ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,619 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
האם יש אתר שבו אפשר להגדיר משתנים שאתה מחפש שיהיו באוטו כמו כרית אויר - מניעת החלקה - נפח מנוע וכד' ושהוא יגדיר לך איזה מכוניות עונות של הקריטריונים האלו
הודעה אחרונה מאת vlasha, -
שלום חברים. אשמח לקבל ביקורות והערות על הרכב מבעלי C2 VTS, או מאנשים שמכירים אותו טוב, ולא משמועות. איך הוא ביום יום, הכוונה לשימושיות, האם הוא אכן "מתפרק" ומה בדבר ההיגוי שכולם בוכים עליו. כמו כן, אשמח לקבל סיבוב התרשמות קצרצר ממי שמחזיק כזה רכב (ליבואן אין רכב הדגמה) הבעלים יקבל סיבוב תמורה על הרכב שלי (סיאט לאון טורבו 4) ליאור
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני מעוניין לרכוש סובארו אימפרזה, והחלטתי שאם אני אמצא אז עדיף סטיישן- יותר פרקטי. מישהו יכול לתת נתונים לגבי תצרוכת דלק (עירוני, בין עירוני) ואם יש הבדל מהבחינה הזו בין סטיישן לסדאן? תודה , ליאור.
הודעה אחרונה מאת liorz055, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי. הכותרת מדברת בעד עצמה. על הפרק נבחנות 2 רכבים: 1. מגאן 1400 דגם RTE שנת 01. 2. מגאן 1600 דגם RXT שנת 00. הרכבים האלה, הם לאחר מתיחת הפנים שנעשתה למגאן ברבות השנים (דגם 5 דלתות). מבחינת תא הנוסעים, אני נוטה יותר לטובת ה RXT ה"מפואר" יותר (ריפודי קטיפה, משענות ראש מאחור, פנסי ערפל ועוד...) שאלתי היא בעניין צריכת הדלק של הרכב. אני אוהב לנסוע בבין עירוני במהירות 120 קמ"ש, איני יודע מה הסל"ד בהילוך 5 ברכבים הללו. האם יחסי ההעברה בגיר זהים ב 2 הרכבים ? האם ייתכן שה 1600 תצרוך פחות מה 1400 ? מה צריכת הדלק של הרכבים לעיל. תודה מראש, אריאל.
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
גולף 97
מאת speedseeker- 1 תגובות
- 809 צפיות
עומדת בפני גולף 97 שגמעה 150 אלף KM. איזה דור היא נקראת? האם השנתון/ דור הזה ספציפי נחשב לטוב? הכיוון הכללי הוא רכב ידני עד 30 אלף 5 או 4 דלתות, שנתון 96 ומעלה. עדיף רכב אמין, מרווח, סחיר. דעתכם?
הודעה אחרונה מאת speedseeker, -
- 18 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם! אני צריך המלצות בין ארבע מכוניות מה אתם הייתם לוקחים ולמה אני נהג חדש אז התחשבות באחזקה דלק וכדו' כמובן חשוב לי ביצועים כוח התנהגות שיהיה אפשר לשפר אותה וכו' 1.B.M.W 320 שנת 1993 קופה מנוע 2000 יד 2 ידנית בנזין/יש לי אפשרות גם 520 שנת 94 ידנית מנוע 2000 לא קופה 2.פיאט פונטו קבריולט GT טורבו שנת 1996 מנוע 1600 יד 7 ידנית בנזין (מושקעת ועם מלא תוספות) 3.רובר 216 קבריולט שנת 1997 מנוע 1600 יד 2 אוטומט בנזין 4.אודי A4 שנת 1996 מנוע 1800 יד 3 אוטומט בנזין כולם בתקציב שלי ואני דיי לחוץ על רכב... בברכה בר
הודעה אחרונה מאת שניר106, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 922 צפיות
אני מעוניינת לקנות מזדה 121 ורוצה לדעת מה דעתכם על האוטו הזה, בנוסף מה הפחת על בעלויות מרובות (שנת 93 יד רביעית לדוגמא) מה לבדוק לפני שקונים רכב? מה חשוב לדעת? תודה רבה! ליבת
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
- 0 תגובות
- 815 צפיות
