Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוות דעת על 406 TD

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6967 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום לכולם,ראינו 406 ידנית טורבו דיזל שנת 99'. ממש אהבנו את האוטו,גם ידני,גם הדגם המאובזר (SV),גם דיזל וגם נראה ממש שמור.

המוכר אומר שהמנוע הוא 2.1 ליטר 109 כ"ס,האם זה מנוע HDI או שזה טורבו דיזל מסוג אחר (האוטו שנת 99 יבוא אישי) ?

איך המנוע הזה מבחינת אמינות?

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

זה לא HDI, זה טורבו דיזל מהדור "הישן".

למנוע זה יש 12 שסתומים, כלומר 3 שסתומים לצילינדר.

לדעתי זה המנוע של כל המוניות פיז'ו 406 בארץ.

מנועי HDI היו בנפחים 2.0 ( 90 כ"ס) או 2.2 (133 כ"ס)

פורסם

ואיך המנוע הזה מבחינת אמינות ובזבזנות של הנוזל הזהוב?

אני יודע שבעיקרון הדיזלים של פיג'ו סיטרואן נחשבים די אמינים.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

buki אתה טועה לפי מה שידוע לי.

ה-406 קיימת ב-3 גרסאות דיזל: 1.9 עם 90 כ"ס, 2.0 HDI (מסילה משותפת) גם עם 90 כ"ס, ו-2.2 HDI עם 136 כ"ס.

לארץ בצורה סדירה יובאה רק גרסת ה-2 ליטר HDI.

deltaHF, אני בטוח כמעט ב-100% שאין דבר כזה מנוע 2.1 ליטר ל-406.

מנועי הדיזל של פג'ו/סיטרואן נחשבים אמינים אך שוב הכל תלוי ברמת האחזקה. מנוע ה-HDI 2.0 לוגם בממוצע כ-5.5-6 ליטר ל-100 ק"מ ובהנחה שבמנוע הזה מדובר קח בחשבון שהרכב בן 8 והנתון לא בהכרח יהיה אופטימי שכזה.

פורסם

אתה יודע, הרבה אנשים שכתוב להם ברישיון 2000 וקצת סמ"ק מעגליפ את זה מהר מאוד למעלה (2100).

אם אתה מעוניין ברכב, תעתיק את מס' המנוע השלם ומס' השלדה ואני בטוח שיהיה ניתן למצוא מידע עליו.

פורסם

יש כזה מנוע זה 2100 סמק וזה כמו שאמרו מנוע מיושן

לא נראה לי שזה היה מונית יותר הגיוני שזה יבוא

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם

היה בוודאות מלאה דגם 2.1 ליטר טורבו דיזל לפיזו 406.

נפח מנוע מדוייק הוא 2088 סמ"ק

לאחר התגובות שלכם, אני מבין שהמנוע הספציפי הזה לא יובא לארץ.

שימו לב, ובמיוחד הבחור, שרשם שהרכב הינו מונית לשעבר, שפותח השירשור ציין שמדובר היבוא אישי.

המנוע הזה הורכב מתחילת יצור הדגם בשנת 96 עד שנת 2000.

מנועי HDI נוספו בשנים 99-00.

פורסם

אכן ישנו דגם מסוג זה שהגיע לארץ רק ביבוא אישי . מדובר בפריטים בודדים וכולם ברמת הגימור המקסימלית.בזמנו כמעט ורכשתי אחת שחורה וידוע לי על לבנה של בחור מאריאל שמנסה כבר כחצי שנה למוכרה. הרכב חזק ומהנה אך יקר לאחזקה(ע"פ מה שבדקתי בזמנו,ולכן לא קניתי). כל המכוניות שנתקלתי בהם היו עם ק"מ גבוה.במידה והרכב שמצאת לא נסע הרבה אז שווה לקחת סיכון.

פורסם

אתה יכול לפרט למה הוא יקר לאחזקה?

פורסם

רשמתי מכיוון שראיתי מספר מודעות של מוניות מרצדס לשעבר שמוצעות למכירה תחת הכותרת "יבוא אישי".

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם
אתה יכול לפרט למה הוא יקר לאחזקה?

איני זוכר ספציפית,אבל את השחורה שרציתי לקנות מצאתי במוסך של חבר מכונאי אשר טיפל בה במנוע.הבנתי שהרכב

שכב אצלו במוסך כמה חודשים בגלל מחסור בחלקים וכי עלות התיקון היה גבוה מאד(משאבת סולר נדמה לי ועוד משהו במנוע).

סך הכל הכל תלוי במצב הרכב,בקילומטרז' ובמחיר המבוקש.לא ציינת שום פרטים.

• תוכן חדש...