Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט לאון או BMW 325\328 קופה!?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זמן רב לא ביקרתי בפורום ועכשיו אני חוזר עם שאלה.

החלטתי שהגיע הזמן להתקדם הלאה למשהו ספורטיבי יותר מהרובר 25 (המצויינת) שלי, כמובן ששתי המכוניות הראשונות שקפצו לי לראש היו קליאו ספורט וסיאט לאון. הקליאו ללא ספק אוטו מדהים, כיף, חד וזריז. הבעיה היחידה איתה שבעייני האוטו הזה פשוט לא יפה, אני ממש סולד מהעיצוב שלו וחבל, זו יכלה להיות בחירה מושלמת :|

הלאון יפיפה, איכותית ומהירה, אך לא מרגשת כמו הקליאו. זו פשרה שהייתי מוכן לחיות איתה. אך לאחרונה נתפסה בעייני ב.מ.ו 328 או 325 מהשנים 96- 97. בעייני האוטו נראה מדהים, אפילו יותר מהלאון, יש לו יותר מקום בתא המטען (ישחק תפקיד חשוב עקב המערכת שתכנס לשם), ביצועים דיי חמים (כ7 שניות למאה אם אני לא טועה) והנעה אחורית! יצא לי לנהוג על לאון 2X4 וגם 4X4 והלחלטתי שההנעה הקידמית היא המכונית בשבילי. תפרתי לי תקציב נחמד של כ70 אלף ש"ח כולל ישור קו ושלל ביזבוזים שצצים בקניית רכב ועכשיו אני לא יודע מה לעשות איתו.

אז בקיצור... מה דעתכם על הב.מ.ו? לצערי האוטו דיי נדיר ולא יצא לי לנהוג בו, אך הבנתי שהוא דיי חד וכיף, האם אני צודק?

והאם אוטו משנת 96-97 לא יבקר הרבה במוסך? אפילו כשמדובר בסוסים מגרמניה. מידע על צריכת דלק ,עלויות ביטוח וטיפלים יתקבל בברכה גם כן!

ההודעה מיועדת בעיקר למי שיש את האוטו או היה בעבר אך אשמח לשמוע גם חוויות נהיגה מאנשים שיצא להם לעשות איתו סיבוב.

נ.ב

1. כן, ערכתי חיפוש בפורום אך עדיין לא מצאתי את התשובות שאני מחפש, אולי בגלל שהגדש אצלי הוא האם לקנות אוטו חדש או ישן יותר.

2. כמובן שאני מדבר רק על ידני!

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

לדעתי אתה לא ממש סגור על עצמך,

מצד אחד אתה אומר קליאו צ'פורט -מרכב קטן,שלדה קשיחה והנעה קידמית מצד שני לאון 4X4 מצד שלישי אוניית מעפילים עם הנעה אחורית-תכניס גם WRX או GT למשוואה ויש לך בלאגן.

כל אחת מהשלוש מתנהגת באופן שונה לגמרי במיוחד תחת לחץ.

נשמע שכל מה שחשוב לך זה המקום בתא המטען בשביל המערכת.

קודם כל תחליט מה חשוב לך ברכב ספורט,

באחזקה כל אחת מהן תהיה שווה פחות או יותר כמובן שחשוב מה הקילומטרא'ג אצל כל אחת שזה שווה ערך למהות הטיפולים הקרבים - הקליאו תהיה קצת יותר יקרה לאחזקה מהשאר ביומיום בזמן שהבימר יכולה להפתיע עם רכיב יקר מאוד כזה או אחר.

עוצמה ונהיגה טובה תסחוט משלושתן ,תלוי בך כמו גם יכולת שיפורגבוהה בבימר ובליאון אם זה חשוב לך.

על ביטוחים חשבת? הקליאו היא הזולה ביותר אחריה הליאון ובסוף לצערי הבימר שמחירי הביטוח המקיף שלה מגיעים ל7000 שקל.

פורסם

אני דווקא מאוד סגור על עצמי, פשוט בעל ראש פתוח :)

כמו שאמרתי, הקליאו היא לא אופציה אך ורק בגלל המראה החיצוני. אם תמצאו מכונית בעלת עיצוב ומחיר כמו של הליאון אך התנהגות וביצועים כמו של הקליאו תהפכו אותי לאדם מאושר, אך לצערי דבר כזה לא קיים ולכן ההטלבטות הרבה. הלאון 2X4 היא פשרה בין כל הדברים שחשובים לי ברכב ספורט, כמו התנהגות, כוח, תקשורת עם הנהג, הנאה בנהיגה וכמובן מראה. ומקום בתא המטען זה בהחלט לא כל מה שחשוב לי : \

אחזור ואדגיש שאני מחפש בעיקר חוות דעת על חווית הנהיגה בבימר (כוח, התנהגות וכ'...) וקצת מידע על איך זה להחזיק אוטו ספורט משנת 96 עם כ150 אלף ק"מ מבחינת טיפולים ומחלות אופיניות שיש לרכב.

