Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעבר לרכב דיזל.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6954 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

בצער רב עלו בי מחשבות להחליף את הסובארו אימפרזה שנת 98 שברשותי לטנדרון דיזל (עלויות,עלויות :( ).

רציתי לשאול את חברי הפורום הנכבדים על עלויות האחזקה של רכב שכזה ומה מומלץ (עד תקציב של 30K).כמובן שאעבור לגיר

ידני..אני רוצה בעיקר לדעת את עלויות התחזוקה של רכב שכזה...למשל שמעתי שהחלפת משאבה או (חס וחלילה מנוע) עולה

כחצי מערכו של הרכב...

מחכה לתשובתכם המחכימות.

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

עם כל עניין המעבר הוא בגין עלויות אז למה דווקא טנדרון? אם אין ממש צורך בהטענת מטען אז אולי כדאי לחשוב בכיוון של רכב כגון סקסו דיזל, הקטנות לבית VAG ואם כבר מסחרית אז אולי איזו ברלינגו (שבה לפחות תהיה לך איכות חיים). לגבי העלויות, מניסיון הן זניחות לעומת רכב בנזין כל עוד שמדובר ברכבים פרטיים בסיסיים.

פורסם

אני חשבתי בכיוון שלפזו פרטנר שנת 2001-2002. (שנה שבה הוא כבר "ספג" את כל ירידת הערך האפשרית :) ).

הבנתי שעלות הביטוח + הטסט כמעט וזהות לרכב בנזין.

שוב אני מאד מודאג מעלויות הטיפולים והתיקונים.

בעלי רכב שכזה אנא הגיבו.

פורסם
אני חשבתי בכיוון שלפזו פרטנר שנת 2001-2002. (שנה שבה הוא כבר "ספג" את כל ירידת הערך האפשרית :) ).

הבנתי שעלות הביטוח + הטסט כמעט וזהות לרכב בנזין.

שוב אני מאד מודאג מעלויות הטיפולים והתיקונים.

בעלי רכב שכזה אנא הגיבו.

OK, אין סיבה שתסבול בה לאחר מעבר מהאימפרזה. לגבי עלויות וטיפולים תריץ חיפוש, אני בספק שהנושא לא עלה לדיון בפורום (תחפש גם תחת ברלינגו שזה בעצם אותו הרכב).

פורסם

היי איציק.

אני נוסע היום כ1200 ק"מ בחודש שזה יוצא לי בערך כ700 שקל דלק.(לא זוכר כמות ליטרים).

מחישוב שעשיתי אותה כמות נסועה תעלה לי בדיזל (לפי יחס צריכה של 1 ל-9.5 בסובארו ויחס של 1 ל14.5 בפרטנר) בערך

כ320 שקל.

וככה יוצא שבשנה אחסוך מעל ל5K ...(לאחר שקלול עלויות הביטוח והטסט השנתי).

אה והביטוח יוצא לי כ1450 ש"ח החובה ועוד 2000 מקיף (כמובן שלפרטנר אעשה רק צד ג...)..

נא הערותך המחכימות...

פורסם

אני נוהג על רנו מגאן דיזל שנת 1999 צבאית לשעבר, מכמה סיבות:

1. צריכת דלק טוב יותר (1:14 בתוך העיר עד ל 1:17 מחוץ לעיר).

2. מחיר הדלק לאחר הנחה עולה בין 4.5 ל 4.7 ש"ח לליטר (חסכון של כמעט שקל וחצי לעומת בנזין).

3. האוטו צבאי לשעבר, כלומר אין חשש מלעשות איתו הרבה ואפילו הרבה מאוד ק"מ בחודש, ובנוסף מחירו נמוך: 21,000 מחיר מחירון של 1999 ו - 23,000 של שנת 2000 פחות או יותר.

4. אגרת רישוי שנתית עולה 1,800 ש"ח, זה יותר מרכב בנזין, אבל העלויות של הרכב ושל הדלק בהחלט שוות את המחיר הגבוה הזה.

5. ביטוח חובה + מקיף עולה כ 4,200 ש"ח לשנה בהעדר תביעות של שנה אחת בלבד, לכל נהג מעל גיל 24, פחות או יותר כמו בנזין באותה קטגוריה.

סך הכל מדובר באוטו אמין ונוח והחיסכון עצום לפי דעתי.

הכח של המנוע אולי קצת חסר אבל בשלב הזה של החיים אני מתפשר על זה, עד לסיום הלימודים (3 שנים בשקט...)

שחר

פורד אנגליה 1963 95% מושלמת

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

לדעתי לא כדאי לך לעבור לדיזל כלכך.

למה שלא תלך על רכב קטן וידני עם מנוע 1.3 -1.4, צריכת הדלק שלהם מגיעה ל1-15 1-18, אם אתה מספיק עדין.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
אני לא אעשה לרכב שכזה מקיף.

