ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש פרטים על הC-Class קופה..אני לא מצליח למצוא פרטים על הרכב לכן רציתי לדעת מכם .. איזה יחידות הנעה מגיעות איתו, באיזה שנתונים הוא שווק ואיך הרכב בכללי מבחינת אמינות ועוד
הודעה אחרונה מאת NDickler, -
- 1 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
אבא שלי מחליף את הטויוטה קורולה שלו שנת 2004 באחד מהרכבים הללו, אני שואל מה עדיף: מבחינת בטיחות ואמינות. והפורד פוקוס היא מנוע 2000
הודעה אחרונה מאת BiG Kahuna, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שבת שלום לכולם,ראינו 406 ידנית טורבו דיזל שנת 99'. ממש אהבנו את האוטו,גם ידני,גם הדגם המאובזר (SV),גם דיזל וגם נראה ממש שמור. המוכר אומר שהמנוע הוא 2.1 ליטר 109 כ"ס,האם זה מנוע HDI או שזה טורבו דיזל מסוג אחר (האוטו שנת 99 יבוא אישי) ? איך המנוע הזה מבחינת אמינות?
הודעה אחרונה מאת sladun, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 918 צפיות
היי אני מעוניין למכור פולו SDI שנת 98. אני יד ראשונה על הרכבוהוא וטופל במוסך מורשה כל התקופה. הרכב עבר 170K קילומטר ולאחרונה הוחלף מדחס מזגן בעלות של 2000 ש"ח. לרכב יש כמה בעיות: 1. קילופי צבע על הגג ותא המטען (לא כל הצבע אלא רק השכבה העליונה - הפח מכוסה) 2. הפלסטיק באזור האמצעי סדוק בכמה מקומות. 3. יש בעיה עם המחשב ABS שמצריכה החלפה. מחיר המחירון שלו בשכלול הק"מ והידים הוא 22300 ש"ח. כמה לדעתכם סביר לבקש על רכב כזה? האם שווה לתקן חלק מהליקויים כדי להעלות את ערכו? תןדה מראש.
הודעה אחרונה מאת BigMak, -
-
סובארו 2.0
מאת rubycoupe- 1 תגובות
- 714 צפיות
רגע לפני-מהי צריכת הדלק של אימפרזה 2.0R ידנית בפועל? וסתם דעה כללית על הבחירה שלי אימפרזה 2.0R חדשה,ידנית סטיישן 4x4:-)
הודעה אחרונה מאת GL-10, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום בשבוע הקרוב אני מתכוון לבצע קניה של רכב, אני רוצה לקנות אחת משתי ההצעות שקיבלתי: Polo16V שנת 97. או הונדה האצב'ק 94 מנוע VTCE מה אתם ממלצים, מכל הבחינות מה יותר משתלם. ומה שומר יותר על המחיר תודה ושבת שלום ...
