Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6927 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

היום בדקתי דייהטסו שרייד 1300 16V אוטומטית מודל 93.

דברים חיוביים : יד שניה (01 ברישיון), 8 שנים בבעלות הראשונה, 8 בבעלות השניה.

108 אלף ק"מ שנראים אולי אפילו אמיתיים.

חיצונית נראית בסדר, עם כמה לחיצות פח לא משמעותיות.

צבע לבן. מזגן מקורי תקין. מראות וחלונות קידמיים חשמליים. נעילה מרכזית.

התחייבות הבעלים להעדר פגעיות שאסי. טסט לשנה בוצע לפני שבועיים.

פנים הרכב יחסית נקי ושלם. מנוע נראה נקי אבל לא מצוחצח מידי, כלומר בסדר.

טיפולים כל שנה, למרות הקילומטרז' הנמוך.

מנוע מקורי מעולם לא נפתח לדברי הבעלים, הגיר כנ"ל.

דברים שליליים :

חימום מנותק. טיימינג לא הוחלף אף פעם אצל הבעלים הנוכחי, הוא מוכן להחליף טיימינג לפני המכירה. נזילת שמן ממחזיר שמן קידמי (יוחלף בייחד עם הטיימינג).

רעידות משמעותיות , כשהגיר משולב ל DRIVE, אני יודע שזו בעייה של כול המכוניות האלו. הכי חמור לדעתי - שמן גיר בצבע צהוב עם גרגירים בפנים. הנוזל הזה היה כל כך מוזר, שאני בכלל לא בטוח, שזה שמן גיר אוטומטי. איפו נמצא מדיד שמן גיר בשרייד 1300 93, אם זה לא המדיד ממש מאחורי פנס שמאלי.

ברדיאטור (שהוחלף לפני שנה ) מיים רגילים.

נסיעה- אין לי הרבה ניסיון עם מכוניות אוטומטיות ישנות. יציאה מהרמזור בסדר גמור, אבל בהאצות ביינים ממהירות נמוכה הרכב בקושי מאיץ, והגיר לא מוריד הילוך, אם לא לוחצים על הגז עד הסוף. ככה זה אמור להיות ?

מחירון הרכב - 16000. זה מאוד יקר יחסית ובשנים האחרונות המחירון אפילו עלה. מחיר מבוקש- 15000, עם אפשרות להוריד אולי 1000 ש"ח.

ונעבור השאלות :

מה אתם חושבים על זה ?

האם המנוע 1300 בשרייד סובל מאותן בעייות כמו מנוע של אפלאוז, כלומר רגישות גבוהה מאוד למי ברז והרס בלוק מנוע בגיל מתקדם בגלל זה ?

האם בשביל להחליף רדיאוטור חימום יש צורך בפירוק דשבורד ?

מה אומר שמן גיר בצבע צהוב עם גרגירים ?

האם כדאי לבדוק את הרכב במכון ? הכוונה לרכב הספיציפי הזה, את הרכב שאני אקנה, למרות שהוא ישן, אני בכל מקרה רוצה לבדוק במכון.

תודה למי שקרא עד הסוף .

פורסם

חבר שלי קנה כזו לפני כ-4 שנים ועד היום מאוד מרוצה, לא רואה מוסך חוץ מטיפולים.

גם הרכב שלו לא היה מטופל בצורה מטורפת כמו שחברי הפורום פה שומרים אבל עדיין הרכב לא מראה סימני שבירה גם מקצת הזנחה.

כיר אוטומט ברכב בן 15 שנים זה תעלומה שאף אחד לא יוכל לעזור לך, זה לפי דעתי המקום היחיד שתוכל ליפול בו. חוצמזה זה רכב מאוד מומלץ לדלי תקציב שמחפשים ראש שקט.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

ונעבור השאלות :

מה אתם חושבים על זה ?

