Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

בתור אחד שהיתה לו למשך שנתיים 206 ועכשיו fr ההשוואה איננה במקום...אומנם ל206 התנהגות טובה יותר אך לא ברמה כל כך גבוהה בהשוואה לאיביזה שיכולה לסגור את הפער מהאיכויות שהאיביזה נותנת. למרות כל עשרות האנשים שמדקלמים משפטים שאחרים אומרים כמו:"לאיביזה תת היגוי מטורף והתנהגות מחורבנת" וכאלה לפני שהם נהגו עליה יום או ספק אם נהגו בכלל שמרשים לעצמם לקבוע עובדות אשר לא נכונות בעליל. מי שכן מכיר את האיביזה יכול להעיד, או לפחות אני, כי זה לא מוגזם כמו שכולם אומרים (לפחות לא במסלול) ובנהיגה עירונית/ בין עירונית, גם בסיבובים האיביזה די שומרת על הקיו ובמהיריות גבוהות אין כמעט בעיה. תת ההיגוי מתפץ בסיבובים מאוד הדוקים במהירות נמוכה- דוגמאת מעגל תנועה-כיכר, שם באמת לא מומלץ ללחוץ את הדוושה בהילוך שני כי תמצא את עצמך בחוץ, מעל 80 קמ"ש הכל סבבה+:wink:, אז אנא ממכם אל תשווא את האיביזה לXS כי זה לא מעיד על מקצועיות או הבנה יתרה. ולמרות ה"קונספירציה" אני חושב שאחדים ממכם יסכימו איתי, ומי שלא, מוזמן לשבת אצלי בסיבוב ולהיתרשם בעצמו...

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עידן,

אני מסכים איתך בדבר אחד - שאלו המלינים על התת היגוי באיביזה באמת מגזימים. יש די והותר בעיות באוטו שמעצבנות מספיק בכדי לשים את תת ההיגוי בצל. וממילא רוב האנשים לא נוהגים מספיק מהר בשביל להתעצבן על תת ההיגוי...

אף אחד לא טוען שהאיביזה לא תהיה מהירה יותר מה-206 ברוב המצבים. הטענה היא שהאיביזה פחות מהנה לנהג המנוסה, זה שלא צועד כעיוור (או יותר נכון, הולך שולל) אחרי שכרון הכוח.

תן לי לחדש לך - במסלול תת ההיגוי הכי מפריע. על הכביש (איפה שאנחנו נמצאים רוב הזמן) זה פחות נורא, אבל עדיין מוריד מהרגשת הבטחון ופחות כיף - עבור נהג מנוסה.

העובדות הן, כפי שתוארו בשרשור הזה לא פעם - כי בהחלט ניתן להשוות בין איביזה FR ל-206 XS. ההתנהגות העדיפה של השנייה תפצה עבור אנשים לא מעטים על יתרון הכוח של הראשונה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני,

דעתך בענין ברורה ואינני מתכוון להיכנס לעוד ויכוח...

בהודעתי ציינתי כי תת ההיגוי "המטורף" מורגש פחות בנסיעה רגילה מאשר במסלול- יכול להיות שלא הובנתי נכון. (לפחות לא במסלול). והעובדות בשרשור לא מעידות כי ניתן להשוות בינהן הן רק אומרות כי ניתן להתווכח על כך.

ודרך אגב- אני נוהג כבר 10 שנים וכפי שציינתי היתה לי שנתיים 206 ועכשיו כשנתיים FR ואינני"הולך כעיוור אחרי שיכרון הכח" (משפט יפה-אגב) אלה אחרי הלב והמוח.

ורק לסיום- אני מנוי על "אוטו" כבר כמה שנים, חבל....

עידן

פורסם

אני מקווה שאתה נהנה מ"אוטו" ואולי אפילו מהכתבות שלי :wink: (המעטות, לאחרונה, יש לציין). אני לא חושב שעבורך המעבר מ-206 לאיביזה הוא שגוי, ואני בהחלט כן יכול למצוא הרבה דברים מהנים באיביזה. שים לב שאני לא כותב בהכללות ואני לא מציב את האיביזה כמכונית גרועה באופן מובהק. רק מציין יתרונות וחסרונות שלה בתור רכב ספורטיבי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כל נהגי הספורטיביות פה בפורום

אני חותם שאף אחד פה שהיה שוקל לקנות רכב ספורטיבי שיסב לו את ההנאה לה הוא מצפה היה מעיז לחשוב על לכלול את ה206 ברשימת הקניות שלו .

וזאת האמת לאמיתה כי כאשר אתה תנהג בה, בטח אם כבר יצא לך לינהוג ברכב ספורטיבי(קליאו, FR, קופרה ומעלה (STI'EVO וכו')) כנראה שאתה לא תרגיש יותר מידי את ,כמה היציבות והשילדה המעולה נותנות לך משהו, לא אם אתה אוהב לינסוע קצת יותר מהר מאשר הילוך שני במסלול של מטר על מטר.

