ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,619 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 601 צפיות
בוקר טוב לכולם אני מחפשת רכב משפחתי בתקציב מוגבל של עד 22000 ש"ח. למרות מגבלות התקציב חשוב לי שיהיה רכב אמין בטוח ומרווח לי ולשני ילדיי . אשמח לקבל גם הצעות מכם לרכישת רכב שעונה על התנאים הנ"ל . תודה ויום מקסים !!!!!!
הודעה אחרונה מאת ramiavi, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 33 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
תקציב 90,000, גולף 2004 מנוע 2.0 או מאזדה 3 שנת 2005 מנוע 2.0? שניהם אוטומט, למי צריכת דלק גבוה יותר? המאזדה עם 150 כ"ס, גולף עם 115. גולף הרבה יותר כבדה. ואם מישהו יודע במקרה מה קבוצת רישוי של הגולף. ובכלליות מה מומלץ?
הודעה אחרונה מאת almog12345, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אני מעונין לרכוש את אחד הרכבים הבאים משנת2003 ומתלבט בין: הונדה ג'אז סוזוקי איגניסGLS טויוטה יאריס ורסו הפרמטרים המענינים אותי הם:אמינות,נוחות נסיעה,צריכת דלק ברצוני לצין שהרכב אמור לשרת את המשפחה כרכב לשעות הפנאי ולמחיר אין משמעות כגורם המשפיע על ההחלטה.
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
- 2 תגובות
- 901 צפיות
שלום , אני מחפש רכב עד 50k רכב עם כח הכוונה שאני אלחץ על הדוושה והרכב יגיב חשבתי על איביזה טורבו או פונטו hgt שאני אל כל כך מתלהב מהמחשבה אין לי בעיה עם רכבים אחרים אם יש לכם רעיונות אז כמו שאמרתי רכב עם כח צריכת דלק כמה שיותר נמוכה רכב אמין זה מאד חשוב !! לא חייב רכב עם טורבו אני לא מבין גדול במגדשים וכל העניינים האלה תודה מראש לירן
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 987 צפיות
שלום לכולם.. בחיפושיי אחר רכב הכוללים גם בירורים על סוזוקי סוויפט, נתקלתי לא פעם במודעות על מכירת סוויפט מדגם סדן. בעיקרון אני מחפשת רכב חסכוני חסכוני חסכוני שיראה מוסך כמה שפחות, לנסיעות של כ 20000 ק"מ בשנה בתקציב של כ17,000 ש"ח. רציתי לדעת מה המשמעות וההבדל של דגם הסדן הארוך ביחס לדגם הרגיל והקצר של הסוויפט.. תודה!!
הודעה אחרונה מאת alechik, -
-
-
- אחראי פורום
- 0 תגובות
- 715 צפיות
שלום. מבקש חוות דעת מבעלי ניסיון עם אופל אסטרה אוטומטית, מודל 92-97. היום בדקתי אחת, מנוע 1600, יש כרית אוויר, ABS, הגה כוח, וכל החישמולים. מחיר מחירון מצחיק, וניתנת גם הנחה יפה ממחיר מחירון. הרכב הספציפי שבדקתי היה כמובן מוזנח ומרגיש עגלה אמיתית, אני מקווה שטיפול יסודי והחלפת פריטים מתכלים ישפרו מעט את המצב. יש למישהו ניסיון עם הדגם, ובמיוחד ניסיון עם הגירסה האוטומטית ?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום. היום עשיתי בדיקת קנייה למאזדה 121 אוטומטית מודל 1994. לקחתי לבדיקה במכון קומפיטסט בחיפה (לב המפרץ), למרות שלא נהוג לקחת מכוניות בגיל כזה (13 שנה) לבדיקה במכון. אין לי אפשרות בינתיים לסרוק את הדוח"ות שקיבלתי ולכן אני מעתיק לכאן את התוצאות. פרטים כללים - יד 3, 133 אלף ק"מ, גיר אוטומטי. טסט בעוד כמה ימים, סוכם עם המוכר שהוא מעביר טסט לפני המכירה, כלומר יש טסט לשנה. מנוע- הספק נמוך, נזילת שמן חמורה, החלף תומכים, רצועת תיזמון - החלף לפי הוראות יצרן, צריכת שמן ממובילי שסתומים. מנוע מוציא הספק 48 כ"ס כשנתון יצרן הוא 73 כ"ס. ולכן הוא קיבל ציון 57 מתוך 100.בבדיקה במוסך - נזילת שמן הינה ממחזיר שמן אחורי, החלפה באיזור 1000 ש"ח כי צריך להוריד גיר, הם המליצו בינתיי…
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
-
סיטרואן קסארה 99\98 בנזין או דיזל.