הודעה אחרונה מאת oba3k, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 9.8 אלף צפיות
מה דעתכם עליה? האם זה המשך ישיר לתעשיית "רכבי הפאר" של קונצרן דייהו? או שמא יש שיפור מבחינת אמינות, ביצועי מנוע, איכות הרכבה, בטיחות וכו'? כל מידע יתקבל בברכה. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת shaked404, -
-
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, כיום יש לי יונדאי אקסנט אסטים 98. סה"כ האוטו בסדר, בעיקר מבחינה מכאנית (לא רואה מוסך מעבר לטיפולים השוטפים), אם כי הוא רועד במהירויות גבוהות (למעלה מ100 קמ"ש, שנדרשים לי מדי יום בכביש 6...), קשה לו בעליות והפלסטיקים במצב די רעוע. הבעיה היא שיש לי כרגע מקסימום 40,000 ש"ח לרכב חדש (תחת לחץ אולי 45K), סכום שישדרג אותי, למיטב הבנתי, לאוטו דומה משנת 2001-2. נשאלת השאלה, האם השדרוג הזה כדאי בכלל (בהתחשב גם במאמץ הכרוך ברכישה ומכירה של רכב) או שכדאי לי לחכות בסבלנות עד שיהיו לי 50-60K (מי יודע מתי...) ואז לחפש רכב חדש? או בכלל להישאר עם הרכב שלי עד יום מותו?! אם כן כדאי לי להשתדרג, על איזה רכב אתם ממליצים? חשוב לי שיהיה אוטומטי, קטן, חסכוני בדלק עד כמה שאוטומט יכ…
הודעה אחרונה מאת Eviatar, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הדיפלומט גם מבין שהמחירים בארץ הם בשמיים, לכן הוא קונה רכב בארה"ב ומביא אותו ארצה לתקופה בלתי מוגבלת. הוא מחפש רכב שלא תהייה לו בארץ בעיה עם חלקי חילוף, מתאים למזג אויר הישראלי ומהודר הבן אדם לא מעוניין להשקיע הון, לכן מרצדסים וב.מ.ו. משנתונים אחרונים יורדים מהפרק. על מה להמליץ לו? תודה
הודעה אחרונה מאת koka, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מדובר בדייהו מאטיס 2000. הבדיקה היא בדיקה שעשה הבעלים הקודם טרם רכישה לפני בדיוק 6 חודשים במכון הדרום יפו. (הוא מוכר עקב יציאה ארוכה לחו"ל. לדבריו). נסעתי על הרכב והוא עושה רושם מצויין (חשוב לציין שההבנה שלי בניתוח מצב הרכב לא גבוהה משל הנהג הממוצע). מאחר שאני יודע שהמכונים מגזימים כדי לכסת"ח את עצמם, הייתי רוצה חוו"ד על הבדיקה. כמובן שלפני הרכישה אקח את הרכב לבדיקה מטעמי, אבל הייתי רוצה לדעת אם בכלל יש טעם ללכת לבדיקה כזו, או שלרדת מהעיניין. ואלו תוצאות הבדיקה: מנוע: (לא תקין) נזילת שמן, רעשים פנימיים, ארכובה ושסתומים, בדוק בלחץ לאבוד מים. קרור: (לא תקין) חוסר מים, קורוזיה (אציין כאן שהבעלים הנוכחי החליף רדיאטור לא מזמן) הצתה ודלק: תקין פליטה/זיהום אויר: תק…
הודעה אחרונה מאת re_ilan, -
אני מעונין לרכוש אחת כזאת כולם מבקשים מעל למחיר המחירון? האם המחיר מצדיק ?
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=44&ModelID=22&SubModelID=186&FromYear=1995&UntilYear=1995&Hand=6&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&Info=%E2%F8%E9%F8%E4 האם מישהו מכיר או שמע או בדק את הרכב הנ"ל שמפורסם ביד2 MX5 1995 יד 6 172K ק"מ צבע אדום לאחר צבע כללי אם יש למישהו מידע אני אשמח לשמוע אפשר בה"פ תודה איציק
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום. לצרכי העבודה של אבי, הוא מחפש רכב מסחרי קטן (טנדר), חסכוני (סולר,דיזל), וידני (לצערו). הוא מודע לכך שיש קנגו אוטומטית אבל נרד מזה. כנ"ל לגבי הפיאט דובלו (ד"א מה אתם אומרים עליה? שווה ללכת לראות?) השנתון הוא 2004 (חדש). האופציות: * סיטרואן ברלינגו - לאבא שלי היה אותה בעבר ולכן הוא מעדיף אותה יותר. * פיז'ו פרטנר - אנחנו יודעים שהפרטנר והברלינגו הם בערך אותו רכב, אבל בכל זאת, מה עוד שונה חוץ מהסמל בחזית? * פורד קונקט - ראינו, לא כ"כ התרשמנו. * רנו קנגו - מכוערת בצורה מוגזמת. * אולי גם פיאט דובלו. חשובה הנוחות מפני שהרכב ישמש כרכב משפחתי. האמינות לא בראש מעיינותיו.. בעיקר חוזק המנוע והנסיעה השוטפת של הרכב חשובים לאבי ולי (שכן, אנהג עליו …
הודעה אחרונה מאת wonderd, -
-
- 0 תגובות
- 648 צפיות
יש לי מרצדס c220 והחלטתי שזהו הגיע הזמן להיפרד. הדרישות שלי ממכונית הם מכונית מרווחת כמה שיותר, מכונית לנסיעה מנהלתית רגועה עד איזור ה-120. דגש על נוחות שהמכונית תדע לספוג חלק גדול מהמהמורות בכביש הגב שלי עדין מאוד, צריכת דלק סבירה. חשוב לי שתראה טוב סטייל מכוניות מנהלים כאלה. תקציב 120K . עדיף חדשות מהחברה. אבל גם שנת 2006 יספיקו. עריכת הנהלה: נא לחזור על כללי הפורום, עם דגש על אלו הנוגעים לניסוח כותרת.