פורסם

לי יש במוו 328 שנת 97 אבל אוטומטית עם 110 אלף קילומטר ולהגיד לך את האמת אני מרוצה מהאוטו חבל על הזמן , אוטו יציב מהיר , אני נסעתי 4 אנשים עם מזגן האוטו לא מרגיש את זה הוא ממשיך לטוס , יש לך גם הילוך ספורט שמושך הילוכים , הילוך שלג , בקרת החלקה . והכי חשוב שזה הנעה אחורית .

טיפול לא כל כך יקר כמו שכולם חושבים אלא אם אתה מטפל בקמור במוסך המרכזי , ביטוח יהיה קצת יקר לי עולה מקיף +חובה וכל הדברים בסביבות ה 7500 ש"ח .

דלק הוא לוקח בממוצע לטנק מלא בנסיעה משולבת + כמה קיקים טובים 1:8 - 1:10 .

אני מאוד מרוצה מהרכב ואם אני יחליף אותו זה רק ליותר חדש .

אם יש לך עוד שאלות אני ישמח לענות.

פורסם

מתי בפעם האחרונה ראית בימר או מרצדס עומדת בצד הדרך תקועה?

אם לומר את האמת סביר להניח שהיא תמשיך לחיות גם אחרי הקליאו והלאון.

לפני שקניתי את הקליאו שלי הייתי ממש חם על בימר 325\328 - רק מחיר הביטוח ביחס למחיר הרכב הרתיע אותי...

אני הייתי גם שוקל להוסיף למשוואה איביזה אם מראה הערס לא מרתיע אותך.

פורסם

1:8-1:10 עם 328 אוטומטית?

בחניה היא צורכת דלק יותר.

נשמע לי מאוד הזוי.

אלא אם כן אתה גר באילת וכל הזמן נוסע בין עירוני בכביש הערבה על 90 קמ"ש.

מכמה אנשים שיש להם ב.מ.וו.

צריכת דלק של 328/5 תהיה באזור ה-1:6-1:7 בעיר ולא הרבה יותר טוב בבין עירוני (אלא אם כן אתה נוסע כמו סבתא).

הב.מ.וו הכי פחות ספורטיבית במקור, אבל הכי טובה עם שיפורים קלים.

אוטו אמין.

חייב בולמי זעזועים אחרים והכי חשוב אנטירולים אחרים.

אחרי זה תהנה.

ההוצאה הכי גדולה תהיה על הב.מ.וו, ביטוח+דלק.

טיפולים זולים.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

אני נוסע הרוב תל אביב-חולון או חולון-אשדוד נראה לי שזה יוצא 1:10 יוצא לי טנק מלא בסביבות ה480 ק"מ שזה 57 ליטר פלוס מינוס - עולה לי בין 320 ל350 שקל בתדלוק עצמי.

עשו לי את החישוב אין לי מושג איך עושים את החישוב אבל זה יוצא לי אישית טנק דלק כל שבוע + ביטוח יוצא בסביבות בין 1600 ל2000 שקל.

פורסם

איפה למדת חשבון? 480 ק"מ לחלק ל 57 ליטר נותן לך 1:8 כמו שכבר כתבו וגם זה קצת אופטימי אבל בהתחשב בזה שבהודעה שלך במשפט אחד יש גם "בסביבות" וגם "פלוס מינוס", אז כנראה שאתה באמת עושה 1:6-7 בלי שאתה אפילו יודע.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לי יש 320 97 ידנית.

צריכת דלק ~1:10 במשולב ברובו רגוע.

ביטוח יקר כ-8000 ש"ח לנהג מעל 21.

טיפולים, הם קצת יותר יקרים כי יש 6 צילינדרים.

אחזקה של רכב כזה היא לא בשמיים, אבל כדאי שיהיו בצד כמה אלפים למקרה שמשהו (גם אם לא מאוד גדול) מתקלקל.

מבחינת בגאז', אני לא כ"כ בטוח שיש הבדל משמעותי ללאון (אם בכלל).

בנהיגה היא כיפית אבל לא כמו מכונית קטנה.