מאת Guest תמיר .א.- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יש לי התלבטות בין 2 דיגמי אקסרה... או ללכת על 1800 ידני בנזין... דוגמא 140K קילומטר. שנת 98. או ללכת על 1900 דיזל טורבו... דוגמא 250K קילומטר שנת 99. לכול אחד יש את הייתרונות והחסרונות. יש ימים הרכב יסע הרבה יש ימים פחות. מה עדיף מבחינת מנוע ? מחיר חלפים ? אמינות .? וכו... תודה תמיר
-
- 0 תגובות
- 894 צפיות
שלום, אני מעוניין ברכישת הרכב הנ"ל , רציתי לדעת אם הרכב הוא רכב אמין ,והאם יש לו תקלות מסויימות שכדאי לבדוק לפניי קנייה, וק"מ סביר לפניי קנייה. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Tito, -
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
עלתה המחשבה של להחליף את הרכב שמשרת אותנו היטב, הרכב תקין, הכל עובד והוא עבר טסט מכה ראשונה בשבוע שעבר. הרכב עשה 155K ק"מ. יש קצת עיקומים בפח (החיסרון הגדול של הסיריון.) המחירון נכון לעכשיו עומד על 16.5, לא בעיה לקבל 16. האם כדאי להכניס את הראש לכל הבלאגן ולחפש רכב בתקציב של 30-35K. חשבתי על קורולה 99 ידנית, או אופל קורסה 2003 ידנית, מן הסתם כל רכב שניקח יהיה ידני - כי ככה אנחנו אוהבים. אבל האם כדאי להחליף רכב טוב ? זאת השאלה. פתאום יש סכום כסף מיותר, האם לחכות עוד שנה שנתיים ולאגור עוד קצת או האם למכור ולהחליף. את הקורולה הנ"ל אני מאוד אוהב, לגביי הקורסה אני לא ממש יודע. אני יודע שזה לא שרשור רגיל אני פשוט מתלבט וחייב לשמוע עוד דעות. …
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האם כדאי לרכוש באופן כללי ? ממה להזהר ? מה לבדוק ? כיום יש לי רנו מגאן מהעבודה דגמי הליסינג החדשים 2007, ולפני חודש הלכה לי מערכת החשמל ברכב, מעולם לא היה לי רנו זו הרנו הראשונה שלי, אך מטבע הדברים רכב ליסינג דאגותיי הן פחותות ולא קיימות כלל, כיום אנו מעונינים לרכוש רכב שני לזוגתי, אשמח לקבל אינפורמציה, התקציב שעומד לרשותי הוא בטווח הרכבים האלו ועוד מגוון אשמח לקבל עצות לגבי רכב מומלץ.
