Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6920 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

נכון.

אני יודע שהליאנה היא לא בסדר גושדל של האלמרה והC5, אבל בכל זאת מדובר ברכב חסכוני מאוד.

על כל פנים ראיתי גם אלמרה פרפקט 2002 וגם C5 שתיהן נראות לי מצוינות. יחד עם זאת הC5 הרבה יותר מאובזרת לעומת האלמרה אולם על האלמרה אומרים שהיא הרבה יותר אמינה.

בגדול אני מחפש רכב מרווח (זוג +2 ילדים בכסאות), אמין עד כמה שאפשר, חסכוני (למרות שזה לא תנאי בל יעבור כי אני מוכן ליהנות מהרכב ולהשקיע קצת בדלק) עד כמה שניתן, בטוח וכיף.

למי שעונה -אודה לך אם תוכל לפרט לגבי צריכת דלק ממוצעת של אלמרה וC5 בנסיעות בינעירוניות ובפקקים.

בנוסף האם נכון שהאמינות של ה C5 די מחורבנת או שמדובר באגדה אורבאנית של ישראלים חובבי יפניות-קוראניות???

מצטער על החפירה ותודה מראש

פורסם

ליאנה חסכונית?

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=161100

לא בטוח.

אנו במשפחה עם ה-C5 השנייה שלנו, אין משהו חריג לרעה באמינות.

ב-C5 הקודמת שלנו (2 ליטר עם חבילת אבזור PACK) אלה היו הבעיות: הידיות פתיחה של דלת הנהג והנוסע יצאו מהמקום אחרי 3 וחצי שנים ו-70 אלף קילומטר, הרדיודיסק פלט מדיי פעם דיסק. מכרנו אותה אחרי 4 שנים ו-80 אלף קילומטר והיינו מאוד מרוצים שאבי קנה C5 נוספת.

עם ה-C5 הנוכחית (שוב, 2 ליטר עם חבילת אבזור PACK) הייתה נזילה מהמשאבה ההידרואלית, לא יודע איך דבר כזה יכול לקרות אחרי 13 אלף קילומטר (אולי אבן פגעה בה). בכל מקרה, החלפנו אותה במסגרת האחריות במוסך מורשה.

ה-C5 אצלנו כשנה וחצי ועם 25 אלף קילומר. הכל עובד כמו שעון.

פורסם

לא ניתן להשוות בין ה- C5 לבין האלמרה והליאנה. אלמרה וליאנה- משפחתיות קומפקטיות לעומת ה- C5 שהינה "מנהלים".

לכן, הייתי עושה קצת סדר.

ראשית ,את הליאנה הייתי מוריד מהאופציות וזאת מכיוון שאינה עומדת בסטנדרט של המתחרות הישירות (לדוגמה- אלמרה פרפקט).

שנית, חשוב עם עצמך, לאיזה רכב אתה זקוק? האם הינך זקוק לרכב גדול כדוגמת ה- C5? כמה ק"מ אתה מתכוון לנסוע?

בגדול, הניסן תיהיה יותר אמינה, חסכונית יותר בדלק, תשמור על ערכה טוב יותר אך היא מעט אפורה ומשעממת!

ה- C5 תיהיה מפנקת יותר, מרווחת יותר, נוחה יותר אך, אחזקתה תיהיה יקרה יותר, סביר להניח שתיהיה פחות אמינה, היא תזלול יותר דלק ותאבד יותר מערכה.

נסה לגבש עמדה לגבי הדרישות שלך מהרכב ואז החלט.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

א. תודה על התשובה.

ב. האם יש לך נסיון עם מי מבין השניים -אלמרה או C5?

ג. שאלה- כיצד קבעת שהאלמרה תצרוך פחות דלק -האם יש לך ידע בנושא???

תודה מראש

פורסם
א. תודה על התשובה.

ב. האם יש לך נסיון עם מי מבין השניים -אלמרה או C5?

תודה מראש

א. בכיף

ב+ג. כן, עם האלמרה.

תצרכות הדלק נקבעת עפ"י אופי הנהיגה והרכב. בהנחה שאתה בעל רגל ממוצעת האלמרה תצרוך כ- 1/10 בנסיעה עירונית ו- 1/14בנסיעה בינעירונית.

