Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבקש עזרה בבחירת רכב 4*4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6883 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אבא שלי צריך לקנות רכב שטח לעבודה (כמו שחלק כבר למדו מהשרשורים שפתחתי על זה :-P)...

הדרישות מהרכב הן שיהיה 4*4 על מנת לנסוע בשטחים חוליים (שלא ישקע) עם עליות וירידות פה ושם (רוב השטחים הם אתרי בנייה גדולים, כלומר לא שטח טכני שמצריך פאג'רו) ושלא יצרוך יותר מדי דלק (יחסית לגודל שלו כמובן)...

כמו כן, מכיוון שזה יהיה רכב משפחתי גם, שיהיה עם התנהגות וביצועים טובים (עד כמה שזה אפשרי), מאובזר ומרווח...

בכל מקרה, הנה המועמדות ומה שמצאתי עליהן באינטרנט:

1. יונדאי טוסון 2.7 בנזין - נראה טוב, יחסית לא יקר, מרווח... מצד שני אוכל הרבה דלק, לא מהנה לנהיגה (זוויות גלגול, הגה מנותק)

2. מיצובישי אאוטלנדר 2.4 בנזין - נראה טוב, עיצוב ואבזור בפנים, ביצועי כביש טובים ומהנה לנהיגה... מצד שני לא יודע האם הוא נחשב לג'יפון שיכול לצלוח שטחים חוליים

3. ניסאן קשקאי 2.0 בנזין - רכב שהושק לאחרונה עם אבזור ועיצוב נחמדים... מצד שני נשמע כמו רכב די בינוני, וגם לגביו לא יודע האם הוא נחשב לג'יפון

4. סובארו פורסטר 2.0 בנזין - מנוע חזק, התנהגות כביש טובה יחסית לג'יפונים אחרים, איכות ואמינות של סובארו... מצד שני אוכל הרבה דלק, הרכב כבר די ותיק ויש סימני הזדקנות (בתא הנוסעים)...

5. סוזוקי גרנד ויטרה 2.0 בנזין - התנהגות כביש טובה, הילוך כח ונעילת דיפרנציאל מרכזי (לא יודע למה זה טוב, ואם זה קיים בשאר הרכבים שציינתי)... מצד שני הבנתי שיש לו מרווח גחון מצומצם, והוא לא ממש זריז...

6. דייהטסו טריוס 1.5 בנזין - רכב שהרבה יותר זול מהאחרים (הפרש של יותר מ30 אלף), מרחב פנים נאה יחסית, ביצועים סבירים, יכול לרדת לשטח... מצד שני הוא לא ממש זריז יחסית לאחרים, קטן יחסית אליהם וגם לא יודע עד כמה הוא באמת יכול להיקרא ג'יפון...

אודה לכל מי שיוכל לעזור בבחירה, שכן ככל הנראה בשבוע הקרוב נצטרך להחליט (כמובן שיום אחד פשוט נעבור בין הסוכניות ונבדוק הכל בעצמנו, אבל תמיד טוב לקבל עיצה מקדימה... מה גם שבקטגוריה של הג'יפונים אני לא ממש בקיא)

תודה.

פורסם

בעיקרון, ישנו החזר חודשי מהעבודה על הרכב, ככה שקניית הרכב תתבצע כנראה בצורה של מקדמה של כ50 אחוז, והשאר ב20 תשלומים פחות או יותר (בין אם זה הלוואה או מימון של היבואן).

בכל מקרה המחיר המקסימלי הוא כ180 אלף ש"ח +-, כאשר ישנה עדיפות לרכב כמו הדייהטסו שהוא יותר זול (במידה והוא רכב מספיק טוב).

ומעדיפים חדש ממספר סיבות... ראשית, אבא שלי צריך את הרכב בתוך כשבועיים. דבר שני זה פחות כאב ראש, כי אם זה משומש צריך למצוא מישהו שמוכר, לבדוק את הרכב שהוא תקין וגם למכור את שלנו למישהו (כשקונים חדש אז יש לרוב אפשרות לטרייד אין)... וגם בכל זאת עדיף חדש.

*שוב נימחקו ....מיותרים-להבא ההודעה תימחק בשלמותה!*

פורסם

אני עומד בדיוק האותה דילמה.

ביצעתי נסיעות מבחן כמעט בכל הרכבים שציינת.

רוב הרכבים מלבד הטריוס והקשקאי (שלא בדקתי) עולים יותר מ-180K "על הכביש".

טוסון למיטב ידיעתי בעייתי בחולות ובעל "צריחת" דלק.

אוטלנדר הגיע לסוף דרכו ומחליפו בעוד כחודשיים הארץ, זה אחד השיקולים שלי לא לרכוש אותו.

פורסטר לא צורך כל כך הרבה דלק כל עוד מדובר בגרסה האטמוספרית יחסית לשאר הרכבים באותה קטגוריה.

גראנד ויטארה הכי טוב בשטח מבין כל הרכבים הללו ואילו רק בגלל שיש לו הילוך כוח אמיתי (לפורסטר הידני יש הילוך כוח סימלי בלבד), אך הוא איטי וחלש בכביש וכלל לא חסכוני.

הטריוס כלל לא באותה קטגוריה, הוא קטן יותר, חלש יותר והכי פחות מאובר.

מועמד נוסף הוא ה-Rav-4, אך הכי יקר.

אפשרות נוספת שאולי אפשר לחשוב עליה הוא סאנגיונג אקטיון, אשר נכנס לתקציב (לאחר נסיעת מבחן הרכב הפתיע לטובה).

מבין כל המועמדים, לדעתי, דווקא פורסטר הוא הנבחר, אך אני משוחד משום שאני מחזיק כזה (ודווקא טורבו).

נסו לחפש אחד משומש דגם X בן שנה או שנתיים.

מיקי

פורסם

מכל הרכבים שציינת ברשימה, גראנד ויטארה הוא רכב השטח האמיתי היחיד - יש לו הילוך כוח. למה זה חשוב? אם תחליטו לגוון ולהתחיל לטייל ב90% ממדינת ישראל שלא מכוסים בטון ואספלט, זה יהיה חשוב.

כל השאר פחות טובות בשטח, אבל בהחלט יענו על הדרישות הצנועות שהצבת - התניידות באתרי בנייה, חול, חצץ.

הסובארו פורסטר אולי וותיקה, אבל היא עדיין ברמה משל עצמה. זה רכב שהוא גם שימושי, משפחתי, ונוח, גם בנוי איכותי ואמין מאד, וגם מהנה לנהיגה, יותר מכל האחרות. זו הבחירה הטובה ביותר אם אתה שואל אותי.

דיהטסו טריוס זה ג'וק קטן, אי אפשר לקרוא לו רכב משפחתי אלא אם אתם משפחה קטנה וצפופה מאד. הוא גם חלש, רועש... בסך הכל טוב בעיר עבור אדם בודד או זוג.

אאוטלנדר קרוב יותר לסובארו מרוב הבחינות, אבל פחות איכותי. הסובארו עדיף.

Jeepolog.com

• תוכן חדש...