האם המנוע 1300 בשרייד סובל מאותן בעייות כמו מנוע של אפלאוז, כלומר רגישות גבוהה מאוד למי ברז והרס בלוק מנוע בגיל מתקדם בגלל זה ? כן.

האם בשביל להחליף רדיאוטור חימום יש צורך בפירוק דשבורד ? לא זוכר בוודאות, סבירות גבוהה שכן.

מה אומר שמן גיר בצבע צהוב עם גרגירים ?מה הריח של השמן? ריח גופריתי חזק? ייתכן שזה שמן ממסרות ידניות, כבר נתקלתי במקרים כאלו. אם אכן כך הדבר, ימיו של הגיר ספורים.

האם כדאי לבדוק את הרכב במכון ? הכוונה לרכב הספיציפי הזה, את הרכב שאני אקנה, למרות שהוא ישן, אני בכל מקרה רוצה לבדוק במכון. חפש לך גרוטאה אחרת.

תודה למי שקרא עד הסוף .

תשובותיי באדום.

פורסם

גם אם זה אוטו שמור לא מצדיק את המחיר. יש לאוטו הזה מחיר גבוה והוא הולך הרבה מתחת למחירון .

לאישתי יש דיהטסו שרייד מנוע 1000 שנת 93 וגיר רגיל היא אישית מאוד מרוצה . היא עושה כל שבוע 350 ק"מ של עליות ופקקים

פורסם

נותרה לי רק שאלה אחת - לגבי צבע שמן גיר.

מה שאומר אלכס נשמע לא כ"כ הגיוני, כי עם שמן של גיר ידני הגיר היה שובק חיים מזמן.

לדברי הבעלים לא נעשה שום טיפול בגיר כבר תקופה ארוכה, ובסה"כ הגיר עובד, למעט בעייה בהורדת הילוכים שציינתי.

ראיתי שמן גיר אוטומטי בצבע אדום, ראיתי בצבע אדום - שחור (כשלא מחליפים הרבה זמן), בצבע צבוב בהיר יחסית לא ראיתי מעולם.

ושוב פעם, יתכן ואני הוזה, והמדיד שראיתי היה מדיד שמן דיפרנציאל ( לא נראה לי, שיש כזה ברכב הנ"ל).

ישמח להבהרה ממי שמכיר את הרכב.

פורסם

כמו מה למשל ?

איזה רכב אוטמטי קטן עדיף בהרבה בתקציב הזה את המכיר?

ולא, קליאו אוטומטית היא לא אופציה במקרה הזה.

15 אלך זה גם מתיחה רצינית של התקציב, שעמד בהתחלה על 7000-10000 ש"ח

אני מבקש לא להפוך את השירשור הזה לעוד דיון "אירופה מול יפן"

לשם הבהרה - זה לא הרכב הראשון שלי וגם לא השני ולא השלישי, אלא עשירי בערך.

אני גם יודע, מה היה המצב בתחום הגירים האוטמטיים במכוניות אירופאיות לפני 15 שנה.

המחיר של שרייד מופרז ביותר ועל זה אני לא חולק.

אבל אלטרנטיבות (חוץ מסוויפט, שעולה אותו דבר) פשוט אין.

למי שמציע 106/סאקסו אוטמטיות, תבדקו קודם, כמה עולה רכב כזה במצב טוב, ותזכרו, שלמרות שהם יחסית מודרניים, גם להם יש 3 הילוכים, ושכמות מכוניות כאלו על הכביש מאוד מאוד קטנה.

פורסם

ישנם שמני ממסרות אוטומטיות בצבע צהבהב. אלא מאי, מדובר (לרוב) בשמנים סינטטיים המוגדרים כ-Lifetime ועלותם כ-100 ש"ח ומעלה לליטר. משום מה קשה לי להאמין שתמצא שמן בשווי 600 ש"ח בתוך גיר של דייהטסו טרנטה בת 16. לכן העלתי את ההשערה שייתכן ומדובר בשמן ממסרות ידניות.