הודעה אחרונה מאת אביאלוש, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני מחפש רכב ספורט אוטומטי בסגנון גולף gti אבל שלא תיהיה גרמנית גם לא סיאט
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
- 1 תגובות
- 832 צפיות
מתעניין לרכוש את הרכב הנ"ל, מבקש חו"ד עליו מה חשוב לבדוק בדגם הזה ספציפית לפני קניה והאם נחשב ככלל דגם אמין? אשמח לקבל תשובות מבעלי רכב כזה בעבר ובהווה! תודה רבה יהונתן
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
- 3 תגובות
- 829 צפיות
אפשרות א': רכב שעבר 4 ידיים ובעברו כיד ראשונה היה בליסינג? אפשרות ב': רכב שהוא יד 3 אך גמע כבר 200000 ק"מ? אני שואל זאת מפני שנתקלתי בהצעה לעשות החלפה על אופל טיגרה שנת 1998 שכאמור גמעה ק"מ, כנגד הרכב שלי שהוא אופל אסטרה מודל 2000 שעשתה "רק" 137000 אך הייתה בליסינג וצברה ידיים כאמור. אשמח לקבל ייעוץ לגבי כדאיות..
הודעה אחרונה מאת Eviatar, -
- 2 תגובות
- 752 צפיות
מחפש אופנוע ליום יום עד 40 אלף שהייה פחות או יותר חיסכוני ומהיר .
הודעה אחרונה מאת pupsik, -
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכם. בזמן האחרון אני מחפש אימפרזה GT במצב טוב. שנים 98-00. שבוע שעבר ראיתי אימפרזה כזו, שנת 99. שמורה, מטופלת על ידי בעל מוסך, יד נמוכה, וק"מ נמוך. בנוסף הבן אדם הוא מכר של אבי ולכן אפשר להסתדר על מחיר. נשמע חלומי לא? ובכן לא כ"כ. כששאלתי אותו על הרכב הנ"ל ומה שם בו הוא פשוט המשיך והמשיך; מחשב ניהול מנוע אקוטק, אינטרקולר חיצוני, צ'יפ, קיט הנמכה ועוד הרבה הרבה תוספות. המכר אומר שהאוטו מגיע ליותר מ-300 כ"ס. זו לא הבעיה. הבעיה היא שאני בקרוב אתגייס, רציתי לשאול האם בקניית האוטו הנ"ל אני אכנס לבור של טיפולים וצרות עקב כל השיפורים שהאדם לפני שם באוטו? מה ההשלכות של המחשב ניהול מנוע וכל שאר התוספות והאם צריכת הדלק תגרום לי לוותר על האוטו כרכב יומיומי. תודה…
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 0 תגובות
- 649 צפיות
אני מחפש לאמא משהו יותר חסכוני מהסופר-לנסר שהייתה. ההתלבטות היא בין הרכבים בכותרת. 1. האם יש הבדלים משמעותיים בבטיחות בין הרכבים? 2. האם כל הסיוויקים מ94 הגיעו עם ABS? 3. איך האמינות של הגיר בסיוויק? ובלנטרה? 4. יש הבדלים בצריכת הדלק בין השניים? תודה על העזרה, אביעד
