Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6958 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כבר בהתלבטות הזו זמן מה וכבר כדאי לשאול עוד יותר .

אני מתלבט בין רנט מגאן קופה מנוע 1.6 ליטר או 2 ליטר מודל 2001 +

הכוונה לרכב שיסע בערך 40 אלף בשנה .

חשבתי על זה המון ואשמח להצעות טובות יותר בתקציב בין 40-47K :

גיר ידני

נוחות טובה

זמינות כוח טובה +

יחסית חדש בן 5-6 מקסימום

חסכונית יחסית גם בדלק וגם בטיפולים

קצת קשה להגדיר אבל שנראית "צעירה"

עכשיו לגבי ה 1.6 ליטר קיבלתי הסבר מלא ומדהים מליאור בה"פ שאני אוסיף פה (למי שמתעניין חוץ ממני ) ולגבי ההדבלים בינה ובין גרסת ה 2 ליטר .

היתה אחת 1.6 שרציתי לקנות אז אך היא נחטפה לפני שהספקתי לראות את הרכב אבל דווקא ההססנות שלי לגבי נפח מנוע וכוח עצרו בעדי (הכי מעצבן זה רכב שלא מגיב מספיק טוב או שמורגשת בו חולשה בעליות/מזגן )

רוב הנסיעות שלי יהיו בין עירוניות ולכן בסופו של דבר נפח מנוע גדול יותר מספק יותר את הדרישות (אפילו מבחינת דלק בשיוט נינוח )

הצעות נוספות יתקבלו בברכה

פאדי

ההסבר של ליאור עם תודה

אהלן,

קודם כל הבעייה שלך תהיה כנראה למצוא אחת שמורה שלא עברה לפחות 2 ידיים כבר. 50K ק"מ לשנה זה המון וכאן דווקא עדיף להתמקד ברכב דיזל בכלל. בכל אופן מה שיש לי להגיד אל הקופה:

נוחות זה יחסי אבל להגיד שהקופה נוחה אי אפשר (בניגוד למגאן רגילה שם בסיס גלגלים גדול יותר ב-10 ס"מ). לא מצאתי לכך סימוכין ברור אבל כנראה שיש גם הבדל בכיול מתלים בין מגאן רגילה לקופה (ב-2.0 ליטר בטוח יש). מנוע 1.6 16v מנוע טוב לדעתי עם רצועת כוח של 2000 סל"ד. כוח זמין לא חסר והיא משתווה לכל מנהלים 2.0 ליטר בלי בעייה. צריכת דלק אצלי עומדת בממוצע על 12 ק"מ לליטר אבל אני נוסע דיי אגרסיבי ולא מנסה לחסוך + פקקים. בשיוט לאילת היא תראה צריכה של 15 ק"מ לליטר בלי בעייה מיוחדת. אם יש לך ידע טכני בסיסי, תוכל לחסוך לא מעט בטיפולים היות וטיפול רגיל ניתן לעשות בבית בלי בעייה והגישה דיי נוחה לדברים הרלוונטיים. אחיזת כביש טובה שבמגבלות תתבטא בתת היגוי בטוח וצפוי. עם קצת משחק נכון גם הטוסיק ישתעשע.

נק' תורפה - חשמל בעיקר אך לא רק:

קוילים (מאריכי הצתה) לא הכי אמינים ורצוי לברר אם הוחלפו כבר לסוג עם המכסה האפור. חיישן הצתה והתקע שלו - בממוצע מחליף פעם בשנה (סיפור של 300 ש"ח במורשה). חלונות חשמל פרפריים הם חרא וחוץ מקלף מיקוח מול מוכר לא שוים כלום. אישית, ניתקתי אותם לפני שנה. גג שמש - החלק הכי יקר לתיקון במקרה של מסילות שבורות. עד כה לא נתקלתי בפתרון זול אם המסילות נשברות. מנוע עצמו אמין יחסית. לשים לב שהרכב קיבל נוזל קירור ולא מים אחרת אתה תהיה בבעייה. לברר אם הוחלף שמן גיר - אם לא והרכב עם יותר מ-100K ק"מ, לרוץ להחליף (רק לשמן מקורי ויעודי של ELF ולא מה שקרסו שמים)!

קלאצ' - אצלי סוחף כבר 122K אבל מתקרב לסוף - החלפה יקרה מאוד ונאמדת סביב ה-3800 ש"ח במורשה רנו.

טיימינג היצרן אומר לעשות ב-120K ק"מ אך הדבר מאוד מאוד לא מומלץ. אישית החלפתי כבר ב-85K ק"מ. אם נעשה טיימינג, לראות מה בדיוק הוחלף (פולי מנוע ומשאבת מים דיי הכרחיים).

זהו בערך... אני את רוב התחזוקה מבצע לבד ומה שאינני יודע אני הולך למוסך. אצלי המטרה היא לא לחסוך אלא לתת תחזוקה אישית (חוץ בעלר הרכב אף אחד לא ישקיע ככה ברכב). מוסכיר רנו איכזבו אותי ולכן לרוב אני רק קונה חלקים שם או מקסימום הולך למורשה בהרצליה שם יש לי קשרים + קשר בגלל מקצוע של אבי עם הטכנאי הראשי של קרסו שעוזר לי מאוד "לכופף" מוסכים במחירים.

בהצלחה

ליאור

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

40 אלף בשנה בהחלט נשמע מתאים לדיזל. גם יתן חסכון בדלק וגם זמינות כח בשיוט בינעירוני!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
40 אלף בשנה בהחלט נשמע מתאים לדיזל. גם יתן חסכון בדלק וגם זמינות כח בשיוט בינעירוני!

לא מעוניין בדיזל , גם כך אני מוותר על הרבה כוח כדי לנסוע ברכב יחסית חסכוני אך לא דיזל

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

• תוכן חדש...