כמה יוצא לך החובה ?

איציק.מחכה לתשובה ממך.

אם אני לא טועה, בערך 1,600 ש"ח. אבל מנסיון, מומלץ מאוד לעשות ביטוח מקיף.

לפני כשנתיים, אבי ואני זכינו במכרז הצבאי ברנו מגאן 1999, ב - 12,500 ש"ח בלבד. לאחר השקעה של עוד 7,000 ש"ח בערך (כולל תשלום אגרה, טיפולים, צמיגים וכו') הרכב היה מוכן לנסיעה ושירת אותנו נאמנה במשך שנה וחצי ויותר מ 40,000 ק"מ. לפני כחצי שנה ריסקתי אותו לתוך גדר הפרדה בירידות של ירושלים בלילה גשום (לא אשמתי, היה כתם שמן רציני מאוד על הכביש) והוא הלך טוטלוס. לי לא קרה כלום, למעשה לא זזתי מילימטר מהכסא, ועשיתי איזה שני סיבובים במקום אחרי ההתרסקות. תאר לך כמה כסף הייתי מפסיד אם לא הייתי מבוטח (בערך 20,000 ש"ח, הסכום שקיבלתי, פחות 5,000 ש"ח ביטוח מקיף לשנתיים).

את המגאן שעכשיו אני נוסע עליה קניתי מסוחר שהוציא את הרכב מהצבא בעצמו, וכך יכולתי גם לבדוק אותה לפני הקניה. אני איתה 4 חודשים וחוץ מכמה בעיות שהכרתי מראש, הרכב משרת אותי נאמנה כבר 10,000 ק"מ.

שחר

פורד אנגליה 1963 95% מושלמת

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

1.עם 1200 ק"מ בחודש לא כדאי לקנות דיזל.

2. ביטח חובה לטנדרונים ברלינגו/קנגו לנהג מבוגר ממוצע - כ 2000 ש"ח. אגרת רישוי זהה לרכב דיזל פרטי - 1834 ש"ח.

3. לא לבטח ברלינגו שנת 2002 בביטוח מקיף זה טעות לדעתי.

צריכהת דלק משולבת של 1 ל 14.5 בברלינגו/פרטנר אטמוספריות היא חלום, תעשה חישובים לפי 1 ל 12.

4. מחיר מנוע משומש לברלינגו/פרטנר בשנתונים האלו - כ 8- 10 אלף ש"ח. המנועים מחזיקים יפה, ובשביל לגמור מנוע צריך להיות נהג סופר חסר אחריות.

5. מחיר שיפוץ משאבת הזרקה- לרוב נדרש סביב 200- 250 אלף ק"מ - בהערכה גסה 3000 ש"ח.

6.טנדרון כזה שעולה 30 אלף ש"ח זה בדרך כלל רכב, שבשלושת השנים הראשונות טחן בחברת ליסינג או השכרה, ובשלושת השנים שלאחר מכן עבר לחברה פרטית קטנה או לבעל מקצוע עצמאי, שהעבידו אותו עוד יותר כשה.

סיכום - להחליף סובארו אימפרזה בטנדרון דיזל שנוסע 1200 ק"מ בחודש, כשלא צריכים או רוצים את הערך המוסף של רכב מיסחרי קטן, רק בשביל לחסוך כסף זה טעות, ואתה לא תחסוך שום דבר.

פורסם

בוקי-אני חולק על דעתך.

מצאתי כמה פזו כאלו עם 140-150 אלף ק"מ.רכבים פרטיים ולא טחונים.

עדיין אחסוך כ5K בשנה ובשבילי זה לא מעט.

איציק-אני עדיין מחכה :)

פורסם

במחשבה שנייה ושלישית לא אכפת לי גם ללכת על פרטית דיזל.

הדרישה שלי שתהייה חסכונית כמה שיותר בדלק,שתהייה סופר אמינה ואם אפשר שלא תראה כמו מפלצת...

פורסם

פונטו דיזל נמכרה רק שנה אחת - בשנת 2000- עם מנוע טורבו דיזל 1700 סמ"ק וְ-70 כ"ס.

כמות המכונית, שעלו על הכביש מאוד קטנה, עד היום חלקם כבר ירדו מהכביש ומדובר ברכב נדיר.

מבחינתך זה אומר, שתיהיה בעיית חלפים, תתקשה להשיג טורבו משופץ או חלקים אחרים שיחודיים לדגם.

תעשה חיפוש על פונטו דיזל, היה כאן מישהו לא מזמן, שהלך לו מנוע כזה והוא חיפש דרכים להסב את הרכב למנוע בנזין, כי מנועים כאלו פשוט אין.

אם אתה מנסה לחסוך עלויות - קנה משהו נפוץ, משהוא, שגם מוסכים לא מורשים מכירים, ויש חלקים תחליפיים ומשופצים בשפע.

• תוכן חדש...