הודעה אחרונה מאת aa123, -
- 1 תגובות
- 809 צפיות
בוקר טוב, קיבלתי לידי את היסטוריית הטיפולים של רכב אותו אני מעוניין לרכוש (סיטרואן קסארה סטיישן, 2004, אוטומטית, 105K על השעון.) הדו"ח מתחיל בטיפול 20K הראשון, ומסתיים בטיפול ה-100K (כולל טיימינג) ומפורט עד רמת השייבה (דיסקית נחושת עג 031327...) קיימות מספר שורות שאני מבקש את עזרת הציבור ב"תרגומן" ובהסברת החשיבות שבהן עבורי כפתח ל "צרות עתידיות" : 1. סידור תוכנת מחשב BSI כולל לימוד מפתחות. (ב- 23K ק"מ) 2. מפתח לא מניע - איפוס מחשב ללא חיוב. (53K ק"מ) 3. בד' מצבר - לקוח לא מעוניין לתקן. (100K ק"מ) (את זה הבנתי... המשמעות היא שברכב מותקן עדיין המצבר המקורי ?) 4. בד' במכשיר לקסיה + איפוס מחשב ההזרקה. הח' סליל הצתה. (104K ק"מ). לבד מהשורות האלו - …
הודעה אחרונה מאת qil, -
- 0 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אשמח לשמוע על הרעיון שהתנעת הרכב מותנית בלחיצת ברקס-יש חיישן הצתה הקשור לעיניין?? ובלם יד אוטומטי???וסתם כמה מילים מקצועיות על האוטו-נסעתי ונהניתי בנסיעת מבחן יש משהו להוסיף?? ואם אנחנו כאן מה דעתכם על הונדה סיביק היברידית? ביי חברים עריכת הנהלה: ברוך הבא לפורום. אנא נסח כותרת אינפורמטיבית, ומקם את השרשור שלך בפורום הנכון (במקרה זה ייעוץ ברכישת רכב). גלישה מהנה.
הודעה אחרונה מאת ilanyer, -
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אז זהו... הלב כנראה מתחיל לגבור על השכל! פורשה 930, (נגיד שעד שהכל יצא לפועל כמו שאני מתכנן, אינשאללה) שנת 78' ( מנוע 3.0 ליטר בשנתון הנ"ל, אם אני לא טועה 4 הילוכים) דעת מומחים תתקבל בברכה!
הודעה אחרונה מאת Roy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מצד אחד, הקסנטיה יותר מודרנית מה-405, ואמורה להיות גם יותר נעימה לנסיעה. מצד שני מדאיג אותי עניין הבומבות ועלות החלקים לקסנטיה. עד כמה שידוע לי, הן נסחרות במחירים דומים בערך. כמובן שמנוע דיזל זאת לא אופציה (הרכב ישמש כפרייבט במשפחה, וגם מעצבן אותי רעש הטרקטור שלו). ההעדפה היא לגיר ידני, בעיקר משיקולי צריכת דלק ואמינות, אבל אם גיר אוטומטי באחת מהן ניחן באמינות יוצאת דופן, האופציה גם תילקח בחשבון. אם יש אלטרנטיבה עדיפה בגודל דומה (משפחתיות גדולות/מנהלים), אני פתוח להצעות.
