Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בדיקת פונטו 2004 CLUB

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדקתי פונטו CLUB ELX והיה רשום בבדיקה וגם הרגשתי שהאוטו "מושך הילוכים"

ליד ידית ההילוכים יש כפתור E. ניסיתי כשהיא לחוצה וגם שהיא לא וזה לא שינה.

מוסכניק במוסך מורשה פיאט טען שזה כלום.

נסעתי בעבר על פונטו 2001 ו-2002 והגיר לא הרגיש ככה.

מישהו מכיר את התופעה?

פורסם

כדאי מאוד לגשת עם הרכב למכון לגירים אוטומטיים ולהתחבר עם סורק תקלות לרכב.

כיוון שזהו גיר רציף ולא גיר אוטומטי סטנדרטי קח בחשבון ששיפוץ גיר/החלפת גיר לרכב זה (למרות שלא נראה הגיוני בשנתון הזה),עולה הון תועפות מ- 7000 אלפים והלאה.

דרך אגב כמה ק"מ עבר הרכב ? (בהנחה שהבדיקה אמינה בהחלט )?? והאם הרכב היה לפני כן בליסינג /השכרה ?

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

איך בדיוק הרכב יכול "למשוך הילוכים" אם אין לו הילוכים בפועל?

זה גיר רציף, משמע אינסוף יחסי העברה.

!AWDSOME

פורסם

לזה שרשם את התגובה מעלי :

פותח השרשור מתכוון לומר שיש רעש מתיבת ההילוכים בעת העברת ההילוכים (מהילוך להילוך),כאילו שאתה נוהג ברכב ידני (אולי קצת הגזמתי,אבל פחות או יותר זה מה שהבנתי).

כמובן,שזה לא תקין וכמו שכתבתי לו תקלה בגיר זה עולה הון תועפות (7000 ומעלה),כך שאם הוא רוצה לקנות את הרכב יש לבצע בדיקה במכון לגירים אוטומטיים,שיבדוק את התלונה לעומקה.

למכון כזה יש אפשרות להתחבר למחשב הגיר,לזהות תקלות ולעדכן עידכוני תוכנה במידת הצורך !

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

זה גיר רציף. האוטו בנסיעה תמיד על הטורים. הגיר לא עבד כמו גיר רגיל. לדעתי המכון בדיקה מבולבל. או כסת"ח.

שחרון

חרדון מקבוצת החרדוניה :roll:

פורסם

מצטרף לדעותיהם של שחר ו"איש המערות". מדובר על גיר רציף ולא אוטומטי.

גיר רציף לא יכול למשוך הילוך. אופי הנסיעה עם גיר כזה מאופיין ע"י סל"ד פחות או יותר קבוע ומהירות משתנה. אין דבר כזה "תחושה של הורדת הילוך" או משיכת הילוך. הגיר פשוט לא משנה יחסי העברה ע"י החלפת גלגלי שיניים בתוכו כמו אוטומט ולכן התחושה מעט שונה.

מישהו שם כנראה שכח שמדובר בגיר רציף.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם

לי אישית נראה שזה גיר רובוטי ולא רציף , כמו שפיאט אוהבים ונסעתי על פונטו 2004 וכשלוחצים על הגז האוטו מאיץ מ50 ל80 באותם 4000 טורים.

לא יודע מה הטכניקה פה אבל אני שונא גירים כאלה מוזרים, שלא נדבר על הפנדה שכל פעם שהיא מעבירה הילוך זה כמו להקפיץ קלאץ' במכה ברכב ידני, או ידני או תיבה אוטומטית רגילה לא מבין למה צריך את השטויות האלה.

206 XS

פורסם
לזה שרשם את התגובה מעלי :

פותח השרשור מתכוון לומר שיש רעש מתיבת ההילוכים בעת העברת ההילוכים (מהילוך להילוך),כאילו שאתה נוהג ברכב ידני (אולי קצת הגזמתי,אבל פחות או יותר זה מה שהבנתי).

כמובן,שזה לא תקין וכמו שכתבתי לו תקלה בגיר זה עולה הון תועפות (7000 ומעלה),כך שאם הוא רוצה לקנות את הרכב יש לבצע בדיקה במכון לגירים אוטומטיים,שיבדוק את התלונה לעומקה.

למכון כזה יש אפשרות להתחבר למחשב הגיר,לזהות תקלות ולעדכן עידכוני תוכנה במידת הצורך !

הבנתי את הכוונה גם כן. לא יתכן מצב של רעש העברה בין ההילוכים, או משיכות או קפיצות מפני שאין העברות הילוכים (כמו בגיר אוטומטי רגיל) בגיר רציף.

לי אישית נראה שזה גיר רובוטי ולא רציף , כמו שפיאט אוהבים ונסעתי על פונטו 2004 וכשלוחצים על הגז האוטו מאיץ מ50 ל80 באותם 4000 טורים.

לא יודע מה הטכניקה פה אבל אני שונא גירים כאלה מוזרים, שלא נדבר על הפנדה שכל פעם שהיא מעבירה הילוך זה כמו להקפיץ קלאץ' במכה ברכב ידני, או ידני או תיבה אוטומטית רגילה לא מבין למה צריך את השטויות האלה.

מדובר על גיר רציף. בדגמי ה ELX בארץ אין גירים רובוטיים. מה גם שמדובר על דגמי הMK2 ולא MK2B (שלאחר מתיחת הפנים) בהם אין גירים רובוטיים בכלל בפונטו בארץ.

התחושה שאתה מתאר כאן היא בדיוק הפעולה התקינה של הגיר הרציף.

בפנדה זהו אכן גיר שונה, גיר רובוטי.

!AWDSOME

פורסם

גדעון, אני חושב שאתה טועה - אני חושב שכן נמכרו MK2B עם תיבה רובוטית, בארצנו.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

כן אני מוכרח לציין שמה שכתבתי באמת שנוי במחלוקת.

התכוונתי שדגמי MK2 לא נמכרו עם תיבה רובוטית בכלל, ובפרט דגמי ה ELX. דגמי ה MK2B נמכרו עם תיבה רובוטית ברמת גימור SX ולא ELX.

!AWDSOME

פורסם

עשיתם סלת שלם.

בדגמי פונטו MK2B (שאגב נמכרו החל מ 2003), והרכב המדובר הוא כזה, נמכרו גם גירים רובוטיים בשילוב עם מנוע 60 כ"ס. גיר רציף היה רק עם מנוע 80 כ"ס.

אינני יודע, מה אומרת רמת גימור CLUB, ועם איזה מנוע וגיר היא שווקה, אבל בהחלט יתכן, שברכב יש גיר רובוטי.

פורסם

לא עשינו סלט ידידי.

CLUB הוא כינוי לרמת הגימור ELX. קיים בדגמים שלפני מתיחת הפנים, להלן MK2. דגמים אלו שווקו בארץ עם גיר רציף או ידני בכל השנים, גם לאחר מתיחת הפנים (קיבלו את הכינוי DYNAMIC) הם לא שווקו עם גיר רובוטי.

הרכב המדובר הוא מלפני מתיחת הפנים.

!AWDSOME

• תוכן חדש...