Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק נוסיף שה206 הוא רכב מיושן שכבר עבר זמנו (מבחינה עיצובית לא. מבחינה מכאנית וחשמלית - בהחלט)

להזכירך היחידות הראשונות נמכרו בסוף שנות ה90.

בקשר לאחזקה : בעיות אמינות תכופות (206) יתקזזו עם אחזקה יותר יקרה (מנוע טורבו) כך שפחות או יותר מדובר על אותו סדר גודל.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עידן ובן.

אם אתם חושבים שהאיביזה מתנהגת רק *קצת* פחות טוב מהפיז'ו, אז אני מצטער להגיד לכם.

אבל יש לכם יכולת הבחנה *קצת* לקויה.

מה שהפיז'ו עושה לאיביזה בהתנהגות, האיביזה עושה לפיז'ו בכוח.

ככה גדול ההבדל.

מה שכן, ה-206 באמת פחות נוחה מכמה שחשבתי, עדיין יותר מהאיביזה.

אייל.

אני לא מכיר שום בעיות כרוניות של 206, בתחילת חיי המולטיפלקס היו מעט, לא רציני.

לצורך העניין, יותר אמין מהרכב שלך.

את כל האנטי שלך לגבי תוצרת מסויימת, נא לשחרר במקום אחר, לא לפני שיש קבלות.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם
רק נוסיף שה206 הוא רכב מיושן שכבר עבר זמנו (מבחינה עיצובית לא. מבחינה מכאנית וחשמלית - בהחלט)

להזכירך היחידות הראשונות נמכרו בסוף שנות ה90.

והאיביזה הוצגה ב-2001, אז מה? 3 שנים הבדל. לשער מראש שה-206 תסבול מיותר בעיות אמינות זה בגדר הימור על סוס במרוץ כשאתה לא מכיר אף אחד מהמתחרים.

לכל שאר מגיבי האיביזה כאן - כמה שתגדשו את זה, זה לא ישנה. רועי אמר זאת טוב מאוד - מה שהאיביזה עושה לפיז'ו מבחינת כוח - אותו הדבר הפיז'ו עושה לה בהתנהגות. רק מה - כנראה שעבורכם (ואולי גם עבור פותח השרשור?) זה לא באמת משנה. אם כך - האיביזה תהיה עדיפה עבור כולכם.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ידוע שלאיביזה יש בעית התנהגות אף אחד לא מתווכח על זה

אבל אי אפשר להשוות בין המכוניות ,זה ששניהם סופר מיני זה נכון אבל לא משנה כמה האחיזה של הפז'ו תהיה טובה יותר היא לא תגיע לרמה של האיביזה כמכלול (שים אותם במסלול ולא ג'מייקנה אלה מרוץ רגיל האיביזה לא תראה אותה )

רוצה לדבר על השוואה תשווה את ה206 GTI

כנראה אז לא תשמה אותי מתווכח

אין פה עניין בכלל של העדפת האיביזה

פשוט שלא תפיק אותו דבר מ2 המכוניות

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

אם תשים את שתיהן בקו ישר ותלחץ - בוודאי שתתאכזב מהפיז'ו. בכל שאר המאפיינים (והם רבים מאוד! אתה יודע שכוח הוא רק אלמנט אחד מני רבים) ה-206 פשוט יותר טובה, למרות גילה המתקדם.

דווקא בגלל זה - כמכלול ה-206 עדיפה.

ד"א, אמנם אף אחד לא שם את השתיים על המסלול ביום-יום, אבל גם אם היית עושה זאת, אני מבטיח לך שההפרשים יהיו קטנים ממה שנדמה לך.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רגע, רגע , רגע... מה יקרה אם נחליף את המילה פיג'ו או 206 בקליאו- כן נראה שזה מסתדר מצויין...

תמיד אותה תשובה כשמתווכחים על איביזות, רוני, ממך ציפינו ליצירתיות ....

ודררך אגב היתה לי קודם 206 ההבדלים הם הרבה יותר גדולים ממה שנדמה לך.