ומי פה שיש לו עבר עם ספורטיביות ויגיד לי שהXS עדיפה עלהאיביזה והוא היה שם את הכסף אני לא קונה את זה, גם אם השילדה שלה היא השילדה הכי טובה בעולם.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

אם היית שואל אותי מה הייתי מעדיף - 206GTI או FR - בלי לחשוב פעמיים GTI.

קופרה - עוד הייתי מתלבט קצת.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מצטער אבל ההתנהגות של ה206 "נחמדה" ולא יותר מזה.

לא הייתי משייך אותה לרפרטואר המפואר של פיג'ו מבחינת התנהגות כביש....(106,205,306)

הרכב הזה הוא שלב בדרך של PSA ליצור רכבים פחות ספורטיביים (ואני עדין), ה207 היא כבר כמעט מלוא הדרך לפי מה שקראתי באתרים בחו"ל.

האיביזה גם היא לא מופת להתנהגות כביש, אבל לפחות יש לה מנוע מצויין .

איכות ההרכבה והחומרים שלה מזכירים יותר את ה206 מאשר את VW....

אני אישית לא הייתי קונה אף אחת מהן.

אבל אם אלו היו שני הרכבים היחידים בעולם, הייתי הולך על האיביזה.

מה התקציב שלך? , אולי נעלה כאן עוד רעיונות....

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
כל נהגי הספורטיביות פה בפורום

אני חותם שאף אחד פה שהיה שוקל לקנות רכב ספורטיבי שיסב לו את ההנאה לה הוא מצפה היה מעיז לחשוב על לכלול את ה206 ברשימת הקניות שלו .

וזאת האמת לאמיתה כי כאשר אתה תנהג בה, בטח אם כבר יצא לך לינהוג ברכב ספורטיבי(קליאו, FR, קופרה ומעלה (STI'EVO וכו')) כנראה שאתה לא תרגיש יותר מידי את ,כמה היציבות והשילדה המעולה נותנות לך משהו, לא אם אתה אוהב לינסוע קצת יותר מהר מאשר הילוך שני במסלול של מטר על מטר.

ומי פה שיש לו עבר עם ספורטיביות ויגיד לי שהXS עדיפה עלהאיביזה והוא היה שם את הכסף אני לא קונה את זה, גם אם השילדה שלה היא השילדה הכי טובה בעולם.

אתה מחזיק ממני "נהג ספורטיבית"? (קליאו ספורט)

אם כן אז בטח תופתע לגלות שכאשר חיפשתי רכב במקום הוולקן שקלתי ברצינות לקנות XS ואפילו הלכתי לראות כמה. הלכתי גם לראות 206GTI ובסופו של דבר הכיוון השתנה לקליאו ספורט.

אם בסופו של דבר הייתי קונה XS או GTI אני בטוח שהייתי נהנה מהן (אחרי הקשחה והנמכה ב-XS). ה-XS זה רכב הגיוני מבחינת עלויות אחזקה (כמו סופרמיני רגילה) ללא "בורות" אליהם אפשר ליפול כמו בקליאו או באיביזה.

בשלב החיפושים גם שקלתי איביזה טורבו (2001-2002), אבל העדפתי XS או GTI לפני האיביזה. בשרשור הזה השיקול הוא FR או קופרה וזו כבר תחרות שונה וכנראה והייתי מעדיף את האיביזה, אחת מהן.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

בן ועידן למשפחת j, שלום.

עידן, אני מסכים איתך, זה ענין של שיקול, מה אתה מעדיף.

רוני כבר ענה על ההמשך.

בן, במקרה שלך... אתה למשל בן אדם שמאוד מאוד מאוד (להמשיך עוד קצת?) חשוב לו הכוח.

מקובל לחלוטין.

לכן רכב כמו ה-206 אפילו ה-GTI יבאסו לך את התחת.

אני מבין שהטראומה מגיעה כי אתה נוסע על איביזה רגילה וכשאתה עולה על ה-FR אתה אוכל את הלב קצת.

גם כן, מקובל.

תנסה (בן) פעם לעשות סיבוב עם בן אדם שיודע לנהוג, אפילו ברכב פשוט כמו 206 או 306 חצי ספורטיבית (GTI6 למשל).

אתה תראה שהגה ושילדה יכולים לפעמים לתת המון פאן גם בלי הרבה כוח (167 סוסונים תיאורטיים בביז'ו).

עוד דבר, אני מכיר מישהו, נקרא לו הכבשה השחורה של הפורום, שנוסע בד"כ ברכבים של 300-400 כ"ס (פחות מזה הוא לא נוסע, לוקח רכבת).

תראה אותו נוסע ב-106 1400 ולוקח סיבובים, הבן אדם קופץ לתקרה מוחא כפיים וצוחק.

להראות לך, שיש דברים מאוד מאוד מהנים בשילדה והגה מתקשרים, לפעמים אפילו יותר מעוד כמה סוסים.

ולהזויים (טוב, הזוי, נתנאל במיוחד) שהגיבו בצורה עיוורת על סיאט.

מחלקת סיאט ספורט? הצחקתני. אם זה מחלקה שכולם יפוטרו.