הודעה אחרונה מאת erez, -
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הבוקר הרמנו על ג'ק את הרכב לבדוק מה מצבו לאחר שנחבט בירידה ממדרכה. משטח פלסטיק שחור המכסה את גחון הרכב נמצא עם פגיעה קלה ומעיכה בצורת מדרכה (קרוב מאוד לדלת האחורית בתחתית הרכב). יש לציין שוב שזהו משטח מפלסטיק או איזה שהוא חומר לא מתכתי אחר. מה דעתכם על פגיעה מסוג זה? הרכב - פולקסווגן פולו
הודעה אחרונה מאת ugross1, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
שלום לכולם בקרוב נגמרות לי 3 שנים די טובות עם מזדה 3 מליסינג ואני לקראת בחירת רכב חדש. אני מתלבט בין C4 ומזדה 3 חדשה. מצד אחד הסיטרואן קיבלה ביקורות של "המשפחתית הטובה ביותר" אבל חבר שלקח לא מרוצה ולהלן מה שאמר לי: יתרונות: דשבורד דיגיטלי ומרשים בקרת שיוט אופציה לגבול עליון למהירות, שלא נתפתה לעבור את ה120 בתוך העיר כסא נוח יותר שליטה על הרדיו מההגה חסרונות (לעומת המזדה 3) יותר איטית (תאוצה) יותר כבדה כאשר בולמים, ירידת ההילוכים האוטומטיים מורגשת ביותר (בום, בום מהילוך 3 ל1) אין בקרת אקלים שותה דלק כאילו אין מחר (מבקר כמה 2-3 פעמים בשבוע בתחנת דלק לעומת פעם בשבוע עם המזדה) תא מטען קטן יותר (הוא מתקשה להכניס את העגלה של הילדה שנכנסה…
הודעה אחרונה מאת מאור ספיר, -
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ערכתי בדיקה לרכב לפני קנייה מדובר בפז'ו 307 2003 תוצאות הבדיקה ליקויים בעלי משמעות גבוהה אבחנה: תיקון חזית תיקון מאחור מרכב פח וצבע ליקויים בעלי משמעות נמוכה אבחנה: פגיעה/תיקון/איכול/החלפת רצפה אחורית בחלק הסמוך לפגוש,פגיעות פח לחיצות בפח פגמים בצבע חלודה בגוף הרכב תיקוני פח וצבע ,הוחלפו חלקי פח ומרכב. האם מדובר בפגיעה בשאסי בשילדה ?
הודעה אחרונה מאת אבולושיין, -
- 5 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום, ראיתי מכונית באתר של "אוטו שי" שאני מעוניין בה. רציתי לדעת האם מישהו קנה שם ? האם בטוח לקנות שם ? צריך לבדוק את הרכב במכון? איזה מוניטין יש למקום ? תודה למשיבים
הודעה אחרונה מאת satira, -
אלמרה מול קסרה
מאת tomyon- 0 תגובות
- 775 צפיות
שלום, איזה רכב עדיף-מחיר שני הרכבים זהה: ניסן אלמרה מודל 97 אוטו' , 160K ק"מ , יד 3. סיטרואן קסרה מודל 2000 אוטו', 180K ק"מ , יד 2 (לשעבר ליסינג). איזה רכב עדיף מבחינת בטיחות , אמינות ואחזקה. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת tomyon, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2 אלף צפיות
אז ככה יש לי רשיון בערך שנה וחצי ושגרתי בניו יורק היה לי את הלקסוס של אבא שלי עכשיו שאני פה אין לי איך להגיע ממקום למקום עכשיו אני לא מבין כלום במכוניות אז אני מתעייץ עם אנשים ... יש לי בסביבות ה 15 אלף שקל להשקיע על אוטו עכשיו אני רוצה פיאט אונו ובדיוק הלכתי ליד הבית וראיתי פיאט אונו שנת 94 ניראת מבחוץ מעולה ... עכשיו כמה קילומטר היא צריכה לעבור איך אני בודק איזה יד האוטו שלא יעבדו עלי ? כמה אוטו כזה צריך לעלות ? איפה יש מוסך מורשה ליד בת ים שאני אבדוק את האוטו ואם אתם ממליצים לקנות פיאט אונו ? (יש לי 15 אלף זה לא אומר שאם אני אקנה משהו ב 7-8 אני לא יהיה מרוצה ) סך הכל אני צריך את האוטו בשביל לנסוע לעבודה ובחזרה ולסופרמרקט ובחזרה זה כל …
הודעה אחרונה מאת AlexTheKing, -