הודעה אחרונה מאת noam_h, -
-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 9.6 אלף צפיות
שלום לכולם, רציתי לשמוע בעד ונגד לגבי פולו 2008. אני מדבר על גרסת ה-1.4 80 כ"ס, עם 4 מערכות אקטיביות... ABS, ESP, ASR, EBD. 2 ח"ח, נ"מ. כמובן, זאת הגרסה ש"שווה" בערך למה שיש לנו כרגע מבחינת האבזור. (איביזה 1.4, 75 כ"ס. משנת הדגם 2004 כמובן, שלנו אין את כל המערכות האלה, למעט ABS). רציתי לשאול על צריכת הדלק של הפולו, עלוית הביטוח, האם האוטו גניב יותר ביחס לאיביזה? האם מישהו נוסע בו? יש אותו למישהו מגולשי הפורום ? מה הרושם שלכם באופן כללי? רק שתבינו איזה אופציות עשויות להתאים לנו, משנת הדגם 2008..(במידה ונחליף את האוטו...): 1. אין איביזה ידנית יותר. יש רק אוטו' ו1400, 100 כ"ס ברמת מחיר ~113 אלף. 2. הקורדובה, 1600, ידנית, 100 כ"ס ברמת …
הודעה אחרונה מאת נר4, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת אם יש בארץ רכב כזה אני מחפש משהו מהנה במחיר של פלוס מינוס 170 אלף אני יודע שיש את המיאטה אבל אני מחפש רכב אוטומט בלבד ואני שולל מראש את המיקרה C+C המזעזעת לא משנה לי גג קשיח או בד תודה
הודעה אחרונה מאת Ghost, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפשת רכב בתקציב של 14000 עד 20000, תלוי כמה אצליח לגרד... אני נוסעת כ 400 ק"מ בשבוע. יש לי התלבטות אם בכלל לקנות רכב עם מנוע בנזין (במקרה הזה סוויפט או שרייד), או מנוע דיזל (סיטרואן סקסו או רנו מגאן - אם התקציב יאפשר). כמובן שמדובר בגיר ידני. אני באמת לא בקיאה בנושא אבל הבנתי שהשיקול פה הוא בין הוצאה שוטפת גבוהה יותר של דלק אך טסט/ביטוח/חלקי חילוף זולים יותר בבנזין היפניות, לבין חיסכון רב בדלק + בטיחות גבוהה אך טסט/ביטוח/חלקי חילוף במידת הצורך הרבה יותר יקרים במנוע דיזל... אשמח מאוד לכל עצה או תיקון בנושא, וגם המלצות או הערות ספציפיות ששווה לדעת על הסקסו והמגאן. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת gorenziv, -
-
- 1 תגובות
- 782 צפיות
שלום אני מתלבט בן היאריס ללאנטיס ( אני יודע שהם לא באותה קטגוריה ) אני מתל אביב ולכן השיקול של הרכב הקטן אבל מצד שני רכב קצת גדול יותר עושה עליי רושם יותר טוב בקיצור על איזה מהם הייתם ממליצים מבחינת אמינות ,נוחות,צריכת דלק וביצועי מנוע
הודעה אחרונה מאת יבגני, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אני מעוניינת לקנות רכב יד שניה שיהיה חסכוני בצריכת הדלק וגם שיחסוך ממני את התענוג המפוקפק בביקור לעיתים תכופות במוסכים. מבין ארבעת הדגמים הבאים, איזה עדיף: טויוטה יאריס; דייהטסו שרייד; סוזוקי סוויפט; סוזוקי ליאנה? מאיזו שנת ייצור כדי לרכוש רכב משומש?
הודעה אחרונה מאת גיא .ב, -
- 1 תגובות
- 774 צפיות
שלום, אני נהג חדש ואני מחפש רכב אמין,יפני שנראה דיי נורמלי רציתי לדעת כמו כן כמה קילומטראז' סביר שהאוטו יעשה במודלים שמתאימים לשנים אלו ומה צריך לבדוק ברכישת הרכב הדגם ספציפי מסויים. כמו כן קבלתי המלצות ל 3 רכבים והם: מצובישי קולט , יונדאי לנטרה,מאזדה לאנטיס. העדפה שלי כעת היא מצובישי קולט או שתציעו דגמים אחרים, רציתי לדעת האם הקולט רכב אמין, ועוד פרטים ומה כדאי לקחת. תודה ויום טוב..
