Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6996 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לברר האם חוזה, לפני העברת בעלות חוקי? אני רוצה לקנות רכב ורוצה להעביר כסף למוכר ולקבל את הרכב, אבל אין אפשרות להעביר בעלות על הרכב מיידית, האם חוזה בכתב והתחייבות של המוכר להעביר בעלות, נחשב מבחינה חוקית?

הרכב לא משועבד ומעוקל. תודה

פורסם

חוקי.

חוזה צריך שישקף גמירות דעת (גמ"ד) לעשיית העיסקה הן מצד המוכר והן מצד הקונה.

בנוסף צריך שתהיה מסוימות כלומר: זיהוי הרכב, מחיר, אופן המסירה, אופן התשלום וכל הפרטים הנוספים שישנם בזכרון דברים סטנדרטי.

חובה לדעת: הנכס היחידי שמכירתו מחייבת חוזה כתוב הוא מקרקעין. עקרונית חוזה למכירת רכב יכול להעשות בע"פ (רק שאז קיימת בעיית הוכחה). אם לדוגמא בעת שיחת גישוש הקונה ישאל כמה? המוכר יענה 20000, והקונה יגיד: סגור - אז יש חוזה שכל אחד מהצדדים יכול לדרוש את קיומו (במיוחד אם השיחה הוקלטה לצורך ההוכחה).

רק תיזהר כשאתה מעביר כסף, אני ממליץ על כתיבת המחאת מקדמה דחויה לשבוע לפחות לפקודת המוכר בלבד שתיפדה רק אם הקונה יסתלק מהעיסקה.

את התשלום המלא נותנים רק כשמקבלים רכב + העברת בעלות.

פורסם

כדאי לך להוסיף סעיף בנוגע לאחריות לנזקים שעלולים להגרם לרכב, כשהוא עדיין אצל המוכר, אבל אחרי שאתה כבר שילמת.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

הנה זכרון דברים שאני קניתי איתו את הרכב שלי

בתאריך ______ בוצעה עיסקת מכירת רכב מסוג_____ מספר רישוי________ .

המוכר_______מספר זהות________ מכר את הרכב לקונה _________ מספר זהות_________.

בסכום של _______ ובמילים______________________ במזומן (כסף שטרות)

המוכר מתחייב כי :

מספר הקילומטרים שמנצא בשעון והוא___________ הוא אכן מספר הקילומטרים הנכון והמדוייק ולא בוצע בו שום שינוי .

הרכב הנ"ל לא עברת תאונות בעלי פגיעות שילדה .

הרכב אינו משועבד / מעוקל .

הרכב לא היה בחברת השכרה/ליסינג/בעלות ממשלתית אלא רק בבעלות פרטית בלבד ומספר בעלי הרכב הם______

המוכר מתחייב שכל נתוני הרכב המצויינים ברישיון הרכב כגון :מספר מנוע,מספר שלדה,מידות צמיגים,מספר בעלים תואם באופן מוחלט לגבי הנתונים שעל הרכב עצמו .

הקונה מתחייב כי :

בדק את הרכב והרכב נמצא לשביעות רצונו .

מתחייב שלא להטריד את המוכר במידה ויתגלו ליקויים שלא מצויינים בהתחייבויות המוכר .

לשלם את הסכום המצוין למעלה במלואו ובמזומן לאחר העברת הבעלות וכי הכסף אינו מזוייף

במידה והצדדים החתומים לא יעמדו באחד מהסעיפים המצויינים העיסקה בטלה ומבוטלת .

במידה ואחד הצדדים התחרט לפני העברת הבעלות הוא יצטרך לשלם לצד השני סכום של _____% מערך העסקה .

העברת הבעלות תשולם ע"י הקונה/המוכר.

חתימות המוכר חתימת הקונה

Seat Ibiza Cupra 07:twisted:

פורסם

קודם כל בחוזה שלך חסרים כמה דברים:

1. הצהרת המוכר שהוא בעל הרכב ושאין שום מניעה או איסור למכור אותו.

2. שעד לתאריך________בשעה _________(זמן מסירת הרכב בפועל) כל החובות בגין הרכב יחולו על המוכר ומשעה זו על הקונה.

ההסכם הוא חוזה לכל דבר אבל בוא נגיד שהוא לא יתן לך את הרכב או לא יעביר בעלות. אתה תצטרך ללכת לבתי משפט, להיגרר עם זה הרבה זמן ובסוף אם תקבל פס"ד לך תגבה אותו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
קודם כל בחוזה שלך חסרים כמה דברים:

1. הצהרת המוכר שהוא בעל הרכב ושאין שום מניעה או איסור למכור אותו.

2. שעד לתאריך________בשעה _________(זמן מסירת הרכב בפועל) כל החובות בגין הרכב יחולו על המוכר ומשעה זו על הקונה.

ההסכם הוא חוזה לכל דבר אבל בוא נגיד שהוא לא יתן לך את הרכב או לא יעביר בעלות. אתה תצטרך ללכת לבתי משפט, להיגרר עם זה הרבה זמן ובסוף אם תקבל פס"ד לך תגבה אותו.

בסדר, זה לגבי כל חוזה באשר הוא חוזה - כך פועלת מערכת המשפט אצלינו אין קשר לחוזה לממכר רכב או כל דבר אחר.

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

נכון וההערה התיחסה לזה שהוא רוצה לשלם ואת העברת הבעלות יבצעו מאוחר יותר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

המון תודה לכל המגיבים, אני מבין שחוזה הוא חוזה מחייב, החתמתי את המוכר על החוזה, ציינתי תאריך עד מתי הוא הבטיח להעביר את הרכב בעלות, הוא חתם שאין שעבוד ועיקול על הרכב.

השאלה היא האם יש הגבלת זמן שאני יכול לנסוע ברכב שלא רשום על שמי? הביטוחים הם על השם שלי.

• תוכן חדש...