היא אמנם לא מרגישה כמו טון וחצי אבל עדיין יש הבדל מורגש אפילו לפולו רגילה.

אבל יש לה הגה מצויין, בלמים מעולים, turn-in חד והנעה אחורית:twisted: זה עוד פלוס גדול לרשימת היתרונות.

אם אתה רוצה רכב שביומיום הוא מכונית נוחה (ואני מדבר על באמת נוחה לא כמו כל הנינג'ות) אבל בלילה תמיד יבוא לך לעשות איזה היקוף דרך ההרים אז יש לך בחירה.

בכל מקרה תתכונן לתקופת חיפושים ארוכה.

פורסם

ההבדל בין הבימר ללאון הוא במספר נושאים מצומצם, הבימר תהיה "זקנה" פי 2 מהלאון, ויש לה את "יתרון" ההנעה האחורית לעומת הלאון הנעה קדמית (הבנתי שפסלת את הלאון-4)

לשתיהן איכות יצור מרשימה, והן ישרדו שנים רבות, הרבה יותר מהקליאו (כן, הלאון בנויה טוב !)

ללאון פוטנציאל שיפורי מנוע בלתי נגמר, וזול, אין בעיה להגיע בקלות ל 220 כ"ס, ועם מעט יותר תקציב גם לחצות את ה 300, המנוע אמין ושורד, כמו גם הגיר.

אחזקת הלאון זולה, ואפילו מפתיעה לטובה, צריכת דלק של 1:10 (1:9 ב 4X4) ביטוחים זולים מאד, אפשר להשיג בכ2500 למקיף לנהג לא צעיר, תחזוקה מעט יקרה בגלל חלפי הקונצרן, אם כי לא צפויות תקלות, הרכב באמת אמין וחף מ"באגים"

אם עד כאן אתה מסכים איתי, ומכיוון ששני הרכבים די נדירים (לפחות אקזמפלר נקי) אני הייתי ממליץ לך לחפש במקביל, וללכת רק על רכב נקי ושמור, מה שיהיה די קשה בשני המקרים.

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם
מתי בפעם האחרונה ראית בימר או מרצדס עומדת בצד הדרך תקועה?

אם לומר את האמת סביר להניח שהיא תמשיך לחיות גם אחרי הקליאו והלאון.

לפני שקניתי את הקליאו שלי הייתי ממש חם על בימר 325\328 - רק מחיר הביטוח ביחס למחיר הרכב הרתיע אותי...

אני הייתי גם שוקל להוסיף למשוואה איביזה אם מראה הערס לא מרתיע אותך.

בתור בעלים של איביזה שממש לא מחשיב עצמו כערס הייתי שוקל זאת גם...אם איביזה מעידה על אדם כי הוא ערס, על מה מעידה הקליאו?

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

תודה חברים! עזרתם המון. לא עזרתם לי להחליט אבל המידע בהחלט שימושי.

האיביזה לא ממש מושכת אותי, אני נהנה יותר מהחבילה שהלאון מציעה לי. אני אכן הולך לחפש את שני הדגמים במקביל (חבל שהביטוח והדלק כל כך יקר! אחרת כנראה הייתי נוטה חזק לטובת הבימר).

פורסם

קח סיבוב על לאון או גולף GTI ששודרגה מבחינת מתלים, נראה לי שזה הפתרון בשבילך.

קרא גם את המאמר שלי על אפשרות שדרוג מחשב ההאלדקס בלאון-4, TTQ, גולף 4MOTION

"מוות לשיעמום"

פורסם

טיפ קטן.

נסעתי על איביזה מאוד חזקה ועל ליאון 2X4 חזקה.

האיביזה עדיפה. מצטער להגיד.

עם בקרת האחיזה הלאון פשוט מסורסת.

כאשר מנתקים אותה, האוטו מתפזר לכל כיוון (לא פירפורים, הוא פשוט לא מתנהג יפה) ולא מתקשר בשיט, לא נעים.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

ROY

קרא את המבחן של און יעקובסון על שני כלים אלו, שנערך לפני חודשיים, מבחינת ניהוג האיביזה הגיעה אחרונה, הלאון 2X4 דורגה שלישית (רק המיאטה והקליאו MK2 הקדימו אותה), בזמני מסלול היא "ריסקה" גם אותן.

נ.ב: מערכות ה ESP\TSC היו מנותקות כמובן

כך שהמבחן מראה בדיוק מה שכתבת, רק הפוך :-P

ליאור

"מוות לשיעמום"

• תוכן חדש...