הודעה אחרונה מאת dudu g, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני קורא בפורום המון ולומד על רכבים בכלליות כי אין לי כל כך מושג. אבל עדיין יש לי קצת שאלות.. אני מחפש רכב ללימודים. אני מתחיל השנה ללמוד בבר אילן. אני גר בהרצליה. זאת תיהיה המשימה העיקרית והיומיומית של הרכב נסיעה מהרצליה לבר אילן וחזרה. זו הסיבה גם שאני מעדיף אוטומט בצורה רצינית, פקקים. אני מחפש רכב אמין מאוד. אחזקה נמוכה. אוטומט. חלפים זולים. ושיסחוב. לא מעניין אותי שום דבר אחר כגון יופי וכו'.. כמובן שהעצה הראשונה שאני מקבל מכולם היא: "רק יפניות!!" עד כמה זה נכון?? אני צריך לשכוח מכל הצרפתיות? או כל סוגי הפיאט למיניהם? התקציב שלי לרכב+ביטוח+טיפולים ראשוניים יהיה בסביבות ה25K. כמה זה משאיר לי לרכב בלבד? הנה הרכבים שאני חושב עליהם: פיאט פונטו…
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
-
- אחראי פורום
- 27 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אז ככה רוצה רכב נעים, זריז, יפה וקצת מיוחד! חשבתי גם על פיז'ו 206 XS (קטנה ו יקרה) חשבתי גם על מנהלתי 406 2.0 סמ"ק גדול מידי ולא ממש מתאים לבחור בין 23... קסרה מכונית מכוארת, כך חשבתי הרבה זמן. אבל התחלתי לשים לב עליה והיא ניראת לא רע כששוטפים אותה ועל חישוקי 15 חתך 55 ועוד אם מנוע מכובד. חשבתי אולי זו תיהיה בחירה טובה. היא לא יקרה יחסית, מנוע טוב. אני חושב! מה אתם יכולים להגיד על קסרה 2.0 שנת 2001 2002. הייתה לי קסנטיה אז על נוחות ואיבזור אני יודע מה בקשר לאמינות, איך המנוע הזה יש לו כוח? בהשווה לקסנטיה 1.8? יש להם שוק כמו לקסרות אחרות או קשה לימכור אותה בסוף? יש לי הצעה מעניינת מכונית שנת 2001 יד שני, עברה רק 39K קצת משופשפת מבחוץ אבל בפנים כמו חדש…
הודעה אחרונה מאת RomanX, -
-
- 1 תגובות
- 971 צפיות
שלום, בבעלותי אופל אסטרה 1600 אוט' מהדור הקודם (אסטרה G) , ראשית, אני נהנה מהאסטרה - רכב איכותי, נוח ויפה לטעמי . אבל, מגיעות המחשבות על התחדשות, ולכן רציתי להתייעץ איתכם. הדרישות שלי: 1. מעוניין ברכב חזק יותר. 2. שיהיה שקט ואיכותי ( מבחינת הרכבה ותחושה ) לפחות כמו האסטרה ( גרמני כבר אמרתי ? ) . 3. בעל סביבה פנימית נעימה ואיכותית . 4. מהנה לנהיגה במידה סבירה ומעלה . 5. גיר אוטומאטי ( מה לעשות, הפקקים הכריעו גם אותי... ) . על מה אני מוכן להתפשר: 1. סחירות ( יש לי אופל...) . 2. עלות טיפולים לא חייבת להיות זולה ( אך גם לא יקרה מדי ) . 3. שנת ייצור - מוכן ללכת החל מ 2003 צפונה . תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת אורן, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם. אני חדש פה, וגם לא מבין מי יודע מה במכוניות. אני מחפש לקנות מכונית, שתתאים לאשתי ולי ולבתנו הקטנה (משפחתית יעני). אני צריך המלצות לדגמים שיהיו אמינים (!!!!), חסכוניים בדלק, בחלפים ובביטוח ושיהיו בטווח מחירים עד 30,000 ש"ח. עדיף מאוד יפני!!!! אנא התייחסו ברצינות, מפני שאנחנו משקיעים את הכסף מהחתונה, אז רק מי שבאמת (!!!) יודע ומכיר שיגיב. תודה רבה מראש.