אני מעוניין להחליף את הרכב שברשותי ומחפש רכב משפחתי. ההתלבטות היא בין רכבים בשנים 200-2002: לנטיס בלנו פוקוס קורולה אלמרה איזה מבין הרכבים הללו עדיף כאשר הדגש הוא על אמינות חסכוניות (ואם אפשר גם נוחות נסיעה)? תודה למגיבים
הודעה אחרונה מאת yadler, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
נו... איפה מתחילים? מכרתי השבוע את בובתי הפונטו שנת 96 אחרי ששירתה אותי נאמנה, אני נוסעת משהו כמו 12 - 13 אלף לשנה ולרוב בתוך העיר. מחפשת רכב בסביבות ה 40 אלף שח (אפשר קצת יותר) חסכוני ומתאים לאישה. לקחתי כבר שלושה רכבים לבדיקה ורגע לפני התשלום הצלחתי לגלות ש"קצת" הורידו את הקילומטרג' של הרכב... כעת מוצעת לי דיהטסו YRV אך כל מי שאני שואלת לא שמע עליה בכלל... מה כדאי לי לקנות? אז מה היה לנו שם? נסיעה בעיר, חסכונית, סביב 40 אלף רצוי שנת 2002 ומעלה עם קילומטרג' סביר... הצילו, אני יודעת שצריך סבלנות אבל אני כבר שבוע בלי רכב והייתה לי אתמול יומולדת קצת עצובה בגלל זה... בי, דפנה
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
ב"ה מישהו כאן יכול לעשות לי קצת סדר ? איך הפולקסווגן מבחינת איכות נסיעה צריכת דלק וטיפולים ? יש לאבא שלי פולי דיזל והאמת הוא קרע לו תצורה ובקושי מטפל בו והוא עוד סוחב ...חחח זה משגע אותי שאין רכב שמשלב נוחות נסיעה + איכות רכב + טיפולים זולים חוץ מהונדה גא'ז שיקרה לי ...:\ אז מחכה לתגובות בקשר ל 2 הרכבים הללו מהרנו קליאו B אני יורד עקב שמועות לא טובות על שירות של היבואן ותקלות רבות ...
הודעה אחרונה מאת AssaFiles, -
-
- 1 תגובות
- 598 צפיות
שלום יש לי בעיה אני רוצה לקנות רכב אבל אני צריך שהרכב יקבל כול דרגות השיפורים יש לי כמה אפשריות כמו: 1.SUBARU LEGACY 2.SUPER LANCER 3.HONDA 91-93CIVIC
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
צהריים טובים. אני מתכנן בזמן הקרוב לרכוש רכב. אני רוצה שתעזרו לי להשוות בין שני הדגמים: סובארו גראנד לאונה 93 מיצובישי סופר לאנסר 93 שני הרכבים בעלי גיר ידני. הפרטים ה"חשובים" יותר שאני רוצה לדעת הם : אמינות חיסכון בצריכת הדלק כובד=משקל אחיזה בכביש טיפולים יותר זולים מהירות שזה גם ממש חשוב בשבילי. תודה רבה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
[נא לא לפתוח שרשורים כפולים. הנושא ממשיך כאן: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=168555] שלום ביצעתי בדיקה לרכב לפני קניה במכון קומפיוטסט נמסר לי בדוח לגבי בלוק מנוע כי המנוע מזייף ובעל מומנט נמוך(17% פחות מההספק עפי היצרן)וכי יש רעש אביזרי מנוע ונזילת שמן ,הבודק המליץ לבצע בדיקת לוקאץ-לחצי דלק ומערכת הצתה שאלתי היא עד כמה חמורה הבעיה והאם כדאי לבצע את הבדיקה שעלותה 150 שח. במוסך המרכזי של סקודה כשפניתי אליהם אם תוצאות הבדיקה אמרו לי שמכון הבדיקה היה חייב לרשום משהו ואולי צריך להחליף פלגים-הרכב נסע 85K מדובר בסקודה פביה 2003 וכי אין ברשותם מערכת לבדיקת לחצי מהדלק. כמו כן נכתב בבדיקה כי במערכת הדלק והצתה יש לבדוק תקן מיחשוב והזרקה\חישנים מחברים …
הודעה אחרונה מאת bolant, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
למה? מה כל כך הרבה אנשים נוסעים בלי שמן או בלי מים ? לא יכול להיות!!! יכול להיות שזה פגם בייצור לדגמי 95,96 ???