עם ה- C5 אין לי נסיון מעשי, אך באתר האינטרנט של סיטרואן, המיפרט הטכני של ה- C5 מלמד ש:

עירוני 1/8 בינערוני 1/15- ואילו נתוני החברה עפ"י נסוי בתנאי מעבדה. אי לכך, בפועל הצריכה תיהיה גבוהה יותר.

לא צריך להיות בעל דוקטורט בכדי לדעת שה- C5 תיהיה תצרוך יותר דלק מהאלמרה, היא בעלת כמה מאות ק"ג יותר, ומנוע גדול יותר.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

כדאי להשתחרר קצת מקיבעון צריכת הדלק.

אנשים עסוקים כל כך בצריכת הדלק, עד שהם אינם מבחינים שהם מוציאים הרבה יותר כסף במקומות אחרים.

בוא ניקח שתי מכוניות דמיוניות. לאחת נקרא X ולשנייה Y.

בוא נניח שמכונית X צורכת 10% יותר דלק ממכונית Y. זה הפרש לא קטן.

X עושה 9:1 ו Y עושה 10:1.

אז מכונית Y משתלמת יותר מ- X, נכון ?

ונניח שאתה עושה 15,000 ק"מ בשנה. X תצטרך 1666 ליטר בנזין כדי לנסוע את המרחק הזה, ו- Y תצטרך רק 1500 ליטר.

X תצרוך כל שנה 166 ליטר יותר מ- Y, שהם 1000 ש"ח לשנה, או ~80 ש"ח לחודש. שתי ארוחות במקדונלדס.

אבל X רוצה טיפול תקופתי כל 30,000 ק"מ, ו- Y רוצה כל 15,000.

אז מי משתלמת יותר? עדיין Y ?

ואם הביטוח המקיף של X זול ב 1500 ש"ח, זה גם מתאזן, נכון ?

ואם החלפים של X זולים יותר ?

ואולי סתם במקרה, באותה מכונית Y משומשת שתרכוש צריך בדיוק להחליף רצועת טיימינג, ורק זה יעלה סכום גדול מההפרש השנתי בצריכת הדלק ?

בקיצור, מה שאני מנסה להסביר לך זה שצריכת דלק היא בהחלט פרמטר שיש להתייחס אליו, אך לא הפרמטר העיקרי (בהנחה שאתה לא שוקל לרכוש האמר).

זה שאנחנו מודעים יותר לעלות הדלק, כי אנחנו רואים את הסכום על המשאבה בתחנה, לא אומר שאנחנו לא משלמים הרבה יותר על עלויות נסתרות אחרות.

ועוד לא שיקללנו פנימה בטיחות. אם X בטוחה יותר מ- Y, לא שווה לשלם עוד 80 ש"ח בחודש על זה?

פורסם
כדאי להשתחרר קצת מקיבעון צריכת הדלק.

אנשים עסוקים כל כך בצריכת הדלק, עד שהם אינם מבחינים שהם מוציאים הרבה יותר כסף במקומות אחרים.

בוא ניקח שתי מכוניות דמיוניות. לאחת נקרא X ולשנייה Y.

מסכים עם ארנון.

בקניית רכב יש לקחת בחשבון את שקלול הפרמטרים ולא עפ"י דלק, אחזקה או כל פרמטר בודד.

עם זאת, אחד הפרמטרים הבולטים שישפיעו על עלות אחזקת הרכב הינו אובדן הערך השנתי.

אם רכב X מאבד 20% מערכו בשנה ורכב Y מאבד 10% בהתאמה, אז הנ"ל יכול להסיט את המשוואה באופן מובהק.

לצורך ההמחשה, נניח ששני הרכבים הנ"ל נקנו במחיר מחירון של 100,000 ש"ח, X תאבד 20,000 ש"ח מערכה, Y לעומתה תאבד רק 10,000 ש"ח!

הפרש של 10,000 ש"ח, שהם 833 ש"ח וכאן מדובר כבר בהפרש משמעותי.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

אף פעם לא הייתי חזק במשוואות בשתי נעלמים, אז מפורשות גם הסיטרואן וגם הניסאן אינן כוכבות בשוק המשומשות, ומחיר המחירון הוא בסיס למיקוח.