אתה משווה אותה לביז'ו?

סתם ככה, למי שלא הכיר את פרעה/משה ולא יודע מי עוד.

מחלקת סיאט ספורט:

seat_ibiza_cupra_ovni_f.jpg

מחלקת ביז'ו לצרפוקאית מצויה:

205t16-ouverture.jpg

זה כמו השוואה בין מחלקת עובדי רס"ר לצוות בסיירת מטכ"ל.

סתם ככה בשביל הכייף של ההשוואה.

אני מכיר לא קצת אנשים שייתנו אשך, רגל, את אחותם וסיבוב על התחת, בשביל נסיעה בתמונה השניה.

ולזה שדיבר על רכב ראלי? הרשה לי. פחחחחחחח...

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

אז בעצם כל השירשור הארוך הזה הוא ויכוח בין מעריצי השילדה (שעבדכם המאמן נמנה עליהם) ובין מעריצי הכח.

בשביל להמחיש את עמדתנו (אנו הדבילים שלא מתעניינים כ"כ בכח) ובשביל להטיל פצצה חדשה בשרשור בואו נשנה קצת את התחרות: קופרה מול מיאטה (תראו איך פתאום כולם משתתקים, נורא קל לזלזל ב 206, נראה אותם מזלזלים במיאטה)

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אם היית שואל אותי מה הייתי מעדיף - 206GTI או FR - בלי לחשוב פעמיים GTI.

קופרה - עוד הייתי מתלבט קצת.

ליביו

זאת בהחלט השוואה לגיטימית, אבל השרשור לא מדבר על GTI כי אם על XS וזה מקור הבלאגן.

רועי- שוב אני "נאלץ" להסכים עם דבריך וזה קורה יותר מדי פעמים בזמן האחרון...

בקרוב הג'ינג'ית נכנסת למקצה שיפורים מקיף שלאחריו, לפחות לגבי, השרשור באמת לא יהיה רלוונטי...

עידן

פורסם

בן, במקרה שלך... אתה למשל בן אדם שמאוד מאוד מאוד (להמשיך עוד קצת?) חשוב לו הכוח.

מקובל לחלוטין-אתה מאוד רחוק פה מהאמת- (שאל את אחי מי דוחף לו שעדיף לשפר אחיזה באיביזה מאשר כח)

לכן רכב כמו ה-206 אפילו ה-GTI יבאסו לך את התחת-ממש לא, הXS תבאס לי את התחת הGTI בסדר מבחינתי

אני מבין שהטראומה מגיעה כי אתה נוסע על איביזה רגילה וכשאתה עולה על ה-FR אתה אוכל את הלב קצת.

גם כן, מקובל-שום טראומה חביבי- אם הייתי רוצה היתה עומדת לי מתחת לבית היום ספורטיבית : אטמוספרית או מוגדשת (וכן תתפלא אני שוקל בין שניהם) אבל אני נוסע לשנה לחול ככה שזה לא פרקטי וזה יידחה, מה שבטוח שזה לא היתה 206 XS.

לסיכום הציור שלך אותי כאדם תאב בכוח ואת משפחת J לדורותיה כאחוזת דיבוק והתלהבות בכוח ובחטיבת הספורט של איביזה הוא רחוק ואף תלוש מהמציאות.

ובהמשך לשירשור המאוד מוזר הזה - שימו לב שאתם כל הזמן מעלים את הGTI אף אחד לא מדבר עליה, אלה על הXS והסיבה שהGTI עולה כל הזמן היא שבאמת אי אפשר להשוות את הXS כי היא סתם עוד אוטו קצת מכוייל יותר טוב וקצת נוסע יותר טוב

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

בגירה - במלחמה מתחילים בארטילריה, ורק בסוף בפצצת אטום :wink:.

לגבי נושא השרשור - למרות מגמת ההערצה העיוורת (בין אם זה לכוח או להתנהגות), לרוב הנהגים יתרון הכוח באיביזה יהיה יותר משמעותי מאשר יתרון ההתנהגות בXS, לפי דעתי.

גם אני, "מחסידי ההתנהגות" (כשיש 306 XT אי אפשר להיות חסיד של כוח), אתפתה לאיביזה כשההשוואה נעשית מול הXS. עקב חוסר נסיון רב בשתיהן, אני לא יכול לקבוע חד משמעית במי אבחר.

PUG-306 XSI MK2

פורסם
הXS היא סתם עוד אוטו קצת מכוייל יותר טוב וקצת נוסע יותר טוב

וזאת לא בעצם גם הגדרתה של האיביזה?

סתם עוד אוטו עם מנוע טוב וכיול קצת יותר טוב של המיטלים, מזכיר קצת את העיקרון של מכוניות השרירים האמריקאיות משנות ה 60 וגם הן בזמנו נלחמו ראש בראש על המסלולים מול יצירות מגוחכות כמו מיני קופר ,לוטוס אלן וקורטינה לוטוס ועוד שלל יצירות נחותו ועלובות עם הספקים מגוחכים.

רק שהאמריקאיות הפסידו :shock:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...