי את כל הרכבים בקטגוריה - מאזדה 3, פוקוס,קורולה, C4, 307.

היחיד שנתן תמורה מלאה זה המגאן II.

החסרון של הרכב זה שהתאוצה שלו קצת ארוכה, אבל זה רכב משפחתי ולא רכב מרוצים.

תשקול טוב את העניין.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יותר חשוב לי נתוני סחירות ואמינות לגבי הפוקוס , האם ירידת הערך שלה גבוהה משמעותית מהקורולה?

בשנה הראשונה עם הפוקוס שלך, נורת ימין קדמית תישרף (עלות החלפה כ-50 ש"ח), בשנה השנייה תאלץ להחליף צמד גלגלים קדמיים כמו כן החלפת חיישן אוויר (החיישן באחריות ולא תוסיף כסף כמו כן, במעמד ההחלפה תקבל סט שטיחים על עוגמת הנפש), בשנה השלישית המצבר יגמר (עקב השארת אורות דלוקים למשך הלילה) ואת מע' הסטריאו יחליפו לאחר שזאת תקובע על תחנות משעממות (כמו 91 FMׂ). את הרדיו יחליפו על חשבון האחריות אולם את הפיוז של המצת לא ועל כן תידרש לשלם 35 ש"ח על פיוז סורר.

עכשיו לסחירות. בעוד 3 שנים ארבע חודשים ושלוש שעות המחירון של הפוקוס יהיה כ-80,500 ש"ח (מתואם לגרסה שלך) לעומת 82,350 ש"ח של הקורולה. אתה תשיים בהתחלה שלט מאחור אבל אף אחד לא ייתקשר לכן אתה תחליט לפרסם באינטרנט (ביד 2 ובאתר CF) בשבוע הראשון יהיו רק טלפונים לא רצינים אבל בשבוע השני יבוא המפנה 2 לקוחות רצינים (אחד בשם ר. שטרן:-D ) ירצו לחמוד את הרכב השמור. אתה תמכור באותו שבוע (יום רביעי או חמישי, קצת קשה לדעת במדיוק) את הרכב תמורות כ-78,000 ש"ח ומדבקה של "העם עם הגולן").

זה סך הכול העליות האחזקה של הפוקוס. לגבי הקורולה, צר לי, אני מנסה לקרוא, אבל כל פעם שאני מנסה לבדוק הראש מתפוצץ לי מהטלטלות של הרכב, אז קצת קשה לי לראות. תנסה להביא לי כוס קפה ואני אנסה לראות שם.

לשאלות נוספות, תמיד אשמח לעזור.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

קורולה 2004, דגם GLI, שומרת על ערכה מעט טוב יותר, כ 5000 ש"ח הפרש לעומת 3 קומפורט. מחיריהן כחדשות היו דומים מאוד.

אם לקורולה החדשה היה גיר אוט' רגיל, היה ברור ששמירת הערך שלה תשאר הטובה ביותר. עם גיר רובוטי, העתיד לוט בערפל.

פורסם

דעתי - שום דבר שהיה נכון לקורולה החדשה (סחירות, אמינות, שמירת ערך) לא רלוונטי עם התיבה החדשה, בזמן הקרוב. רוצה להיות בטוח? חכה שנה ותן לראות מה דעת השוק. לא רוצה לחכות? קנה מאזדה 3.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
דעתי - שום דבר שהיה נכון לקורולה החדשה (סחירות, אמינות, שמירת ערך) לא רלוונטי עם התיבה החדשה, בזמן הקרוב. רוצה להיות בטוח? חכה שנה ותן לראות מה דעת השוק. לא רוצה לחכות? קנה מאזדה 3.

שלו לך roee,

אני מבין ממך שאתה חושב שהקורולה החדשה תמכר בעוד שנה ב- 20 אחוז מתחת למחירון ?

האם זאת כוונתך מכיוון שלדעתך "סחירותה, אמינותה, ושמירת הערך שלה" יהיו על הפנים.?

וכל זאת אתה חושב שזה בגלל שה"מטומטמים" בהנהלת טויטה העולמית לא שאלו את דעתך ולא התייעצו איתך לפני שהתחילו לפתח את הקורולה והאוריס החדשות.

באמת חבל שלא עשו זאת.

אני מציע שתשלח להם איימיל שאת ה"שינוייים" המתבקשים שיעשו בעוד שלוש שנים - קודם יתייעצו איתך.

על מנת להקל עליך את הקשר ישירות ליו"ר טויוטה העולמית : Fujio Cho, Chairman

אני מצרף את שמות כל הנהלת הקונצרן הגדול בעולם לבניית רכבים ,

אני בטוח שהם יקשיבו לך ויעמידו את הערותיך בראש הרשימה:

http://www.toyota.co.jp/en/about_toyota/executives/index.html

אני לא צוחק, אני מתכוון בכנות בהצעתי זאת לך.

אני מאחל לכולנו שתצליח כי זה יעשה רק טוב לכל בעלי הקורולות בעולם ובישראל בפרט,

ואז אחרי 3 שנים נוכל להחליף לקורולה משופרת.

בכל מקרה תודה לך מראש על מאמציך.