השיקול צריך להיות מכלול הצרכים שלך כרוכש רכב ומשתמש..

האם נדרש לך רכב משפחתי גדול כמו ה C5 ??

האם אתה מבצע נסיעות ארוכות בתכיפות גדולה ?

מספר הנוסעים ברכב באופן קבוע..

על פי הפרמטירים הללו ניתן לקבוע בגדול איזה רכב מתאים טוב יותר לצרכיך..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
עם זאת, אחד הפרמטרים הבולטים שישפיעו על עלות אחזקת הרכב הינו אובדן הערך השנתי.

אכן. ולכן אני תמיד משועשע לקרוא הודעות של אנשים שמספרים שהם רוצים לקנות מכונית בתקציב של 120,000 ש"ח, אבל חשוב להם מאוד מאוד שהיא תהיה חסכונית בדלק.

חסכון בדלק - 1000 ש"ח בשנה.

אובדן ערך (15%) על 120,000 ש"ח - 18,000 ש"ח בשנה.

פורסם
אז מפורשות גם הסיטרואן וגם הניסאן אינן כוכבות בשוק המשומשות, ומחיר המחירון הוא בסיס למיקוח.

לא יודע לגבי הסיטרואן, אבל הניסאן היא כוכבת ועוד איך. המחירון באמת לא משחק תפקיד- תמיד מוכרים בגבוה יותר והרכב נחטף. ראיתי ניסאן אלמרה שנת 2001 שהמוכר דרש 1500 ש"ח מעל המחירון המשוקלל (3000 מעל הרגיל). קצת התמהמהתי בהחלטה אם זה שווה או לא ותוך יומיים היא כבר נמכרה.

פורסם

אתה כמובן לא יודע בכמה היא נמכרה..

מוכר דורש מחיר הנראה לו כמתאים, זה שהרכב נמכר אינו אומר שהוא קיבל את מה שהוא ביקש..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

1. אין לך מושג בכמה נמכרה, אלא אם הסתכלת בחשבון הבנק של המוכר.

2. אתה בעצמך מציין שמדובר במכונית שלפחות חלק מהפרמטרים שלה יוצאי דופן - לראיה המחירון המשוקלל גבוה מהשווי הסטנדרטי. להסיק מכך לגבי השוק הכללי של כל המכוניות מהדגם הזו - זו קצת הגזמה.

3. ואולי אתה צודק והשוק שלה באמת יוצא דופן לטובה. אולי.

פורסם

1. לא הסתכלתי בחשבון הבנק שלו, אבל דיברתי איתו והצעתי לרדת במחיר ב- 500 ש"ח. הוא סירב. אחרי שעתיים הוא כבר הוריד את המודעה למכירה. בכמה הוא ירד, אם בכלל? אפילו אם נניח התפלגות אחידה על כמה שהוא הסכים להתפשר, רוב הסיכויים שהוא לא ירד ביותר מ- 250 ש"ח, שזה זניח יחסית לכמה שהוא דרש (55K).

2. תגיד לי אתה אם האוטו נדיר- שנת 2001, יד 1, ספר טיפולים מלא במוסך מורשה, 85000 ק"מ.

3. לי זה נראה שיש לה שוק טוב. התקשרתי לאחד אחר שפירסם. הוא אמר לי שתוך חצי שעה מהפרסום ב- yad2 התקשרו אליו 20 אנשים.

פורסם

לרכבים שמורים בכלל, בד"כ קיים "שוק טוב", הרי רובנו מחפשים רכב יד ראשונה,ללא תאונות מרופא שהוא גם נכה שלא זז עם הרכב.

רכבים כאלה בד"כ נחטפים במהרה.

לגבי האלמרה, אכן רכב מבוקש שנמכר בד"כ ללא בעיות. ישנן מספר סיבות לביקוש:

1. מוניטין האמינות של ניסן והאלמרה בפרט.

2. מחיר הרכב נמוך ביחס למתחרות היפניות, לדוגמה- טויוטה קורולה, מזדה לנטיס ועוד....

3. התחלנו (אנחנו- הלקוח הישראלי) להבין סוף סוף שניסן זה לא רק חודש בלוח השנה העברי, אלא חברת מכוניות מהטובות בעולם.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

• תוכן חדש...