עידן

-לא רוצה להדליק את הפורום אבל העסק פה מגוחך לחלוטין

-ואמרתי קודם שזו תגובתי האחרונה (למה לעזעזל אני ממשיך...)

אם תשים את שתיהן בקו ישר ותלחץ - בוודאי שתתאכזב מהפיז'ו/קליאו ספורט. בכל שאר המאפיינים (והם רבים מאוד! אתה יודע שכוח הוא רק אלמנט אחד מני רבים) ה-206/קליאו ספורט פשוט יותר טובה, למרות גילה המתקדם.

דווקא בגלל זה - כמכלול ה-206/קליאו ספורט עדיפה.

ד"א, אמנם אף אחד לא שם את השתיים על המסלול ביום-יום, אבל גם אם היית עושה זאת, אני מבטיח לך שההפרשים יהיו קטנים ממה שנדמה לך.

רוני

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

עידן, אתה כל הזמן מתגונן, כאילו מנסים לפגוע באחיך (בן זה האח, לא האיביזה האדומה).

בכל היבט שהוא לא כוח, האיביזה בעייתית מאוד (ניסוח דיפלומטי).

אין לך מה לקחת את זה אישית, אומנם בחרת איביזה, בגלל שזה מתאים למכלול ההעדפות שלך.

סבבה.

עדיין, כמעט בכל תחום, קליאו ספורט (ואני לא בעלים של אחת, כנראה גם לא אהיה) עדיפה משמעותית.

אין מה לעשות, הקליאו היא הסופר מיני הספורטיבית הטובה ביותר, ובכלל מהטובות ביותר שיוצרו אי פעם (בקטגוריה).

כמו שכל מכונית פתוחה תושווה למיאטה, ככה כל מיני ספורטיבית, תושווה לקליאו.

בשני המקרים, המיאטה והקליאו יצאו בדר"כ מנצחות.

אתה מתרגז ולוקח את זה אישית יותר מדי.

תרגיע. לא מנסים לפגוע בך.

פורסם
רגע, רגע , רגע... מה יקרה אם נחליף את המילה פיג'ו או 206 בקליאו- כן נראה שזה מסתדר מצויין...

תמיד אותה תשובה כשמתווכחים על איביזות, רוני, ממך ציפינו ליצירתיות ....

ודררך אגב היתה לי קודם 206 ההבדלים הם הרבה יותר גדולים ממה שנדמה לך.

עידן

-לא רוצה להדליק את הפורום אבל העסק פה מגוחך לחלוטין

-ואמרתי קודם שזו תגובתי האחרונה (למה לעזעזל אני ממשיך...)

מצחיק שהחלפת דווקא בקליאו ספורט - שההבדל בינה לבין ה-XS הוא אדיר מבחינת כוח, והיא שקולה פחות או יותר לאיביזה מבחינה זו (כך שכאן ההבדלים אפילו יותר מתחדדים).

התשובה שלי לא משתנה כשמדברים על איביזות מכיוון שמה לעשות, האוטו גם לא משתנה.

אני מאמין לך שעבורך ההבדלים בין האיביזה ל-206 גדולים וזה הגיוני מכיוון שאתה מייחס לכוח המנוע חשיבות גדולה (וזה בסדר!). עם זאת, אני דבק בעמדתי שמשאר הבחינות הקשורות להנאה מנהיגה (אם נשים בצד הבדלי איבזור, איכות תא נוסעים וכדומה) - ה-206 פשוט יותר טובה, בהפרש.

ולתגובה הבאמת באמת אחרונה... :wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
עידן, אתה כל הזמן מתגונן, כאילו מנסים לפגוע באחיך (בן זה האח, לא האיביזה האדומה).

בכל היבט שהוא לא כוח, האיביזה בעייתית מאוד (ניסוח דיפלומטי).

אין לך מה לקחת את זה אישית, אומנם בחרת איביזה, בגלל שזה מתאים למכלול ההעדפות שלך.

סבבה.