פורסם

מר אוריס היקר,

- למעשה, אני מרגיש כבר קירבה מספקת אליך בשביל שנוכל להשתמש בשמות פרטיים, אז תן לי לפתוח מחדש את דבריי -

ידידי BOZO,

האם ידועים לך נתוני מכירות היאריס עם התיבה הנהדרת החדשה של טויוטה? האם הם:

1. יותר טובים משל היאריס הקודמת

2. פחות טובים משל היאריס הקודמת

3. בסניף הרצליה

http://consumer.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=skira20070329_843524

בכתבה, אשר כתובה לנוחיותך בעברית - כמו ההודעה הזו, אין לך מה לדאוג - מצויינים נתוני המכירות של היאריס החדשה לעומת זאת הקודמת, כמו גם העובדה המשעשעת שטויוטה מחייבת את הרוכשים הפוטנציאליים בנסיעת מבחן, פשוט בשביל לחסוך מעצמם תגובות נזעמות של אנשים שלא בדיוק קיבלו את מה שרצו.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

מר אוריוס, אני חושב שיש לך מספר טעיות בקונספציה שלך. אם אתה חושב שלשוק הישראלי יש איזשהוא השפעה על האסטרטגיה הכללית של טויטה, לדעתי אתה טועה ובגדול. בדיוק כמו שלשוק האמריקאי השמרן ובעיקר שרגיל לגיר אוטומטי פלנטרי, שם טויטה לא שינתה את סוג הגיר, ממש כך היא עשתה זאת לשוק האירופאי. לשוק הזה אין כמעט משמעות לגיר אוטומוטי רגיל (תראה שיש ייצרנים שבכלל לא מציעים אותו-אפילו כאופ') ולכן זה לא משנה לטויטה העדר של גיר כזה. לגיר הרובוטי יש מספר ייתרונות שהופכים אותו למאוד אטרקטיבי לשוק האירופאי והינם לא רלוונטים לשוק שלנו (כמו זיהום אויר) לכן סך החיסרונות המאוד מורגשים לשוק הישראלי שלא רגיל לגיר אחר, יפריעו לו מאוד (ממש כשם שהיאיריס לא מצליחה ולדעתי גם לא תצליח-כל עוד לא ישנו לה את הגיר). אני מניח וזו תחושתי, שגם המכירות החדשות-גם לשוק הליסינג וגם המכירות המשומשות לא יהיו כמו של הדגם הקודם ובכלל "יסבלו" מתדמית של לא לגעת בגלל הגיר.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

הויכוח מיותר, לא ישאלו אף אחד מכם איך לבנות את הקורולה.

לפותח הת'רד,

אני מצוי גם בדילמה הזו, אני מעוניין להחליף את רכב העבודה הנוכחי שלי, קורולה 05.

ביצעתי נסיעות מבחן על המאזדה 3, הפוקוס והמגאן 2, לא אהבתי את הרכבים. לעומת זאת, בקורולה, הסתגלתי די מהר לתיבה הרובוטית. אני הולך על הקורולה.

פורסם

בואו לא נשלה את עצמנו. הסיבה האמיתית לגיר הרובוטי היא נסיון של טויוטה לחסוך בכסף, כי גיר רובוטי זול בהרבה מגיר קונבנציונלי (מישהוא פה ראה ירידה במחיר ללקוח?) וחברה ששמה קרטון בעלות 2 ש"ח בגב הכיסא האחורי היא חברה שתצא מגידרה להרוויח עליכם עוד 3000 ש"ח לרכב.

לדעתי אפשר לשים מצבה על הלוגו של קורולה בארץ: כל עוד נמכרות תיבות הילוכים רגילות אצל המתחרים , אין סיבה לשלם מחיר זהה עבור משהו פחות טוב.

פורסם
בואו לא נשלה את עצמנו. הסיבה האמיתית לגיר הרובוטי היא נסיון של טויוטה לחסוך בכסף, כי גיר רובוטי זול בהרבה מגיר קונבנציונלי (מישהוא פה ראה ירידה במחיר ללקוח?) וחברה ששמה קרטון בעלות 2 ש"ח בגב הכיסא האחורי היא חברה שתצא מגידרה להרוויח עליכם עוד 3000 ש"ח לרכב.

לדעתי אפשר לשים מצבה על הלוגו של קורולה בארץ: כל עוד נמכרות תיבות הילוכים רגילות אצל המתחרים , אין סיבה לשלם מחיר זהה עבור משהו פחות טוב.

לא הבנתי את עיניין הקרטון.

האם בדקת את עלות הקרטון למפעל ? האם הקרטון התפרק אחרי זמן קצר או החזיק 10 שנים כמו שקרטון של טויוטה בדרך כלל מחזיק ?

התאור הפשטני שלך דוקא לא תואם את טויוטה, שידועה באיכות ובעמידות הרכבים שלה. הרי אם היו חושבים בדרך פשטניות כמו שאתה מתאר, הרכבים שלהם היו מצריכים תיקונים רבים לאחר זמן קצר, ורווח גדול על חלפים, מאחר וחסכו על רכיבי האוטו.

התשובה האמיתית היא שמדובר ברכבים שנועדו לשוק באירופאי, ולכן הוחלט לעבור לגיר רובוטי, שדומה לגיר ידני מבחינת התנהגות, צריכת דלק, זהום אויר וביצועים, ועולה פחות מגיר אוטומטי רגיל או כפול-מצמדים.

פורסם

אני לא חושב שהעניין כאן הוא הכסף, אלא באמת צריכת דלק, זיהום, חדשנות ובל נשכח שהאירופאים מעדיפים, מסורתית, גיר ידני - הם בוודאי ישמחו לשמוע על הסידור הזה. מבחינתם, זה הטוב שבכל העולמות.

אני משער שבאופן אישי, גיר כזה היה מתאים לי יותר מגיר אוטומטי רגיל. זה לא אומר שלצרכן הממוצע שקונה קורולה ומחפש את השמרנות והsame old זה דווקא מתאים.

• תוכן חדש...