Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6954 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בדייהו מאטיס 2000. הבדיקה היא בדיקה שעשה הבעלים הקודם טרם רכישה לפני בדיוק 6 חודשים במכון הדרום יפו. (הוא מוכר עקב יציאה ארוכה לחו"ל. לדבריו).

נסעתי על הרכב והוא עושה רושם מצויין (חשוב לציין שההבנה שלי בניתוח מצב הרכב לא גבוהה משל הנהג הממוצע).

מאחר שאני יודע שהמכונים מגזימים כדי לכסת"ח את עצמם, הייתי רוצה חוו"ד על הבדיקה. כמובן שלפני הרכישה אקח את הרכב לבדיקה מטעמי, אבל הייתי רוצה לדעת אם בכלל יש טעם ללכת לבדיקה כזו, או שלרדת מהעיניין.

ואלו תוצאות הבדיקה:

מנוע: (לא תקין) נזילת שמן, רעשים פנימיים, ארכובה ושסתומים, בדוק בלחץ לאבוד מים.

קרור: (לא תקין) חוסר מים, קורוזיה (אציין כאן שהבעלים הנוכחי החליף רדיאטור לא מזמן)

הצתה ודלק: תקין

פליטה/זיהום אויר: תקין

היגוי ומתלים: (לא תקין) בדוק זוית הגוי.

סרנים ומע' הנעה: (לא תקין) לתקן ציריות

בלמים צמיגים: (לא תקין) צמיגים יבשים, בדוק בלימה בפ**** (מילה לא ברורה, הייתי מהמר על פירוק (?))

חשמל מצברים: (לא תקין) חווט

מצב פנימי / אביזרים ומחוונים: (לא תקין) חלקי פלסטיק פגומים (עברתי על כל ס"מ בפנים הרכב ולא מצאתי), נורית אזהרה לכריות אויר (נורית האזהרה דולקת באופן קבוע. הבנתי מהפורום שכדאי לגשת למוסך המרכזי לבדיקת תקינות הכרית ובירור פשר התקלה).

שלדה ומרכב: (לא תקין) תקוני מרכב מעיכות שריטות מעיכה קורת רוחב בחיבור לוו גרירה.

יש עוד דף של בדיקת מחשב. החלק הראשון מתייחס לבדיקת צילינדרים (אני מקווה שאני מפענח נכון) ובשורה התחתונה של חלק זה כתוב: מקס' - 40.3, מיני' 39.3, difference 10, in%=2.5

בחלק השני של הדף הזה כתוב שהבטריה בסדר. יש גרף ומספרים, אבל זה נראה לי לא חשוב.

הדף האחרון הוא תעודה בדבר מזהמים, והתוצאה: תקין.

תודה

אילן

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

1)חשוד מאוד שאחרי חצי שנה מוכרים רכב ובדוק שלא מדובר בסוחר-נוכל.

2) המנוע במצב רע מאוד ולפי ממצאי הבדיקה יש לבצע בו מינימום תיקון שסתומים, פתרון ביניים אולי ראש מנוע (מעבר לחץ אל מערכת הקירור מתא השריפה),מקסימום החלפת מנוע בשלב כלשהו ולך תדע מתי.(אצלי בבדיקה כתבו שריפת שמן משסתומים ולאחר שנתיים מעברי השמן נסתמו והמנוע הלך לעולמו).

3) האם הרכב ידני או אוטומטי ? לא נכתב דבר וחצי דבר על תיבת ההילוכים (חשוד מאוד).

4) לגבי מעיכת קורת הרוחב איני מבין,זה נשמע על פניו לא טוב אבל בטוח שעמית (kompy) יוכל לעזור יותר ויחווה דעה מקצועית יותר על השילדה.

לסיכום: תוצאות הבדיקה מראות בגדול שהרכב לא במצב הכי מזהיר שיש (תאונה קשה?),מנוע שהולך אולי לשבוק חיים ?

בדוק היטב אם מדובר בסוחר ואם כן תתרחק מהרכב כמו מאש .

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

קח את הרכב לבדיקה משלך.

הבדיקה מפסיקה להיות רלוונטית יום אחריה.

הרכב היה יכול לעבור תאונות שאסי ונזקים חמורים נוספים בחצי שנה הזאת.

נזקים שעשויים לזרז את המוכר להיפטר מהרכב.

הוא גם נשמע במצב לא טוב, ובכלל לא מדובר על רכב מוצלח במיוחד.

אם עוד לא שילמת כלום, אמור מה התקציב שלך לרכישה ונמליץ לך על משהו יותר טוב.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

רציתי לדעת עד כמה חמור המצב כדי לדעת אם שווה בכלל לקחת את הרכב לבדיקה מטעמי, אבל נוכח ה"פירוש" שקיבלתי לבדיקה הנ"ל כנראה שאוותר על הרכב (תודה!), הרי מצבו לא השתפר עם הזמן...

באמת כשדובבתי את המוכרת היא סיפרה לי בתמימות ש"דברים קטנים" כמו להוסיף שמן ומים היא עושה לבד, וזה כבר צילצל חשוד, כי ברכב תקין אין צורך בפעולות האלה בשותף.

אגב, הרכב בטוח לא מסוחר, הוא בעל גיר ידני ובאמת מוזר שהגיר כלל לא מוזכר בבדיקה.

אייל, אני מחפש רכב בתקציב של עד 20K וכנראה אלך על הפולו 97-98 מהסיבה הבטיחותית: 2 כריות אויר וABS.

בידידות

אילן

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

• תוכן חדש...