הודעה אחרונה מאת gorenziv, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב. מה עדיף לקנות מיד שניה רנו קנגו או סיטרואן ברלינגו כל אחד אומר לי משהו אחר???? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת eXtra_Army, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לקחתי לבדיקה פיאט פונטו HSD שנת 95 מחירון 14000 מבקש 13500 יד ראשונה, 122000 ק"מ, מזגן עובד ללא גז (זאת הבעיה אחרי בדיקה), עברה ראש מנוע במוסך פיאט פלוס החלפת משאבת מים, טסט לשנה. בבדיקה אמרו את הדברים השגרתיים נזילות בלמים וכו', אבל הייתה עוד תוספת של קלאץ גבוה אבל לא מחליק, ויש אזעקה מרימה חלונות, חלונות חשמלים, רדיו דיסק. כמה דפיקות פח קטנות לא משמעותי כמו שיש כמעט בכול רכב. השאלה האם האוטו שווה את המחיר אני מגדיל את מה שהקצבתי לעצמי, מה דעתכם? הגדלת התקציב הוא דבר משמעותי מבחינתי ורציתי לדעת האם האוטו שווה את המחיר.
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
שלום לכולם למישהו יש רשימה של רכבים בקבוצת רישוי 2? (לטובת בחירת רכב ליסינג). האם יש ג'יפים בקטגוריה זו? תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
נכנסתי לפה לפני כמה ימים, ושאלתי לגבי מאזדה 121. בכל מקום ששאלתי, כולל כאן בפורום, קיבלתי עליה תגובות טובות - אמינה, חסכונית, לא עולה הרבה לטפל וכו'. הבעייה היא שע"פ מיטב הבנתי היא לא כל כך נפוצה בשוק... עד כמה זה כדאי לי לקנות רכב כזה, שישרת אותי כמו שצריך, בתקווה, כמה שנים טובות? האם הערך שלו ירד משמעותית, ואז הרווח מהמכירה לא יהיה משמעותי גם ככה, או שזה שיקול כלכלי נכבד שאני כן צריכה לקחת בחשבון? אני ממש חייבת עזרה, כי אין לי הרבה מכרים שמבינים באמת בכל הנושא הזה של רכישת רכבים... אז תודה רבה נ.ב בוא נאמר, לשם ההנחה, שהרכב יהיה שנת 93'-94', והא עולה לי בין 11 ל14 אלף ליבת.
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
15,000 ק"מ ב60,000 ש"ח? ואם למישהו יש פרטים עליה? צריכת דלק? האם היא זריזה? איכות הרכב? הרכב ממגרש (בעל הרכב בחו"ל לשנה) והוא מוכר בשבילו את האוטו. הרכב עבר קצת תיקוני צבע וצביעה של הפגוש הקדמי מחדש. טסט עוד 5 חודשים צמיגים רגילים (לא מגנזיום). מה עוד צריך לבדוק לגבי הרכב?
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכם. האם ידוע לכם על תקלות שיש בוולוו S60 שנת 2001 שחוזרות על עצמן? האם הרכב אמין?
הודעה אחרונה מאת farkoson, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם הנני מעוניין לקנות איביזה טורבו 2001-2002 האם תוכלו להמליץ לי על קילומטרז אידאלי לרכבים אלו אשר המנוע עדיין עובד כמו שצריך בעיות מוכרות במכוניות אלו וכמובן איך לבדוק אותם וכל דבר אחר אשר יכול לעזור בחיפוש ובקניה בסופו של דבר וכמו כן טווח מחירים (ידוע לי שחלקם נמכל מעל) אידאלי. תודה לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת FOREX, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
אני מעוניין לרכוש פורד פוקוס מליסינג מאחת החברות :אוויס, ניו קופל,קרסו, אלבר . (אלו רכבים מליסינג שהגיעו לחברות שציינתי). שאלתי : במחירון לוי יצחק מה עלי לסמן בסעיפים הבאים : בעלות קודמת- בעלות נוכחית- לא מובן שם באפשרויות בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת davidkap88, -
-
- 1 תגובות
- 936 צפיות
בנוסף אם יש למישהו יש יותר פרטים על מפרט וצורה של הדגם החדש.
הודעה אחרונה מאת עומר,
-
מי מחובר 38 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 908 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- pooh-bear
- benny62
- Pavlik
- dani666
- Haim_gds
- daniel.asu
- misterb
- pasat04
- מלטבשי
- flytomars
- ymalool
- 3n