Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כדאי להשתחרר קצת מקיבעון צריכת הדלק.

אנשים עסוקים כל כך בצריכת הדלק, עד שהם אינם מבחינים שהם מוציאים הרבה יותר כסף במקומות אחרים.

בוא ניקח שתי מכוניות דמיוניות. לאחת נקרא X ולשנייה Y.

בוא נניח שמכונית X צורכת 10% יותר דלק ממכונית Y. זה הפרש לא קטן.

X עושה 9:1 ו Y עושה 10:1.

אז מכונית Y משתלמת יותר מ- X, נכון ?

ונניח שאתה עושה 15,000 ק"מ בשנה. X תצטרך 1666 ליטר בנזין כדי לנסוע את המרחק הזה, ו- Y תצטרך רק 1500 ליטר.

X תצרוך כל שנה 166 ליטר יותר מ- Y, שהם 1000 ש"ח לשנה, או ~80 ש"ח לחודש. שתי ארוחות במקדונלדס.

אבל X רוצה טיפול תקופתי כל 30,000 ק"מ, ו- Y רוצה כל 15,000.

אז מי משתלמת יותר? עדיין Y ?

ואם הביטוח המקיף של X זול ב 1500 ש"ח, זה גם מתאזן, נכון ?

ואם החלפים של X זולים יותר ?

ואולי סתם במקרה, באותה מכונית Y משומשת שתרכוש צריך בדיוק להחליף רצועת טיימינג, ורק זה יעלה סכום גדול מההפרש השנתי בצריכת הדלק ?

בקיצור, מה שאני מנסה להסביר לך זה שצריכת דלק היא בהחלט פרמטר שיש להתייחס אליו, אך לא הפרמטר העיקרי (בהנחה שאתה לא שוקל לרכוש האמר).

זה שאנחנו מודעים יותר לעלות הדלק, כי אנחנו רואים את הסכום על המשאבה בתחנה, לא אומר שאנחנו לא משלמים הרבה יותר על עלויות נסתרות אחרות.

ועוד לא שיקללנו פנימה בטיחות. אם X בטוחה יותר מ- Y, לא שווה לשלם עוד 80 ש"ח בחודש על זה?

קצת מאוחר אבל יותר טוב מכלום. מסכים איתך באין ספור אחוזים.

בקצרה! נסעתי על קסנטיה שנת 2000 קרוב לשלוש שנים, די הרב כדי להבין מה התצרוכת הדלק ואיך זה משפיע.

עשיתי בערך 90000 ק"מ לחלק בשלוש זה יצא 30000 ק"מ בממוצע אולי גם יותר, משהו כמו 2500 2700 ק"מ לחודש. ביזבזתי משהו כמו 1300-1500 ש"ח בחודש.ים כסף אה...? :))

עכשיו אני נוסע בפיז'ו 205 ששוקלת 800 ק"ג עם מנוע 1.4 הרבה יותר קטן כבר 8 חודשים . התנאים ישתנו ו כבר עשיתי בערך 15000 ק"מ בעוד 4 חודשים לסיום השנה שהרכב אצלי אני יעשה בערך 23000 ק"מ. מבזבז 800 900 ש"ח לחודש. ככה אני נוסע ,אוהב ללחוץ על הדוושת גז אבל גם בקסנטיה אני עשיתי זאת! (קצט פחות). זה אומר שאם הייתי נוסע כמו בקסנטיה, הייתי מבזבז 1000 1100 ש"ח לחודש בפיז'ו עם מנוע 1.4 גיר רגיל, קסנטיה אוטומט AL4. הבדל של 200 ש"ח בממוצע לחודש. על רכב 1.6 משפחתית אין מה לדבר! אבל איזה הבדל ברכבים...?

עכשיו אני גם שוכל ליקנות רכב 2.0 מנוע צרפתי גדול רק אז אני אדע האם זה ממש צורך הרבה דלק או שזה זניח אבל אני מקבל רכב זריז בהרבה!

לכל אדם יש סיפורו.

כל אחד הוא היחיד.

• תוכן חדש...