עדיין, כמעט בכל תחום, קליאו ספורט (ואני לא בעלים של אחת, כנראה גם לא אהיה) עדיפה משמעותית.

אין מה לעשות, הקליאו היא הסופר מיני הספורטיבית הטובה ביותר, ובכלל מהטובות ביותר שיוצרו אי פעם (בקטגוריה).

כמו שכל מכונית פתוחה תושווה למיאטה, ככה כל מיני ספורטיבית, תושווה לקליאו.

בשני המקרים, המיאטה והקליאו יצאו בדר"כ מנצחות.

אתה מתרגז ולוקח את זה אישית יותר מדי.

תרגיע. לא מנסים לפגוע בך.

שמע רוי רק בשביל להיות מדויקים אחי לא מגן עלי ואנחנו לא ילדים

אנחנו גם נותנים בראש אחד לשני אם צריך

חוץ מזה שאין פה שום קשר לזה ששנינו בעלי סיאט

ואאף אחד לא אמר בפעם ה100 שלסיאט אין בעית התנהגות -ידוע שיש לה שילדה חרא ובעיית תת היגוי.

אבל בין זה ובין להכניס את ה206 ואת הFR לאותו מדד, תעשה לי טובה

דרך אגב הינו בעלי 206 והיינו מאוד מרוצים

אם אנו מעלים את שניהם באותו קו משווה- בו נעלה את השאלה מה אפשר לעשות ב10000 ש"ח לטובת מיזעור הבעיות של האיביזה ותוספת כח ומה אפשר לעשות ב10000 כדי לשפר 206

אני לא חושב שפותח השירשור היה מודע בכלל לנושא שהוא שואל

דרך אגב גם אני וגם אחי חושבים שקליאו ספורט היא אותו טוב...

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

אז הנה התשובה.

ה-206 בהחלט באותו מדד של ה-FR.

מבחינת הספק היא מקבלת בראש, מבחינת התנהגות היא נותנת בראש.

ההבדלים לא כאלה קיצוניים, שאי אפשר להשוות בין הרכבים.

מה אפשר לעשות ב-10K מבחינת כוח ל-206?

במקרה וזה ה-16V, קאמשפטים + יחס דחיסה + פורטינג + צנרת מלאה.

האוטו לפי דעתי עדיין יהיה חלש מהקופרה, אבל די דומה ל-FR (היא החלשה יותר ,נכון?).

הוא ירוץ בסל"ד כמו מטורף ויהיה מאוד זריז.

מה אפשר לעשות ב-10K מבחינת התנהגות ל-FR?

כמעט כלום.

בולמים/קפיצים, ישפרו מאוד את הנוקשות הבסיסית של הרכב.

החלפת אנטי רולים ברכב, כאשר הקידמיים יהיו יותר צרים מהאחוריים (להפחית תת-היגוי). הרבה כיוונים.

הגה- אין מה לעשות.

תקשורת מהשלדה- אין מה לעשות.

במקרה הזה ב-206 כבר משמעותית עדיפה, בכל תחום.

עד שתשים צ'יפ ושוב פעם תהיה יותר חזק.

מה שמוזר לי בתגובות שלכם זה:

אבל בין זה ובין להכניס את ה206 ואת הFR לאותו מדד, תעשה לי טובה
משום מה יש לכם הרגשה שהאיביזה לא נמצאת בקטגוריית המיני הרגילות, רק בגלל מנוע חזק.

היא שוות ערך ל-206, קליאו, פולו, קורסה (אין בארץ), יאריס (טיפה קטנה יותר), מיני וכו'.

זה שיש לה מנוע מעולה, שמעמיד אותה מבחינת כוח באזור של ה-WRX (לפחות לקופרה, או לאחת עם צ'יפ), לא הופך אותה לבלתי ניתנת להשוואה.

פורסם

רוני

שמעתי שבגליון הבא של מגזין אוטו שיצא איזו איביזה טורבו שמנצלת תפוטנציל שיפורים שלה הפתיע בגדול במסלול בערד רק ורק בגלל הכוח שלה.

אז כוח כן יתן יתרון במסלול ולא בגימיקאנה.