פורסם

בדוק היטב כמה זמן נוסעים עם מי ברז במקום נוזל קירור יעודי.

מנועי השרייד רגישים בדיוק כמו מנועי האפלאוז לשימוש במי ברז,והחלפת מנוע עלולה להיות לא זולה בעליל.

בנוסף,צריכת הדלק של המכונית גבוהה למדי,בייחוד בעיר בנסיעה עם מזגן.

אני אישית לא הייתי מכניס את אישתי או ילדי לפחוניות האלו(שרייד,סוויפט וג'אסטי)ולו רק בשל רמת הבטיחות הירודה שלהם(מספיק לראות את הדלתות בלזה שלהם כדי להבין זאת).

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• אחראי פורום
פורסם

ב-10 חודשים האחרונים יש לנו שרייד 1.3 אוטומטית מודל 92, זהה כמעט לחלוטין לזו שבחנת.

קודם כל, לדעתי אתה עושה נכון שאתה מכוון אליה, כי חוץ מהסוויפט אין עוד אלטרנטיבה אוטומטית

אמינה בסדר גודל של המחיר שלה, בקטגוריית הסופר-מיני (אני אישית הוצאתי מהרשימה את הג'אסטי ecvt).

על היתרונות אני לא חושב שיש מה להוסיף, מדובר ברכב אמין מאוד, עם טיפולים וחלפים זולים.

מהצד השני, הן באמת רגישות למי ברז (כל שרייד שהתקשרתי למודעה שלה, הוחלף בה מנוע או שופץ ראש

וכולן היו עם סביב 150-180 אלף ק"מ), נסיעה קופצנית ולא הכי בטוחה, היציאה מהמקום מאוד איטית -

עם מזגן דולק זה בכלל נראה שנוסעים אחורה אבל מ-40 קמ"ש בערך התאוצה סבירה בהחלט.

אצלנו דווקא הגיר כן מוריד הילוך בלחיצה חזקה.

צריכת דלק בעיר - 1:8-9 ; מחוץ לעיר אפשר להגיע ל- 1:12.

חוץ מהחודש הראשון שהיינו עסוקים ביישור קו לא קטן (מצבר,שיפוץ קרב',בלמים,פלאנג' מים),

השרייד מראה אמינות מופתית. מניעה בנגיעה בכל מצב, גם אחרי שבוע שלא נוגעים בה, לא התחממה מעולם וכו'.

אני וחברה שלי מרוצים מהקנייה ואני משוכנע שבתקציב הזה היא הכי מוצלחת (=קטנה+אוטומטית+אמינה).

אתה מוזמן לשאול כל דבר שעולה לך.

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

איפו נמצא מדיד שמן גיר ? האם הרכב שלכם רועד מאוד בעמידה במקום, כשהגיר ב DRIVE ? האם יש לזה פתרון ?

אני כבר כמעט בטוח שאני מוותר על הרכב, קודם כל בגלל השמן בגיר, אחר כך בגלל שברדיאטור יש מיים (כנראה שהיו שם בכל תקופת הבעלות השניה כלומר 8 שנים) ובגלל חימום מנותקץ

• אחראי פורום
פורסם

אם אני לא טועה, המדיד נמצא בחלק הקדמי מצד ימין בתא המנוע.

לא ממש צריך לחפור אבל הוא ממוקם קצת נמוך.

לגבי הרעידות, מתוך 3 שרייד שבדקתי בעצמי, שלנו רועדת הכי פחות, אבל עדיין זה יכול להטריד.

מכונאי או שניים ששאלתי אותם לגבי זה, ענו שאין מה לעשות.

לדעתי, במצב שאתה מתאר עדיף להמשיך לחפש.

תכין סבלנות, נתקלתי בלא מעט מוזנחות (מי ברז זה כמעט פק"ל, צמיגים מהמאה ה-18 וכו').

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...