הודעה אחרונה מאת גרשון המשפר, -
-
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
נו... איפה מתחילים? מכרתי השבוע את בובתי הפונטו שנת 96 אחרי ששירתה אותי נאמנה, אני נוסעת משהו כמו 12 - 13 אלף לשנה ולרוב בתוך העיר. מחפשת רכב בסביבות ה 40 אלף שח (אפשר קצת יותר) חסכוני ומתאים לאישה. לקחתי כבר שלושה רכבים לבדיקה ורגע לפני התשלום הצלחתי לגלות ש"קצת" הורידו את הקילומטרג' של הרכב... כעת מוצעת לי דיהטסו YRV אך כל מי שאני שואלת לא שמע עליה בכלל... מה כדאי לי לקנות? אז מה היה לנו שם? נסיעה בעיר, חסכונית, סביב 40 אלף רצוי שנת 2002 ומעלה עם קילומטרג' סביר... הצילו, אני יודעת שצריך סבלנות אבל אני כבר שבוע בלי רכב והייתה לי אתמול יומולדת קצת עצובה בגלל זה... בי, דפנה *** עריכה: אישה יקרה. בשביל לעשות teasing, את יכולה להשתמש בפורום אוף-טופיק. …
הודעה אחרונה מאת DDGG555, -
- 0 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
כמה ימים לפני שאני מתייאש ועובר לאוטובוסים - מחפש רכב אוטומט שעבר רק יד אחת, 2003 ומעלה שלא חרשו אותו (מתחת ל- K80 ק"מ), בתקציב של עד 60,000 ש"ח, מיועד בעיקר לנסיעות בין עירוניות. דגש על אמינות, תחזוקה זולה, חסכון בדלק. (לא צריך להיות גדול, אבל אני גם לא מת על קטנות) האופציות שמצאתי בתקציב שלי הן: אקסנט 2004/2005 , מאזדה 323/לאנטיס 2003. חוץ מזה יש גם פורד פוקוס, סוזוקי כלשהו.... יש עוד המלצות ? אזהרות ? תודה !
הודעה אחרונה מאת nitzan56, -
- 15 תגובות
- 6 אלף צפיות
שלום רב נכון. אני יודע שהליאנה היא לא בסדר גושדל של האלמרה והC5, אבל בכל זאת מדובר ברכב חסכוני מאוד. על כל פנים ראיתי גם אלמרה פרפקט 2002 וגם C5 שתיהן נראות לי מצוינות. יחד עם זאת הC5 הרבה יותר מאובזרת לעומת האלמרה אולם על האלמרה אומרים שהיא הרבה יותר אמינה. בגדול אני מחפש רכב מרווח (זוג +2 ילדים בכסאות), אמין עד כמה שאפשר, חסכוני (למרות שזה לא תנאי בל יעבור כי אני מוכן ליהנות מהרכב ולהשקיע קצת בדלק) עד כמה שניתן, בטוח וכיף. למי שעונה -אודה לך אם תוכל לפרט לגבי צריכת דלק ממוצעת של אלמרה וC5 בנסיעות בינעירוניות ובפקקים. בנוסף האם נכון שהאמינות של ה C5 די מחורבנת או שמדובר באגדה אורבאנית של ישראלים חובבי יפניות-קוראניות??? מצטער על …
הודעה אחרונה מאת RomanX, -
סיטרואן קסרה
מאת amihud- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מחפש לרכוש רכב חדש מעוניין בסיטרואן קסרה ממה שקראתי הבנתי שמדובר ברכב איכותי ביחס ישר למחירו אני מכוון לשנתון 02 03 רציתי לדעת מה דעתכם בנוגע ל איכות הרכב תקלות צריכת דלק ומחיר אחזקה תודה מראש
הודעה אחרונה מאת amihud, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום חברים. היום בדקתי דייהטסו שרייד 1300 16V אוטומטית מודל 93. דברים חיוביים : יד שניה (01 ברישיון), 8 שנים בבעלות הראשונה, 8 בבעלות השניה. 108 אלף ק"מ שנראים אולי אפילו אמיתיים. חיצונית נראית בסדר, עם כמה לחיצות פח לא משמעותיות. צבע לבן. מזגן מקורי תקין. מראות וחלונות קידמיים חשמליים. נעילה מרכזית. התחייבות הבעלים להעדר פגעיות שאסי. טסט לשנה בוצע לפני שבועיים. פנים הרכב יחסית נקי ושלם. מנוע נראה נקי אבל לא מצוחצח מידי, כלומר בסדר. טיפולים כל שנה, למרות הקילומטרז' הנמוך. מנוע מקורי מעולם לא נפתח לדברי הבעלים, הגיר כנ"ל. דברים שליליים : חימום מנותק. טיימינג לא הוחלף אף פעם אצל הבעלים הנוכחי, הוא מוכן להחליף טיימינג לפני המכירה. נזילת שמן ממ…