פורסם
שמעתי שבגליון הבא של מגזין אוטו שיצא איזו איביזה טורבו שמנצלת תפוטנציל שיפורים שלה הפתיע בגדול במסלול בערד רק ורק בגלל הכוח שלה.

אז כוח כן יתן יתרון במסלול ולא בגימיקאנה.

"שמעת", אה? :-D

אז גם אני שמעתי. אני לא רוצה לספר הכל אבל בגדול - היו שתי מכוניות משופרות. אחת מהן הייתה בלתי נהיגה לחלוטין על המסלול ולמרות יחס הספק משקל היסטרי הוציאה תוצאה בינונית ביותר. השנייה הייתה יותר נהיגה והוציאה תוצאה מצוינת במסלול, בעיקר בזכות יחס ההספק משקל המצוין שלה (שהוא פחות משל הקודמת אבל עדיין עדיף על פני אימפרזה STI. ואל תחשבו לרגע שזה אומר שהתוצאה שלה הייתה טובה יותר מהתוצאה של ה-STI).

ומה כל זה אומר? שכן - לכוח יש השפעה בסופו של דבר. (לא שזה מפתיע מישהו). למכונית חזקה יותר יש סיכוי להוציא זמני מסלול מהירים יותר, והתנהגות הכביש שלה היא זו שמשפיעה על כמה הם מהירים יותר (אם בכלל). ד"א, אם שמעת את כל זה, אז אולי גם שאלת את הנהג מה דעתו על שתי המכוניות? :wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
"שמעת", אה? :-D

אז גם אני שמעתי. אני לא רוצה לספר הכל אבל בגדול - היו שתי מכוניות משופרות. אחת מהן הייתה בלתי נהיגה לחלוטין על המסלול ולמרות יחס הספק משקל היסטרי הוציאה תוצאה בינונית ביותר. השנייה הייתה יותר נהיגה והוציאה תוצאה מצוינת במסלול, בעיקר בזכות יחס ההספק משקל המצוין שלה (שהוא פחות משל הקודמת אבל עדיין עדיף על פני אימפרזה STI. ואל תחשבו לרגע שזה אומר שהתוצאה שלה הייתה טובה יותר מהתוצאה של ה-STI).

ומה כל זה אומר? שכן - לכוח יש השפעה בסופו של דבר. (לא שזה מפתיע מישהו). למכונית חזקה יותר יש סיכוי להוציא זמני מסלול מהירים יותר, והתנהגות הכביש שלה היא זו שמשפיעה על כמה הם מהירים יותר (אם בכלל). ד"א, אם שמעת את כל זה, אז אולי גם שאלת את הנהג מה דעתו על שתי המכוניות? :wink:

רוני

אני מאמין שחוץ ממחמאות על המנוע כול השאר היה שלילי שזה מובן מאליו כי זו עדין איביזה קקמיקה.

הבנתי מהבעלים שהחזקה יותר לא הסתדרה על המסלול קודם כול בגלל צמיגים סינים זולים וקוילאוברים לא מכוונים טוב:???:שמוכיח לנו שוב שעדיף בולמים וקפיצים בנפרד מאשר קוליאובר שלא יודעים לכוון אותו כמו שצריך.

פורסם

אני לא מבין מה הבעיה. ה206 מתנהגת טוב יותר מהאיביזה, נקודה, סוף!

לאיביזה יש יותר כח, הרבה יותר כח, אבל בחייאת. זה לא הופך אותה ליותר "ספורטיבית".

אם רוצים להינות משני העולמות אז ה206 GTI, או ה206 XS בעלת 110 הסוסים+קצת חמוצים - תהיה האפשרות הטובה יותר (אלא אם כן אתה מחפש כוח, ורק כוח.).

את האמת? אני שונא את תופעת ה"פייביש" הזאת שמגנה על המותג כאילו הם מקבלים על זה תמלוגים.

ואללה לי יש ניסאן - חרא של אוטו, אבל אמין בטירוף...עד 100 אלף קילומטר.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...