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מתי אמור לצת לשוק מכוניות מאזדה 3 2008? האם ברגע שיצאו לשוק (אם לא יצאו כבר), צפויה הוזלה במחירי המאזדה 3 יד שנייה? אני מתכוון לרכוש מאזדה 3, האם לחכות קצת ולחסוך כמה אלפי ש"ח? או אין השפעה כלל ליציאת שנת 2008? תודה
הודעה אחרונה מאת זיוזי, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לכולם! אי מעוניין להחליף את הרכב הצמא שלי (ספארי) ויש גם תמונה שלו,ברכב יותר קטן אבל עם אפשרות לשישה נוסעים. התקציב שלי הוא בערך 20K למרות שהספארי נח גדול מרווח וחזק הוא שתיין של דלק וזו למעשה הסיבה שהחלטתי להחליף . יש כמה אופציות לרכב עם שישה נוסעים:לומינה,ביואיק וזה בעיקר אמריקאיות ,לא מכיר יפנית או אירופאית עם אופציה כזו ואל תגידו לי פאסאט סטיישן כי זה לא אופציה מבחינתי. כל רכב אחר שיעלה בדעתכם יהייה יותר חסכוני מהספארי כך שצריכת דלק לא כל כך משנה לי, אז מה עדיף??????????????.
הודעה אחרונה מאת GL-10, -
-
- 2 תגובות
- 668 צפיות
קודם כל שלום לכולם! אני חדש בפורום ומבקש חו"ד לגבי פיז'ו 205 מודל 91 בכללי (אמינות, צריכת דלק וכו'...) בנוסף לזה מצאתי אחת שמורה מאוד יד ראשונה עם קילומטרז' נמוך. אך בכל זאת הרכב בן 16. מה תגידו? ד.א הוא מבקש מחירון! 5000! בתודה מראש! מצטער אם ישנן טעויות בניסוח ההודעה!
הודעה אחרונה מאת mr. ziv, -
אוקיי, כמו בכותרת ליבי חפץ באחת כזאת ויש לי מספר שאלות: 1) אמינות הרכב - יש לנו בבית 2 יפניות (טוב נו אחת תאילנדית - לנסר 2000, והשניה קורולה 2005), שתיהם יחסית אמינות מאוד ( המיצובישי כבר בת 7 וחצי שנים ופחות אמינה מהקורולה, שנכנסת למוסך רק בטיפולים הרגילים). אז השאלה היא האם האמינות שהיא תפגין (וכן, אני יודע זה רכב ספורט, או שזה לא קשור) תהיה יחסית טובה? לא כזאת שכל שבועיים שלוש תכנס למוסך. והיחסית הכוונה כמובן למה שאנחנו רגילים. 2) אני רוצה רכב חזק. אני אוהב שיש לי כח ברכב, ובכל מצב שהרכב ייתן לי כח (גם במהירות של 30 קמ"ש וגם ב-100 קמ"ש). פחות התנהגות. אבל, השאלה שלי היא האם הוא ייתן לי את מה שאני מחפש, וכמובן שהאם ההתנהגות שלו תהיה יותר טובה ממה שאני מכיר - לנסר …
הודעה אחרונה מאת נתנאל, -
- 2 תגובות
- 782 צפיות
שלום, אני מחפש עבור אחותי הגרה בעיר רכב קטן (עד 1400), אוטומטי, משומש בתקציב עד 50K שעונה על הדרישות הבאות (לפי סדר חשיבות) 1. בטוח! 2. אמין הרכב ישמש לנהיגה בעיקר בעיר אך לא רק, צריך להיות קטן בגלל התקציב ובעיות החניה. בהתחלה חשבתי על יאריס ששמעתי שהיא בטוחה אבל די קשה למצא כאלה וגם כשמוצאים המחיר יקר. מה אתם אומרים? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת RS, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
וחוץ מזה איך הרכב חוץ מהתדמית שאני כבר יודע
הודעה אחרונה מאת RS, -
- 1 תגובות
- 770 צפיות
אני מחפש רכב עם מנוע 1300 ומעלה, שנתון 2002 ומעלה. אני נוסע די הרבה (בערך 4000 ק"מ בחודש), חשוב לי נוחות וצריכת דלק. תקציב של בערך 55,000 ש"ח. כמובן שרצוי כמה שפחות תקלות (אמינות גבוהה), אשמח לקבל המלצות. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
- 13 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
בין 30 עד 40 אלף מכונית ספורט, לא חייבת להיות חדשה, אבל המהירות זה דבר חשוב ביותר אשמח אם תתנו לי סוגים\דגמים\לינקים לכל מיני מכונית ספורט שאנשים רוצים למכור בתכנון שלי זה אאודי A3 האם יש משהו יותר טוב במחיר הנ"ל?
הודעה אחרונה מאת ArIeL_sQ, -
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, אבא שלי צריך לקנות רכב שטח לעבודה (כמו שחלק כבר למדו מהשרשורים שפתחתי על זה )... הדרישות מהרכב הן שיהיה 4*4 על מנת לנסוע בשטחים חוליים (שלא ישקע) עם עליות וירידות פה ושם (רוב השטחים הם אתרי בנייה גדולים, כלומר לא שטח טכני שמצריך פאג'רו) ושלא יצרוך יותר מדי דלק (יחסית לגודל שלו כמובן)... כמו כן, מכיוון שזה יהיה רכב משפחתי גם, שיהיה עם התנהגות וביצועים טובים (עד כמה שזה אפשרי), מאובזר ומרווח... בכל מקרה, הנה המועמדות ומה שמצאתי עליהן באינטרנט: 1. יונדאי טוסון 2.7 בנזין - נראה טוב, יחסית לא יקר, מרווח... מצד שני אוכל הרבה דלק, לא מהנה לנהיגה (זוויות גלגול, הגה מנותק) 2. מיצובישי אאוטלנדר 2.4 בנזין - נראה טוב, עיצוב ואבזור בפנים, ביצועי כביש טוב…
הודעה אחרונה מאת נמרוד33, -
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
מצאתי רכב שאני רוצה לקנות אבל יש לי כמה שאלות: לרכב הוחלף ראש מנוע והוא שנת 95 הוא עשה 120 ק"מ אני לא המבין הכין גדול במכוניות אבל אני יודע שראש מנוע זה משהו רציני, השאלה האם זה קורה בגלל הפעלת לחץ על המנוע? ואם כן הגיוני שרכב בשנה כזאת והוחלף לו הראש מנוע עשה ק"מ יחסית נמוך? אני צריך תשובה יחסית מהר כי אני רוצה לקחת את האוטו לבדיקה השאלה אם שווה להוציא 400 שקל על בדיקה, חוץ מזה אין לרכב שום דבר..
הודעה אחרונה מאת ALX, -
- 17 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אני יודע שהנושא נטחן עד דק! אחרי חיפושי אחריי רכב בתקציב 30 אלף שקל - מצאתי שני בתים מהבית שלי רנו מגאן קופה למכירה אז ככה: יד 2 שנה 96 ק"מ 83.5 אלף 4 שנים היא אצלו! הבעיה היחידה שהיא אוטמטית..בקשר לזה הבחור אומר שהיא עברה החלפת גיר לפני שנתיים המכונית באמת נראית מטופלת .. המחיר הוא 25 אלף שקל מה אתם חושבים? בבקשה עזרה כל דעה תהיה טובה.
הודעה אחרונה מאת amnon85,
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 269 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Yuvalino
- לב טוב
- David32
- vigi
- Shaike.Zam
- yahaga
- davemustaine87
- SlowRide
- שביט
- itzik123
- אורי מ.
- פריג'י